IRAN

Post Reply
psydelija

#776 Re: IRAN

Post by psydelija »

Za sve dusebriznike Iranske (ne)demokraticnosti:

Teheran- Ona stoji kraj zbunja koji cveta, gotovo identicno kao i kada je bila slobodna...

Iranska tv kuca Press TV je sinoc pokazala u emisiji "Iran Today" sliku sa Sakuhen Astiani (43) koja je zbog ubistva i vanbracne veze osudjena na smrt (vesanjem ili kamenovanjem). Astiani lezi u severnoiranskom gradu Terbis u zatvoru, ali je za ovu priliku (rekonstruisanje dogadjaja) pustena iz zatvora i trenutno se nalazi u svojoj kuci u gradu Osku.

"Cilj (ekranizacije) dokumentarca je da svaka strana dobije sansu da se izjasni, a ujedno se i rekonstruise ubistvo", rekao je jedan od radnika Press TV za nemacki Bild.

Press Tv je (navodi Bild u daljem tekstu) televizija koja program radi za englesko govorno podrucje i orijentisano je za zapadnoevropsku i americku publiku.

Po informacijama sa kojima raspolaze novinar Bilda u emisiji ce govoriti i Astijanin sin. Navodno ce sin povuci priznanje koje je na sudu izrekao protiv svoje majke. Sama Astiani govori o tim dogadjajima, ali se ne izrazava o smrtnoj kazni kojom je osudjena na prvom rocistu.

Novinar Bilda je na licu mesta i u narednom javljanju ce preneti vise informacija o ovom slucaju, i pritom ce obici dvojicu (kolega), "Bild-ovih" novinara (citaj spijuna) koji su trentno u zatvoru u Iranu pod optuzbom za podrivanje ustavnog poretka Islamske Republike.

Barbari su ovi iranci, ne stvarno. :D
Last edited by psydelija on 11/12/2010 23:15, edited 1 time in total.
psydelija

#777 Re: IRAN

Post by psydelija »

MufljuzMali wrote:
1) pravedan - musko vrijedi duplo vise od zene (prelistaj unazad, detaljno sam vec objasnio)
2) nije licemeran - advokati nemaju neometan pristup svojim klijentima, u kaznenom zakonu postoji klauzula koja se zove "spoznaja sudije" koja vise vrijedi od dokaza
3) 95% populacije - nisam vas prepoznao statisticki zavode. neznam jeli to iz prve ruke ili opet neka okativna mjera. cinjenica da iran ima najveci broj izvrsenih smrtnih kazni u odnosu na broj stanovnika, meni govori da velika vecina ocito smatra da su odredbe u zakonu pogresne jer ih nebi toliko krsili. uvijek nesto nije u redu kad je neko ekstreman u bilo cemu. pa tako ni u broju izvrsenih smrtnih kazni.
4) znaci ako je negdje drugo gore, to znaci da je u iranu dobro. opet ista zamka komparacije dva losa. btw - otdiji u jordan i VIDI kako ljudi zive, a nemoj sve sa rekla kazala.
5) smijesno je ocekivati da ce ugledati svjetlo dana jer je nevina,
6) nema iznude - teorija i praksa su cestvo dvije realnosti. eto sve strane novine lazu a jedino je jadna iranska vlada u pravu.
7) amnesty & co - imaju oni sigurno malo doze gledanja sa strane "zapadnih pravnih sistema", ali moja kritika se odnosi na iznudjivanje, maltretiranje i slicne stvari. uopste ne ulazim u diskusiju da li je (teoretsko) serijetsko pravo ispravno.

mislim da je ovo odlicno mjesto da jos jedno spomenem da sam ZIVIO u iranu, tako da su moje tvrdnje vjerovatno malo vjerodostojnije, i ako odes na pocetak ove teme ces vidjeti da je meni iran nevjerovatno drag, ali to ne znaci da trebam da podrzavam stvari koje se kose sa razumom.
a) Ako i ima takvih slucaja, nije tacno da je zensko u Iranu obezvredjeno, tj. da je vrednost zene devalvirala, naprotiv. Ja sam dole boravio i ti soli tudje mozgove u vezi prava zena u Iranu. Ima nezadovljnih, jasno, ali ne u toj meri u kojoj zapadni mass mediji prikazuju, a ti prenosis.
b) Pod 2) besmisleno je komentraisati.., vidi moj predhodni post.
c) Da iz prve ruke.., ja info ne bunarim preko googla. Mozda je kako "ti kazes" smrtna kazna u Iranu na broj stanovnika najvise izrazena u Svetu, ali, zasto ne pises da li i koliko postoji kriminal u Iranu. Ako si dole ziveo (kako pises) reci ljudima da je Iran zemlja sa najmanje nasilja (krivicnih prekrsaja...) u Svetu po broju stanovnika.
Kazne su dole pravedne i svrsishodne, kriminal je na najnizem mogucem nivou.
d) U Jordanu nisam bio, ali imam ortaka koji radi dole. Tuga-jad-cemer-okovi diktature, aparhajd...
Jedino u cemu je Jordan bolji od Irana je to sto se dodvorava Izraelu i Americi... nista drugo, ali, apsolutno nista nije ni blizu Iranu. Ustvari, meni se licno svidja Ranija. :D
e) Pod 5) opet vidi moje predhodni post. Ako je Astiani nevina, bice oslobodjena. Da najzad, ona i nije pravosnasno osudjena. Postoji jos jedna sudska instanca pre "vesanja".
f) Recimo da Iranska vlada i vladini mass. mediji lazu.., realno moguce, drzava je to... samo mi nemoj molim te o zapadnim medijima pisati. Pun mi je tuki njihovih teorija zavera i konstrukcija napada na: Vatikan, Berlin, Prag, Haifu, Rijad, Vasington D.C., Beograd... da zakljucim: "Ako i iranski mediji lazu, oni su jos male mace (pocetnici) za zapadne kriminalne masovne (masonske) medije!"
PS: 80 % ("priznatih") elektronskih i priznatih medija u Svetu kontrolise zidovski lobi (u SAD-u, Nemackoj, Francuskoj, Britaniji, Turskoj, Rusiji...).
g) Ja ne kazem da nema iznudjivanja i maltretiranja dole.., ali, ja cu ti reci da murija i sudstvo slicno funkcionise i u npr: Svajcarskoj. Iznudom i pretnjom, tj., strahom se puno toga postize. Ako si nekad bio isledjivan znas o cemu pisem. :-D

-Meni je isto iznimno drago sto ti iskreno simpatises Iran.., pritom mi je drago i to sto si drugacijeg misljenja od mene, jer bi u suprotnom ova diskusija izgubila na drazi. Niko od tebe i ne trazi da podrzavas ono sto smatras da se kosi za tvojim razumom, samo i ne trebas slepo verovati svakom novinskom clanku, izjavi i depesi od raznoraznih svetskih kauboja.
cikafe

#778 Re: IRAN

Post by cikafe »

psydelija wrote:
MufljuzMali wrote:
1) pravedan - musko vrijedi duplo vise od zene (prelistaj unazad, detaljno sam vec objasnio)
2) nije licemeran - advokati nemaju neometan pristup svojim klijentima, u kaznenom zakonu postoji klauzula koja se zove "spoznaja sudije" koja vise vrijedi od dokaza
3) 95% populacije - nisam vas prepoznao statisticki zavode. neznam jeli to iz prve ruke ili opet neka okativna mjera. cinjenica da iran ima najveci broj izvrsenih smrtnih kazni u odnosu na broj stanovnika, meni govori da velika vecina ocito smatra da su odredbe u zakonu pogresne jer ih nebi toliko krsili. uvijek nesto nije u redu kad je neko ekstreman u bilo cemu. pa tako ni u broju izvrsenih smrtnih kazni.
4) znaci ako je negdje drugo gore, to znaci da je u iranu dobro. opet ista zamka komparacije dva losa. btw - otdiji u jordan i VIDI kako ljudi zive, a nemoj sve sa rekla kazala.
5) smijesno je ocekivati da ce ugledati svjetlo dana jer je nevina,
6) nema iznude - teorija i praksa su cestvo dvije realnosti. eto sve strane novine lazu a jedino je jadna iranska vlada u pravu.
7) amnesty & co - imaju oni sigurno malo doze gledanja sa strane "zapadnih pravnih sistema", ali moja kritika se odnosi na iznudjivanje, maltretiranje i slicne stvari. uopste ne ulazim u diskusiju da li je (teoretsko) serijetsko pravo ispravno.

mislim da je ovo odlicno mjesto da jos jedno spomenem da sam ZIVIO u iranu, tako da su moje tvrdnje vjerovatno malo vjerodostojnije, i ako odes na pocetak ove teme ces vidjeti da je meni iran nevjerovatno drag, ali to ne znaci da trebam da podrzavam stvari koje se kose sa razumom.
a) Ako i ima takvih slucaja, nije tacno da je zensko u Iranu obezvredjeno, tj. da je vrednost zene devalvirala, naprotiv. Ja sam dole boravio i ti soli tudje mozgove u vezi prava zena u Iranu. Ima nezadovljnih, jasno, ali ne u toj meri u kojoj zapadni mass mediji prikazuju, a ti prenosis.
b) Pod 2) besmisleno je komentraisati.., vidi moj predhodni post.
c) Da iz prve ruke.., ja info ne bunarim preko googla. Mozda je kako "ti kazes" smrtna kazna u Iranu na broj stanovnika najvise izrazena u Svetu, ali, zasto ne pises da li i koliko postoji kriminal u Iranu. Ako si dole ziveo (kako pises) reci ljudima da je Iran zemlja sa najmanje nasilja (krivicnih prekrsaja...) u Svetu po broju stanovnika.
Kazne su dole pravedne i svrsishodne, kriminal je na najnizem mogucem nivou.
d) U Jordanu nisam bio, ali imam ortaka koji radi dole. Tuga-jad-cemer-okovi diktature, aparhajd...
Jedino u cemu je Jordan bolji od Irana je to sto se dodvorava Izraelu i Americi... nista drugo, ali, apsolutno nista nije ni blizu Iranu. Ustvari, meni se licno svidja Ranija. :D
e) Pod 5) opet vidi moje predhodni post. Ako je Astiani nevina, bice oslobodjena. Da najzad, ona i nije pravosnasno osudjena. Postoji jos jedna sudska instanca pre "vesanja".
f) Recimo da Iranska vlada i vladini mass. mediji lazu.., realno moguce, drzava je to... samo mi nemoj molim te o zapadnim medijima pisati. Pun mi je tuki njihovih teorija zavera i konstrukcija napada na: Vatikan, Berlin, Prag, Haifu, Rijad, Vasington D.C., Beograd... da zakljucim: "Ako i iranski mediji lazu, oni su jos male mace (pocetnici) za zapadne kriminalne masovne (masonske) medije!"
PS: 80 % ("priznatih") elektronskih i priznatih medija u Svetu kontrolise zidovski lobi (u SAD-u, Nemackoj, Francuskoj, Britaniji, Turskoj, Rusiji...).
g) Ja ne kazem da nema iznudjivanja i maltretiranja dole.., ali, ja cu ti reci da murija i sudstvo slicno funkcionise i u npr: Svajcarskoj. Iznudom i pretnjom, tj., strahom se puno toga postize. Ako si nekad bio isledjivan znas o cemu pisem. :-D

-Meni je isto iznimno drago sto ti iskreno simpatises Iran.., pritom mi je drago i to sto si drugacijeg misljenja od mene, jer bi u suprotnom ova diskusija izgubila na drazi. Niko od tebe i ne trazi da podrzavas ono sto smatras da se kosi za tvojim razumom, samo i ne trebas slepo verovati svakom novinskom clanku, izjavi i depesi od raznoraznih svetskih kauboja.
TEOKRATSKA DRZAVA! STA TI NIJE JASNO? :D
simpozijum delirijum

#779 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

ja sam vec naveo primjer S.Arabije ili Egipta sa diktatorima na vlasti, takodjer sa surovim rezimom ( uz podrsku zapada )
ali ?
to su Americki saveznici
Iran je problem zato sto ima zalihe nafte i gasa ( pogotovo gasa ) a obracunava to u Kineskom Juanu i Ruskoj Rublji
jebe ih u mozak pravo , a nije nuklearno oruzje,
Rusija i Kina napustaju dolar kao svjetsku monetu , i kupuju zlato i Eure
kontate sada ?
psydelija

#780 Re: IRAN

Post by psydelija »

cikafe wrote:TEOKRATSKA DRZAVA! STA TI NIJE JASNO? :D
iskljuci Caps! teokratska drzava, pa sta?! nije ni prva ni zadnja... sta ima lose u tome?
i pojasni mi sta to meni nije jasno. :D
GOLFER

#781 Re: IRAN

Post by GOLFER »

E eto kazete da je Iran prvi u svijetu po smrtnim kaznama po broj stanovnika...

E mene interesuje kakva je situacija u USA po SMRTNIM slucajevima od ulicnih bandi, narkomana, alkohola, kurvaluka.

Mislim da je broj zrtva puno punoooo veci, i sada mi cemo se raspravljati o zivotima nekakvih nasilnika/ubica/ dilera/ silovatelja iz Irana (koji su po njihovom zakonu zasluzili mrtnu kaznu) a zanemarit cemo NEVINE zrtve koje svakodnevno padaju od strane nasilnika sirom svijeta...
bogoljub

#782 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Gledao sam intervju sa gosp. Ahmedinedzadom. Americka tv. Novinar dosa u Teheran kod njega i postavlja mu svakava pitanja.
Izmedju ostalog i novinar se veoma ''brine'' o pravima zena u Iranu i onim osudjenicama na smrt te u tom smislu i postavlja pitanje Ahmedinedzadu.
Ovaj kao iz topa mu predaje jedan papir: Lista popisa zena u Americi koje cekaju smrtnu kaznu, odnosno ceka se izvrsenje mislim da se radilo o broju 60 i nesto. Novinar se izgubio.
Ahmo mu kaze sto je problem smrtna kazna u Iranu a u Americi nije?
Ahmo ga ''isprekako'' pravo.
Na kraju kaze da ocekujem od vas isto ovako da iranski novinaru mogu doci da slobodno intervjuisu vaseg predsjednika i vase zvanicnike kao sto i vi slobodno dolazite ovamo.
cikafe

#783 Re: IRAN

Post by cikafe »

psydelija wrote:
cikafe wrote:TEOKRATSKA DRZAVA! STA TI NIJE JASNO? :D
iskljuci Caps! teokratska drzava, pa sta?! nije ni prva ni zadnja... sta ima lose u tome?
i pojasni mi sta to meni nije jasno. :D
hmm kako da slikovito pojasnim?

autokratija ili oligarhija ---> demokratija / NORMALAN RASPLET DOGADJAJA, napredak politickog sistema
autokratija ili oligarhija ---> teokratija / IRAN

Ima lose u tome sto mi je vrhovni poglavar BOG/Allah, tj nevidjivi ciko koji je ostavio jednu knjigu u koju ko biva ja moram vjerovati i cijih pravila se moram pridrzavati... :D
cikafe

#784 Re: IRAN

Post by cikafe »

GOLFER wrote:E eto kazete da je Iran prvi u svijetu po smrtnim kaznama po broj stanovnika...

E mene interesuje kakva je situacija u USA po SMRTNIM slucajevima od ulicnih bandi, narkomana, alkohola, kurvaluka.

Mislim da je broj zrtva puno punoooo veci, i sada mi cemo se raspravljati o zivotima nekakvih nasilnika/ubica/ dilera/ silovatelja iz Irana (koji su po njihovom zakonu zasluzili mrtnu kaznu) a zanemarit cemo NEVINE zrtve koje svakodnevno padaju od strane nasilnika sirom svijeta...
Zar je toliko tesko preko usta prevaliti rijeci "IRAN tj ZVANICNA VLAST ZLOUPOTREBLJAVA ISLAM I MENI TO SMETA!"

Meni nije, sto je tebi toliko tesko?
fedor

#785 Re: IRAN

Post by fedor »

Ne razumem, zašto su se neki ovdje uhvatili raspravljati oko državnog uređenja Irana! Tamo živi oko 70M ljudi. Ako njima odgovara takav režim i način vođenja države i meni je OK!
Uostalom, isto tako su USA i ostale Zapadne zemlje krivile Iraq i Afganistan. Sadam Husein loš, ovo ono! I šta su oni to uradili da Iraq i Afganistan budu uređene i "demokratske" države!???? NIŠTA! Živo im se *ebe za te zemlje, samo goli interes. Istu stvar hoće da naprave i sa Iranom, ali neće moći. Boje se jake Islamske države, ja ne vidim prijetnju! Koje nuklearno oružje!??? Pa tolike delegacije, inspekcije su bile tamo i ništa, NIŠTA!
Od kad je USA došla u Iraq i Afganistan, svaki dan su na vijestima novi bombaški napadi i ubijanja. A zemlja ne napreduje nikako. Čaj je i onaj Hamid Karzai marioneta američke vlade, koji je i sam priznao da prima ogromne količine novca iz USA!
Bolje bi nam bilo da se pozabavimo uređenjem naše države, koja je odavno u velikim problemima, nego što ovdje glumimo tobože neke pametnjakoviće! Za mene je IRAN, oličenje jedne uređene države!
Eto vi koji smatrate da je IRAN autokratska država, pitam vas šta je sa Kinom, S.Korejom!???? Šta sa njima!? Gdje je tu Amerika????
Da ovdje ima šerijatski zakon, pitao bih vas koliko bi bilo krađa, ubistava..... Upravo na tome se pokazuje nemoć demokratije, ljudskih prava i ostalo zlo koje je demokratije donijela.
Uđite u priču sa roditeljima i našim djedovima/nanama/bakama kako god. Svi kažu da je za vrijeme bivše Juge/Tita bilo 10x bolje. Bolje se živjelo, radilo! I Tito je bio diktator poput Ahmedinežada i njemu sličnih. I bilo je super. Ali tad nisi smjeo da pisneš!
Ima još toliko toga, da mi se fakat ne da pisati. Ovo je ono ukratko. Ostavimo se IRAN-a, oni najbolje znaju šta trebaju da rade. Za vas koji hoćete, pročitajte Islamsku Deklaraciju, rahmetli predsjednika A.Izetbegovića, proučite to pa se onda javite.....
Sve najbolje, IRAN zakon! ;-) 8-)
michio

#786 Re: IRAN

Post by michio »

Da SAD za saveznika u borbi protiv terorizma nemaju Saude jos bi im mozda dao za pravo da se ljute na Iran. Za te je Iran primjer tolerancije,ljudskih prava, medjunarodnog polozaja svake vrste.
fedor

#787 Re: IRAN

Post by fedor »

michio wrote:Da SAD za saveznika u borbi protiv terorizma nemaju Saude jos bi im mozda dao za pravo da se ljute na Iran. Za te je Iran primjer tolerancije,ljudskih prava, medjunarodnog polozaja svake vrste.
Saudi su prodane duše!
michio

#788 Re: IRAN

Post by michio »

Uostalom o zapadu dosta govori nedavno pustanje na slobodu Lockerbie teroriste. Kada su u pitanju petro dolari od onog "sa teroristima se ne pregovara" nema nista vec im se dodvorava.
Vehabija kupi Manchester City a ovi mu aplaudiraju :D
fedor

#789 Re: IRAN

Post by fedor »

michio wrote:Uostalom o zapadu dosta govori nedavno pustanje na slobodu Lockerbie teroriste. Kada su u pitanju petro dolari od onog "sa teroristima se ne pregovara" nema nista vec im se dodvorava.
I da dodam, čisto preseravanje "šeika" Mansura i ostalih debilčina koji kupuju te klubove, a narod u njihovim zemljama umire od gladi.
psydelija

#790 Re: IRAN

Post by psydelija »

cikafe wrote: autokratija ili oligarhija ---> teokratija / IRAN

Ima lose u tome sto mi je ,vrhovni poglavar BOG/Allah tj nevidjivi ciko koji je ostavio jednu knjigu u koju ko biva ja moram vjerovati i cijih pravila se moram pridrzavati... :D
crveni, teokratija u izraelu i vatikanu ti nesmeta?! :D

zakoni zapadnih zemalja su zasnovani na rimski-katolickom pravu! to je verovatno isto OK. za tebe? :D

ps: vera je licni izbor svakog coveka.. mozes verovati ili ne verovati , ali u drzavi gde je sveta kniga Ustav, tamo se mora postovati.
psydelija

#791 Re: IRAN

Post by psydelija »

fedor wrote:
michio wrote:Uostalom o zapadu dosta govori nedavno pustanje na slobodu Lockerbie teroriste. Kada su u pitanju petro dolari od onog "sa teroristima se ne pregovara" nema nista vec im se dodvorava.
I da dodam, čisto preseravanje "šeika" Mansura i ostalih debilčina koji kupuju te klubove, a narod u njihovim zemljama umire od gladi.
upravo tako... ili "braca" im u Palestini, gladna-zedna-bosa-gola-ponizena... silne milijarde bi trebali koristiti da malo izlobiraju palestinsku slobodu, a ne ko sto ti rece na proseravanju.

ps: nista licno protiv saudijaca/arapa, samo su mi malo licemerni!
GOLFER

#792 Re: IRAN

Post by GOLFER »

cikafe wrote:
GOLFER wrote:E eto kazete da je Iran prvi u svijetu po smrtnim kaznama po broj stanovnika...

Zar je toliko tesko preko usta prevaliti rijeci "IRAN tj ZVANICNA VLAST ZLOUPOTREBLJAVA ISLAM I MENI TO SMETA!"

U USA svakodnevno KRIMINALCI, NARKOMANI, DILERI,MAFIJASI, BANDE, PSIHICKI ISTROSENI LJUDI, ALKOHOL, DROGA itd.. osudjuju druge na SMRTNU KAZNU, i broj nevinih zrtava je OGROMAN. Ali o tome se suti, ali se zato na sav glas prica i po svijet razglasava kako Iranu oni imaju smrtn kaznu i sad mi svi trebamo da se na tome zgrozavamo i da BRANIMO nekakve kriminalce, narkomane, dilere (koji upropastavaju nevine zivote) koji su po Iranskim zakonima uradili stvari koje se kaznjavaju smrcu... Ovo je cisti primjer DVOLICNOSTI, a dvolicnosti svijeta prema Iranu ima mnogooo vise od ovoga!

Nije meni nista tesko preko sta prevaliti, ali ja nisam GLUP, USA/Izrael zele da uniste Iran, i to rade ovim konstantnim napadima, podvaljivanjima laznim medijskim prikazivanjima, vrlo strogim sankcijama itd... Zasto je tebi tesko prevaliti preko usta da je ZLOCIN ovo sto se radi Iranu od strane USA/Izraela?

Pa vrlo je jasno sta je cilj u ovome svemu, a da li je to jasno tebi? Nemoj mi samo reci kako je cilj osloboditi jadni i napaceni Iranski narod, nemoj molim te...
cikafe

#793 Re: IRAN

Post by cikafe »

psydelija wrote:

Ima lose u tome sto mi je ,vrhovni poglavar BOG/Allah tj nevidjivi ciko koji je ostavio jednu knjigu u koju ko biva ja moram vjerovati i cijih pravila se moram pridrzavati... :D

zakoni zapadnih zemalja su zasnovani na rimski-katolickom pravu! to je verovatno isto OK. za tebe? :D

ps: vera je licni izbor svakog coveka.. mozes verovati ili ne verovati , ali u drzavi gde je sveta kniga Ustav, tamo se mora postovati.
naravno da da... ali mislim da je ovdje tema IRAN? :D

Zakoni zapadnih zemalja imaju osnove u rimokatolickom-pravu, ali odavno su ga prevazisle i dobile nesto novo, nesto liberalnije, nesto manje diskriminatorno... Dok sa druge strane imas IRAN koji po pitanju liberalizacije, demokraticnosti, napretku svijesti o slobodi, smanjenju diskriminacije STAGNIRA!
cikafe

#794 Re: IRAN

Post by cikafe »

GOLFER wrote:
cikafe wrote:

U USA svakodnevno KRIMINALCI, NARKOMANI, DILERI,MAFIJASI, BANDE, PSIHICKI ISTROSENI LJUDI, ALKOHOL, DROGA itd.. osudjuju druge na SMRTNU KAZNU, i broj nevinih zrtava je OGROMAN. Ali o tome se suti, ali se zato na sav glas prica i po svijet razglasava kako Iranu oni imaju smrtn kaznu i sad mi svi trebamo da se na tome zgrozavamo i da BRANIMO nekakve kriminalce, narkomane, dilere (koji upropastavaju nevine zivote) koji su po Iranskim zakonima uradili stvari koje se kaznjavaju smrcu... Ovo je cisti primjer DVOLICNOSTI, a dvolicnosti svijeta prema Iranu ima mnogooo vise od ovoga!

Nije meni nista tesko preko sta prevaliti, ali ja nisam GLUP, USA/Izrael zele da uniste Iran, i to rade ovim konstantnim napadima, podvaljivanjima laznim medijskim prikazivanjima, vrlo strogim sankcijama itd... Zasto je tebi tesko prevaliti preko usta da je ZLOCIN ovo sto se radi Iranu od strane USA/Izraela?

Pa vrlo je jasno sta je cilj u ovome svemu, a da li je to jasno tebi? Nemoj mi samo reci kako je cilj osloboditi jadni i napaceni Iranski narod, nemoj molim te...
Opet on... Samo reci:" Iranski rezim je diskriminatoran, nazadan, nepravedan! " Ja ne pokusavam da ga mijenjam, to je posao ljudi koji zamo zive, ja samo zelim da svako shvati da ONO STO RADI VLAST U IRANU NIJE U REDU, A TO SE NE MOZE OPRAVDATI ODBRANOM OD USA-e! Isto ko Slobo sto je radio u Srbiji, AMERIKA JE PROTIV NAS I ZATO CU JA UZ POMOC SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE SMANJITI MOC DEMOKRATSKOG DRUSTVA I MOC PARLAMENTA I SVU VLAST UZETI SEBI!
mepac

#795 Re: IRAN

Post by mepac »

cikafe wrote:
psydelija wrote:

naravno da da... ali mislim da je ovdje tema IRAN? :D

Zakoni zapadnih zemalja imaju osnove u rimokatolickom-pravu, ali odavno su ga prevazisle i dobile nesto novo, nesto liberalnije, nesto manje diskriminatorno... Dok sa druge strane imas IRAN koji po pitanju liberalizacije, demokraticnosti, napretku svijesti o slobodi, smanjenju diskriminacije STAGNIRA!

LAZ!!! :run:
cikafe

#796 Re: IRAN

Post by cikafe »

mepac wrote:LAZ!!! :run:
Znaci ovako ti posmatras stvari ok je islamski ekstremizam i podcinjavanje ali u drugu ruku ovaj krscanski ti ne lezi? :D

Ako ti se ne svidja IZRAEL ne moze ti se svidjati ni IRAN! Jer na istoj osnovi opravdavaju svoju oligarhiju! :D

Ah ti divni NARODI KNJIGE! :D
fedor

#797 Re: IRAN

Post by fedor »

cikafe wrote:
mepac wrote:LAZ!!! :run:
Znaci ovako ti posmatras stvari ok je islamski ekstremizam i podcinjavanje ali u drugu ruku ovaj krscanski ti ne lezi? :D

Ako ti se ne svidja IZRAEL ne moze ti se svidjati ni IRAN! Jer na istoj osnovi opravdavaju svoju oligarhiju! :D

Ah ti divni NARODI KNJIGE! :D
Ne znam po kojoj si ti osnovi uporedio izrael i IRAN!? :lol:
kojeime

#798 Re: IRAN

Post by kojeime »

...
cikafe

#799 Re: IRAN

Post by cikafe »

kojeime wrote:Ne znam ni ja kako se izrael i Iran mogu uproredjivati.

Iran je (u stvari nije Iran vec Perzija) stara zemlja i civilizacija, Izrael je nastao tek poslije drugog svjetskog rata.

Izrael je teokratska, Islamska drzava, Izrael je demokratska drzava.

U Izraelu proganjaju Palestince, u Iranu nemuslimane.

Ne svidjaju mi se ni jedni ni drugi.
PROGANJANJE, ZAJEDNICKA RIJEC! :D O tome sam i govorio, samo sto sam bio slatkorijeciv pa rekao diskriminacija!
kojeime

#800 Re: IRAN

Post by kojeime »

...
Last edited by kojeime on 10/03/2011 14:51, edited 1 time in total.
Post Reply