Nemozes vratiti dugove to znam,ali to ce stvarati problem ako izadjete u evropu,jer ovaj Azmir je to najavio,mada mi to nije realno nimalo,sa obzirom koliko su se neki timovi pojacali!Tyke wrote:Kvalitetan igrac, kao sto je i ovaj golman Hadzic, sigurno nece htjeti igrati i naredne sezone u sarlatanskoj 1. ligi BiH, ali ako se Sloboda vrati u PL onda sigurno da ce i on i mnogi drugi potpisati ugovore na duzi period.nebitan lik wrote: Vidim dajte opet ove ugovore na 1+1 godinu,znaci opet sve isto,a to ce tako i da bude dok ste duzni toliko novca,previse euforije,al koliko ja vidim nista konretno se nije uradilo,mislim na dug?
A ne mozes tek tako vratiti sve dugove, ali je bitno napraviti stabilnost u klubu, praviti dobre projekte, time privuci i investitore, sponzore, sve to ce vracati i dug kluba.
FK Sloboda Tuzla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nebitan lik
#776 Re: FK Sloboda Tuzla
- korisnik.1
#777 Re: FK Sloboda Tuzla
Ne pratiš situaciju pa zato ne znaš. Ono što bi nas eventualno kočilo od dugova su ugovori sa nekim igračima, sa nekolicinom je već sređeno da se to uradi plaćanjem na rate, neki su dio duga otpisali, a neki tuže Slobodu tj. potražuju na osnovu ugovora koje su potpisivali ljudi koji za to nisu imali dozvolu niti ovlaštenja te će takvi na sudu padati.
Savez nas što se tiče duga uopšte ne koči, porez entitetu svi znamo šta je sa tim.
Džaba spominjete da bi Slobodin izlaz u Evropu kočio dug, jer mora proći veliki period dok Sloboda izađe u Evropu, a predsjednik je ionako obećao taj izlaz u Evropu za period u narednih 10 godina (što je onako vrlo realno). Na ljeto ide novi Statut kluba gdje će se pokušati uraditi ono što je uradio slovenački Maribor koji se nalazio u istoj situaciji, zato je i potpisana saradnja sa njima.
A što se tiče ugovora na kratak period, čovjek objasni, neće niko da sebi karijeru zaključi u prvoj federalnoj.
Savez nas što se tiče duga uopšte ne koči, porez entitetu svi znamo šta je sa tim.
Džaba spominjete da bi Slobodin izlaz u Evropu kočio dug, jer mora proći veliki period dok Sloboda izađe u Evropu, a predsjednik je ionako obećao taj izlaz u Evropu za period u narednih 10 godina (što je onako vrlo realno). Na ljeto ide novi Statut kluba gdje će se pokušati uraditi ono što je uradio slovenački Maribor koji se nalazio u istoj situaciji, zato je i potpisana saradnja sa njima.
A što se tiče ugovora na kratak period, čovjek objasni, neće niko da sebi karijeru zaključi u prvoj federalnoj.
-
nebitan lik
#778 Re: FK Sloboda Tuzla
Jel ti mislis da je tako lako donijeti statut? To je dugotrajan proces,i mi jos nemamo zakon o sportu,plus i ako usvojite statut,a bice tesko jer su kod nas klubovi udruzenja gradjanja,i taj statut kod vas nece prihvatiti ostali ljudi kojima to nije u interesu,jer onda nece moci da kradu,a ti ljudi imaju pravo na klub isto koliko i Azmir,i onda to mora proci milion i dva ministarstva da oni to potvrde da bi statut bio validan,vidis nama nije bio potreban Maribor imali smo nase ljude koji su to odradili,i u svemu ovome nisam skontao kakva je to saradnja sa Mariborom?
- korisnik.1
#779 Re: FK Sloboda Tuzla
Rođo ti čitaš ono što se tebi sviđa, a ne redoslijedom
ko je napisao da će biti ubrzo donešen statut ? jesi li pročitao da je napisano da se na ljeto kreće sa donošenjem tog novog statuta ? to ne znači da će odmah biti gotovo i da će bit završeno istog ljeta, čitaj malo jbg
Vidiš da ti se mora objašnjavati jer ne čitaš redoslijedom već na preskakanje. Neće ni nama ljudi iz Maribora doći pa da nam oni donose statute i ostale pm. Ne znam čemu takva konstatacija uopšte, kao da vi ne biste voljeli da vam neko pomogne u napretku i poboljšanju situacije. Maribor je prije nekoliko sezona bio u istoj poziciji gdje su skoro bankrotirali, izmijenili su određene stvari i poboljšali administraciju te se sad nalaze tu gdje jesu. Pružila nam se mogućnost da dobijemo njihovu pomoć u razradi plana za izlazak iz finansijske krize kao što su to oni uradili, a tu je i saradnja u vidu školovanje naših trenera kod njih, omladinski pogon i sl. Valjda ti je jasnije kakva je saradnja sa Mariborom.
Vidiš da ti se mora objašnjavati jer ne čitaš redoslijedom već na preskakanje. Neće ni nama ljudi iz Maribora doći pa da nam oni donose statute i ostale pm. Ne znam čemu takva konstatacija uopšte, kao da vi ne biste voljeli da vam neko pomogne u napretku i poboljšanju situacije. Maribor je prije nekoliko sezona bio u istoj poziciji gdje su skoro bankrotirali, izmijenili su određene stvari i poboljšali administraciju te se sad nalaze tu gdje jesu. Pružila nam se mogućnost da dobijemo njihovu pomoć u razradi plana za izlazak iz finansijske krize kao što su to oni uradili, a tu je i saradnja u vidu školovanje naših trenera kod njih, omladinski pogon i sl. Valjda ti je jasnije kakva je saradnja sa Mariborom.
-
nebitan lik
#780 Re: FK Sloboda Tuzla
Maribor nije tako radio,imao je mlade igrace,i mislim da ste i vi trebali oformiti mladu ekipu sa duzim ugovorima,jer ste svakako u drugoj ligi,nego da dovedete ovih 20 polovnjaka,mnoge od tih igraca sam molio boga da ih nikad ni blizu Koseva ne vidim
- Arteta
#781 Re: FK Sloboda Tuzla
Sa mladim igracima se nikad nebi vratili u Ligu.nebitan lik wrote:Maribor nije tako radio,imao je mlade igrace,i mislim da ste i vi trebali oformiti mladu ekipu sa duzim ugovorima,jer ste svakako u drugoj ligi,nego da dovedete ovih 20 polovnjaka,mnoge od tih igraca sam molio boga da ih nikad ni blizu Koseva ne vidim
-
nebitan lik
#782 Re: FK Sloboda Tuzla
Gledao sma intervju sa Azmirom gdje kaze da se nada da ce iz ostalih gradova TK kantona dolaziti navijaci,al u TK kantonu osim Tuzle,Sarajevo i Zeljo imaju jake grupe i veliku bazu navijaca,mnogo vecu nego Sloboda,a to je iz razloga sto imate cudan stav,svi su seljaci ako nisu iz Tuzle,to smo i mi vidjeli kad smo nekad gostovali,onoliko mrznje meni je smjesno bilo,pjevanje protiv Sarajeva a nama ste totalno nebitni bilii,koji cu djvo ja o vama pjesme da pjevamArteta wrote:Sa mladim igracima se nikad nebi vratili u Ligu.nebitan lik wrote:Maribor nije tako radio,imao je mlade igrace,i mislim da ste i vi trebali oformiti mladu ekipu sa duzim ugovorima,jer ste svakako u drugoj ligi,nego da dovedete ovih 20 polovnjaka,mnoge od tih igraca sam molio boga da ih nikad ni blizu Koseva ne vidim
- Arteta
#783 Re: FK Sloboda Tuzla
Ne znam da li Sloboda ima navijacku bazu van Tuzle ali sigurno znam da Zeljo, Sarajevo i Celik imaju.nebitan lik wrote:Gledao sma intervju sa Azmirom gdje kaze da se nada da ce iz ostalih gradova TK kantona dolaziti navijaci,al u TK kantonu osim Tuzle,Sarajevo i Zeljo imaju jake grupe i veliku bazu navijaca,mnogo vecu nego Sloboda,a to je iz razloga sto imate cudan stav,svi su seljaci ako nisu iz Tuzle,to smo i mi vidjeli kad smo nekad gostovali,onoliko mrznje meni je smjesno bilo,pjevanje protiv Sarajeva a nama ste totalno nebitni bilii,koji cu djvo ja o vama pjesme da pjevamArteta wrote:Sa mladim igracima se nikad nebi vratili u Ligu.nebitan lik wrote:Maribor nije tako radio,imao je mlade igrace,i mislim da ste i vi trebali oformiti mladu ekipu sa duzim ugovorima,jer ste svakako u drugoj ligi,nego da dovedete ovih 20 polovnjaka,mnoge od tih igraca sam molio boga da ih nikad ni blizu Koseva ne vidim
Slobodi je malo teze imati navijacku bazu u tim okolnim opstinama zbog rivalstva sa okolnim klubovima jer skoro svi okolni klubovi imaju klubove sa dosta dobrom tradicijom i koji su se barem jednom nadmetali sa Slobodom ali ako u buducnosti Sloboda bude otisla na neki nivo vise od ostalih mislim da bi mogla imati svoje pristalice u ostalim gradovima.
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#784 Re: FK Sloboda Tuzla
Nema Sloboda navijacku bazu u okolnim gradovima. Sto se tice Zivinica tu je podijeljeno izmedju Sarajeva i Zelje. Lukavac ima Radnicki, Srebrenik Gradinu, jedino Kalesija ostala al' ne bih rekao da se tamo navija za Slobodu.
- Tvrtko II Kotromanić
#785 Re: FK Sloboda Tuzla
i u Srebreniku i u Lukavcu (pogotovo u Lukavcu) ima navijaca Zelje
- korisnik.1
#786 Re: FK Sloboda Tuzla
Ima Sloboda navijača i u Živinicama, jest da dominira Željezničar malo slabije Sarajevo.Picajzla wrote:Nema Sloboda navijacku bazu u okolnim gradovima. Sto se tice Zivinica tu je podijeljeno izmedju Sarajeva i Zelje. Lukavac ima Radnicki, Srebrenik Gradinu, jedino Kalesija ostala al' ne bih rekao da se tamo navija za Slobodu.
A ostali gradovi, relano teško bi neko navijao za klub iz niže lige a njegov gradski klub igra istu ligu ili čak viši rang kao što je to bila Gradina ili sada Gradačac.
Prošle sezone koja je bila vjerovatno jedna od najjadnijih u historiji Slobode je bilo prisutno navijača iz Brčkog, Kalesije, Živinica te Podrinjaca što me iznenadilo. Mislim da sad u ovom drugom dijelu obzirom da će proraditi popularnost Slobode uz Ćiru, može se očekivati puno veći broj navijača iz TK. Plus tome jesu i slabi rezultati Radničkog, Gradine i Banovićana, jedino Gračanica je jaka.
-
nebitan lik
#787 Re: FK Sloboda Tuzla
Zivinice imas HZ Zivinice grupu,i mislim da smo tu brojniji i od vas i Zeljinih,Gracanica,Lukavac,Srebrenik svuda ste u manjini,a to ce tek doci do izrazaja zbog vaseg dugogodisnjeg ponasanja,kad se onako psuje i odnosi prema glavnom gradu,onda zamislite kako ste se prema njima odnosili,seljaci,papci itd.korisnik.1 wrote:Ima Sloboda navijača i u Živinicama, jest da dominira Željezničar malo slabije Sarajevo.Picajzla wrote:Nema Sloboda navijacku bazu u okolnim gradovima. Sto se tice Zivinica tu je podijeljeno izmedju Sarajeva i Zelje. Lukavac ima Radnicki, Srebrenik Gradinu, jedino Kalesija ostala al' ne bih rekao da se tamo navija za Slobodu.
A ostali gradovi, relano teško bi neko navijao za klub iz niže lige a njegov gradski klub igra istu ligu ili čak viši rang kao što je to bila Gradina ili sada Gradačac.
Prošle sezone koja je bila vjerovatno jedna od najjadnijih u historiji Slobode je bilo prisutno navijača iz Brčkog, Kalesije, Živinica te Podrinjaca što me iznenadilo. Mislim da sad u ovom drugom dijelu obzirom da će proraditi popularnost Slobode uz Ćiru, može se očekivati puno veći broj navijača iz TK. Plus tome jesu i slabi rezultati Radničkog, Gradine i Banovićana, jedino Gračanica je jaka.
- korisnik.1
#788 Re: FK Sloboda Tuzla
De ti brate popusti malo, ja nisam napisao post na temi da ga ti nisi popljuvao il nasao nesto sto nevalja, ohladi svega ti.nebitan lik wrote:Zivinice imas HZ Zivinice grupu,i mislim da smo tu brojniji i od vas i Zeljinih,Gracanica,Lukavac,Srebrenik svuda ste u manjini,a to ce tek doci do izrazaja zbog vaseg dugogodisnjeg ponasanja,kad se onako psuje i odnosi prema glavnom gradu,onda zamislite kako ste se prema njima odnosili,seljaci,papci itd.
-
Great Cornholio
#789 Re: FK Sloboda Tuzla
Tuzlaci nikada nisu bili ljudi podaničkog mentaliteta, nikada nisu imali kompleks "provincije", i uvijek su se bunili protiv nepravde, da se podsjetimo na Husinsku bunu, 2. oktobar !943, a i 15. maja nismo pristali na ucjene i poziv na izdaju ideje antifašizma.
Sarajevo jeste administrativni centar Bosne i Hercegovine, ali ako mislite da ćemo vas zbog toga veličati, i dopuštati vam da radite šta hoćete, griješite.
A ovi koji su se rodili u Tuzli ( u Živinicama i Lukavcu ne postoje porodilišta), u Tuzli se školovali, i mnogi u Tuzli zaposlenje našli, a veličaju Sarajevo i žele Tuzli i Slobodi zlo, nek se zapitaju da li je to uredu.
A i vi navijači Sarajeva i Željezničara koji likujete zbog toga što ljudi iz Lukavca i Živinica navijaju za sarajevske klubove, se zapitajte da li je to uredu.
Sarajevo jeste administrativni centar Bosne i Hercegovine, ali ako mislite da ćemo vas zbog toga veličati, i dopuštati vam da radite šta hoćete, griješite.
A ovi koji su se rodili u Tuzli ( u Živinicama i Lukavcu ne postoje porodilišta), u Tuzli se školovali, i mnogi u Tuzli zaposlenje našli, a veličaju Sarajevo i žele Tuzli i Slobodi zlo, nek se zapitaju da li je to uredu.
A i vi navijači Sarajeva i Željezničara koji likujete zbog toga što ljudi iz Lukavca i Živinica navijaju za sarajevske klubove, se zapitajte da li je to uredu.
- spreca
#790 Re: FK Sloboda Tuzla
Sve ce to jednog dana da se ispravi......naravno proci ce neko vrijeme koje nece biti bas ni lahko,ali Sloboda ce se vratiti tamo gdje je nekad bila........a oni nam vec polako zavide ili ih vec polako hvata panikaGreat Cornholio wrote:Tuzlaci nikada nisu bili ljudi podaničkog mentaliteta, nikada nisu imali kompleks "provincije", i uvijek su se bunili protiv nepravde, da se podsjetimo na Husinsku bunu, 2. oktobar !943, a i 15. maja nismo pristali na ucjene i poziv na izdaju ideje antifašizma.
-
Juvelandia
#791 Re: FK Sloboda Tuzla
Iznenadili bi se koliko u Tuzli ima navijaca Zelje i Sarajeva, barem simpatizera ako vec nisu oni pravi po definiciji. 
- spreca
#792 Re: FK Sloboda Tuzla
ma neka ih ....nama ne smetaju.....promijenice i oni svoje misljenje kad zato dodje vrijeme
- stativa
#793 Re: FK Sloboda Tuzla
tačno ne mogu spavati noćima kolika me panika hvataspreca wrote: Sve ce to jednog dana da se ispravi......naravno proci ce neko vrijeme koje nece biti bas ni lahko,ali Sloboda ce se vratiti tamo gdje je nekad bila........a oni nam vec polako zavide ili ih vec polako hvata panika
- spreca
#794 Re: FK Sloboda Tuzla
nista...naviknut ces 
-
Tyke
#795 Re: FK Sloboda Tuzla
Neka navija ko za koga hoce, ali neka cijeni ono sto mu grad, u kojem nije rodjen niti tu zivi, pruza. Sto vise navijaca Slobode i sto punije tribine na Tusnju, tu i veci profit klubu koji moze iskoristiti za ostalu infrastrukturu, bolje ugovore i kvalitetnija pojacanja.
Tuzla je dovoljno velika i dovoljan broj stanovnika ima da se moze popuniti ne jedan, nego 21 stadion Tusanj. Bitno je da proradi svijest tuzlaka, da se ljubav prema sportu i voljenom klubu koji predstavlja njihov grad pokaze odlaskom na tribine, plati karta i bodre momci na terenu.
Mislim da je dosao taj vakat, to dokazuje i veliki broj navijaca na treninzima Slobode, zainteresovanst je veca nego ikad, svi samo zele da pocne sezona.
Tuzla je dovoljno velika i dovoljan broj stanovnika ima da se moze popuniti ne jedan, nego 21 stadion Tusanj. Bitno je da proradi svijest tuzlaka, da se ljubav prema sportu i voljenom klubu koji predstavlja njihov grad pokaze odlaskom na tribine, plati karta i bodre momci na terenu.
Mislim da je dosao taj vakat, to dokazuje i veliki broj navijaca na treninzima Slobode, zainteresovanst je veca nego ikad, svi samo zele da pocne sezona.
- BadCopy
#796 Re: FK Sloboda Tuzla
Moze li mi neko objasniti ovaj preporod Slobode?jel neko ulozio neke pare ili
- Tvrtko II Kotromanić
#797 Re: FK Sloboda Tuzla
nema likovanja ako samo kazem da konkretno navijaca Zelje ima i u Lukavcu i u Zivinicama i u vecini mjesta SI Bosne, to je normalno, nevezano za Slobodu, jer Zeljo sirom drzave ima navijaceGreat Cornholio wrote:Tuzlaci nikada nisu bili ljudi podaničkog mentaliteta, nikada nisu imali kompleks "provincije", i uvijek su se bunili protiv nepravde, da se podsjetimo na Husinsku bunu, 2. oktobar !943, a i 15. maja nismo pristali na ucjene i poziv na izdaju ideje antifašizma.
a to sto se kompleksa provincije tice, psovanje grada Sarajeva na utakmici koja veze nema sa istim je sta?
-
nebitan lik
#798 Re: FK Sloboda Tuzla
Nisam pljuvao nista,za mene je pozitivno ako je neko ulozio 100 maraka u nase timove,i drago mi je to vidjeti,da vam je grad na nogama,nikad vas nisam cijenio kao grupu,a kao klub ste mi antipaticni iz vise razloga,al Sloboda Dita i vas fodbalski tim zasluzuju vise,jer su uvijek bili rasadnik talenta,a ovo sto ti napisem neki komentar koji ti nije odgovarao je samo realnost,nismo ovdje da samo hvalimo i uvelicavamo!korisnik.1 wrote:De ti brate popusti malo, ja nisam napisao post na temi da ga ti nisi popljuvao il nasao nesto sto nevalja, ohladi svega ti.nebitan lik wrote:Zivinice imas HZ Zivinice grupu,i mislim da smo tu brojniji i od vas i Zeljinih,Gracanica,Lukavac,Srebrenik svuda ste u manjini,a to ce tek doci do izrazaja zbog vaseg dugogodisnjeg ponasanja,kad se onako psuje i odnosi prema glavnom gradu,onda zamislite kako ste se prema njima odnosili,seljaci,papci itd.
-
nebitan lik
#799 Re: FK Sloboda Tuzla
Sarajevo i Zeljo u Zivinicama,Srebreniku,Lukavcu,Gracanici nemaju samo simpatizere,vec i grupe koje redovno idu na gostovanja,a vasa boljka je sto kazete neko je rodjen u Tuzli to stoji,al vi njih omalovazavate,svi znamo kakav je odnos vas prema Lukavcu,Zivinicama,Srebreniku i vase misljenje o njima necemo se lagati! Smjesno je da jedno Sarajevo i Zeljo imaju vise navijaca u TK nego Slobodaspreca wrote:Sve ce to jednog dana da se ispravi......naravno proci ce neko vrijeme koje nece biti bas ni lahko,ali Sloboda ce se vratiti tamo gdje je nekad bila........a oni nam vec polako zavide ili ih vec polako hvata panikaGreat Cornholio wrote:Tuzlaci nikada nisu bili ljudi podaničkog mentaliteta, nikada nisu imali kompleks "provincije", i uvijek su se bunili protiv nepravde, da se podsjetimo na Husinsku bunu, 2. oktobar !943, a i 15. maja nismo pristali na ucjene i poziv na izdaju ideje antifašizma.
- korisnik.1
#800 Re: FK Sloboda Tuzla
Pobjeda u Gunji: Četiri gola u mreži Jadrana!
U svojoj prvoj pripremnoj utakmici Crveno - crni su (0:1) protiv hrvatskog niželigaša Jadrana iz Gunje.
Šef struke našeg tima Ćiro Blažević na teren je izveo sljedećih 11:
Na golu je stajao Fejzić, zadnji red činili su Mehanović, Salihović, Moranjkić i Mehidić, u vezi su igrali Omić, Husić, Kapić, Musić i Efendić, a u vrhu napada J. Mujkić.
Za domaći Jadran su nastupali: Džomba, Đonlić, Sivrić, Perić, Josić, Matijević, Ahmetović, Šikić, Lucić, M.Alić i A.Alić.
Baš kako se i očekivalo Crveno - crni su od samog početka imali terensku inicijativu, no u prvih 20 minuta nisu uspjeli zatresti mrežu domaćina iako su imali nekoliko dobrih prilika.
U 29. minuti utakmice ostali smo sa igračem manje, jer je Husić zbog prigovora dobio crveni karton.
Ipak, to nije pokolebalo Crveno - crne koji preko Kapića u 36. minuti konačno dolaze u vodstvo.
U nekoliko navrata domaćini su pokušali doći do izjednačenja, no odbrana našeg tima bila je sigurna. Nešto ozbiljnija situacija desila se na samom kraju prvog poluvremena, no slobodnjak Josića sa nekih 18 metara sigurno brani Fejzić.
Na odmor se otišlo sa našom prednošču 0:1.
U drugom poluvremenu Blažević je u igru poslao 11 igrače s klupe: Hadžića, Neziać, Čejvanovića, A. Mujkića, Halilovića, Pršeša, Jahića, Ferizovića, Selamovića, Omerovića i Huseinbašića. Akteri susreta pristali su da se u drugih 45 minuta zanemari crveni karton Husića i da se igra 11 na 11.
Već u 50. minuti Pršeš postiže drugi gol za naš tim i povećava vodstvo na 0:2.
U 65. minuti Pršeš po drugi put trese mrežu Jadrana za visokih 0:3.
Crveno - crni su dominirali terenom, a šanse su se nizale kao na traci. Golmana domaćih od još jednog gola spasila je stativa.
Trener Jadrana u posljednjih 15 minuta utakmice na teren šalje četiri nova igrača, no čim je obavio izmjene njegov tim je primio četvrti pogodak. Strijelac je bio Huseinbašić u 76. minuti.
Pred sam kraj meča Gluvaković je postigao počasni gol za Jadran i konačnih 1:4.
U svojoj prvoj pripremnoj utakmici Crveno - crni su (0:1) protiv hrvatskog niželigaša Jadrana iz Gunje.
Šef struke našeg tima Ćiro Blažević na teren je izveo sljedećih 11:
Na golu je stajao Fejzić, zadnji red činili su Mehanović, Salihović, Moranjkić i Mehidić, u vezi su igrali Omić, Husić, Kapić, Musić i Efendić, a u vrhu napada J. Mujkić.
Za domaći Jadran su nastupali: Džomba, Đonlić, Sivrić, Perić, Josić, Matijević, Ahmetović, Šikić, Lucić, M.Alić i A.Alić.
Baš kako se i očekivalo Crveno - crni su od samog početka imali terensku inicijativu, no u prvih 20 minuta nisu uspjeli zatresti mrežu domaćina iako su imali nekoliko dobrih prilika.
U 29. minuti utakmice ostali smo sa igračem manje, jer je Husić zbog prigovora dobio crveni karton.
Ipak, to nije pokolebalo Crveno - crne koji preko Kapića u 36. minuti konačno dolaze u vodstvo.
U nekoliko navrata domaćini su pokušali doći do izjednačenja, no odbrana našeg tima bila je sigurna. Nešto ozbiljnija situacija desila se na samom kraju prvog poluvremena, no slobodnjak Josića sa nekih 18 metara sigurno brani Fejzić.
Na odmor se otišlo sa našom prednošču 0:1.
U drugom poluvremenu Blažević je u igru poslao 11 igrače s klupe: Hadžića, Neziać, Čejvanovića, A. Mujkića, Halilovića, Pršeša, Jahića, Ferizovića, Selamovića, Omerovića i Huseinbašića. Akteri susreta pristali su da se u drugih 45 minuta zanemari crveni karton Husića i da se igra 11 na 11.
Već u 50. minuti Pršeš postiže drugi gol za naš tim i povećava vodstvo na 0:2.
U 65. minuti Pršeš po drugi put trese mrežu Jadrana za visokih 0:3.
Crveno - crni su dominirali terenom, a šanse su se nizale kao na traci. Golmana domaćih od još jednog gola spasila je stativa.
Trener Jadrana u posljednjih 15 minuta utakmice na teren šalje četiri nova igrača, no čim je obavio izmjene njegov tim je primio četvrti pogodak. Strijelac je bio Huseinbašić u 76. minuti.
Pred sam kraj meča Gluvaković je postigao počasni gol za Jadran i konačnih 1:4.