"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Jara

#776 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jara »

Koprenedri wrote:
babyline wrote:
Koprenedri wrote:Klasican hoolywood-ski thrash. Uopste nema 'tezinu' kao npr. Grbavica.
i tekako ima cim su ovakve reakcije... nesmiju ga ni pogledati
Ko ga ne sme pogledati?
Na svim festivalima je dobio lose kritike.
PS - Ne pricam ovo da bih provocirao, nego je Angelina napravila buckuris. Jedino zbog cega ima dobre kritike u Bosni je zbog tematike.
Ne nego jedino zbog čega nema dobre kritike kod anamo nekih je zbog tematike!
BHCluster

#777 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by BHCluster »

Koprenedri wrote:
babyline wrote:
Koprenedri wrote:Klasican hoolywood-ski thrash. Uopste nema 'tezinu' kao npr. Grbavica.
i tekako ima cim su ovakve reakcije... nesmiju ga ni pogledati
Ko ga ne sme pogledati?
Na svim festivalima je dobio lose kritike.
PS - Ne pricam ovo da bih provocirao, nego je Angelina napravila buckuris. Jedino zbog cega ima dobre kritike u Bosni je zbog tematike.
Da to je istina ako su ti izvori RTRS ili RTS, ali kada pogledas malo izvean tog zacaranog kruga onda svatits da je film dobar nije blockbuster ali ovakvi filmovi nikada nisu ali da se malo informises evo jedan link da mozes malo da izades iz tog kruga.
http://moviereviewintelligence.com/movi ... and_honey/
Tu su ti kritike od slijedeci medija:
Mary Pols, Time
Jake Coyle, Associated Press
Mara Reinstein, Us Weekly
Owen Gleiberman, Entertainment Weekly
Peter Travers, Rolling Stone
Claudia Puig, USA Today
Roger Ebert, RogerEbert.com
James Rocchi, MSN Movies
Manohla Dargis, New York Times
Joe Neumaier, New York Daily News
Kenneth Turan, Los Angeles Times
Kyle Smith, New York Post
Michael Phillips, Chicago Tribune
Rafer Guzman, New York Newsday
Roger Ebert, Chicago Sun-Times
Karina Longworth, Village Voice/LA Weekly
Linda Barnard, Toronto Star
... da nabrojim neka ali imatoga koliko hoces na tom linku i svi oni kritikuju fili na svoj nacin a film dobija 60% pozitivne rekcije, sto za prvi film je veoma dobro. Sto se tice price dala je glas zrvi u ratu to jese "zenama" koje su bile silovane, a zanimljivo je da to "zacarana strana" (RTRS i RTS) nisu primjetili njima je glavno bilo da kazu da su srbi losi momci i zato film nevalja, a bilo je i mnogo gorih situacija nego sto je se u filmu prikazano, a to ce se moci vidjeti is dokumentarnog filam koji ne napravljen u saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudm za bivšu Jugoslaviju (MKSJ). Zato otvorite oci nebudite topovsko meso...
Last edited by BHCluster on 16/02/2012 20:33, edited 1 time in total.
minjonja

#778 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by minjonja »

BHCluster wrote:Interviju sto je Senad napravio sa Angelinom na FaceTV
http://vimeo.com/36851407
odlican intervju :thumbup:
menuet

#779 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by menuet »

evo te projekcije u Prijedoru
Image
NIN

#780 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by NIN »

Pogledah film sa suprugom na TZ premijeri.

Eh sad, ... kao Bosanac koji je proveo cijeli rat u BiH, bio u nasoj armiji, bio u Sarajevu tokom opsade, prosao glad, granatiranja, gledao izmrcvarene prezivjele Srebrenicane koji su bili toliko sretni da stignu u moj grad, naslusao se o golgoti prezivjelih koji su pricali o svojim nestalim (poklanim i streljanim), nagledao se snimki sa stratista i ratista iz Podrinja i da ne nabrajam, reci cu da je, generalno, prica filma itekako realna, narocito potresna i teska k'o tuc! Supruga mi je tri puta zadrecala! Hvala bogu, nismo, ni supruga ni ja, kao niti bilo ko od mojih prosao ono sto su neki od vas prosli po Grbavici i Sarajevu, kao i mnogim drugim manjim mjestima po BiH, ali ima nekoliko scena od kojih sam osjetio knedlu u grlu.

S druge strane, kao filmofil i neko ko trazi dlaku u jajetu sto se filma tice, film zaista ima dosta propusta! Prvo, nevjerovatna je steta sto nije dopusteno da se film snimi u Srajevu i u BiH. Posljedice su neautenticne uniforme i insignija s pocetka filma, sto je jedan od vecih propusta, motorizovana vozila, kao i arhitektura. Gluma generalno je osrednja - Serbedjija je po pravilo jako dobar, Bravo, iako kratko, predobar, Djuro odlican, Zana solidna, lik Danijela onako, kako kad, a ostali kako ko (pravo dobar je onaj Srbijanac sto glumi Kengura). Ima dobre glume ali vjerujem da je moglo dosta bolje.

Dijalog je jedna od esencijanih faktora filma, a u ovom ostvarenju upravo je dijalog dosta umanjio vrijednost samog filma - jako povrsno i neubjedljivo, osim u nekoliko kvalitetnih navrata.

Prica je kompletna i zaokruzena ali ipak su neke scene malo razvucene, kao i sam fim (127 min). Sve je moglo stati na 90-tak minuta da se malo vise poradilo na dijalogu i glumi umjesto na specijalnim efektima, sto bi dalo filmu vecu tezinu.

U sustini i da vas ne tusim vise, film je osrednji, tipicni holivudski, a ako cemo porediti, Remake je klasik za U zemlji! Sto se mene tice, kada bih ocjenjivao, recimo, jedna solidna 6-ca od 10!

A evo i par fotki sa premijerne prijekcije u Tuzli:

Image

Image

Image
zaritisinebrute

#781 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by zaritisinebrute »

evo sada se vratih sa projekcije filma ...

prvo ... Zana i Goran su odradili fenomenalan posao (Zana vise nego Goran) ... Angelina takodje ... skidam joj kapi za onakav scenario (jer ipak se radi o nekom ko nije sa ovih prostora)

drugo ... apsolutno mi nija jasna hajka iz RS-a i Srbije ... posebno sada nakon gledanja filma ... niti u jednom trenutku nisam imao osjecaj da scenaristkinja (u ovom slucaju Angelina) zeli jedan narod predstaviti na nacin na koji pojedinci koji filma vidjeli nisu pokusavaju da predstave ... cak sta vise postoji jedna scena u filmu (znace oni koji su gledali) u kojoj se pravi razlika ...

jos uvijek sam pod utiscima a posebno zadnjom scenom ...
Zox

#782 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Zox »

Ima ona pomalo tmurna gospodja, Bakira, cini mi se, koja godinama prica kako su bila silovanja bosnjakinja i kako su se ta silovanja koristila kao instrument etnickih podjela. Bakira je svima pomalo dosadila. Kad se ona pojavi na TV, uglavnoom raja vice joj, jebote, kome ona vise trubi, hajde da idemo naprijed.
Moj utisak.
Mozda grijesim, mozda se druzim samo sa supcima.
Bio sam na gala (!) premijeri Angelininog filma.Bilo je dirljivo, oko mene su svi plakali. Meni se film nije svidio Mislio sam da cu se uspjeti izjasnti o svim onim razlozima zbog koji je, po meni, ovaj film cisti shit. A onda sam skontao da ne mogu to raditi, jer ipak je tema toliko snazna, dirljiva i bliska svima nama da ce me apsolutno SVI pogresno razumjeti ako kazem bilo sta negativno. Jer, ovo je film koji ce se voljeti. Zbog teme. Zbog bliskosti nas sviju toj istoj temi. Zbog nefilmicnih razloga, ali opet nije sve ni u filmicnosti. Mozda su filmovi poput ovog, ili poput Pasije od Mel Gibsona, to jest oni filmovi u kojima je bitna tema, a ne sam film, buducnost kinematografije. Po meni tema je obradjena na katastrofalan nacin, a ako se vama tako ne cini, nemojte misliti da sam protiv neke istine. Bez obzira sta Ceric o tome kaze, ja sam ZA istinu. Samo me nervira sto vas je tmurna Bakira ispeglala, a sada kada te iste stvari kaze (prelijepa, kao sto uzdahnuse gospodje koje su me okruzivale na projekciji) Angelina, to postaje istina. Ali, moj utisak je da je Angelinin film totalno, ali TOTALNO sranje. Ne zbog teme, nego UPRKOS temi. Ako mislite da sam dusman, ili da tako pisem zato sto nisam bosnjak, meni je jako zao. Sve ovo pisem jer je tema uzasno bitna ali zapostavljena a sada, kada iz DRUGE, a ne iz PRVE ruke kao Bakira, Angelina o tome govori, onda je to, zaboga, dirljivo. Jer, to je Angelina. PRELIJEPA Angelina.
Prvo sranje u filmu je ljubavna prica prije pocetka rata, koja je rijesena kroz spetljane poglede glavnih likova. I onda, holivudski iznenada, prva granata. Pocinje potresna prica, i u principu se vise nista ne bi trebalo kritikovati, iz respekta prema onome sto nam se svima dogodilo. A opet, covjek ne moze da se ne nasmije kad procita "cetiri mjeseca poslije" (prve granate, ili jedne od prvih granata) i vidi snijeg u kadru. Snijeg u augustu, dakle. Zasto je morala napisati "cetiri mjeseca"? Nista je nije kostalo da je napisala osam mjeseci, ili bilo sta drugo. U startu, dakle, svi mi koji smo BILI tu nismo mogli uciniti nista drugo nego da Angelini damo kredita, jer smo VEC ZNALI da je film na nasoj strani. Onda ide citava (potresna) prica, i tu se skoro nema sta komentarisati. Osim cinjenice da Sarajevo nije Budimpesta. Ma sta mi o tome mislili, to je jedan ocigledan kompromis koji je ucinila Angelina pod krinkom price da je drama filma "beskompromisna".
Osim toga, opsada nije izgledala tako. To svi jako dobro znamo. Ajla se NIKAKO nije mogla vratiti "kuci", to jest u glavnu cetvrt cetnika, iz nekakve fantomatske "gradske galerije". I usput nije mogla navratiti kuci u opkoljeno Sarajevo. Ali NIKAKO. Cetnici se NIKAKO nisu mogli nalaziti u nedefinisanoj gradskoj "CRKVI". Isto kao sto Ajlu nisu mogli pokupiti kad je Daniel trazio "slikarku" iz opkoljenog grada. Cak ni da je ona, kao sto je prikazano u filmu, igrom slucaja prolazila pored linije razgranicenja. To je sve Angelini trebalo za zapleta, i nekako su svi oni koji su je savjetovali o ratu presli preko toga. Igrom slucaja, ja sam bio savjetnik jednoj inostranoj spisateljici koja je takodjer pisala o ratu. Njen roman je poslije posluzio kao predlozak za jedan drugi film koji bi takodjer trebao brzo izaci. Onaj s Penelope Cruz. Ta spisateljica je TAKODJER imala u vidu svoj zaplet, ali ga je mijenjala svaki put kad bih joj objasnio da se tako nesto nije moglo odigrati. Angelina ne. Njoj je NAJBITNIJI bio zaplet. Zato grijese svi oni koji kazu da se ona sama povukla u ovom filmu ispred tragedije silovanih zena.
Preci cemo preko mnogo toga jer je film "realan". A, u stvari, film je nesto najnerealnije sto sam u zivotu vidio a da je vezano za nas rat. Realna je bol, i realno je sto Angelina to sve opisuje s prave strane. Ali, sve drugo je daleko, DALEKO od istine. Ko god ne misli tako, nije bio u Sarajevu u toku rata.
Last edited by Zox on 16/02/2012 23:02, edited 2 times in total.
Zox

#783 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Zox »

dupli
BHCluster

#784 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by BHCluster »

Zox wrote:Ima ona pomalo tmurna gospodja, Bakira, cini mi se, koja godinama prica kako su bila silovanja bosnjakinja i kako su se ta silovanja koristila kao instrument etnickih podjela. Bakira je svima pomalo dosadila. Kad se ona pojavi na TV, uglavnoom raja vice joj, jebote, kome ona vise trubi, hajde da idemo naprijed.
Moj utisak.
Bio sam na gala (!) premijeri Angelininog filma.Bilo je dirljivo, oko mene su svi plakali. Meni se film nije svidio Mislio sam da cu se uspjeti izjasnti o svim onim razlozima zbog koji je, po meni, ovaj film cisti shit. A onda sam skontao da ne mogu to raditi, jer ipak je tema toliko snazna, dirljiva i bliska svima nama da ce me apsolutno SVI pogresno razumjeti ako kazem bilo sta negativno. Jer, ovo je film koji ce se voljeti. Zbog teme. Zbog bliskosti nas sviju toj istoj temi. Zbog nefilmicnih razloga, ali opet nije sve ni u filmicnosti. Mozda su filmovi poput ovog, ili poput Pasije od Mel Gibsona, to jest oni filmovi u kojima je bitna tema, a ne sam film, buducnost kinematografije. Po meni tema je obradjena na katastrofalan nacin, a ako se vama tako ne cini, nemojte misliti da sam protiv neke istine. Bez obzira sta Ceric o tome kaze, ja sam ZA istinu. Samo me nervira sto vas je tmurna Bakira ispeglala, a sada kada te iste stvari kaze (prelijepa, kao sto uzdahnuse gospodje koje su me okruzivale na projekciji) Angelina, to postaje istina. Ali, moj utisak je da je Angelinin film totalno, ali TOTALNO sranje. Ne zbog teme, nego UPRKOS temi. Ako mislite da sam dusman, ili da tako pisem zato sto nisam bosnjak, meni je jako zao. Sve ovo pisem jer je tema uzasno bitna ali zapostavljena a sada, kada iz DRUGE, a ne iz PRVE ruke kao Bakira, Angelina o tome govori, onda je to, zaboga, dirljivo. Jer, to je Angelina. PRELIJEPA Angelina, kao sto su uzdahnule gospodje koje su sjedile oko mene za vrijeme projekcije.
Prvo sranje u filmu je ljubavna prica prije pocetka rata, koja je rijesena kroz spetljane poglede glavnih likova. I onda, holivudski iznenada, prva granata. Pocinje potresna prica, i u principu se vise nista ne bi trebalo kritikovati, iz respekta prema onome sto nam se svima dogodilo. A opet, covjek ne moze da se ne nasmije kad procita "cetiri mjeseca poslije" (prve granate, ili jedne od prvih granata) i vidi snijeg u kadru. Snijeg u augustu, dakle. Zasto je morala napisati "cetiri mjeseca"? Nista je nije kostalo da je napisala osam mjeseci, ili bilo sta drugo. U startu, dakle, svi mi koji smo BILI tu nismo mogli uciniti nista drugo nego da Angelini damo kredita, jer smo VEC ZNALI da je film na nasoj strani. Onda ide citava (potresna) prica, i tu se skoro nema sta komentarisati. Osim cinjenice da Sarajevo nije Budimpesta. Ma sta mi o tome mislili, to je jedan ocigledan kompromis koji je ucinila Angelina pod krinkom price da je drama filma "beskompromisna".
Osim toga, opsada nije izgledala tako. To svi jako dobro znamo. Ajla se NIKAKO nije mogla vratiti "kuci", to jest u glavnu cetvrt cetnika, iz nekakve fantomatske "gradske galerije". I usput nije mogla navratiti kuci u opkoljeno Sarajevo. Ali NIKAKO. Cetnici se NIKAKO nisu mogli nalaziti u nedefinisanoj gradskoj "CRKVI". Isto kao sto Ajlu nisu mogli pokupiti kad je Daniel trazio "slikarku" iz opkoljenog grada. Cak ni da je ona, kao sto je prikazano u filmu, igrom slucaja prolazila pored linije razgranicenja. To je sve Angelini trebalo za zapleta, i nekako su svi oni koji su je savjetovali o ratu presli preko toga. Igrom slucaja, ja sam bio savjetnik jednoj inostranoj spisateljici koja je takodjer pisala o ratu. Njen roman je poslije posluzio kao predlozak za jedan drugi film koji bi takodjer trebao brzo izaci. Onaj s Penelope Cruz. Ta spisateljica je TAKODJER imala u vidu svoj zaplet, ali ga je mijenjala svaki put kad bih joj objasnio da se tako nesto nije moglo odigrati. Angelina ne. Njoj je NAJBITNIJI bio zaplet. Zato grijese svi oni koji kazu da se ona sama povukla u ovom filmu ispred tragedije silovanih zena.
Preci cemo preko mnogo toga jer je film "realan". A, u stvari, film je nesto najnerealnije sto sam u zivotu vidio a da je vezano za nas rat. Realna je bol, i realno je sto Angelina to sve opisuje s prave strane. Ali, sve drugo je daleko, DALEKO od istine. Ko god ne misli tako, nije bio u Sarajevu u toku rata.
Izgleda da si polupo loncice, nije ovo dokumentarac, ovo je film baziran na istinitim dogadajima, scene silovanja, maltretiranja itd...
A sto se tice Bakire dasi ti proso kroz tako nesto pito bi te ja imali zatebe sutra...
irvinx1

#785 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by irvinx1 »

Medijska propaganda je usrala ovaj film. Prvo ona od strane ovih bosnjackih medija, pa onda srpska...
Umjesto da se gleda film, raspravlja se o nekim treceim stvarima... Angelina heroj u Sarajevu, drzavni neprijatelj u Banja Luci. Usrano i podijeljeno balkansko stocno drustvo...

Film je po kritikama iz inostranstva prosjek u tripu... Nekako mi relano zvuci ovo sto je NIN napisao...

Hadzifejzovicev intervju grozan. Angelina je kao "jedna od najvecih umjetnca" :lol: Ta zena ima najgoru filmografiju medju najpoznatijim holivudskim glumcima... Inace, Angelina je ok ovako i svaka njoj cast, ali da se ne lazemo, cura je zesce utripovala da je humanitarac bez granica i ovo je samo jedan vid njenog angazmana... Zato su smijesni komentari tipa "Angie, hvala ti", "Angie, tako nas volis"....

Brad ima pusicu od mene :mrgreen:
Zox

#786 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Zox »

BHCluster wrote:
Zox wrote:Ima ona pomalo tmurna gospodja, Bakira, cini mi se, koja godinama prica kako su bila silovanja bosnjakinja i kako su se ta silovanja koristila kao instrument etnickih podjela. Bakira je svima pomalo dosadila. Kad se ona pojavi na TV, uglavnoom raja vice joj, jebote, kome ona vise trubi, hajde da idemo naprijed.
Moj utisak.
Bio sam na gala (!) premijeri Angelininog filma.Bilo je dirljivo, oko mene su svi plakali. Meni se film nije svidio Mislio sam da cu se uspjeti izjasnti o svim onim razlozima zbog koji je, po meni, ovaj film cisti shit. A onda sam skontao da ne mogu to raditi, jer ipak je tema toliko snazna, dirljiva i bliska svima nama da ce me apsolutno SVI pogresno razumjeti ako kazem bilo sta negativno. Jer, ovo je film koji ce se voljeti. Zbog teme. Zbog bliskosti nas sviju toj istoj temi. Zbog nefilmicnih razloga, ali opet nije sve ni u filmicnosti. Mozda su filmovi poput ovog, ili poput Pasije od Mel Gibsona, to jest oni filmovi u kojima je bitna tema, a ne sam film, buducnost kinematografije. Po meni tema je obradjena na katastrofalan nacin, a ako se vama tako ne cini, nemojte misliti da sam protiv neke istine. Bez obzira sta Ceric o tome kaze, ja sam ZA istinu. Samo me nervira sto vas je tmurna Bakira ispeglala, a sada kada te iste stvari kaze (prelijepa, kao sto uzdahnuse gospodje koje su me okruzivale na projekciji) Angelina, to postaje istina. Ali, moj utisak je da je Angelinin film totalno, ali TOTALNO sranje. Ne zbog teme, nego UPRKOS temi. Ako mislite da sam dusman, ili da tako pisem zato sto nisam bosnjak, meni je jako zao. Sve ovo pisem jer je tema uzasno bitna ali zapostavljena a sada, kada iz DRUGE, a ne iz PRVE ruke kao Bakira, Angelina o tome govori, onda je to, zaboga, dirljivo. Jer, to je Angelina. PRELIJEPA Angelina, kao sto su uzdahnule gospodje koje su sjedile oko mene za vrijeme projekcije.
Izgleda da si polupo loncice, nije ovo dokumentarac, ovo je film baziran na istinitim dogadajima, scene silovanja, maltretiranja itd...
A sto se tice Bakire dasi ti proso kroz tako nesto pito bi te ja imali zatebe sutra...
ja sam NA STRANI Bakire.
Mr. Brightside

#787 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Mr. Brightside »

irvinx1 wrote:Medijska propaganda je usrala ovaj film. Prvo ona od strane ovih bosnjackih medija, pa onda srpska...
Umjesto da se gleda film, raspravlja se o nekim treceim stvarima... Angelina heroj u Sarajevu, drzavni neprijatelj u Banja Luci. Usrano i podijeljeno balkansko stocno drustvo...

Film je po kritikama iz inostranstva prosjek u tripu... Nekako mi relano zvuci ovo sto je NIN napisao...

Hadzifejzovicev intervju grozan. Angelina je kao "jedna od najvecih umjetnca" :lol: Ta zena ima najgoru filmografiju medju najpoznatijim holivudskim glumcima... Inace, Angelina je ok ovako i svaka njoj cast, ali da se ne lazemo, cura je zesce utripovala da je humanitarac bez granica i ovo je samo jedan vid njenog angazmana... Zato su smijesni komentari tipa "Angie, hvala ti", "Angie, tako nas volis"....

:thumbup:
zaritisinebrute

#788 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by zaritisinebrute »

Slozio bih se sa BHCluster ... film nije dokumenatrac ta ko da te scene i jos neke stvari (tipa zgrada pored PMF-a koja ladno ima znak Violeta, crkva u kojoj se Daniel nalazi itd.) mogu se zanemariti ... ipak je ovo film ... koji je zasnovan na odredjenim istinitim dogadjajima ... i takvog ga treba i posmatrati ...

e i da ... daj boze da se svi utripuju da su humanitarci kao sto se ''utripovala'' angelina ... :roll:
Ahmmed

#789 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Ahmmed »

irvinx1 wrote:Medijska propaganda je usrala ovaj film. Prvo ona od strane ovih bosnjackih medija, pa onda srpska...

A zašto je Angelina, po tvom mišljenju, državni neprijatelj u Banjoj Luci? Ako ne pitam previše....
Zox

#790 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Zox »

babyline wrote:zox, potrudio si se sa detaljima, ali....
zaboli me sto pise 4 mjeseca kasnije i onda sniijeg, nista bolje ne bi bilo ni da je potrefila sve te linieje razgranicenja i ostalo... da se sad vratimo u to s tim detaljima pa pukli bi mi , a kamoli neko ko samo gleda film..... i ovako je dosta toga natovarila... s mjerom.... i hvala joj i na zapletu napravilo je film od toga, a ne neki dokumentarac.... film koji sam mogla pogledati...
ps. ona je napravila"holivudski" film, pa sta nece "vratnicki" :D
Ok, onda nemamo sta diskutovati o filmu, nego o tragediji.
NIN

#791 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by NIN »

Zox wrote:Moj utisak...
Ima dosta istine u tome sto zboris, ticano za filmsku izvedbu, ali bih ti ipak spocitao poprilican bezobrazluk za ovaj tvoj komentar!
Zox

#792 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Zox »

Ama, koji komentar? Komentarisem ljude koji tako komentarisu.
irvinx1

#793 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by irvinx1 »

Ahmmed wrote:

A zašto je Angelina, po tvom mišljenju, državni neprijatelj u Banjoj Luci? Ako ne pitam previše....
Ispricavam se, entitetski neprijatelj, tj neprijatelj vecinskog srpskog naroda tamo. Sta mene pitas, mediji su tako predstavili situaciju... Te Srbi naki, te vaki, te nema Hrvata, Bosnjaka i bla bla bla...
Uglavnom, sve je jasno .
Zox

#794 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Zox »

OKO filma???
Tema o Madonni nije O Madonni nego OKO Madonne.
Znaci, forum nije za argumentovano diskutovanje, nego za mahalanje.
BHF_Manijak

#795 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

Ahmmed wrote:

Udarila im na "otadzbinu". :mrgreen:
Ahmmed

#796 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Ahmmed »

irvinx1, zaista me nemoj pogrešno shvatiti, jer te kao nešto zapitkujem, ali, iako to nije tema, zaista me interesira da li je po tvom mišljenju, u Srebrenici počinjen genocid?
just principe

#797 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by just principe »

irvinx1 wrote:
Ispricavam se, entitetski neprijatelj, tj neprijatelj vecinskog srpskog naroda tamo. Sta mene pitas, mediji su tako predstavili situaciju... Te Srbi naki, te vaki, te nema Hrvata, Bosnjaka i bla bla bla...
Uglavnom, sve je jasno .

a sta ti mislis jel opravdano "neprijatelj" - sta god to njima znacilo, mada ja ne vidim da bi ona nekome mogla predstvljala pretnju..
ugred vecina filmova su joj fule izuzev s Denzelom i onaj u kojem je Clint reziser 8)
dezurni_ucenik

#798 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Kakav je Stukan bio u filmu? Jel ista napredovao od spotova Macbeta :lol:
Jara

#799 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Jara »

Malo s teme, al' ima veze: kakvih je ( i da li je) u entitetu i Srbiji bilo komentara oko filma ( meni lošeg :D ) u kojem Richard Gear glumi onog novinara? Ne mislim na umjetnički dojam nego na tematiku.
Ovo s Angelinom - mnogo kritika, a za Geara - nešto se ne sjećam... :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#800 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ladyblue18 »

Odgledah...sad sam previse umorna da pisem nadugo i nasiroko ali cu samo reci, kao neko ko pojma nije imao o nama ili bilo cemu, zena je napravila vraski dobar film i hvala joj za to.

Propusti u filmu, i sve...o tome sutra. Ali film je itekako realan.

Serbedziji pohvale sve, skidam kapu.
Zana odlicna.
Goran...njegova uloga mi je jako jako jako konfuzna.
Ostali, Vanesa, Djura, Fedja, Sijamija i Bravo iako kratko, jako dobri.

Kraj...neocekivan totalno.

I samo da pohvalim publiku, jer prvi put za sve filmove koje sam odgledala u CC-u nije bilo sustanja, prica, paljenja mobitela, smijeha, ustajanja. A i ona tisina kad se film zavrsio je bas onako bila upecatljiva.
Post Reply