nije mi niko odgovoriofatamorgana wrote:Ma ovo si vec pitala, strpi se bona malo,plain vanilla wrote:Kad ce gay parada i legalizacija marihuane?
smrt totalitarizmu![]()
ako vec ne daju diktatora, nek daju marihuanu
i paradu. da budemo In
nije mi niko odgovoriofatamorgana wrote:Ma ovo si vec pitala, strpi se bona malo,plain vanilla wrote:Kad ce gay parada i legalizacija marihuane?
smrt totalitarizmu![]()
Ne da sjecam SFRJ nego se i stidim sto sam uopste imao rodni list iz te totalisticke zemlje koji sam zapalio kad su bolja vremena dosla. Osjecaj kad konstrantno zivis u strahu samo zato sto zelis biti Bosnjak i musliman. Hvala Bogu dosla su bolja vremena i nece me niko uhapsiti kad svog komsiju pozdravim na nas nacin. A vi lijecite komplekse negdje drugo nije vam bilo malo sto ste ubili 100 miliona ljudi valjda hocete jos.quasar wrote:Uuuu, odem popit pivo sa partijskim drugovima da smislimo kako cemo revoluciju podici, a ovdje se naredalo pet stranica....![]()
Pa laganije malo, evo da pojasnim malo ovom sto ima puno ovih slika, i ovom zagoru:
drugovi, iskren komunista ce ti mozda zavrnuti siju zbog ideoloske razlike, ali nikad, pazi sad, NIKAD zbog rase, nacije ili boje koze.
Dakle zakljucak je da komunisti u ovom nasem ratu nisu postojali, sem nas nekolicina koji smo ipak ostali da branimo multivitaminsku BiH i kad smo se dobro najeli go*ana, onda smo skontali da smo trebali ici u Ameriku jos 92. da tamo podrivamo sistem...
Ah da, ne volim da me tapsu po ramenu za to sto sam se bavio rokenrolom po brdima od 92-96. Ne volim ni da me podsjecaju na drugove koji su vjerovali u Republiku i jednakost, i koji sada nisu sa nama.
Da bi bolje shvatili svi sta to cuci u ovoj dvojici demokrata,agiću i zagoru, molio bih da nam kazu otkad su? Koja vam je godina proizvodnje? Sjecate li se uopste SFRJ?
P.S. agiću, idi malo prouči razliku izmedju SSSR i SFRJ. pa onda vidi imaju li te slike ikakve veze sa nama.

Evo sam se zagrcnuo od smijeha...Ne da sjecam SFRJ nego se i stidim sto sam uopste imao rodni list iz te totalisticke zemlje koji sam zapalio kad su bolja vremena dosla. Osjecaj kad konstrantno zivis u strahu samo zato sto zelis biti Bosnjak i musliman. Hvala Bogu dosla su bolja vremena i nece me niko uhapsiti kad svog komsiju pozdravim na nas nacin. A vi lijecite komplekse negdje drugo nije vam bilo malo sto ste ubili 100 miliona ljudi valjda hocete jos.
Jest, al u limburgu... a pametan bi dosad skontao sta mu se govori.NightSkyWalker wrote:Komunista Milosevic. ...pametnom dosta.
Komunista Bogic Bogicevic pametnom dosta...NightSkyWalker wrote:Komunista Milosevic. ...pametnom dosta.
Demokrata hitler pametnom dosta..NightSkyWalker wrote:Komunista Milosevic. ...pametnom dosta.
jesu li SAD totalitarna drzava?NightSkyWalker wrote:Nije bila pravna drzava, vec totalitarna. U drugim drzavama su ljudi u zatvoru jer su nesto lose ucinili i pravedno osudjeni, dok su ljudi u Jugi bili na robiji jer su se zamjerili partiji.rahmanjin wrote:Ne branim ja diktaturu, nego govorim da si imao drzavu, sistem i gdje je vecina gradjana bila zasticena i sigurna. A onih 2% koji su bili po zatvorima, golim otocima i drugim mjestima pa takvih stvari imas u svim visoko razvijenim demokratskim zemljama. Svaki sistem mora da ima svoj obavjestajni mehanizam, da ima jaku policiju bez toga nemas drzave.michio wrote:Pa bože moj. Da je diktatura ti što se bodu noževima bi bili stražari na Golom Otoku, kao Simo DubajićEto bilo bi bolje, daleko od očiju samozadovoljnog pučanstva.
Koje su to prijasnje vrijednosti?NightSkyWalker wrote:zonbirile wrote:Josip Broz,dobar skroz
Vratiće se Valter,jebati im mater![]()
kad tad narod ce skontati da se trebamo vratiti prijasnjim vrijednostima. ovo danas je kurslus, kriminal i mafijas na svakom cosku. nezaposlenost 40%
Ta država postoji 234 godine. Jugoslavije više nema. Americi možeš prigovoriti milion stvari (kao i Titovoj Jugoslaviji), ali SAD postoje i danas. Postoji i jedna Rumunija, čijeg su predsjednika ubili kao psa na ulici - bez državničkih počasti i velike sahrane. Šta postoji, članica je EU. Tito za sobom nije ostavio državu koja može trajati. Nije ni on, u konačnici, imao rješenje.Komrad wrote:
jesu li SAD totalitarna drzava?
Tito je iza sebe ostavio drzavuKlodovik wrote:Ta država postoji 234 godine. Jugoslavije više nema. Americi možeš prigovoriti milion stvari (kao i Titovoj Jugoslaviji), ali SAD postoje i danas. Postoji i jedna Rumunija, čijeg su predsjednika ubili kao psa na ulici - bez državničkih počasti i velike sahrane. Šta postoji, članica je EU. Tito za sobom nije ostavio državu koja može trajati. Nije ni on, u konačnici, imao rješenje.Komrad wrote:
Lazes agice i to vrlo svjesno .Mali Aga wrote:
Ne da sjecam SFRJ nego se i stidim sto sam uopste imao rodni list iz te totalisticke zemlje koji sam zapalio kad su bolja vremena dosla. Osjecaj kad konstrantno zivis u strahu samo zato sto zelis biti Bosnjak i musliman. Hvala Bogu dosla su bolja vremena i nece me niko uhapsiti kad svog komsiju pozdravim na nas nacin. A vi lijecite komplekse negdje drugo nije vam bilo malo sto ste ubili 100 miliona ljudi valjda hocete jos.
----------------------------------------------------Klodovik wrote:Ta država postoji 234 godine. Jugoslavije više nema. Americi možeš prigovoriti milion stvari (kao i Titovoj Jugoslaviji), ali SAD postoje i danas. Postoji i jedna Rumunija, čijeg su predsjednika ubili kao psa na ulici - bez državničkih počasti i velike sahrane. Šta postoji, članica je EU. Tito za sobom nije ostavio državu koja može trajati. Nije ni on, u konačnici, imao rješenje.Komrad wrote:
Titini jarani su bili i Willy Brandt i kraljica Elizabeta, a pukovnik Gadafi je vodja dzamahirije, klasicni arapski diktator.japijem wrote:Možda ovakav kao titin jaran gadafi, baš čitam, kako se on efikasno bori protiv "nacionalista"u libijskom narodu.
Pa, o tome ti mi svo vrijeme , a ti se satra braneci ovu "demokratiju" i njenu bratijuNightSkyWalker wrote:
kad tad narod ce skontati da se trebamo vratiti prijasnjim vrijednostima. ovo danas je kurslus, kriminal i mafijas na svakom cosku. nezaposlenost 40%
- Govorili ste o iskušenjima s kojima ste se suočavali kao ministar spoljnih poslova zbog ideoloških ustu paka Sovjetima posle obnavljanja partijskih odnosa (1956). Da li je i u našim odnosima s nesvrstanim zemljama dok ste Vi bili šef diplomatije, ili kasnije, bilo odstupanja od načela za koja ste se zalagali?
Bilo je. Smatrao sam, na primer, da smo nekim našim partnerima među nesvrstanima, posebno arapskim vladama, pravili odveć velike ustupke na račun istinske nesvrstane (nezavisne) politike. (Uzgred rečeno, takvo ponašanje uslovljavalo je i odluke koje su, po mojoj oceni, bile suprotne strategijskim međunarodnim interesima Jugoslavije kao nezavisne zemlje, kao što je bio prekid odnosa sa Izraelom 1967. godine).
Postajali smo u izvesnoj meri zarobljenici nekih od tih, ne samo arapskih partnera koji nikad nisu bili zadovoljni onim što smo za njih činili. To nam se, da navedem drugi primer, događalo i sa istočnim Nemcima koje smo, po mom dubokom uverenju, nepotrebno brzo priznali dovodeći u pitanje naše vitalne interese u Zapadnoj Evropi a oni, tj. istočni Nemci su nas posle toga pritiskali i tražili još više.
naravno ... jer kraljici ai brandtu nije mogao nista prodati ... dok je gadafiju mogao i prodavao ne samo njemu nego citavom arapskom svijetu ... nisu se dzaba hidrogradnja i energoinvest onoliko naradili po libiji i drugim drzavamamichio wrote:Kraljica, Brandt i slični su održavali samo formalne veze sa Titom. Ovakvim dripcima kao Gadaffi je podilazio. Ne kažem to ja nego Koča Popović.
Da, vezao nas za to krajnje nestabilno tržište za sva vremena. Evo kad pukovnik ode ode i tvornica sokovaKomrad wrote:naravno ... jer kraljici ai brandtu nije mogao nista prodati ... dok je gadafiju mogao i prodavao ne samo njemu nego citavom arapskom svijetu ... nisu se dzaba hidrogradnja i energoinvest onoliko naradili po libiji i drugim drzavamamichio wrote:Kraljica, Brandt i slični su održavali samo formalne veze sa Titom. Ovakvim dripcima kao Gadaffi je podilazio. Ne kažem to ja nego Koča Popović.
sve ima svoje
------------------------------------------------------michio wrote:Koča Popović
- Govorili ste o iskušenjima s kojima ste se suočavali kao ministar spoljnih poslova zbog ideoloških ustu paka Sovjetima posle obnavljanja partijskih odnosa (1956). Da li je i u našim odnosima s nesvrstanim zemljama dok ste Vi bili šef diplomatije, ili kasnije, bilo odstupanja od načela za koja ste se zalagali?
Bilo je. Smatrao sam, na primer, da smo nekim našim partnerima među nesvrstanima, posebno arapskim vladama, pravili odveć velike ustupke na račun istinske nesvrstane (nezavisne) politike. (Uzgred rečeno, takvo ponašanje uslovljavalo je i odluke koje su, po mojoj oceni, bile suprotne strategijskim međunarodnim interesima Jugoslavije kao nezavisne zemlje, kao što je bio prekid odnosa sa Izraelom 1967. godine).
Postajali smo u izvesnoj meri zarobljenici nekih od tih, ne samo arapskih partnera koji nikad nisu bili zadovoljni onim što smo za njih činili. To nam se, da navedem drugi primer, događalo i sa istočnim Nemcima koje smo, po mom dubokom uverenju, nepotrebno brzo priznali dovodeći u pitanje naše vitalne interese u Zapadnoj Evropi a oni, tj. istočni Nemci su nas posle toga pritiskali i tražili još više.