Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SAID5

#776 Re: Android OS

Post by SAID5 »

Pozdrav,

novi kolačić na ovoj temi, nakon AjFontela sam presao na desireS. Ono sto mi treba je navigacija i kako da je instaliram. Počeo sam čitati temu, ali nakon 5 stranica je počelo smranje ko ima "veći". Pa jedan link i to je to :D

Hvala
valter.ba

#777 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Evo jedan link pa javite kako je proslo ali nemojte izraditi:)))
http://rapidserbia.com/viewtopic.php?f= ... &start=550
Enofazni števec

#778 Re: Android OS

Post by Enofazni števec »

jel neko slucajno od vas prilikom apdejta dobio wisepilot navigaciju?
Dady

#779 Re: Android OS

Post by Dady »

BaDa wrote:
brazzo19 wrote:ovako posto sam ja novi korisnik i9000 a ovdje se uveliko prica o navigaciji mozel mi neko preporucit neku da instaliram na mob ili da objasni kako to vec ide totalni sam laik trebal mi pristup netu i tako dalje , hocel u mom kraju prikazivat sve ulice itd itd znaci totalni pocetnik svaka pomoc dobro dosla . hvala :D
kako sam do sada sve price cuo da je IGO najbolja navigacija :S i ne treba ti net za navigaciju nego gps ukljucis :) sve zavisi u kojem si kraju? imaju dodatne mape da se skinu za igo! ali evo i ja imam jedno pitanje za strucnjake :D imal neki fix za gps da brze nadje satelit ? jer mu dugo treba dok nadje satelit!
Pa od svih navigacija koje sam do sada probao iGo mi je najlošija zbog UI i mogućnosti. Međutim ono zbog čega je ovdije hvalimo, je što ima podršku za različite tipove karata, TeleAtlas ili Navteq, te bilo kojih varijantu ova dva formata koje rade lokalni kartografi. Karte za naše područje koje radi hrvatski Navigo sistem su najdetaljnije.
Kada sam vani radije koristim druge programe tipa Sygic ili Ndrive.
Brži GPS start-up možeš imati samo ako ti je uključen internet u trenutku startovanja aplikacije za GPS, ili da držiš GPS stalno upaljen.
BaDa

#780 Re: Android OS

Post by BaDa »

Dady wrote:
BaDa wrote:
brazzo19 wrote:ovako posto sam ja novi korisnik i9000 a ovdje se uveliko prica o navigaciji mozel mi neko preporucit neku da instaliram na mob ili da objasni kako to vec ide totalni sam laik trebal mi pristup netu i tako dalje , hocel u mom kraju prikazivat sve ulice itd itd znaci totalni pocetnik svaka pomoc dobro dosla . hvala :D
kako sam do sada sve price cuo da je IGO najbolja navigacija :S i ne treba ti net za navigaciju nego gps ukljucis :) sve zavisi u kojem si kraju? imaju dodatne mape da se skinu za igo! ali evo i ja imam jedno pitanje za strucnjake :D imal neki fix za gps da brze nadje satelit ? jer mu dugo treba dok nadje satelit!
Pa od svih navigacija koje sam do sada probao iGo mi je najlošija zbog UI i mogućnosti. Međutim ono zbog čega je ovdije hvalimo, je što ima podršku za različite tipove karata, TeleAtlas ili Navteq, te bilo kojih varijantu ova dva formata koje rade lokalni kartografi. Karte za naše područje koje radi hrvatski Navigo sistem su najdetaljnije.
Kada sam vani radije koristim druge programe tipa Sygic ili Ndrive.
Brži GPS start-up možeš imati samo ako ti je uključen internet u trenutku startovanja aplikacije za GPS, ili da držiš GPS stalno upaljen.
koji internet? wifi ili 3g
febo_acm

#781 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Svejedno valjda, samo sumnjam da neko ima WiFi u autu :D
Dady

#782 Re: Android OS

Post by Dady »

AMD wrote:Svejedno valjda, samo sumnjam da neko ima WiFi u autu :D
LOL!
Ma može i WiFi pod uslovom da je spojen na internet, BTW ne mora biti ni internet, samo da imaš komunikaciju sa AGPS serverima. :)
Naime Cold fix ili start kod GPS prijemnika traje duže jer se traže pozicije svih GPS satelita iznad Zemlje. AGPS uzima podatke od vašeg trenutnog mobilnog operatera, bazne stanice na koju ste spojeni i šalje prema AGPS serveru. Na osnovu toga ima se približna lokacija koja se šalje prema vašem uređaju. Na taj način skeniraju se samo sateliti koji su vidljivi iznad vaše približne lokacije. Uštedi se do 3 minuta. Jako malo utrošenog saobraćaja.
sarajevomd

#783 Re: Android OS

Post by sarajevomd »

Evo da opet pitanje postavim...

Da li je tesko napraviti neku aplikaciju sa postavkama mobilnog interneta za sva tri operatera !?

Muku mucim da nastimam, ma sta god uradio nece da proradi internet...

Mtel prvenstveno pa ni bhmobile
brazzo19

#784 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

skinuh ubacih instalirao ovu navigaciju pokaza mi mapu mog sela neka gospodjica nevena na tecnom srpskom :D samo se ja ovdje nemogu snaci nema sanse neznam jesam li pošo' il došo' :D :lol:
BaDa

#785 Re: Android OS

Post by BaDa »

brazzo19 wrote:skinuh ubacih instalirao ovu navigaciju pokaza mi mapu mog sela neka gospodjica nevena na tecnom srpskom :D samo se ja ovdje nemogu snaci nema sanse neznam jesam li pošo' il došo' :D :lol:
imas opciju da biras koja ce ti gospodjica pricati ima cak i gospodin :D i ja se tesko snalazim :-)
valter.ba

#786 Re: Android OS

Post by valter.ba »

brazzo19 wrote:skinuh ubacih instalirao ovu navigaciju pokaza mi mapu mog sela neka gospodjica nevena na tecnom srpskom :D samo se ja ovdje nemogu snaci nema sanse neznam jesam li pošo' il došo' :D :lol:
Ma OK je Nevena skroz :D ! Bitno je da fercera sve a polako ces skontati ovo doshao - poshao :lol: :lol: :lol:
Nadam se da ste se zahvalili barem Nedi Ukraden za uputstvo :thumbup: Veni Vidi Vici :D
plagijator1975

#787 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Evo ovako, kupio sam telefon sa ovim softverom.

Firmware verzija: 2.2
Osnovna verzija: I9000XXJPP
Kernel verzija: 2.6.32.9 root@SE-S608#1
Broj verzije: FROYO.XFJP9

Nasao sam ovaj post i on mi je prilično jasan.

http://forum.xda-developers.com/show...65&postcount=1

Prije nego postavim pitanja, evo kako ja gledam na sve ovo:

Znaci da je ovaj lik modifikovao orginalni firmware JVQ, pa prvo njega flashujem, poslije toga radim root telefona sa ovim fajlom CF-Root-XX......, zatim preko recovery moda flashujem XXJVQ_Deodexed..... (pretpostavljam da je to deodexed room da mogu instalirati deodexed theme ili tako nešto ovo mi i nije baš najasnije ) Na isti naćin instališem i ovu temu i to bi bilo to kako sam ja shvatio. E sada pitanja.

1. Da li je moj telefon rootovan i da li ga trebam unroot ? prije flashovanja.
2. Da recovery mode koji se spominje, podrazumjeva da ce mi ovo flashovanje instalirati ClockworkMod aplikaciju?
3. Da li na isti naćin preko recovery moda mogu poslije ovoga flashovati CM7 room i temu.
4. Pitanje je na slici

Image

5. Kies mi prepoznaje telefon, pretpostavljam da ne moram instalirati nikakve drajvere?

6. Da li prije samog flashovanja trebam nesto uraditi na telefonu npr. deinstalirati postojeće aplikacije ili tako nesto?

Molim pomoć i da li postoji jednostavniji naćin prelaska na 2.3.4, Edin sa xda foruma mi je predložio ovo:

http://www.darkyrom.com/community/index ... 9000.4272/

Svako misljenje je dobro doslo!!!

EDIT:

Vec urađen flash, EDIN je kralj!!!
Last edited by plagijator1975 on 16/08/2011 09:20, edited 1 time in total.
SAID5

#788 Re: Android OS

Post by SAID5 »

valter.ba wrote:Evo jedan link pa javite kako je proslo ali nemojte izraditi:)))
sve mi je jasno, ali kako da nadjem sd card u xploreru, jok :D :D
Dady

#789 Re: Android OS

Post by Dady »

SAID5 wrote:
valter.ba wrote:Evo jedan link pa javite kako je proslo ali nemojte izraditi:)))
sve mi je jasno, ali kako da nadjem sd card u xploreru, jok :D :D
Skini neki file manager Ja lično koristim Astro
BaDa

#790 Re: Android OS

Post by BaDa »

imal neki app da mi preko citavog ekrana pokaze propusten poziv i poruka kad mi stigne? ovako mi samo u notification baru pokaze!
brazzo19

#791 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

imal ko kakav prijedlog za neku dobru igru ili aplikaciju za i9000 skinuo sam sve one HD igre od gamelofta avatar hd sipderman hd assasins creed hd i ostalo ima jos sta zanimljivo ljudi da se poigra ili neka fancy aplikacija :D
sarajevomd

#792 Re: Android OS

Post by sarajevomd »

ima li neki app da skrolanje ide pomocu ovih voulme buttona ili se to mora re-programirati u telefonu ?
GAU8

#793 Re: Android OS

Post by GAU8 »

BaDa wrote:imal neki app da mi preko citavog ekrana pokaze propusten poziv i poruka kad mi stigne? ovako mi samo u notification baru pokaze!
Instaliraj GoLauncher EX. Onda imas za njega pun qratz dodataka, izmedju ostalog i GoSMS Pro, GO Contacts, Go Launcker Ex Notifications, ili tako nekako... odlicni i prakticni dodaci.
shiljak

#794 Re: Android OS

Post by shiljak »

a kako temu izmjeniti na androidu :D
GAU8

#795 Re: Android OS

Post by GAU8 »

shiljak wrote:a kako temu izmjeniti na androidu :D
Jel pitas za GoLauncher temu, ili generalno za teme?
shiljak

#796 Re: Android OS

Post by shiljak »

GAU8 wrote:
shiljak wrote:a kako temu izmjeniti na androidu :D
Jel pitas za GoLauncher temu, ili generalno za teme?
generalno :-D Jer ne vidim nigdje da to dodje uz android, osim ono da pozadinu mjenjas :D
Gray

#797 Re: Android OS

Post by Gray »

Samo da se i ja prijavim, novi kolačić u Android svijetu. Moja djevojka je dobila SGS a ja Optimus 2X (ja još čekam, dobit ću za par dana nadam se), imate li neke prijedloge za dobre aplikacije ili druge savjete?
valter.ba

#798 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Procitas forum i dosta toga ces saznati :shock: Bas je bezze postaviti ovakvo pitanje a nisi u stanju procitati
30 str. :-?
Gray

#799 Re: Android OS

Post by Gray »

Duboko se izvinjavam, nadao sam se da mi neko može dati kratki rezime da ne moram baš čitati cijelu temu ;)
brazzo19

#800 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Gray wrote:Duboko se izvinjavam, nadao sam se da mi neko može dati kratki rezime da ne moram baš čitati cijelu temu ;)

Pusti waltera bolan :D nista kad dobijes mob imas android market i tu ti je sve sto ti padne na pamet pola aplikacija je daba i igrica a pola se placa jednostavno je za koristit vidjeces izabres sto ti se svidi i samo download i instalira ti samo a za ostao sto nema imas dosta torrent sajtova sa "paketima" od po 1 ili 2 gb pune krekovanih igrica i programa koje uneses preko usb.a na mob sve ono sto ne nadjes na marketu eto toliko za sad :D
Post Reply