Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

Dope_Man

#776 Re: Sarajevska zicara?

Post by Dope_Man »

shake69 wrote: A zasto je ruzna? U bojama zastave BiH i smeta vam! :shock: Majka mu stara, pa ovo je testna voznja i zasto ne. Obnova Trebevicke zicare je puno vise od vracanja gradu njenog simbola, valjda je to jasno svima i dok je toliko negatora nase zemlje lijepo da se danas pred velikim brojem kamera svi podsjete pod kojom zastavom zivimo.
Ruzna je zato sto je uradjeno amaterski i bez imalo osjecaja za dizajn. Samo zato sto je zastava drzave ne znaci da se ne smije kritikovati pobogu. Ne smeta mi ni zastava drzave, niti bilo cega. Ne zanima me ni da je sahovnica ili srbijanksa trobojnica jer me zaboli najiskrenije za sve te simbole koji meni nista ne znace.

Dakle govorim iskljucivo sa aspekta dizajna, estetike - izgleda bazicno i amaterski. To je gondola koja ce se najvise slikati/snimati prvi dan i ostati u historiji upamcena kao zvanicno prva na obnovljenoj zicari.. i izgleda kako izgleda.. divno. Idemo mahati zastavama :bih: :bih: :bih:
Thorgerson

#777 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

shake69 wrote:
Dope_Man wrote:
made_in_sarajevo wrote:mislim da bi bolje bilo da su zaljepili grb grada, ispisali Sarajevo i slicno, jer meni bar zicara ima vise veze sa gradom nego drzavom :D
:thumbup:

A da budemo realni izgleda pravo ruzno ovako, da je bar malo stilizirano nesto.. ovako bez ikakve kreativnosti, samo nalijepi sa svake strane trokut i zvijezde.. nidje veze.
A zasto je ruzna? U bojama zastave BiH i smeta vam! :shock: Majka mu stara, pa ovo je testna voznja i zasto ne. Obnova Trebevicke zicare je puno vise od vracanja gradu njenog simbola, valjda je to jasno svima i dok je toliko negatora nase zemlje lijepo da se danas pred velikim brojem kamera svi podsjete pod kojom zastavom zivimo.
Nema se sta ko podsjecati. 60% drzave zna pod kojom zastavom zive. A to nazalost nije ova.
archi_a

#778 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

E pa upravo zato i jeste prva gondola u zastavi drzave Bosne i Hercegovine! SIMBOLIKA!!! I bice najvise slikana u historiji nove zicare. I sta sad? Sta hocete?
made_in_sarajevo

#779 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

archi_a wrote:E pa upravo zato i jeste prva gondola u zastavi drzave Bosne i Hercegovine! SIMBOLIKA!!! I bice najvise slikana u historiji nove zicare. I sta sad? Sta hocete?
da puste gondolu da vidim kako ide
archi_a

#780 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

Bravo. I vidjet ces aBd. Ode zastava na trebevic i onda nazad. I ponovo i ponovo! :thumbup:
shake69

#781 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

O ponedjeljka vec mozemo poceti o cijeni karte za zicaru. Vakat je pomalo i da gradska uprava uskoro donese odluku.
Volio bih cuti Skaku kako to po kalkulaciji pola miliona predvidjenih putnika godisnje po najprihvatljivijoj cijeni od 5 KM, dakle 2,5 miliona KM godisnje, ne mogu namaknuti dovoljno da JP Sarajevska zicara pokrije rashode a i bogme da ostane fine love. Bar u prvoj godini ne treba praviti problem oko cijene jer ce biti veliki interes i zarada sigurna.
Dope_Man

#782 Re: Sarajevska zicara?

Post by Dope_Man »

Za vrle patriote koji ne kontaju moj komentar, a koji se odnosi na sam dizajn i nije nikakvo sranje po zastavi koju volite, evo primjera na sta mislim. OVO je dizajn, vidi se da je potroseno vise od 2 minute na rad..

Image

Nije samo nalijepljena zastava, ubacen je neki trud. Sigurno ima i boljih primjera, ovo je medju prvim slikama sa google-a. Dakle samo da je nesto stilizirano ja ne bih rekao da je ruzna, a da li ce biti grb grada, zastava drzave ili zastava Austrije ili odakle je vec onaj donator meni apsolutno svejedno, mada bi, da sam dizajnirao to, stavio grb i nazv grada na prednju i zadnju stranu, a onda stilizirano sa strana povezao zastavu BiH cime bi predstavio oboje.
trambusek88

#783 Re: Sarajevska zicara?

Post by trambusek88 »

Ovdje se pisalo o mogućoj cijeni karte 5KM, te mogućim povlasticama sa penzionere, studente, porodične karte itd...
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... -km/280799
Thorgerson

#784 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

shake69 wrote:O ponedjeljka vec mozemo poceti o cijeni karte za zicaru. Vakat je pomalo i da gradska uprava uskoro donese odluku.
Volio bih cuti Skaku kako to po kalkulaciji pola miliona predvidjenih putnika godisnje po najprihvatljivijoj cijeni od 5 KM, dakle 2,5 miliona KM godisnje, ne mogu namaknuti dovoljno da JP Sarajevska zicara pokrije rashode a i bogme da ostane fine love. Bar u prvoj godini ne treba praviti problem oko cijene jer ce biti veliki interes i zarada sigurna.
Pa zar nije studija izvodljivosti koja je radjena pokazala da zicara i nije bas ultra isplativ projekat.

Od tih 2,5 miliona (ako se zarade) odbij troskove odrzavanja koji su sigurno visoki, troskovi struje, radnika i jos hrpica nekih sitnih troskova, i najvaznije servisiranje kredita koji su podignuti da se ovo uradi (jer ako se ne varam 7 miliona je donacija, a ukupna vrijednost 15 miliona, znaci valja vracat ovih 8 miliona).

Ne znam, mozda na prvu 2,5 mil zvuci puno ali mislim da to nisu neke pare. A i tih 500k mi zvuci nekako puno. Ispadne oko 1300-1400 ljudi po danu da ce koristiti zicaru. Ne znam sad bas hoce li biti tolika navala sve vrijeme.
Thorgerson

#785 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Dope_Man wrote:Za vrle patriote koji ne kontaju moj komentar, a koji se odnosi na sam dizajn i nije nikakvo sranje po zastavi koju volite, evo primjera na sta mislim. OVO je dizajn, vidi se da je potroseno vise od 2 minute na rad..

Image

Nije samo nalijepljena zastava, ubacen je neki trud. Sigurno ima i boljih primjera, ovo je medju prvim slikama sa google-a. Dakle samo da je nesto stilizirano ja ne bih rekao da je ruzna, a da li ce biti grb grada, zastava drzave ili zastava Austrije ili odakle je vec onaj donator meni apsolutno svejedno, mada bi, da sam dizajnirao to, stavio grb i nazv grada na prednju i zadnju stranu, a onda stilizirano sa strana povezao zastavu BiH cime bi predstavio oboje.
Budi zadovoljan sto su potrefili boje i nisu je okrenuli naopako.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zzoks-p ... /170211008

:D
Dope_Man

#786 Re: Sarajevska zicara?

Post by Dope_Man »

I to sto kazes :lol:
shake69

#787 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

Thorgerson wrote:
shake69 wrote:O ponedjeljka vec mozemo poceti o cijeni karte za zicaru. Vakat je pomalo i da gradska uprava uskoro donese odluku.
Pa zar nije studija izvodljivosti koja je radjena pokazala da zicara i nije bas ultra isplativ projekat.

Od tih 2,5 miliona (ako se zarade) odbij troskove odrzavanja koji su sigurno visoki, troskovi struje, radnika i jos hrpica nekih sitnih troskova, i najvaznije servisiranje kredita koji su podignuti da se ovo uradi (jer ako se ne varam 7 miliona je donacija, a ukupna vrijednost 15 miliona, znaci valja vracat ovih 8 miliona).

Ne znam, mozda na prvu 2,5 mil zvuci puno ali mislim da to nisu neke pare. A i tih 500k mi zvuci nekako puno. Ispadne oko 1300-1400 ljudi po danu da ce koristiti zicaru. Ne znam sad bas hoce li biti tolika navala sve vrijeme.
Paa, troskovi struje su najveca stavka, iako se to bitno moze smanjiti racionalnom voznjom, da ne kruze gondole prazne, i plate onih SDA uhljeba. A nadam se da ih nema vise od 40-50, ako racunamo i cuvarsku sluzbu na obje stanice. Ako to ne moze pokriti 2,5 miliona KM...
Logovan

#788 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

DoradO wrote:eto ih :-D

Image
:thumbup: :bih: :bih:

S tim je ovo sa zastavom toliko nekreativno da je bespotrebno trošiti riječi. :mrgreen:
Logovan

#789 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

Iako su iz Gradske uprave Sarajeva za danas najavili testiranje gondola trebevićke žičare to se nije desilo. U Gradskoj upravi nisu znali kazati kada će gondole uopće biti testirane i zbog čega najavljena testna vožnja nije realizovana.

- To zavisi od izvođača radova i stanja na terenu. Mi zaista ne znamo kada će se izvršiti testna vožnja. Radovi se odvijaju ubrzanim tempom, iz minute u minutu se stanje mijenja, rekli su nam u Službi za odnose sa javnošću Gradske uprave Sarajeva.

Gondole će, kada budu puštene u pogon, biti olimpijskih boja-zelena, crvena, plava, crna i žuta. Predviđeno je da u pogonu žičare budu 33 kabine, svaka sa po 10 mjesta, kapaciteta 1.200 putnika na sat.
trambusek88

#791 Re: Sarajevska zicara?

Post by trambusek88 »

Image

Image

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#792 Re: Sarajevska zicara?

Post by bitanga_sa_otesa »

Logovan wrote:
Iako su iz Gradske uprave Sarajeva za danas najavili testiranje gondola trebevićke žičare to se nije desilo. U Gradskoj upravi nisu znali kazati kada će gondole uopće biti testirane i zbog čega najavljena testna vožnja nije realizovana.

- To zavisi od izvođača radova i stanja na terenu. Mi zaista ne znamo kada će se izvršiti testna vožnja. Radovi se odvijaju ubrzanim tempom, iz minute u minutu se stanje mijenja, rekli su nam u Službi za odnose sa javnošću Gradske uprave Sarajeva.

Gondole će, kada budu puštene u pogon, biti olimpijskih boja-zelena, crvena, plava, crna i žuta. Predviđeno je da u pogonu žičare budu 33 kabine, svaka sa po 10 mjesta, kapaciteta 1.200 putnika na sat.
mozda nisu zavrsili trafostanicu :-D
made_in_sarajevo

#793 Re: Sarajevska zicara?

bitanga_sa_otesa wrote:
Logovan wrote:

mozda nisu zavrsili trafostanicu :-D
Nek je skopcaju na gradilisni ormar i vozi Misko, niz brdo je svakako :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#794 Re: Sarajevska zicara?

Post by bitanga_sa_otesa »

made_in_sarajevo wrote:
ocel izdurat osiguraĆi 160 A?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#795 Re: Sarajevska zicara?

Post by Pitar sa Kariba »

Neki je zajeb garant, jer su bili danas tamo Skaka i svita. Sa'š vidjeti niski stubovi?! :D
made_in_sarajevo

#796 Re: Sarajevska zicara?

bitanga_sa_otesa wrote:
made_in_sarajevo wrote:
ocel izdurat osiguraĆi 160 A?
Nek zamotaju koju licnu i puscaj to. Moze i pol marke ako je kome od dorucka ostalo, ali treba to puscati jebat ga :mrgreen:
trambusek88

#797 Re: Sarajevska zicara?

Post by trambusek88 »

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#798 Re: Sarajevska zicara?

Post by mk ultra »

zajebano je upuštat motor veće snage na slabom priključku... sretno :mrgreen:
DaffyDuck

#799 Re: Sarajevska zicara?