More vala i kad sklapas po jedan brak svako par godinaladyblue18 wrote:A ti bi valjda i da sa 50 imas kraj sebe frajera u cvijetu mladosti, koji moze 5 puta dnevno, i koji izgleda savrseno...pa moze i to samo tada ne sklapas brak.
BRAK
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- bez_ideje
#776 Re: BRAK
- cava
#777 Re: BRAK
Ništa nije potrošno, pogotovo ne ljubav, sve u životu treba njegovati kako prijteljstvo tako i brak.Maya_071 wrote:Naravno da to nije pravilo, karikiram malo, ali u principu je sve potrošno, pa tako i ljubav i strast (bar ja mislim tako) i šta biva? Opet se ispostavi da si dobio ono što nisi htio
Strast sa godinama opada, ali ne zbog nedostatka ljubavi nego zbog majke prirode.
A kada prođe ta "strast" dovoljno ti je da te bračni drug zagrli pa da osjetiš zadovoljstvo što si baš toj osobi poklonio godine života koji je iza vas. To je ona ljubav s početka priče koja se njeguje kao cvijet.
Ovo sve odnosi na normalne brakove u kojima nije bilo pretjeranih oscilacija, svađa, krupnih riječi i ono "nisam tako mislio/la"
- Irish
#778 Re: BRAK
cava wrote:Ništa nije potrošno, pogotovo ne ljubav, sve u životu treba njegovati kako prijteljstvo tako i brak.Maya_071 wrote:Naravno da to nije pravilo, karikiram malo, ali u principu je sve potrošno, pa tako i ljubav i strast (bar ja mislim tako) i šta biva? Opet se ispostavi da si dobio ono što nisi htio
Strast sa godinama opada, ali ne zbog nedostatka ljubavi nego zbog majke prirode.
A kada prođe ta "strast" dovoljno ti je da te bračni drug zagrli pa da osjetiš zadovoljstvo što si baš toj osobi poklonio godine života koji je iza vas. To je ona ljubav s početka priče koja se njeguje kao cvijet.
Ovo sve odnosi na normalne brakove u kojima nije bilo pretjeranih oscilacija, svađa, krupnih riječi i ono "nisam tako mislio/la"
- fidoremilienko
#779 Re: BRAK
A može i to i brak i malo sa strane...ladyblue18 wrote:A ti bi valjda i da sa 50 imas kraj sebe frajera u cvijetu mladosti, koji moze 5 puta dnevno, i koji izgleda savrseno...pa moze i to samo tada ne sklapas brak.
-
TLFanaticos777
#780 Re: BRAK
100% tacnoburek_in_space wrote:Mene samo zanima shta je to pravi mushkarac, jer sam naveo neke definicije koje su se unazad mjesec dana vrtile po forumu. Ako bih se vodio nekom logikom, nashim zhenama ne treba obichan, nego super mushkarac, jer toliko kriterija ima, da je lakshe upasti na West point i to u shkolu za pilote, nego postati muzh nekoj nashoj djevojci, sudeci po prichi ovdje na forumu.Irish wrote:
pa sta je tu lose??? ja je imam kad zatreba ali i znam s njoma vjerovatno je i dobijem jer znam s njom i n ikad nisam izigrala -
- black
#781 Re: BRAK
bureche svemirski nekim zenama bi i to malo bilo 
-
Una ragazza
#782 Re: BRAK
Ma nije tacno...i za vezu a pogotovo za brak samo treba normalna, razumna osoba koja zna sta hoce u zivotu! I sa jedne i sa druge strane, i bez komplesa...
Naravno mora postojat neka i fizicka hemija sa ovim gore u kombinaciji...
E sad ce neko reci...ima nas extra takvih ali se to ne cijeni...opet nije tacno, to mogu reci samo muski koji se hvataju na cure bez imalo pameti u glavi ili zrelosti, koje klimaju na svaku rijec i smjeskaju se, i prave se ludima na sve (sto vecina muskaraca voli zbog neke svoje "dominacije"
) i onda im iste takve zabiju noz u ledja i ispade da ne valjaju inace...
Milion primjera u okruzenju...
Naravno mora postojat neka i fizicka hemija sa ovim gore u kombinaciji...
E sad ce neko reci...ima nas extra takvih ali se to ne cijeni...opet nije tacno, to mogu reci samo muski koji se hvataju na cure bez imalo pameti u glavi ili zrelosti, koje klimaju na svaku rijec i smjeskaju se, i prave se ludima na sve (sto vecina muskaraca voli zbog neke svoje "dominacije"
Milion primjera u okruzenju...
- Le_La
#783 Re: BRAK
Na ovom forumu izgleda uopce sve drugacije...ja se pitam gdje su ovakvi ljudi u pravom zivotuTLFanaticos777 wrote:100% tacnoburek_in_space wrote:Mene samo zanima shta je to pravi mushkarac, jer sam naveo neke definicije koje su se unazad mjesec dana vrtile po forumu. Ako bih se vodio nekom logikom, nashim zhenama ne treba obichan, nego super mushkarac, jer toliko kriterija ima, da je lakshe upasti na West point i to u shkolu za pilote, nego postati muzh nekoj nashoj djevojci, sudeci po prichi ovdje na forumu.Irish wrote:
pa sta je tu lose??? ja je imam kad zatreba ali i znam s njoma vjerovatno je i dobijem jer znam s njom i n ikad nisam izigrala -
![]()
![]()
![]()
-
Sarajevski_Marlboro
#784 Re: BRAK
Brak se najčešće sastoji od jednog lažova i jednog nasilnika.
- Ductus Holedocus
#785 Re: BRAK
mani se vise wikicitataSarajevski_Marlboro wrote:Brak se najčešće sastoji od jednog lažova i jednog nasilnika.
-
Sarajevski_Marlboro
#786 Re: BRAK
Bip mi je simpatičan ovaj 
- Ductus Holedocus
#787 Re: BRAK
dok me je lagao,taj je status stajao na fbSarajevski_Marlboro wrote:Bip mi je simpatičan ovaj
-
Sarajevski_Marlboro
#788 Re: BRAK
Znači nasilna siDuctus Holedocus wrote:dok me je lagao,taj je status stajao na fbSarajevski_Marlboro wrote:Bip mi je simpatičan ovaj
- Ductus Holedocus
#789 Re: BRAK
upravo takoSarajevski_Marlboro wrote:Znači nasilna siDuctus Holedocus wrote:dok me je lagao,taj je status stajao na fbSarajevski_Marlboro wrote:Bip mi je simpatičan ovaj![]()
-
Sarajevski_Marlboro
#790 Re: BRAK
Bolje je i to nego pripadati prvom dijelu citata. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#791 Re: BRAK
Brak je jedina pustolovina otvorena i za kukavice 
Brak: Veza jednog gospodara i jedne gospodarice i 2 roba
Brak: Veza jednog gospodara i jedne gospodarice i 2 roba
-
corbica
#793 Re: BRAK
Iako sam ''jako'' mlada da bih nešto ozbiljno pričala na ovu temu, imam potrebu reći šta to meni znači ta strašna riječ BRAK.
Eh, u svojih dvadeset i kusur godinica nagledala sam se solidnih brakova, onih naizgled jako dobrih, ali i onih jako loših. Oduvijek me je mučila jedna stvar: zašto je ljudima toliko bitan taj papir?
Jer, da budemo realni, brak ne znači samo živjeti sa svojim odabranikom, buditi se sa osmijehom u njenom/njegovom zagrljaju, donositi i očekivati doručak u krevetu, nositi prsten na ruci, zatrudniti a da to ne bude šok, ići na putovanja i odmore, a da mahala ne priča: ''Vidi je, bila je s onim na moru, a nisu se vjenčali''.
Brak znači dati pola sebe toj drugoj osobi, i prihvatiti pola te osobe. Živjeti zajedno, i jedno za drugo. Plaćati zajednički račune. Vjerovati i poštovati jedno drugo. Graditi neki zajednički život. Ne samo rađati, već i odgajati ,zajednički, djecu. Voljeti jedno drugo.
Eh, kako svega ovoga, i mnogo toga više čega nisam mogla da se sjetim, ima tako malo, ili nema nikako u većini brakova, zašto ljudi toliko srljaju u njih?
Ne kažem ni da ne vjerujem u brakove. Dapače, poznajem nekoliko bračnih parova koji su presretni godinama zajedno. Ali, danas, u ovakvom vremenu, i s ovim mojim razmišljanjima, nikada se ne bih udala. Čak ni zbog djece. Sve to može biti zajednički život, i to bez komada papira.
Elem, ko god se ženio, udavao, želim vam beskrajnu sreću, i brak onakav kakvim ga baš vi zamišljate!
Cheers!
Eh, u svojih dvadeset i kusur godinica nagledala sam se solidnih brakova, onih naizgled jako dobrih, ali i onih jako loših. Oduvijek me je mučila jedna stvar: zašto je ljudima toliko bitan taj papir?
Jer, da budemo realni, brak ne znači samo živjeti sa svojim odabranikom, buditi se sa osmijehom u njenom/njegovom zagrljaju, donositi i očekivati doručak u krevetu, nositi prsten na ruci, zatrudniti a da to ne bude šok, ići na putovanja i odmore, a da mahala ne priča: ''Vidi je, bila je s onim na moru, a nisu se vjenčali''.
Brak znači dati pola sebe toj drugoj osobi, i prihvatiti pola te osobe. Živjeti zajedno, i jedno za drugo. Plaćati zajednički račune. Vjerovati i poštovati jedno drugo. Graditi neki zajednički život. Ne samo rađati, već i odgajati ,zajednički, djecu. Voljeti jedno drugo.
Eh, kako svega ovoga, i mnogo toga više čega nisam mogla da se sjetim, ima tako malo, ili nema nikako u većini brakova, zašto ljudi toliko srljaju u njih?
Ne kažem ni da ne vjerujem u brakove. Dapače, poznajem nekoliko bračnih parova koji su presretni godinama zajedno. Ali, danas, u ovakvom vremenu, i s ovim mojim razmišljanjima, nikada se ne bih udala. Čak ni zbog djece. Sve to može biti zajednički život, i to bez komada papira.
Elem, ko god se ženio, udavao, želim vam beskrajnu sreću, i brak onakav kakvim ga baš vi zamišljate!
Cheers!
- bez_ideje
#794 Re: BRAK
Taman tako....
Recimo NE hebacini pod drzavnim patronatom

Recimo NE hebacini pod drzavnim patronatom
- Truba
#795 Re: BRAK
mahale... kakve to mahale spominjete ja ne znam za mahale
dje su te mahale u SA
- Ductus Holedocus
#796 Re: BRAK
Ljubica se udat' nece! (danas odlucila,definitivno) 
- Eleonora
#797 Re: BRAK
Why?!Ductus Holedocus wrote:Ljubica se udat' nece! (danas odlucila,definitivno)
-
Godies
#798 Re: BRAK
E pa dragi moji ja cu se udati i to za osobu koju volim najvise na svijetu, kao i on mene! Nije sve naopako, treba gledati sa pozitivne strane. A zivot je onakav kakvim ga ucinis sebi. Ja sam za brak!
- Truba
#799 Re: BRAK
ja sam za mrak
kad budem spreman da se mračim
- Irish
#800 Re: BRAK
ha ja..ima i mrak svojih carikomi wrote:ja sam za mrak