Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
jarancuga

#776 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jarancuga »

ukosheni je sinonim za smor...
neg, sta bi s odgovorom...koliko granica...
Ukosheni

#777 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

evo vam malo stiva pred spavanje, ali svakako preporucujem test IQ pre udubljivanja jer me brine stanje na ovom forumu :)

http://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bi ... iteta.html
Bosnolog

#778 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bosnolog »

Ukosheni wrote: Enese, u blagoj panici sam sto se ne oglasavas. Jedino bi me par slajfni tvog teksta izvuklo iz bedaka

Eno je umjetnicki genije,on kaze milion rijeci kroz svoje umjetnine,...ocito si se prepoznao u njegovim porukama i poukama dok za njima vapis,ili je ipak osip zbog frustrirane istine koju procitas ovdje na forumu,...Izgleda da tebe muci veza tvoje sarajevske sobe i banjalucke hale,nekako previse daleko za kopanje tunela,....Imaju neke bunker baster podzemno razorne a mozda se nade jos koja piramida usput "uhereni",....... :mrgreen:
Last edited by Bosnolog on 19/11/2010 22:07, edited 1 time in total.
jarancuga

#779 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jarancuga »

Ukosheni wrote:evo vam malo stiva pred spavanje, ali svakako preporucujem test IQ pre udubljivanja jer me brine stanje na ovom forumu :)

halo momak, hocel taj odgovor....jos malo pa ces i u sandzak s vizom...
luckypot

#780 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

jarancuga wrote:
Ukosheni wrote:evo vam malo stiva pred spavanje, ali svakako preporucujem test IQ pre udubljivanja jer me brine stanje na ovom forumu :)

halo momak, hocel taj odgovor....jos malo pa ces i u sandzak s vizom...
tšu tekst je kopiran od autora koji je predvidio definitivno vojno uključivanje rusije u rješavanje problema kosova :lol:
Bosnolog

#781 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bosnolog »

Halo koga jos interesuje ovaj politicki SANU tuberan kojem treba medicinska sestrica da mijenja pelene kao i ocu nacije cika Gedzi sanovanovom http://www.google.com/images?um=1&hl=en ... =&gs_rfai= ,.......Takvih raspadajucih stakora imate punu septicku jamu u Serviji koji jedino mogu da bleje u nebeske svodove dok im se Servija raspada sa jos neutvrdenim granicama koje su sve blize Begisu i svom brlogu neimastinje i jada,sa najnizim primanjima u regiji,.....Sto bi rekli na sto spade kuca Petrovica i kajgana Milosa Kobilica,....... :mrgreen:
Komrad

#782 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Komrad »

Ukosheni wrote:Veza s Bihacem ljudi...
evo ti je

Image
Bosnolog

#783 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bosnolog »

Bair: EUFOR nastavlja osiguranje stabilnog okruženja u BiH

"Mi ćemo nastaviti blisku saradnju s vlastima Bosne i Hercegovine radi osiguranja stabilnog okruženja za narode ove zemlje", izjavio je ovim povodom komandant EUFOR-a generalmajor Bernhard Bair.
19.11.2010. u 16:55
Mirovna misija

Vijeće sigurnosti UN-a produžilo je mandat operacije ALTHEA i Štaba NATO-a u Sarajevu na još 12 mjeseci.

"Mi ćemo nastaviti blisku saradnju s vlastima Bosne i Hercegovine radi osiguranja stabilnog okruženja za narode ove zemlje", izjavio je ovim povodom komandant EUFOR-a generalmajor Bernhard Bair.

Nakon nedavnih općih izbora, koji su protekli u miru, EUFOR je obavio plansko smanjenje snaga, pa je sada u Bosni i Hercegovini stacionirano oko 1.600 vojnika iz 27 zemalja, od kojih su neke članice EU, a neke ne.

Prema Rezoluciji 1948 (2010) Vijeća sigurnosti UN-a, EUFOR zadržava izvršnu misiju i u stanju je da u ovo područje u kratkom vremenu rasporedi znatne rezervne snage, što je sposobnost koja će uskoro biti ponovo isprobana.

"Također očekujem i nastavak misije osposobljavanja i obuke koju smo u julu 2010. započeli s Oružanim snagama BiH", kazao je komandant EUFOR-a.

Prema novom mandatu dobijenom od UN-a, ovo je jedina značajna izmjena u misiji i mandatu operacije ALTHEA, saopćeno je iz EUFOR-a.

Vijeće sigurnosti UN-a prvi put je dalo mandat EUFOR-u Rezolucijom 1575 (2004), a onda je on obnavljan svake godine.

Prema njemu, EUFOR je preuzeo većinu uloga i funkcija koje je imao SFOR.
Ovako ce se priduzivat mandad to oficijelnog clanstva BiH u NATO alijansi,......Servija ce ostati u svom brlogu i podijeljena u svojim zeljama da postane sanjana rusko kubanska karaula,......samo je problem kako to izvesti kada je kopnom,morem i zrakom izolovana NATO zemljama,.....

Zamajavanje rusofila o spasavanju genocidne od strane brace sa Urala i Kavkaza je dobra masta uz verbalno sokolenje istih koji su ih izdali svaki put, ali to je sve sto mogu dobiti,u slucaju belaja bi se moglo pojaviti nesto dobrovoljaca i da ostanu kao oni iz proslog rata sto napunise bratska groblja,..... :mrgreen:
Rusija: Vojnici jedu pse lutalice da ne bi umrli od gladi
19. 11. 2010. • 13:17 A. B.
Ruska udruženja civilnog društva upozorila su da godišnje umire tri hiljade vojnika, iako Rusija ne vodi niti jedan rat.

Za smrt svoje djece, majke uglavnom krive katastrofalne uslove u ruskoj vojsci. Olga i Anatolij Kolychvev svakoga dana posjećuju grob svoga sina Ivana, koji je prije odlaska u vojarnu bio sretan i otvoren mladić te se veselio odlasku u vojsku, piše Sky News, prenosi Index.

Ali, tada je počela tortura. Ivan je majci ispričao da su ih oficiri izgladnjivali i tukli, a njegove kolege i on su, kako bi ostali živi, jeli pse lutalice. "Nazvao me oficir i rekao da mi se sin objesio te da dođemo po njegovo tijelo", kazala je šokirana majka te dodaje kako je mislila da se šale, jer se takve informacije ne govore telefonom. Smatra kako se njen sin nikada ne bi ubio.

Kaže i kako oficiri ruske vojske ne ispunjavaju svoje dužnosti. "Svaki put kada sam vidjela Ivanovog komadanta, bio je pijan. Čak i kada su mi predavali Ivanov lijes, on je bio pijan", tvrdi Olga. Fondacija majčino pravo iz Moskve bori se za porodice kao što je ova.

Osnivačica te Fondacije Veronica Marchanenko smatra da je razlog tolikog broja smrti u ruskoj vojsci taj što je zastarila njena organizacija.
Ukosheni

#784 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

Komrad wrote:
evo ti je

Image
ima par nelogicnosti/gresaka, a ono sto je izvesno vam bas nije u skladu sa interesom, ali dobro... bar vam se narod duhovno razvija
Ukosheni

#785 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

ovo je valjda hrvatski probni balon

Image
Komrad

#786 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Komrad »

Ukosheni wrote:
Komrad wrote:
evo ti je

Image
ima par nelogicnosti/gresaka, a ono sto je izvesno vam bas nije u skladu sa interesom, ali dobro... bar vam se narod duhovno razvija

Objasni mi koje su to nelogicnosti i greske i zasto nije u interesu bosnjaka?
Bosnolog

#787 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bosnolog »

hornet prvi wrote:
...buraz , ok...smiri se ...sve ce biti dobro :) ...ali ti si fulio temu...
(zute tabletice...odmah tu pored kreveta :wink: )
Bosna je neformalno clan NATO alijanske jos od 1995,treba samo da se ozvanici protokularno u skoroj buducnosti,...... ;-)
Ruje su vam slaba nada,ako se uzdate u Butina,ovaj ni svoju vojsku nema cime nahraniti,vojnici mu jedu pse lutalice dok se on prestavlja zastitnikom zivotinja,.......http://www.e-novine.com/fotogalerija/fo ... olimo.html

Urin je Dabicev specijalitet kao i njegovi pacijenti a tabletice su za vas koji izgubiste sve zapocete ratove ukljucujuci kolijevku i dusu srpstva,.... :razz:
ostrožac

#788 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ostrožac »

Jedno pitanje za Sarajevske unitariste. Kakve veze imam ja iz Cazina, Hrvat iz Fojnice i Srbin iz Šamca s tribinom u Sarajevu koju je odžao muftija Zukorlić i na koju se pale u komentarima upravo oni koji pozivaju na zajedništvo nas muslimana. Tako se baš stvara država tri konstitutivna naroda s pravdom za sve građane jednako, ali unatoč tim proklamacijama, mi muslimani cjelog svijeta ujedinimo se hebeš domovinu. E pa meni Hrvat iz Fojnice i Srbin iz Šamca su zemljaci a Arapin iz Arabije i taliban iz Afganistana su nešto što vidim u vijestima ko i Aboriđine. Al ložite se vjerski fanatici pomoći će vam sigurno. Pozdrav Sanđaklijama, pretvorili ste Sarajevo u divan grad. :bih:
PasoDzigera007

#789 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by PasoDzigera007 »

ostrožac wrote:Jedno pitanje za Sarajevske unitariste. Kakve veze imam ja iz Cazina, Hrvat iz Fojnice i Srbin iz Šamca s tribinom u Sarajevu koju je odžao muftija Zukorlić i na koju se pale u komentarima upravo oni koji pozivaju na zajedništvo nas muslimana. Tako se baš stvara država tri konstitutivna naroda s pravdom za sve građane jednako, ali unatoč tim proklamacijama, mi muslimani cjelog svijeta ujedinimo se hebeš domovinu. E pa meni Hrvat iz Fojnice i Srbin iz Šamca su zemljaci a Arapin iz Arabije i taliban iz Afganistana su nešto što vidim u vijestima ko i Aboriđine. Al ložite se vjerski fanatici pomoći će vam sigurno. Pozdrav Sanđaklijama, pretvorili ste Sarajevo u divan grad. :bih:
Hrvat iz Fojnice misli da mu je matica Hrvatska,iako sa njom nikakve veze nema,Srbin iz Samca misli da ce jednog dan RS biti dio Srbije i da mu je ona matica iako sa njom nikakve veze,a Sandzaklija i Sandzak su do Berlinskog kongresa bili dio Bosne i itekako imaju veze SA BOSNOM! A sto se knstitutivnosti tice,zasto ta konstitutivnost mora uvjek preko ledja Bosnjaka? Zasto se svi bune kako je malo Hrvata i Srba u Sarajevu ,a svoju avliju ni da pogledaju,protjerali ijednog Bosnjaka. Zasto taj Srbin iz Fojnice ne slavi dan drzavnosti BIH i ne okaci zastavu BIH,kao i onaj Hrvat iz Fojnice? E kad se budu svi okrenuli da postuju konstitutivnost sva 3 naroda ondamozes nesto reci o Bosnjacima. Prema tome ne prosipaj se ovdje,ne glumi Bosnjaka. Nad Bosnjacima pocinjen genocid,najvise Bosnjaka prognano,sto u BIH ,sto u trece zemlje i pored toga su Bosnjaci najtolerantniji narod,a to dokazuju i sportski klubovi i javne ustanove i sve ostalo,pogledas univerzitet u Sarajevu,Banja Luci i sveuciliste u Mostaru i vidjeces razlike (u profesorima),pogledas bolnice u Sarajevu,Tuzli,Banja Luci i Mostaru i vidjeces razlike (u doktorima) ,pogledas sportske klubove u Sarajevu,Sirokom Brijegu,Tuzli,Banjaluci (i vidjeces razliku,sto u sortistima,sto u trenerima istih) ,prema tome MOJNE MENI O TOLERANTNOSTI,da i meni su Srbin iz Samca,Hrvat iz Fojnice zemljaci,samo sto ja nisam njima,jer oni moju domovinu ne smatraju svojom!
Been

#790 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Been »

ostrožac wrote:Jedno pitanje za Sarajevske unitariste. Kakve veze imam ja iz Cazina, Hrvat iz Fojnice i Srbin iz Šamca s tribinom u Sarajevu koju je odžao muftija Zukorlić i na koju se pale u komentarima upravo oni koji pozivaju na zajedništvo nas muslimana. Tako se baš stvara država tri konstitutivna naroda s pravdom za sve građane jednako, ali unatoč tim proklamacijama, mi muslimani cjelog svijeta ujedinimo se hebeš domovinu. E pa meni Hrvat iz Fojnice i Srbin iz Šamca su zemljaci a Arapin iz Arabije i taliban iz Afganistana su nešto što vidim u vijestima ko i Aboriđine. Al ložite se vjerski fanatici pomoći će vam sigurno. Pozdrav Sanđaklijama, pretvorili ste Sarajevo u divan grad. :bih:
:thumbup: :thumbup:

Zukorlić poziva na rušenje ustavnog poretka BiH želeći nam pripojiti dio susjedne zemlje koja nam ne pripada ni geografski ni historijski...Upravo takvi najviše potcjenjuju ne samo Hrvate već i sve druge narode u BiH želeći ih svesti na strogo religijsku grupaciju...
PasoDzigera007

#791 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by PasoDzigera007 »

Been wrote:

Zukorlić poziva na rušenje ustavnog poretka BiH želeći nam pripojiti dio susjedne zemlje koja nam ne pripada ni geografski ni historijski...Upravo takvi najviše potcjenjuju ne samo Hrvate već i sve druge narode u BiH želeći ih svesti na strogo religijsku grupaciju...
A sta rade zvanicni Beograd i Zagreb,ruse li oni ustavni poredak BIH?
Sandzak je bio 100x duze kao dio Bosne,nego li kao teritorija oteta od BIH u Srbiji. Naravno da ima historijski znacaj za BIH.
BiH-x

#792 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by BiH-x »

Nije bas ontopic, ali ponekad se bas pitam otkad je postalo sramota reci da si Hrvat na ovom forumu? Mislim, svake sedmice se registraraju na desetine "Bosnjaka" mrzitelja Komsica kao ovaj gore, a nije mi jasno... nesto ih ne vidim u realnom zivotu :?

Da malo analiziramo postove ovog Bosnjaka:
od Vajkada je Bihać branio Hrvatsko kraljevstvo od Turaka. I šta, danas je dio Bosne.
E sad ako nestane Arapima nafte ja ne znam da li će Bošnjaci i dalje biti Muslimani ili ne
Nakon ove emisije ne razumijem kako je Komšić završio srednju školu.
Naravno, ne zaboravimo da je otvorio topic pod nazivom "Ne potcjenjujte Hrvate u BiH", na sta naravno ima pravo, ali zanimaju me dvije stvari:

1. Koji mu je bio prosli nick na forumu?
2. Zasto mu je draze reci da je Bosnjak nego Hrvat?
Bosnolog

#793 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bosnolog »

Auuu pa ti neznas da li si posao ili dosao,.......vi ce te od sarajevskih tolerantista u buducnosti sve vise stvarati unitaroignorantiste,......Pitam se do kada ce po Sarajevu seruckati razni dvolicnjaci,koji bi da moralisu i tetoisu o grijesima Sarajeva i sarajlija,....Nad Bosnom se sve vise nadvijaju lesinarsko hinjsko secesionoisticko dusmanski protagonisti koji nam palmude o vlastitoj ugrozenosti jer im se ne aplaudira nad njihovim zdruzenim anti BH rabotama zagovornika anti BH politike koju sprovodi Tandem Dodik-Covic..

Tebi smeta sto se ukazuje na dvodecenijsko ignorisanje beogradskih rezima nad svima u regiji nakon svih ratova i agresija ukljucujuci dvodecenijsku diskriminaciju bosnjaka Sandzaka,......

Trebao bi da znas da je Sandzak bio dio BiH,on je otet i prepolovljen(razbijen)na pola i pridodat Crnoj Gori od strane Titoista,niko ne trazi da se isti vrati BiH,.....Ti svojom ironijom pokazujes mrznju prama sandzaklijama,iako ih je dobar dio dao svoje zivte braneci BiH u ratu sa domacim pobunjenickim otpadnicima i susjednim slugama koji i danas rade Bosni o glavi,......Arapi su nam bili strani i nepozant ali i takvi dodose da brane Bosnu od dobrog dijela nasih komsija koji i danas sanjau iste snove iz Karadordeva,Tragedija je da da su dosli da brane Bosnu od nasih komsija,ali je sramotno da su nase komisje ratovale da bi unistili BiH i svoje komsije......Ako nakon svih ovih godina treba nekome pravdanje i ubjedivanje nakon svih dokaza onda se licimjercima treba zauvijek reci odhebaus i poruciti da nece proci ono sto su naumili,.........

Neshvatljivo je da cujemo ovakve stvari jednog od dva jastrbarska HDZ koji nastavljaju svoju anti BH histeriju i tudmanizaciju to jest Banovizaciju BiH,.......Ovaj provokativni frljavac nas ubjeduje da HVO nije srusio mostarski most jer nije osuden zbog tog cina http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/izbo ... -most.html ,......pitam se ko su oni svemirci u Hagu sto im se sudi za udruzeni zlocinacki poduhvata,........Sraljak je tvrdio kao je mostarski most srusila ARBiH eksplozivom,.....iako postoje ekskluzivni snimci da je on srusen projektilima pobunjenicko velikohrvatsko banovske armade Tudzmanovog HVO-a planski i sistematski danima a nakon sto je pao u Neretvu uslijedilo je zdusno slavlje i puskaranje http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1775 ,........

Hrvatski predsjednik Josipovic svakom novom posjetom hercegovackim jatsrebovima iako im se gadio na izborima glasajuci masovno za Bandica,pokazuje svoju licimjernu dvolicnost i anti BH skolu koju je naucio od Tadica kako se moze istovremeno izvinjavati Sarajevu zbog Tudzmanove politike i istovremno je promovisati u rukavicama to jest jedno misliti drugo pricati a trece raditi,....Josipovic postaje sve vise Tadic i Tudman prema BiH,.......Cak ce izgleda biti i ljigaviji od Tadica,........Ovdje je odlicano opisano Josipovicevo Banoniranje po BiH,.............http://www.e-novine.com/region/region-t ... rizam.html
luckypot

#794 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

Been wrote:

ma gdje si branitelju ustavnog poretka i ljubitelju multivitamina, nisam te prepoznao :mrgreen:
fakat

#795 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by fakat »

Nisu sandjosi pretvorlil grad u ovo sto je sad' nego chetnici i ustashe, ili tebi nesto nije jasno??? Ponavljam , cetnici i ustase, svojim granatama, snajperima, i logorima, ili tebi nesto nije jasno??? Treba li crtati....
pemanapemani

#796 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by pemanapemani »

fakat wrote:
Nisu sandjosi pretvorlil grad u ovo sto je sad' nego chetnici i ustashe, ili tebi nesto nije jasno??? Ponavljam , cetnici i ustase, svojim granatama, snajperima, i logorima, ili tebi nesto nije jasno??? Treba li crtati....[/quote

Netačno, mi, njegovi građani smo ga pretvorili u ono što je danas. Četnici su ga skoro sravnili sa zemljom, poubijali hiljade nevinih ljudi. Nakon agresije dobivamo priliku da grad, a i državu, napravimo boljim nego što je bio. Prošlo je 15 godina, država je dobila toliko novaca da smo mogli sve poravnati bagerima i izgraditi novo, još da nam ostane da svi kolektivno odmaramo nekoliko godina. Ali, jebi ga, treba napraviti jebene vile i tankati 3000 pokretnih kubika, a još k tome se svojski potruditi oko uvjeravanja naroda da ne vjeruje svojim očima nego tebi.
Mogu se kladiti sa bilo kim, da je samo polovica para što je došla u ovu državu otišla onome čemu je bila namijenjena, mi bi danas bili na pragu EU i to bez šugavih entiteta.
Da je Sarajevo grad za primjer po infrastrukturi, niskoj stopi nezaposlenosti, ekologiji..., pa ova istočna prćija bi raspisivala referendume o ukidanju entiteta. Ne blokiraju nas fašisti da uredimo općine, gradove i kantone kao normalni ljudi.

Zemlju nam sjebaše papci, pravi smo, glupi smo Bosanci.
Ukosheni

#797 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

Komrad wrote:
Objasni mi koje su to nelogicnosti i greske i zasto nije u interesu bosnjaka?
Vecina pravaca je u redu, neki se i grade, ali postoje neki koji su docrtani i nikad nece biti. Npr. pogledaj pravac od Tuzle prema Zenici kako je nacrtan.
Nije u interesu jer su pravci definisani potpuno van vasih interesa. Rescepkana vam je teritorija
luckypot

#798 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

fakat wrote:
Nisu sandjosi pretvorlil grad u ovo sto je sad' nego chetnici i ustashe, ili tebi nesto nije jasno??? Ponavljam , cetnici i ustase, svojim granatama, snajperima, i logorima, ili tebi nesto nije jasno??? Treba li crtati....
to si se ti jarano zeznuo u pojašnjenju uzroka rata - srbi su bili najjaci u bivšoj jugi i iz onakvog rahatluka krenuli u pljačku, silovanje ,klanje djece i ostalo što im je dio "vojne historije i tradicije" (drugi dio je traktor :D )...

možeš ti njima praviti kule i gradove, vole ljudi korijenje ali da se zove srpsko, tako da ti je pametnije da im daš dosta korijenja sa srpskim nazivom (to je kao šećer preko korijenja) i da ne namećeš svoj identitet drugima...
Ukosheni

#799 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

pemanapemani wrote: Netačno, mi, njegovi građani smo ga pretvorili u ono što je danas. Četnici su ga skoro sravnili sa zemljom, poubijali hiljade nevinih ljudi. Nakon agresije dobivamo priliku da grad, a i državu, napravimo boljim nego što je bio. Prošlo je 15 godina, država je dobila toliko novaca da smo mogli sve poravnati bagerima i izgraditi novo, još da nam ostane da svi kolektivno odmaramo nekoliko godina. Ali, jebi ga, treba napraviti jebene vile i tankati 3000 pokretnih kubika, a još k tome se svojski potruditi oko uvjeravanja naroda da ne vjeruje svojim očima nego tebi.
Mogu se kladiti sa bilo kim, da je samo polovica para što je došla u ovu državu otišla onome čemu je bila namijenjena, mi bi danas bili na pragu EU i to bez šugavih entiteta.
Da je Sarajevo grad za primjer po infrastrukturi, niskoj stopi nezaposlenosti, ekologiji..., pa ova istočna prćija bi raspisivala referendume o ukidanju entiteta. Ne blokiraju nas fašisti da uredimo općine, gradove i kantone kao normalni ljudi.

Zemlju nam sjebaše papci, pravi smo, glupi smo Bosanci.
I kako onda da Srbi i Hrvati zude da budu u drzavi sa vama?!
luckypot

#800 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

pa ne zude da budu u drzavi s nama - srbi žude za zgradama u novom sadu i beogradu, hrvati za makarskom i zagrebom

imamo svi iste želje
Locked