Mexico-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#776 Re: Mexico-BiH
@poostar:
Ako su mogli igrati Messi, Ronaldno, Rooney... mogao je brate i Džeko (i ostali).
(Koliko sam ja upratio sve reprezentacije su igrale sa najjačim sastavima.) Očito je da je Savez u totalnom rasulu, a Sušić pokušava linijom manjeg otpora da pokupi mrvice. To i igrači vide pa je poštovanje prema reprezentaciji i njemu lično srozanao na nulu. Usput, baš me zanima da li će se sad zviždati Džeki kao nekoć Salihamidžiću.
@nazarenko:
To je onda greška onih koji su organizovali utakmicu u Americi. Znači, igrači su u dilemi da li igrati sulude prekookeanske utakmice i rizikovati svoje zdravlje ili se jednostavno ne odazvati. Pošto im je dozovoljeno, onda izaberu ovo drugo. Ali evo recimo Pjanić. On je došao a mogao je kao Džeko, lako naći izgovor.
Ako su mogli igrati Messi, Ronaldno, Rooney... mogao je brate i Džeko (i ostali).
(Koliko sam ja upratio sve reprezentacije su igrale sa najjačim sastavima.) Očito je da je Savez u totalnom rasulu, a Sušić pokušava linijom manjeg otpora da pokupi mrvice. To i igrači vide pa je poštovanje prema reprezentaciji i njemu lično srozanao na nulu. Usput, baš me zanima da li će se sad zviždati Džeki kao nekoć Salihamidžiću.
@nazarenko:
To je onda greška onih koji su organizovali utakmicu u Americi. Znači, igrači su u dilemi da li igrati sulude prekookeanske utakmice i rizikovati svoje zdravlje ili se jednostavno ne odazvati. Pošto im je dozovoljeno, onda izaberu ovo drugo. Ali evo recimo Pjanić. On je došao a mogao je kao Džeko, lako naći izgovor.
-
poostar
#777 Re: Mexico-BiH
englezi imaju igraca da zamjene gerrarda ..mi nemamo igraca za razbacivanje...extraordinary wrote:Nisu Englezi nastupili baš u najjačem sastavu, izostalo je par zvijezda a la Gerrard.
a jel se to putovalo brodom do SAD ? nisam znao. Zar je sad tesko i avionom putovati ? Ma nema..za nase primadone treba nabaviti neku napravu sto pici svjetlosnom brzinom..nazarenko wrote: Paša moj, od Engleske do Danske ti treba sat vremena avionom, a od Evrope do SAD toliko ti treba telefonom!
Srijeda 20.11.2008 je odigrana prijateljska izmedju Brazila i Portugala u Brazilu..Svi su igraci se odazvali..u cemu je problem sa pojedincima iz naseg tima? Kako su Spahic, Pjanic, Misimovic, Ibisevic se mogli odazvati?
- buzzer
#778 Re: Mexico-BiH
vrlo dobra igra nasih. pogotovo ako se uzme u obzir neigranje rahimica, dzeke i nadarevica/pandze (nijedan od posljednje dvojice nije najsretnije rjesenje, ali daleko manji rizik od mravca). dobijamo rumune u obje utakmice glat.
jos kad bi pape bio zlatan da pozove sudica i cocalica, pa da imamo tri dobra stopera, po dva lijeva i desna beka, tri defanzivna vezna...
ibricic, begovic... nadam se da ne znamo cijelu pricu i da nisu bas toliko usrali motku kao sto se cini. steta bi bilo izgubiti ih, pogotovo begovica.
ibisevic je skroz ok pored dzeke. on okolo trci, zajebava odbranu, a dzeko daje golove. sam je jadan nemocan. fali jos jedan napadac u timu. ja bih (da sam pape i da imam moc
) pozvao seferovica i hajrovica, pa kad se podmladjuje nek se ono zaoprave podmladjuje ekipa. no, to nije tema ove emisije.... sinoc je po meni besic bio igrac utakmice. 
jos kad bi pape bio zlatan da pozove sudica i cocalica, pa da imamo tri dobra stopera, po dva lijeva i desna beka, tri defanzivna vezna...
ibricic, begovic... nadam se da ne znamo cijelu pricu i da nisu bas toliko usrali motku kao sto se cini. steta bi bilo izgubiti ih, pogotovo begovica.
ibisevic je skroz ok pored dzeke. on okolo trci, zajebava odbranu, a dzeko daje golove. sam je jadan nemocan. fali jos jedan napadac u timu. ja bih (da sam pape i da imam moc
-
poostar
#779 Re: Mexico-BiH
Cekaj malo. Dzeko ima ugovor sa Sitijem naredne cetri i po godine..On ce te pare zaraditi sjedio na klupi ili igro na terenu..kontas? Nece mu valjda otkidati od plate ako zaigra za svoju reprezentaciju ? Za kruh zaradjuju i SPahic, Pjanic, Misimovic, Ibisevic i ostali u repki pa su opet se odazvali selektoru. Kako to ?Sezam wrote:
Dzeko i Begovic sigurno nisu zavrsili tamo gdje su zavrsili zbog reprezentacije.
Ti se mozes srati na njihove pare koliko god hoves, oni u svojim klubovima zaradjuju hljeb i normalno da im je klub ispred drzave. Sto prije shvatite da je to moderni fudbal, bit ce vam lakse. Dosta vise jeftinog patriotizma, gdje je svaka odluka igraca o igrati ili ne igrati samo jedan korak od "ma ko ga yebe, ne mora vise nikad igrati, kad nije patriota"
E da, Ekrem Jevric je Crnogorac
-
north
#780 Re: Mexico-BiH
Nisam gledao utakmicu, tako da ne mogu ništa komentarisati....ali mi je najviše žao zbog 30.000 ljudi koji su bili gore, stvarno cifra za nepovjerovati....svaka čast dijasporo.....
Realno mi je sve mirisalo na poraz, tako da se sigurno ne može reći da je iznenađenje, samo se nadam da su ti momci koji su igrali dali sve od sebe svojom borbenošću i zalaganjem, pa da im se barem sa te strane ne može ništa prigovoriti.....
Realno mi je sve mirisalo na poraz, tako da se sigurno ne može reći da je iznenađenje, samo se nadam da su ti momci koji su igrali dali sve od sebe svojom borbenošću i zalaganjem, pa da im se barem sa te strane ne može ništa prigovoriti.....
-
Mustang1
#781 Re: Mexico-BiH
- plemba
#782 Re: Mexico-BiH
imas nekad oko 5 veceras snimak utakmice...north wrote:Nisam gledao utakmicu, tako da ne mogu ništa komentarisati....ali mi je najviše žao zbog 30.000 ljudi koji su bili gore, stvarno cifra za nepovjerovati....svaka čast dijasporo.....
iizgubili su ali mi vjeruj da ova reprezentacija iz utaakmice u utakmicu igra sve bolje. zaista se vidi napredak u igri i vidi se sta pape hoce da napravi od reprezentacije. nikad ranije mi nismo drzali onoliko loptu na sredini terena ili je lagano iznosili iz odbrane, ranije je uvjek bilo nabij pa sta bude
ja sam jako zadovoljan kako su igrali veceras, ako izuzmemo rezultat koji nije bitan (nemoj pomisliti da ne bih volio da su pobijedili) igra me stvarno raduje.
sa ovakvom igrom i dzekom, safetom i rahimicem protiv rumuna bi se mogli nadati glatkoj pobjedi
- Sezam
#783 Re: Mexico-BiH
Pa valjda ti je jasno da se takve stvari (igranje za nacionalni tim u prijateljskim) odredjuju ugovorom. Jel ti mislis da City nije imao kalauzu u ugovoru koja trazi od Dzeke da se ne zamara prijateljskim, za nekih 120 000 eura sedmicno? Care, onio su mu poslodavci, oni odredjuju pravila igre. za nekih 6 miliona eura godisnje, sasvim opravdano. Nece mu otkidati od plate, ali sta ako se povrijedi na jednoj takvoj prijateljskoj? Ko ce mu onda placati toliku platu? savez? Ti i ja?poostar wrote:Cekaj malo. Dzeko ima ugovor sa Sitijem naredne cetri i po godine..On ce te pare zaraditi sjedio na klupi ili igro na terenu..kontas? Nece mu valjda otkidati od plate ako zaigra za svoju reprezentaciju ? Za kruh zaradjuju i SPahic, Pjanic, Misimovic, Ibisevic i ostali u repki pa su opet se odazvali selektoru. Kako to ?Sezam wrote:
Dzeko i Begovic sigurno nisu zavrsili tamo gdje su zavrsili zbog reprezentacije.
Ti se mozes srati na njihove pare koliko god hoves, oni u svojim klubovima zaradjuju hljeb i normalno da im je klub ispred drzave. Sto prije shvatite da je to moderni fudbal, bit ce vam lakse. Dosta vise jeftinog patriotizma, gdje je svaka odluka igraca o igrati ili ne igrati samo jedan korak od "ma ko ga yebe, ne mora vise nikad igrati, kad nije patriota"
E da, Ekrem Jevric je Crnogorac
A Begovic mozda nije htio ici i prevaljivati sav taj put da sjedi na klupi, ne bih ni ja, narocito nakon Hasagicevog horora protiv Albanije.
- Korisnicko ime
#784 Re: Mexico-BiH
I od mene svaka cast...i zbog njih mi je jedino zao sto smo izgubili (a nismo igrali lose)...north wrote:Nisam gledao utakmicu, tako da ne mogu ništa komentarisati....ali mi je najviše žao zbog 30.000 ljudi koji su bili gore, stvarno cifra za nepovjerovati....svaka čast dijasporo.....
-
mikogoago
#785 Re: Mexico-BiH
@sezame,@nazarenko,
vidim imate visoke patriotske misli o svojoj drzavi i kako je zastupati. To su za vas jeftine fraze.Vidim vi bi dali i guzice za saku eura,jebo ponos,jebo cast i sve ostalo.To je jeftino.Mozda ste u pravu.Doslo vrijeme shupaka kojima nacionalni ponos nista ne znaci.Dok jedan Beckam,Ronaldinjo,Ronaldo bi dali sve da zaigraju za svoju drzavu i brane njene boje.Ko to njima moze zabraniti da igraju?Po vama su SPAHA,PJANIC I SVI OVI MOMCI KOJIMA NIJE BILO TESKO DA PREVALE OVAJ DALEKI PUT BUDALE I BEZVEZE RIZIKUJU. Nek su za vas dobri i pametni Ibricic i Begovic.Bas Vam hvala sveznalice sto nam opisaste sta je moderan fudbal.Nabijem vas na moj ponosni patriotsdki bosanski qrac.

vidim imate visoke patriotske misli o svojoj drzavi i kako je zastupati. To su za vas jeftine fraze.Vidim vi bi dali i guzice za saku eura,jebo ponos,jebo cast i sve ostalo.To je jeftino.Mozda ste u pravu.Doslo vrijeme shupaka kojima nacionalni ponos nista ne znaci.Dok jedan Beckam,Ronaldinjo,Ronaldo bi dali sve da zaigraju za svoju drzavu i brane njene boje.Ko to njima moze zabraniti da igraju?Po vama su SPAHA,PJANIC I SVI OVI MOMCI KOJIMA NIJE BILO TESKO DA PREVALE OVAJ DALEKI PUT BUDALE I BEZVEZE RIZIKUJU. Nek su za vas dobri i pametni Ibricic i Begovic.Bas Vam hvala sveznalice sto nam opisaste sta je moderan fudbal.Nabijem vas na moj ponosni patriotsdki bosanski qrac.
-
Mustang1
#786 Re: Mexico-BiH
Hajd mi samo objasnite zasto kad spominjete one koji nisu htjeli da idu u Atlantu (Ibricic i Begovic ) ne spominjete i Dzeku ? On je igro sinoc ?
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#787 Re: Mexico-BiH
Da si ti živ i zdrav Džeko jeste u Cityju završio zbog reprezentacije, Begović je završio tu zbog kanadske reprezentacije. Ali Džeko i onaj trebinjski panj nisu u jednakoj situaciji ovdjeSezam wrote:Dzeko i Begovic sigurno nisu zavrsili tamo gdje su zavrsili zbog reprezentacije.
- BarbaDue
#788 Re: Mexico-BiH
nije mi zbog njih zao sto su izgubili, utakmica je bila dobro navijaci su uzivali u igri, uostalom kao i ja...zao mi je jedino zbog igraca...momci su ginuli na terenuKorisnicko ime wrote:I od mene svaka cast...i zbog njih mi je jedino zao sto smo izgubili (a nismo igrali lose)...north wrote:Nisam gledao utakmicu, tako da ne mogu ništa komentarisati....ali mi je najviše žao zbog 30.000 ljudi koji su bili gore, stvarno cifra za nepovjerovati....svaka čast dijasporo.....
malo je falilo da se daju nasi golovi, po mom misljenju mexico je za dlaku bio bolji od nas
- Been
#789 Re: Mexico-BiH
Hajmo biti realni, momci su odigrali junački i nema ni najmanje sumnje da će, ako ponove jučerašnju igru, dobiti Rumuniju koja nije ni približno snažna kao Meksiko. Porazilo nas je vlastito neiskustvo i vlastite greška, ali to ne treba da umanji činjenicu da smo učesniku II. faze SP-a 2010 stalno bili prijetnja pred golom, pogađali prečke itd..
Znači, momcima svaka čast ! Još kad se pridruže samo Džeko i Begović biće to odlična ekipa. Izostanak Ibričića nisam ni primjetio.
Znači, momcima svaka čast ! Još kad se pridruže samo Džeko i Begović biće to odlična ekipa. Izostanak Ibričića nisam ni primjetio.
-
mikogoago
#790 Re: Mexico-BiH
Slazem se u potpunosti stobom.I ona ljepa slika 32000 BiH navijaca.Da su samo dali jedan go da ih usrece,a tako je malo falilo.Bolje gubiti sada nego u kvalifikacijama.Iz utakmicu u utakmicu kristalizuje se tim.BarbaDue wrote:nije mi zbog njih zao sto su izgubili, utakmica je bila dobro navijaci su uzivali u igri, uostalom kao i ja...zao mi je jedino zbog igraca...momci su ginuli na terenuKorisnicko ime wrote:I od mene svaka cast...i zbog njih mi je jedino zao sto smo izgubili (a nismo igrali lose)...north wrote:Nisam gledao utakmicu, tako da ne mogu ništa komentarisati....ali mi je najviše žao zbog 30.000 ljudi koji su bili gore, stvarno cifra za nepovjerovati....svaka čast dijasporo.....
![]()
malo je falilo da se daju nasi golovi, po mom misljenju mexico je za dlaku bio bolji od nas
![]()
- Sezam
#791 Re: Mexico-BiH
Eto ja mislio Dzeko zavrsio u cityiju jer je igrao dobro u Wolfsburgu, a begovic zavrsio u reprezenraciji nakon sto je dobro branio u Portsmouthu..1946 wrote:Da si ti živ i zdrav Džeko jeste u Cityju završio zbog reprezentacije, Begović je završio tu zbog kanadske reprezentacije. Ali Džeko i onaj trebinjski panj nisu u jednakoj situaciji ovdjeSezam wrote:Dzeko i Begovic sigurno nisu zavrsili tamo gdje su zavrsili zbog reprezentacije.
@mikagogo
Sudeci po kolicini bijesa, jada i nemoci, kao i vulgarnostima kojima tvoj post obiluje, moguce je da si ti onaj Adnan Terzic, onaj 'smoke my dick' gospodin sa Fejsbuka?!
idi bavi se necim, patriJoto
- 1946
#792 Re: Mexico-BiH
Pogrešno si mislio, jer da Džeko nije imao nastupe za reprezentaciju BiH dobio bi englesku radnu dozvolu - NIKADASezam wrote:Eto ja mislio Dzeko zavrsio u cityiju jer je igrao dobro u Wolfsburgu, a begovic zavrsio u reprezenraciji nakon sto je dobro branio u Portsmouthu..
-
Mustang1
#793 Re: Mexico-BiH
A sta mislis da Dzeko nije igra za Wolfsburg tako kako je igrao odnosno da je osto u Teplicama da bi igro za repku ? Ili da je igrao u Wolfsburgu kako je igrao a da nije dobio poziv u repku da ga Njemci ne bi priveli sebi ?
- Sezam
#794 Re: Mexico-BiH
To je tacno, ali da se nije nazabijao golova u Wolsburgu, nikada ne bi zavrsio u engleskoj ligi1946 wrote:Pogrešno si mislio, jer da Džeko nije imao nastupe za reprezentaciju BiH dobio bi englesku radnu dozvolu - NIKADASezam wrote:Eto ja mislio Dzeko zavrsio u cityiju jer je igrao dobro u Wolfsburgu, a begovic zavrsio u reprezenraciji nakon sto je dobro branio u Portsmouthu..
- 1946
#795 Re: Mexico-BiH
Džeko je igrao u reprezentaciji dok je igrao za Teplice
. Over & out
@Sezam
Ne kažem ja da on nije svojim igrama zaradio odlazak u City, već kažem da nije bilo reprezentacije nikad u nekom engleskom timu ne bi zaigrao. I ovdje je otišla priča na njega, a on je jedini imao dozvolu selektora da ne dođe na ovu utakmicu, dakle 100% je čist od svake odgovornosti
@Sezam
Ne kažem ja da on nije svojim igrama zaradio odlazak u City, već kažem da nije bilo reprezentacije nikad u nekom engleskom timu ne bi zaigrao. I ovdje je otišla priča na njega, a on je jedini imao dozvolu selektora da ne dođe na ovu utakmicu, dakle 100% je čist od svake odgovornosti
-
nazarenko
#796 Re: Mexico-BiH
Oglođi mi glođana, onako nonšalantno, nacionalno ponosnomikogoago wrote:@sezame,@nazarenko,
vidim imate visoke patriotske misli o svojoj drzavi i kako je zastupati. To su za vas jeftine fraze.Vidim vi bi dali i guzice za saku eura,jebo ponos,jebo cast i sve ostalo.To je jeftino.Mozda ste u pravu.Doslo vrijeme shupaka kojima nacionalni ponos nista ne znaci.Dok jedan Beckam,Ronaldinjo,Ronaldo bi dali sve da zaigraju za svoju drzavu i brane njene boje.Ko to njima moze zabraniti da igraju?Po vama su SPAHA,PJANIC I SVI OVI MOMCI KOJIMA NIJE BILO TESKO DA PREVALE OVAJ DALEKI PUT BUDALE I BEZVEZE RIZIKUJU. Nek su za vas dobri i pametni Ibricic i Begovic.Bas Vam hvala sveznalice sto nam opisaste sta je moderan fudbal.Nabijem vas na moj ponosni patriotsdki bosanski qrac.![]()
![]()
- ratata
#797 Re: Mexico-BiH
plejka2 wrote:Jel bio ekrem jevric na tribinama?
- johntra
#798 Re: Mexico-BiH
Što je pomoćni sudija digao zastavicu kada je Keno odbranio penal i onaj levat iz Uniteda potrčao da zabije gol?
- BarbaDue
#799 Re: Mexico-BiH
sto me jos vise raduje, odavno nas nisam vidio da onako sa lakocom bez puno muke iznosimo loptu na centar...bilo jeste gresaka, ne treba duse grijesiti ali su preovladavali dobri potezi i tacna dodavanja. ibisevic me je iznenadio sa dobrom igrom, misimovic je takodje dobro igrao (pozelio sam ga gledatimikogoago wrote:Slazem se u potpunosti stobom.I ona ljepa slika 32000 BiH navijaca.Da su samo dali jedan go da ih usrece,a tako je malo falilo.Bolje gubiti sada nego u kvalifikacijama.Iz utakmicu u utakmicu kristalizuje se tim.BarbaDue wrote:nije mi zbog njih zao sto su izgubili, utakmica je bila dobro navijaci su uzivali u igri, uostalom kao i ja...zao mi je jedino zbog igraca...momci su ginuli na terenuKorisnicko ime wrote: I od mene svaka cast...i zbog njih mi je jedino zao sto smo izgubili (a nismo igrali lose)...
![]()
![]()
svaka cast momci...
- Murat Sabanovic
#800 Re: Mexico-BiH
patriotizam je gadna stvar,jer preko noci postanes izdajnik !!! barem kada je fudbal kod nas u pitanju.