Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
drndalo

#776 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by drndalo »

Bogami na sta smo sve skupa licili na travnjaku, uzece Rumuni nama bar 4 boda iz 2 utakmice... Ako ne i svih 6...

Kazu: Bili smo bolji, nismo imali srece... Kad si dovoljno bolji, i kad dovoljno gines, ne treba ti sreca... Meni ono najvise lici na reprezentaciju prije Cire... Ima kvaliteta, ima imena, ima potencijala, ali kao da ne znaju sta da urade s time... Kao da igraju onako da prodje utakmica... Zara kojeg je bilo za Cire nema...

Mozda bi u strucni stab kao MOTIVATORA trebalo ubaciti BRACU iz Vrbanjuse... ;-)
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#777 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by A1fa »

drndalo wrote:Bogami na sta smo sve skupa licili na travnjaku, uzece Rumuni nama bar 4 boda iz 2 utakmice... Ako ne i svih 6...

Kazu: Bili smo bolji, nismo imali srece... Kad si dovoljno bolji, i kad dovoljno gines, ne treba ti sreca... Meni ono najvise lici na reprezentaciju prije Cire... Ima kvaliteta, ima imena, ima potencijala, ali kao da ne znaju sta da urade s time... Kao da igraju onako da prodje utakmica... Zara kojeg je bilo za Cire nema...

Mozda bi u strucni stab kao MOTIVATORA trebalo ubaciti BRACU iz Vrbanjuse... ;-)
Evo Pape nek se nauči kako se to radi :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=pzzzXliANeg
udrch

#778 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by udrch »

Nećemo mi opet dalje od baraža..izbaciće nas Crna gora ili Engleska..ko tačno od njih dvije znaćemo sutra naveče..
drndalo

#779 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by drndalo »

Sudec' po do sada vidjenom, ni baraz vidjet' necemo... :skoljka:
Baltazar_khan

#780 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baltazar_khan »

upaljac83 wrote:
Baltazar_khan wrote:
A1fa wrote:
Koja glupost, Albanci sami sebe nazivaju Šiptarima, domaci naziv za Albaniju je ,,Shiptaria''. :-)
Nije tačno, domaći naziv za Albaniju je Shqiperia, nije Shiptaria kako ti kažeš. Apelujem na svakog forumaša da se okane Miloševićevih naziva za Albance. Nazivajte ih pravim imenom a ne tako :x
Ja vidjeh ovo...
Image
"Kako je dobro biti Albanac", to ti je prevod ovog transparenta.
Obuca9

#781 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

drndalo wrote:Sudec' po do sada vidjenom, ni baraz vidjet' necemo... :skoljka:
A hajde mi samo reci, po dosad viđenom, koji od naša tri konkurenta (Rumunija, Bjelorusija, Albanija) je pokazao nešto vrijedno baraža, pa misliš da imaju veće šanse od nas?
A1fa

#782 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by A1fa »

hz__semir wrote:
A hajde mi samo reci, po dosad viđenom, koji od naša tri konkurenta (Rumunija, Bjelorusija, Albanija) je pokazao nešto vrijedno baraža, pa misliš da imaju veće šanse od nas?
Iskreno se plasim da nas Rumuni ne dokusure u Zenici. Oni su preslabi, ali kod nas nesto definitivno ne stima. To se vec sada nazire. :roll:
Baltazar_khan

#783 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baltazar_khan »

hz__semir wrote:
Idemo ovako... Prvi konkurent na papiru nam je Rumunija. Igrali su kući sa Albanijom 1-1, i to se može okarakterisati sa kiksom, što nama ide na ruku. Imali su 3 boda u džepu sve pred kraj utakmice dok nisu primili gol iz prekida. Uzeli su bod u Bjelorusiji to se može smatrati za njih dobrim rezultatom. Izgubili su od Francuske, nama odgovara to zbog borbe za 2 mjesto. Siguran sam da će Francuzi suvereno zauzeti 1 mjesto u našoj grupi, još kad bi mlatnuli Rumune u Zenici...

Bjelorusija... Veliku prednost od 3 boda zbog toga što su pobijedili Francuze u Parizu, ali napraviše nevjerovatan kiks u Luksemburgu. Oni 0-0 sa njima, mi 0-3, tako da smo tu negdje.

Kad smo kod Albanije.. Nije mi jasno nikako zbog čega se po medijima govori da je neuspjeh ovaj bod iz Tirane? Jel zbog toga što je Pjanić pogodio 2 puta prečku? Ja nigdje ne vidim da se piše da su i Albanci pogodili prečku. Ljudi su se opredjelili za defanzivnu taktiku i tako će igrati do kraja kvalifikacija. Nama odgovara takva njihova igra jer smatram da će ostali konkurenti kao što su Rumunija i Bjelorusija teško doći do boda tamo, a kamoli do sva 3. Imamo 4 boda sa 2 gostovanja, izgubili smo od Francuske koja je velesila, i koja će vjerovatno do kraja sve utakmice pobijediti. Ja sam lično sasvim zadovoljan trenutnim našim stanjem na tabeli. Ovi koji nisu zadovoljni očigledno ne poznaju dovoljno evropski fudbal i snagu ostalih konkurenata ;-)
drndalo

#784 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by drndalo »

Sustina mojeg gledanja je da nisam zadovoljan igrom, nije mi se cinilo da imamo posten ni pocetak, ni sredinu, ni kraj... Vise neke pojedinacne bljeskove... Kao da cekaju da nesto padne s neba... Mozda ja lose vidim...?

Glupo bi bilo da kazem da bih vise volio da smo dlicno igrali i izgubili, ali ni ovo nije bilo bas za pohvaliti...
Obuca9

#785 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

drndalo wrote:Sustina mojeg gledanja je da nisam zadovoljan igrom, nije mi se cinilo da imamo posten ni pocetak, ni sredinu, ni kraj... Vise neke pojedinacne bljeskove... Kao da cekaju da nesto padne s neba... Mozda ja lose vidim...?

Glupo bi bilo da kazem da bih vise volio da smo dlicno igrali i izgubili, ali ni ovo nije bilo bas za pohvaliti...
A jesi li gledao Bjelorusiju, Albaniju i Rumuniju, pa tvrdiš da njihova igra ima pošteč početak, sredinu i kraj, pa si na osnovu svega toga donio zaključak da će bar jedna od te tri ekipe završiti ispred nas?
A1fa

#786 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by A1fa »

Baltazar_khan wrote:
hz__semir wrote:
Idemo ovako... Prvi konkurent na papiru nam je Rumunija. Igrali su kući sa Albanijom 1-1, i to se može okarakterisati sa kiksom, što nama ide na ruku. Imali su 3 boda u džepu sve pred kraj utakmice dok nisu primili gol iz prekida. Uzeli su bod u Bjelorusiji to se može smatrati za njih dobrim rezultatom. Izgubili su od Francuske, nama odgovara to zbog borbe za 2 mjesto. Siguran sam da će Francuzi suvereno zauzeti 1 mjesto u našoj grupi, još kad bi mlatnuli Rumune u Zenici...

Bjelorusija... Veliku prednost od 3 boda zbog toga što su pobijedili Francuze u Parizu, ali napraviše nevjerovatan kiks u Luksemburgu. Oni 0-0 sa njima, mi 0-3, tako da smo tu negdje.

Kad smo kod Albanije.. Nije mi jasno nikako zbog čega se po medijima govori da je neuspjeh ovaj bod iz Tirane? Jel zbog toga što je Pjanić pogodio 2 puta prečku? Ja nigdje ne vidim da se piše da su i Albanci pogodili prečku. Ljudi su se opredjelili za defanzivnu taktiku i tako će igrati do kraja kvalifikacija. Nama odgovara takva njihova igra jer smatram da će ostali konkurenti kao što su Rumunija i Bjelorusija teško doći do boda tamo, a kamoli do sva 3. Imamo 4 boda sa 2 gostovanja, izgubili smo od Francuske koja je velesila, i koja će vjerovatno do kraja sve utakmice pobijediti. Ja sam lično sasvim zadovoljan trenutnim našim stanjem na tabeli. Ovi koji nisu zadovoljni očigledno ne poznaju dovoljno evropski fudbal i snagu ostalih konkurenata ;-)
Problem je sto mi mozemo i moramo bolje, ja nikakav pomak u igri ne vidim. Sa redanjem ovakvih rezultata, nervoza se povecava. Meni je to simptomaticno za nas, jos malo pa ce se poceti igraci sami izmedju sebe za vratove hvatati. Meni je npr. bilo pravo cudno sto nas sem Pjanica niko u Tirani poslije utakmice nije dosao pozdraviti, to se prije nije desavalo, a niko im nije zvizdao, skandiralo se ,,vi ste ponos drzave''. :roll: Mislim, nije da je meni krivo sto je njima svejedno sto je 2000 ljudi prevalilo uglavnom autima i autobusima po losim cestama 1000 km da njih bodri i gleda u sred guznog crijeva evrope, sto smo mogli svi porazbijanih glava kucama otici, ali da su jedva cekali da se maknu sa terena, to nesto govori samo po sebi. :roll:
Normalan.ba

#787 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Normalan.ba »

Kako sad stvari stoje baraž je zagarantovan ako se kući do kraja sve dobije.Po meni 8-)
Tarik19

#788 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

Normalan.ba wrote:Kako sad stvari stoje baraž je zagarantovan ako se kući do kraja sve dobije.Po meni 8-)
Nije nimao zagarantovan ako Bjelorusija nastavi da pobjeduje sve do kraja a ako mi protiv njih neuzmemo barem 4 boda.
drndalo

#789 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by drndalo »

hz__semir wrote:
drndalo wrote:Sustina mojeg gledanja je da nisam zadovoljan igrom, nije mi se cinilo da imamo posten ni pocetak, ni sredinu, ni kraj... Vise neke pojedinacne bljeskove... Kao da cekaju da nesto padne s neba... Mozda ja lose vidim...?

A jesi li gledao Bjelorusiju, Albaniju i Rumuniju, pa tvrdiš da njihova igra ima pošteč početak, sredinu i kraj, pa si na osnovu svega toga donio zaključak da će bar jedna od te tri ekipe završiti ispred nas?
A jesi li ti iz ovoga vidjenog zaista ubijedjen da cemo se prosetati pored ostalih ????

Ja tvrdim da ova reprezentacija sa ovim imenima mora da se ugleda na bolje od sebe i da joj oni budu "na oku", a ne da vicemo (i budemo sretni):"Nas je baraz !"... Jebo nas vise BARAZ ! Ne zelim zvucati pretenciozno, ali od ove 3 reprezentacije, dakle 6 utakmica, BiH bi morala bar 4 tekme glat dobiti, i mozda jednu remizirati... Morali bi da ginu, da hoce, da se polome od htijenja, da budu prvi put na velikom reprezentativnom takmicenju... Meni ta vatra fali, i vidjeces da ce tako biti na kraju... "Jebi ga, omaklo nam se, sudija je nepravedno svirao offside, prestogo dosudio drugi zuti, itd..."

Uvali im gol vise od sebe, i nemas tih problema... Jedino im je Ciro malo izbio gubitnicki mentalitet iz glava... Nazalost, vec je to isparilo... I ne mislim da je kriv samo jedan pojedinac ili dva, ili tri... Cini mi se da svugdje skripi...
romanovero

#790 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by romanovero »

Tarik19 wrote:
Normalan.ba wrote:Kako sad stvari stoje baraž je zagarantovan ako se kući do kraja sve dobije.Po meni 8-)
Nije nimao zagarantovan ako Bjelorusija nastavi da pobjeduje sve do kraja a ako mi protiv njih neuzmemo barem 4 boda.
mislis`strasna`bjelorusija ,strah i trepet evropskih fudbalskih terena? :run:
Baltazar_khan

#791 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Baltazar_khan »

Tarik19 wrote:
Gdje nastavlja da pobjeđuje, vidiš da su zaustavljeni od strašnog Luxemburga? :roll:
El_comadante

#792 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by El_comadante »

ja mislim da mi i nemamo igrače za rezultat veći. nama uštopaju Đeku i Misimovića i faktički nemamo igrača koji može igrati kad nam ovu dvojicu uštopaju. kao što neko reče prošle kvalifikacije smo bili nepoznanica pa smo napravili čudo ali sada ljudi itekako prate našu igru i repreznetativce kako igraju. i nažalost to im za sada poprilično dobro ide. a inevalja nam taktika jer mi imamo dobar napad a taktika nam je jedan špic nešto kao 4-4-1-1 a uštopaju nam tog 1 (Đeku) i mi smo doen nažalost.
Tarik19

#793 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

romanovero wrote:
Tarik19 wrote:
mislis`strasna`bjelorusija ,strah i trepet evropskih fudbalskih terena? :run:
Nije strah i trepet evropskog fudbala ali vala nismo ni mi. Bjelorusija je izuzetno disciplinovana i jaka ekipa.
Obuca9

#794 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

drndalo wrote:A jesi li ti iz ovoga vidjenog zaista ubijedjen da cemo se prosetati pored ostalih ????
Od Alabanije smo bolji, u to sam se uvjerio i ubijeđen sam da ćemo ih dobiti ovdje.

Što se tiče Rumunije i Bjelorusije, njih još nisam gledao, ali mi njihovi rezultati ne odaju utisak kao da se radi o nekim ekstra kvalitetnim ekipama, protiv kojih nećemo moći osvojiti bar po 4 boda iz dvije međusobne utakmice.
luckylaka

#795 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by luckylaka »

El_comadante wrote:ja mislim da mi i nemamo igrače za rezultat veći. nama uštopaju Đeku i Misimovića i faktički nemamo igrača koji može igrati kad nam ovu dvojicu uštopaju. kao što neko reče prošle kvalifikacije smo bili nepoznanica pa smo napravili čudo ali sada ljudi itekako prate našu igru i repreznetativce kako igraju. i nažalost to im za sada poprilično dobro ide. a inevalja nam taktika jer mi imamo dobar napad a taktika nam je jedan špic nešto kao 4-4-1-1 a uštopaju nam tog 1 (Đeku) i mi smo doen nažalost.
De boga ti pojasni kakvo smo to cudo napravili u proslim kvalifikacijama.Eto nisam pratio prosle kvalifikacije o kakvom se cudu radi.
Mx

#796 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Mx »

.
Last edited by Mx on 11/10/2010 17:57, edited 1 time in total.
Obuca9

#797 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

Zanimljivo da se ovolika frka digla zbog DRUGOG najuspješnijeg starta u dosadašnjih OSAM kvalifikacionih ciklusa. Dosada smo u prve tri utakmice samo jednom ostvarili bolji učinka, u kvalifikacijama za Euro 2008, kada smo nakon tri kola također na kontu imali 4 boda, ali uz bolju gol-razliku 8:7, u odnosu na sadašnju 4:3.
Tarik19

#798 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tarik19 »

hz__semir wrote:Zanimljivo da se ovolika frka digla zbog DRUGOG najuspješnijeg starta u dosadašnjih OSAM kvalifikacionih ciklusa. Dosada smo u prve tri utakmice samo jednom ostvarili bolji učinka, u kvalifikacijama za Euro 2008, kada smo nakon tri kola također na kontu imali 4 boda, ali uz bolju gol-razliku 8:7, u odnosu na sadašnju 4:3.
Ova frka moze samo negativno uticati na reprezentaciju i na igrace, nikako pozitivno.
Mx

#799 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Mx »

Baltazar_khan wrote:
hz__semir wrote:

Bosna i Hercegovina je za moj pojam uradila dobar posao uzevsi jedan bod u Albaniji i za sada dobro stoji na tabeli sa 4 boda. Mislim da je i Albanija odigrala protiv Bosne i Hercegovine dosad svoju najlosiju utakmicu jer oni inace igraje puno bolje. Francuzi su momentalno medju najslabijim reprezentacijama u Evropi. Po mom misljenju dalje idu Albanija i Bosna i Hercegovina a Francuska uzima trece ili cetvrto mjesto.
Mx

#800 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Mx »

hz__semir wrote:Zanimljivo da se ovolika frka digla zbog DRUGOG najuspješnijeg starta u dosadašnjih OSAM kvalifikacionih ciklusa. Dosada smo u prve tri utakmice samo jednom ostvarili bolji učinka, u kvalifikacijama za Euro 2008, kada smo nakon tri kola također na kontu imali 4 boda, ali uz bolju gol-razliku 8:7, u odnosu na sadašnju 4:3.
Tacno!
Locked