Bosanska dolina piramida
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#776 Re: Bosanska dolina piramida
Šta bi rekao, jarane, na razvoj škotskog turizma u području jezera Loh Ness?
- neupitan
#777 Re: Bosanska dolina piramida
Kad se kaze "drzavna" misli se naravno i na federalnu zar to treba objasnjavati. U federalnoj Strategiji turizma pise to sto pise - "ZA SADA POSTOJI PET PIRAMIDA" !!!PipiDugaDevetka wrote:...
Ruku cu odsjeci ako u skotskoj strategiji turizma pise "za sada postoji xx azbaha u jezeru!
Sto se tice religijskog turizma i to smo apsolvirali.
I inace kad je rijec o ovakvim stvarima koje, s razlogom ili bez razloga, na naucnoj ili spekulativnoj/subjektivnoj osnovi rezultiraju nekakvim interesovanjem i pojacanom turistickom ponudom, tada se u nekoj OZBILJNOJ i zvanicnoj strategiji moze govoriti o "pojacanom interesovanju i posjetama turista" a NIKAKO o "broju piramida", "izgledu cudovosta u jezeru" i ostalim UKAZANJIMA. Takvi "konkretni" detalji se jednostavno moraju izbjeci u svakom ozbiljnom dokumentu.
Ako cemo turizam ovako posmatrati kako ti govoris, onda ne vidim nikakvog razlog zasto se Torabiju ne bi dalo neko mjesto gdje ce neometano raditi svoj posao? Garantujem da bi imao vise posjetilaca nego piramida a i korist za lokalnu zajednicu bi od toga bila veca.
Na sve ovo mogli bi smo nadovezati i druge oblike "AMORALNOG" turizma - prostitucija, kockarnice, legalizirana droga...koje privlace turiste i koje su u nekim dijelovima svijeta priznati i uvedeni u fiskalni sistem!
Amoralno sam stavio u navodnike jer nakon svega zaista sve ovo postaje relativno i upitno. Ono sto je NEUPITNO
- sinuhe
#778 Re: Bosanska dolina piramida
Piramide su samo dokaz neozbiljnosti drzave i dokaz da od Bosne nikad nece biti nista.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#779 Re: Bosanska dolina piramida
Ja vjerujem suprotno.sinuhe wrote:Piramide su samo dokaz neozbiljnosti drzave i dokaz da od Bosne nikad nece biti nista.
BiH ima turističkih potencijala.
Nismo Hrvatska - turistička evropska velesila, ali ipak imamo šta ponuditi.
Drago mi je da i Tim Clancy, Bosanac&Amerikanac ima važnu ulogu u promovisanju BiH i dovođenju stranaca.
To što piše na web. stranici Ministarstva okoliša i turizma, to je stvar neažuriranja web. stranice. Nije moguće da SDP-ova ministrica podržava ublehu zvanu Piramide. Ona je sigurno protiv toga da se izdvajaju iz budžeta novci za podršku piramidama. U Visokom i oko Visokog, gdje god zakopaš, moraš naći neke arheološke artefakte. Takvim projektima sigurno će biti pomagano od strane Ministarstva.
- sinuhe
#780 Re: Bosanska dolina piramida
Gledam skoro na theguardian.co.uk video o mogućoj škotskoj nezavisnosti. Škot na ulici kaze da sumnja u kapacitet Škota da vode nezavisnu drzavu. E moj sinko, a kod nas sve na ho-ruk. I piramida je ta priča o državi, vazda neke ublehe i sanjarenje.
-
Trebam te
#781 Re: Bosanska dolina piramida
Tacno, salazem sesinuhe wrote:Gledam skoro na theguardian.co.uk video o mogućoj škotskoj nezavisnosti. Škot na ulici kaze da sumnja u kapacitet Škota da vode nezavisnu drzavu. E moj sinko, a kod nas sve na ho-ruk. I piramida je ta priča o državi, vazda neke ublehe i sanjarenje.
- neupitan
#782 Re: Bosanska dolina piramida
Konacno nekoliko trezvenih komentara!
Drago mi je da postoje i oni, mada nazalost rijetki, koji shvacaju sustinu ovog slucaja - nije bitan prevarant ili zanesenjak, bitan je njegov uticaj na sredinu gdje djeluje.
A uticaj konkretnog gospodina Semira Osmanagica i njegovog lopovluka/zablude je nazalost veoma velik i govori mnogo vise o nama nego o njemu.
Samo ovdje i sada je moguce da jedna ovakva nerazumna spekulacija udje u ZVANICNE DRZAVNE DOKUMENTE i da poluci institucionalnu, odnosno budzetsku, podrsku !
Ovo je zapravo samo jedan snazan dokaz naseg opceg sunovrata. Nama treba da dodju stranci, kao konkretno ovaj gorepomenuti Tim Clancy, pa da nam ukazu na ono sto mi vlastitim ocima u VLASTITOJ kuci ne vidimo: Prokosko jezero, Prenj, Neretvu, Bunu i ostale nase prirodne ljepote kakvih na svijetu nema !!!
A zna se zasto to ne primjecujemo - zato sto smo ta mjesta toliko zapustili i uneredili da ni mi sami nismo u stanju uzivati u vlastitom smecu, kamo li da to nudimo turistima.
NIKOME NE PADA NA PAMET DA UREDIMO ONO STO IMAMO, LAKSE NAM JE IZMISLJATI ONO STO NEMAMO!
Problem je gospodo nasa lijenost, bezobrazluk i korumpiranost, pa zasto ne reci i mentalna zaostalost. Mi samo gledamo kako cemo negdje nesta dobit na guzove a ne kako da nesta sami napravimo. Mi nismo u stanju SACUVATI ni ono sto nam je poklonjeno!
I kad nam neko na to ukaze mi mu uzvratimo - je l' to ti nama spustas zato sto smo mi muslimani (...srbi, hrvati)!
Licno sam se uvjerio u ovo, kad sam, jos na samom pocetku ove euforije, govorio o ovoj prevari neko mi je uzvratio - ma ja, da je ova piramida u Medjugorju i ti bi u nju vjerovao
BOLEST, nista drugo !
Drago mi je da postoje i oni, mada nazalost rijetki, koji shvacaju sustinu ovog slucaja - nije bitan prevarant ili zanesenjak, bitan je njegov uticaj na sredinu gdje djeluje.
A uticaj konkretnog gospodina Semira Osmanagica i njegovog lopovluka/zablude je nazalost veoma velik i govori mnogo vise o nama nego o njemu.
Samo ovdje i sada je moguce da jedna ovakva nerazumna spekulacija udje u ZVANICNE DRZAVNE DOKUMENTE i da poluci institucionalnu, odnosno budzetsku, podrsku !
Ovo je zapravo samo jedan snazan dokaz naseg opceg sunovrata. Nama treba da dodju stranci, kao konkretno ovaj gorepomenuti Tim Clancy, pa da nam ukazu na ono sto mi vlastitim ocima u VLASTITOJ kuci ne vidimo: Prokosko jezero, Prenj, Neretvu, Bunu i ostale nase prirodne ljepote kakvih na svijetu nema !!!
A zna se zasto to ne primjecujemo - zato sto smo ta mjesta toliko zapustili i uneredili da ni mi sami nismo u stanju uzivati u vlastitom smecu, kamo li da to nudimo turistima.
NIKOME NE PADA NA PAMET DA UREDIMO ONO STO IMAMO, LAKSE NAM JE IZMISLJATI ONO STO NEMAMO!
Problem je gospodo nasa lijenost, bezobrazluk i korumpiranost, pa zasto ne reci i mentalna zaostalost. Mi samo gledamo kako cemo negdje nesta dobit na guzove a ne kako da nesta sami napravimo. Mi nismo u stanju SACUVATI ni ono sto nam je poklonjeno!
I kad nam neko na to ukaze mi mu uzvratimo - je l' to ti nama spustas zato sto smo mi muslimani (...srbi, hrvati)!
Licno sam se uvjerio u ovo, kad sam, jos na samom pocetku ove euforije, govorio o ovoj prevari neko mi je uzvratio - ma ja, da je ova piramida u Medjugorju i ti bi u nju vjerovao
BOLEST, nista drugo !
- PipiDugaDevetka
#783 Re: Bosanska dolina piramida
Ako su Škoti prežalili svoju kraljicu i oprostili engleskoj kraljici za obezglavljivanje škotske kraljice, nema to veze sa Bosnom i Hercegovinom.sinuhe wrote:Gledam skoro na theguardian.co.uk video o mogućoj škotskoj nezavisnosti. Škot na ulici kaze da sumnja u kapacitet Škota da vode nezavisnu drzavu. E moj sinko, a kod nas sve na ho-ruk. I piramida je ta priča o državi, vazda neke ublehe i sanjarenje.
Bumo videli jesu li Bosanci i Hercegovci sposobni da vode svoju državu i u toj državi turističku strategiju. Nadam se omladini da će zasjesti na vodeće pozicije u društvu nakon što se iškolaju.
Kao što Bgd i Zg dolaze na SFF u Sarajevo da prime EU pare za svoje filmske projekte, tako će političari dolaziti na konsultacije u Sarajevo.
BiH postaje centar SFR Regiona!
@neupitan,
Ne vjeruj Dodiku da su pojedini narodi u BiH ''QRAC OD OVCE''!
- slobodni armirach
#784 Re: Bosanska dolina piramida
cega li si ti dokaz?sinuhe wrote:Piramide su samo dokaz neozbiljnosti drzave i dokaz da od Bosne nikad nece biti nista.
da ce od rally sport entiteta biti NEŠTO?
- neupitan
#785 Re: Bosanska dolina piramida
Pipi,
ja postujem tvoj naglaseni patriotizam kojeg pokazujes svojim avatarom i svojim pisanjem. Medjutim, ovo nije tema politika (nije naravno ni arheologija), ovo je nesto sasvim drugo.
Sva ova prica o navodnim piramidama u visokom je prica o nasem mentalitetu, pa i ako je o patriotizmu rijec, ja i ti se razlikujemo u poimanju patriotizma. Ja jednako volim ovu Bosnu i kada kritikujem bosance. Ja samo zelim da oni konacno sazriju i da za neke od nasih problema pocnemo traziti korjene u nama samima, a ne stalno, kao razmazena djeca, tuzakati se na one druge.
Slucaj "piramida" je pravo mjesto i pravi moment za takvu jednu samoanalizu.
I ne brini se hocu li ja povjerovati Dodikovim gadostima (ne znam otkuda ti takva "briga"), ali molim te da konacno shvatis da nevjerovanje idiotu Dodiku ne treba automatski rezultirati sa bezrezervnim vjerovanjem Osmanagicu i "nasim" idiotima!
Pocnimo koristiti glave umjesto smajlija!
ja postujem tvoj naglaseni patriotizam kojeg pokazujes svojim avatarom i svojim pisanjem. Medjutim, ovo nije tema politika (nije naravno ni arheologija), ovo je nesto sasvim drugo.
Sva ova prica o navodnim piramidama u visokom je prica o nasem mentalitetu, pa i ako je o patriotizmu rijec, ja i ti se razlikujemo u poimanju patriotizma. Ja jednako volim ovu Bosnu i kada kritikujem bosance. Ja samo zelim da oni konacno sazriju i da za neke od nasih problema pocnemo traziti korjene u nama samima, a ne stalno, kao razmazena djeca, tuzakati se na one druge.
I ne brini se hocu li ja povjerovati Dodikovim gadostima (ne znam otkuda ti takva "briga"), ali molim te da konacno shvatis da nevjerovanje idiotu Dodiku ne treba automatski rezultirati sa bezrezervnim vjerovanjem Osmanagicu i "nasim" idiotima!
- PipiDugaDevetka
#786 Re: Bosanska dolina piramida
Ja mogu govoriti samo za sebe. Kao što vjerujem u čudoviše jezera Loh Ness, tako vjerujem u atlantiđanske zemaljske energetske ČAKRE u vidu piramida.neupitan wrote:Pipi,
Posebno mi je bilo smiješno poglavlje Veličkovićeve žaoke pod naslovom ''Hinjske halke''.
- neupitan
#787 Re: Bosanska dolina piramida
Ah so...PipiDugaDevetka wrote:Ja mogu govoriti samo za sebe. Kao što vjerujem u čudoviše jezera Loh Ness, tako vjerujem u atlantiđanske zemaljske energetske ČAKRE u vidu piramida.neupitan wrote:Pipi,
Posebno mi je bilo smiješno poglavlje Veličkovićeve žaoke pod naslovom ''Hinjske halke''.
Posto se znaci radi o vjerovanju, kako bi bilo da se prebacimo na pdf religija?
I da tu i prekinemo ovu raspravu jer ja kao ateista i ti kao ocigledni vjernik se necemo moci sloziti oko, naprimjer, "cudovista u Loch Ness-u" (nije Loh!).
Ali nase razlikovanje nije toliko u njegovom postojanju/nepostojanju. Ja mislim da ono sa cime se jos nismo susreli ne mora nuzdo poredstavljati CUDOVISTE !
I tu je kljuc naseg razlikovanja - ti si u nesto povjerovao na nevidjeno, a ja, mo's mislit vjerujem u ono sto vidim!
- PipiDugaDevetka
#788 Re: Bosanska dolina piramida
Munafik sam ortdoksni!
Odoh na ovo zubato sunce da uhvatim koji vitami D.
o&o
Odoh na ovo zubato sunce da uhvatim koji vitami D.
o&o
- sinuhe
#789 Re: Bosanska dolina piramida
slobodni armirach wrote:cega li si ti dokaz?sinuhe wrote:Piramide su samo dokaz neozbiljnosti drzave i dokaz da od Bosne nikad nece biti nista.
da ce od rally sport entiteta biti NEŠTO?
Ma znao sam da ce se neko vec javiti.
Jelde ja sam neprijatelj Bosne i Bosnjaka. Ko nije sa Semirom, protiv Bosne je.
-
crnoplavo
#790 Re: Bosanska dolina piramida
Osmanagic je legenda, ja u Visokom kad vidim ide neka japanka, slika itd.
Samo da neki p.apci u drzavnoj sluzbi ne zezaju i da se obavi ta promocija piramida kako spada imali bi svi koristi, al opet se siri rijec o bosanskim piramidama, pa ljudi dolaze.
hajd nek mi neko dokaze da u je u Medugorju bilo ukazanje, da nije dogovorena ujdurma, sto drzava ne ustane protif tih ubleha...
Samo da neki p.apci u drzavnoj sluzbi ne zezaju i da se obavi ta promocija piramida kako spada imali bi svi koristi, al opet se siri rijec o bosanskim piramidama, pa ljudi dolaze.
hajd nek mi neko dokaze da u je u Medugorju bilo ukazanje, da nije dogovorena ujdurma, sto drzava ne ustane protif tih ubleha...
-
crnoplavo
#791 Re: Bosanska dolina piramida
Pa sta ce guardian da prenese, rekli su englezi da ce koristitisve moguce mjere da bi zadrzali skotsku, normalno da nakon stotina godina zatiranja skotske kulture itd, normalno da ce naci neke petokolonase koji ce pricat protiv sebe.sinuhe wrote:Gledam skoro na theguardian.co.uk video o mogućoj škotskoj nezavisnosti. Škot na ulici kaze da sumnja u kapacitet Škota da vode nezavisnu drzavu. .
- slobodni armirach
#792 Re: Bosanska dolina piramida
ne treba tebi Semir da bi se dokazao svoje stavove,..dovoljno si mudar da izbjegavas odgovoresinuhe wrote:Ma znao sam da ce se neko vec javiti.slobodni armirach wrote:cega li si ti dokaz?sinuhe wrote:Piramide su samo dokaz neozbiljnosti drzave i dokaz da od Bosne nikad nece biti nista.
da ce od rally sport entiteta biti NEŠTO?![]()
Jelde ja sam neprijatelj Bosne i Bosnjaka. Ko nije sa Semirom, protiv Bosne je.
- zambaklija
- PipiDugaDevetka
#794 Re: Bosanska dolina piramida
zambaklija wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bravo za Ivana Ramadana! Zavidim mu na znanju.
-
Sion(S)
#795 Re: Bosanska dolina piramida
http://forum.davidicke.com/showthread.p ... 57&page=64
Pogledajte post pod brojem 633, to je prevod clanka italijanskih novina, objavljenog prije par dana! Cini se da je novi kolacic u igri. Bogata historija i arheoloski potencijal u i oko Visokog cini se da privlace raznorazne interesantne ljude koji bas i ne spominju Svemira i njegovu Fondaciju pocesto nego imaju svoje vlastite planove!
Pogledajte post pod brojem 633, to je prevod clanka italijanskih novina, objavljenog prije par dana! Cini se da je novi kolacic u igri. Bogata historija i arheoloski potencijal u i oko Visokog cini se da privlace raznorazne interesantne ljude koji bas i ne spominju Svemira i njegovu Fondaciju pocesto nego imaju svoje vlastite planove!
- PipiDugaDevetka
#796 Re: Bosanska dolina piramida
Dojaviću ja Semiru da pripazi na ovog žabara Giorgia. Daću mu ovaj tvoj link, a vjerujem da i on ovo čita.
Naravno, postoji mogućnost da je ''igru'' započeo Semir samo da se dokopa love za daljnje kopanje. Nije ni on vesla sisao u votaži, pa da ne zna da prepozna loše namjere davaoca love.
Naravno, postoji mogućnost da je ''igru'' započeo Semir samo da se dokopa love za daljnje kopanje. Nije ni on vesla sisao u votaži, pa da ne zna da prepozna loše namjere davaoca love.
-
defender46
#797 Re: Bosanska dolina piramida
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 1/4, I. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 2/4, I. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 3/4, I. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 4/4, I. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 2/4, I. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 3/4, I. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 4/4, I. dio
-
defender46
#798 Re: Bosanska dolina piramida
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 1/4, 2. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 2/4, 2. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 3/4, 2. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 4/4, 2. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 2/4, 2. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 3/4, 2. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 4/4, 2. dio
-
defender46
#799 Re: Bosanska dolina piramida
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 1/4, 3. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 2/4, 3. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 3/4, 3. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 4/4, 3. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 2/4, 3. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 3/4, 3. dio
Na rubu znanosti - Znanstvena konferencija o bosanskim piramidama - 4/4, 3. dio
-
ljuspica
#800 Re: Bosanska dolina piramida
Čudi me, kako si smio postirati drugi forum na ovom kad je to zabranjeno?Sion(S) wrote:http://forum.davidicke.com/showthread.p ... 57&page=64