Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
memlija

#776 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

sanabe wrote:Smatram da je neumjesno porediti vjeru, vjerovanje u Boga, posjecivanje bogomolja sa vjerovanjem da postoji covjek koji prima emergiju sa pet planeta i koji LIJECI DODIROM, halo ba, LIJECI DODIROM :shock:
I sama imam zdravstevnih problema (ko ih nema?) ali ne mogu protiv svog zdravog razuma i gotovo, ne mogu u Zetru da se rukujem s nekim i ocekujem da cu od toga ozdraviti. Uostalom i sam Torabi je rekao "Ko ne vjeruje, nek ne dolazi" :D

znas i sama kako se ono kaze: što ne mogu naerende kora........bas si fina, eto ti branis vjeru a frajera koji izgovara Allahove riječi dok te dodiruje i rukuje se sa tobom omalovazavaš... :-)
memlija

#777 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

sanabe wrote:
memlija wrote:
sanabe wrote:Smatram da je neumjesno porediti vjeru, vjerovanje u Boga, posjecivanje bogomolja sa vjerovanjem da postoji covjek koji prima emergiju sa pet planeta i koji LIJECI DODIROM, halo ba, LIJECI DODIROM :shock:
I sama imam zdravstevnih problema (ko ih nema?) ali ne mogu protiv svog zdravog razuma i gotovo, ne mogu u Zetru da se rukujem s nekim i ocekujem da cu od toga ozdraviti. Uostalom i sam Torabi je rekao "Ko ne vjeruje, nek ne dolazi" :D

znas i sama kako se ono kaze: što ne mogu naerende kora........bas si fina, eto ti branis vjeru a frajera koji izgovara Allahove riječi dok te dodiruje i rukuje se sa tobom omalovazavaš... :-)
moze on izgovarati shta hoce ... :D

pa onda ga popustite i njega i narod koji gore ide..... :roll:
sta imate od naklapanja vakav-nakav..... :?
kakav god je privukao je nezamisliv publicitet i interes nevidjen na ovim prostorima... :dance: .
dinoxy

#778 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

zonbirile wrote:
dinoxy wrote:Ja nemam dovoljno informacija, a niti znanja da bih mogao vjerovati 100% ili nevjerovati 100%...dosta ljudi ovdje iznose i napadju nešto što ne poznaju čak uopšte...drugo, ljudi pricaju o vjeri koji ni iz daleka (vidi se po postovima) ne poznaju vjeru ili uopšte ne vjeruju, a tumače vjeru...takođe ljudi s "obje strane" iznose stvari za koje nemaju nikakve argumente...Sinoć je gospodin bio gost na TVSA i voditeljica je na kraju emisije rekla da su TESTIRALI VODU, te da su našli preko deset nepoznatih tvari i minerala...mene to najviše zanima, na to se niko ne osvrće, dakle kako objasniti tu činjenicu (naravno ako se uzme u obzir da je to istina)
----------------------------------------------
ne laži forumaše,dotična guskica je samo prenjela tvrdnju drugog mufljuza Sabo-a,koji je idiota i doveo.On tvrdi da je to nađeno u Zagrebu-laže i uz put su ih najurili iz Hrvatske.U Maroku je prokazani lopov i tuže ga za mnoge prevara.
Ne lažem ja nego ti, ona je rekla da su testirali vodu i ja sam to čuo, a ti ako nisi gledao nađi gdje reprizu pa pogledaj...ne vrijeđaj nema potrebe za tim...prenio sam sto sam cuo...on (taj na koga mislis) nije to uopste spomenuo nego ona...za tvoju informaciju gospodin je dva puta gostovao na tvsa, a koju si ti emisiju gledao ja ne znam...
dinoxy

#779 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

malischa wrote:
dinoxy wrote:
malischa wrote:hajde da malo pustimo turabija na miru...i da predjemo na blesavi narod

za mene su svi koji vjeruju u turabijeve bajke o nindja-kornjacama psihijatrijski slucaj i ne volim na ulici da ih sretnem
A jel ti vjeruješ da postoje još neka živa bića s razumom osim ljudi, dakle nevezano za Mekkija, ili drugim riječima jesi li vjernik...vjeruješ li u Boga, dakle kažem nevezano za Mekkija...jer po tvom pisanju se može svašta zakljucčiti...

vjerujem u Boga, hvala Bogu, ali tema nisam ja nego Turabi.

jos jednom- ko Turabiju vjeruje da energiju prima sa 5 planeta od nindja-kornjaca, za mene je psihijatrijski slucaj. i to mi kaze upravo moja vjera u Boga
Prvo se trebas uozbiljiti...kakve ninje kornjace...ko je to spominjao, daj ba ne pricaj...
dinoxy

#780 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

citizen1 wrote:onaj ko vjeruje u boga u torabiju moze da vidi samo sejtana, a onaj ko nevjeruje trebao bi da vidi svjetskog prevaranta.kako smo samo lakovjeran narod.pa nije ni cudo za izbore sto glasamo uvjek za iste stranke,kada toliko osoba povjeruje ovom prevarantu,kako nece nasoj vladi.
Ja kada sam spominjao Boga, nisam spominjao u kontekstu Torabija...vec momak gore kojem sam se obracao je pisao kao da su neki ljudi za psihijatrije koji vjeruju u neke stvari, mislim ako vjerujes u Boga, moras vjerovati npr i u postojanje sihira, džina i sl...u tom sam kontekstu pisao
memlija

#781 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx

@sanabe, pogledaj i ovo....ne pričaj mi o vjeri i mijesanju iste sa nečim neshvatljivim...ima toga svugdje...
dinoxy

#782 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

babyline wrote:
dinoxy wrote:Ja nemam dovoljno informacija, a niti znanja da bih mogao vjerovati 100% ili nevjerovati 100%...dosta ljudi ovdje iznose i napadju nešto što ne poznaju čak uopšte...drugo, ljudi pricaju o vjeri koji ni iz daleka (vidi se po postovima) ne poznaju vjeru ili uopšte ne vjeruju, a tumače vjeru...takođe ljudi s "obje strane" iznose stvari za koje nemaju nikakve argumente...Sinoć je gospodin bio gost na TVSA i voditeljica je na kraju emisije rekla da su TESTIRALI VODU, te da su našli preko deset nepoznatih tvari i minerala...mene to najviše zanima, na to se niko ne osvrće, dakle kako objasniti tu činjenicu (naravno ako se uzme u obzir da je to istina)
koji su to nepoznati minerali??
zar on ne lijeci energijom, odkud sad nepoznati minerali u prici?? zar nisu nepoznate planete ?
Ih jaranice ti izgleda nisi procitala cijeli post, koji si kopirala...minerali se spominju u kontekstu vode koja je tretirana kod Torabija...dakle u toj vodi je nađeno (ustvari tako je receno) preko 20 nepoznatih supstanci i minerala...
samo malo

#783 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by samo malo »

memlija wrote: Npr. ja sad otvorim temu ukazanje gospe u Medjugorju i počnem bacati negativne komentare tipa:
- bogaćenje crkve i lok. stanovništva
- zatucane osobe koje tamo dolaze, nema ih bože dragi to su sve vjernici i fin svijet
- vidjenje nečega i nekoga?
- puzanje na koljenima do kipa i očekivanje nečega?
- hiljade i hiljade bolesnih iz svih krajeva svijeta koji tamo dolaze,
- prodaja raznoraznih predmeta po simboličnoj cijeni,
- itd. itd .............

Naravno bio bih sasječen u korijenu kao neko ko se usudio dirati u nešto sveto i nedodirljivo... ma daj.....
Nebi, evo ja se slazem da je to u Medjugorju vjerski fanatizam i ubleharenje.

Oni mozda jesu nesta vidjeli (ta djeca) ali Djevicu Mariju nisu sigurno.
dinoxy

#784 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

zonbirile wrote:
babyline wrote:
zar on ne lijeci energijom, odkud sad nepoznati minerali u prici?? zar nisu nepoznate planete ?
----------------------------------------
ccc,pa sa nepoznate planete stižu nepoznati minerali.Samo kako se otkriju nepoznati minerali,kojom metodom.Hajde de ,zamisli da je ko u Maroku da moraš donjeti/kupiti kilo šečera u komadu.
ne pametuj molim te, prenio sam sta sam cuo na tv-u...i receno je preko dvadeset nepoznatih supstanci, pa je ona (voditeljica) vjerovatno dodala ne poznajuci materiju dovoljno i minerale...
dinoxy

#785 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

O'zone wrote:Neka postave nalaze labaratorijske analize vode pa možemo diskutovati do tada to je obična sarajevska česmovača koju Hilmo pakuje u boce a ovaj prodaje kao energiziranu vodu.

Nek onda barem dodaju i ekstrakt pa nek je prodaju ko Red Bull.
potpuno se slažem s tobom, ja niti vjerujem, niti ne vjerujem gospodinu Torabiju, niti sam isao gore, a mozd ai odem...dilema je s tom vodom, ako je istina kako to objasniti i naravno ako je na tvsa objavljena tacna informacija...
memlija

#786 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

samo malo wrote:
memlija wrote: Npr. ja sad otvorim temu ukazanje gospe u Medjugorju i počnem bacati negativne komentare tipa:
- bogaćenje crkve i lok. stanovništva
- zatucane osobe koje tamo dolaze, nema ih bože dragi to su sve vjernici i fin svijet
- vidjenje nečega i nekoga?
- puzanje na koljenima do kipa i očekivanje nečega?
- hiljade i hiljade bolesnih iz svih krajeva svijeta koji tamo dolaze,
- prodaja raznoraznih predmeta po simboličnoj cijeni,
- itd. itd .............

Naravno bio bih sasječen u korijenu kao neko ko se usudio dirati u nešto sveto i nedodirljivo... ma daj.....
Nebi, evo ja se slazem da je to u Medjugorju vjerski fanatizam i ubleharenje.

Oni mozda jesu nesta vidjeli (ta djeca) ali Djevicu Mariju nisu sigurno.

bas fino... i ja tako mislim ali, ne mogu spriječiti taj narod da ide dole i radi šta radi, i nek radi ako misli da će mu biti od pomoci... Isto tako niko nikada to dole ne spominje u negativnom kontekstu i nema ružne riječi za to....
Medjutim kada se nešto slično dešava u Sarajevu hajmo oplesti iz svih uglova, te on vakav, narod nakav itd...
Sve negativnost do negativnosti......Muslimani zatucani, udrite po njima, niste odavno....
E to mi smeta......... :-?
dinoxy

#787 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

Meshtar wrote:
babyline wrote:

Ma ja, inače se tako nalaze minerali i nepoznate tvari i to prođe bez ikakvog odjeka u naučnim krugovima :D

Jel stvarno ovaj naš svijet toliko glup i naivan?
Ne citaj površno...niko nista nije tvrdio...preneseno je samo...
samo malo

#788 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by samo malo »

Pa dolaze katolici iz cijelog svijeta, pola Poljske je bilo u Medjugorju, ali opet katolicka crkva tj. Vatikan ne priznaje to "svetiste".

Kao ni mnoga druga, a da su pametniji, nebi priznali nijedno. Ali to je njihov problem.
memlija

#789 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

samo malo wrote:Pa dolaze katolici iz cijelog svijeta, pola Poljske je bilo u Medjugorju, ali opet katolicka crkva tj. Vatikan ne priznaje to "svetiste".

Kao ni mnoga druga, a da su pametniji, nebi priznali nijedno. Ali to je njihov problem.
Ne priznaju, to je u redu (još je u proceduri).....ali opet fulaš poentu, kazem da njih dole i bilo gdje gdje imaju ta svetišta niko ne dira i svi o tome samo pričaju fino lijepo, narod vjeruje i traži i moli se do kraja..........medjutim kada se to dešava ovdje u 'Teheranu' :D onda se priča mijenja u priču o zaradi, zatucanosti, gluposti itd...
samo malo

#790 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by samo malo »

memlija wrote:
samo malo wrote:Pa dolaze katolici iz cijelog svijeta, pola Poljske je bilo u Medjugorju, ali opet katolicka crkva tj. Vatikan ne priznaje to "svetiste".

Ne priznaju, to je u redu (još je u proceduri).....ali opet fulaš poentu, kazem da njih dole i bilo gdje gdje imaju ta svetišta niko ne dira i svi o tome samo pričaju fino lijepo, narod vjeruje i traži i moli se do kraja..........medjutim kada se to dešava ovdje u 'Teheranu' :D onda se priča mijenja u priču o zaradi, zatucanosti, gluposti itd...
Jarane, na krivom si tragu, isti ovaj Torabi je zaludio Zagreb i Hrvatsku, vec dvije godine menscini on tamo ordinira.

Na kraju je dobio nogu, kako se cini.
memlija

#791 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

samo malo wrote:
memlija wrote:

Jarane, na krivom si tragu, isti ovaj Torabi je zaludio Zagreb i Hrvatsku, vec dvije godine menscini on tamo ordinira.

Na kraju je dobio nogu, kako se cini.
znam ja to sve samo mi smetaju neke stvari zakukuljene i zamumuljene, vješto plasirane pod nešto..kontaš....jesam li na krivom tragu, možda, ali kao što neko ovdje reče svak' ima pravo na svoje mišljenje i ja sam ga iznio....
al' nema veze proći će i ovo nek si ti meni živ i zdrav.....
živio buraz..
dinoxy

#792 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

Neki ovdje kažu nemojte miješati vjeru u ovo, pa kako da se ne mješa kada on sam kaže da on prenosi energiju, a da Bog pomaže (dakle to su njegove riječi), prema tome on kaže da liječi uz pomoć vjere u Boga... Sada ono što je diskutabilno je da li način koji koristi je prihvaćen tj. da li se kosi sa pravilima vjere...neko bi to ovdje trebao pojasniti, al neko ko dovoljno zna o tome...Baš me zanima šta bi dotični napadači (bez argumenata i znanja) rekli npr na temu liječenja rukjom...koja je dozvoljena u islamu...
memlija

#793 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

dinoxy wrote:Neki ovdje kažu nemojte miješati vjeru u ovo, pa kako da se ne mješa kada on sam kaže da on prenosi energiju, a da Bog pomaže (dakle to su njegove riječi), prema tome on kaže da liječi uz pomoć vjere u Boga... Sada ono što je diskutabilno je da li način koji koristi je prihvaćen tj. da li se kosi sa pravilima vjere...neko bi to ovdje trebao pojasniti, al neko ko dovoljno zna o tome...Baš me zanima šta bi dotični napadači (bez argumenata i znanja) rekli npr na temu liječenja rukjom...koja je dozvoljena u islamu...
@dinoxy, ti 'napadači' bi trebali pogledati snimak liječenja rukjom na youtubetu, samo mislim da ne bi smjeli gledati do kraja.. :D
dinoxy

#794 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

memlija wrote:
dinoxy wrote:Neki ovdje kažu nemojte miješati vjeru u ovo, pa kako da se ne mješa kada on sam kaže da on prenosi energiju, a da Bog pomaže (dakle to su njegove riječi), prema tome on kaže da liječi uz pomoć vjere u Boga... Sada ono što je diskutabilno je da li način koji koristi je prihvaćen tj. da li se kosi sa pravilima vjere...neko bi to ovdje trebao pojasniti, al neko ko dovoljno zna o tome...Baš me zanima šta bi dotični napadači (bez argumenata i znanja) rekli npr na temu liječenja rukjom...koja je dozvoljena u islamu...
@dinoxy, ti 'napadači' bi trebali pogledati snimak liječenja rukjom na youtubetu, samo mislim da ne bi smjeli gledati do kraja.. :D
Ma ja mislim da bi iste osude bile, kao i u ovom slucaju...nego jarane ja ne kontam ljude, recimo upustaju se u nesto da osudjuju ili mozd ai oni sto tvrde suprotno, a neznaju dovoljno
O'zone
Globalni moderator

#795 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

memlija wrote:
znam ja to sve samo mi smetaju neke stvari zakukuljene i zamumuljene, vješto plasirane pod nešto..kontaš....jesam li na krivom tragu, možda, ali kao što neko ovdje reče svak' ima pravo na svoje mišljenje i ja sam ga iznio....
živio buraz..
Druže sa memli strane jel se meni čini ili ti nešto ovdje sad okrećeš na nacionalnoj bazi?!!

Ovdje nije ništa zakukuljeno nego se radi o čistoj prevari o tip koji je došao iz Maroka da liječi u Hrvatskoj pa Bosni to ima logike koliko i njegova zelena bića i pet planeta. Nemoj džabe da spominješ Teheran jer se ovo u Teheranu ne bi desilo 100% nego bi Torabi dobi bar 50 po leđima zbog prevare. I normalno je da se ovdje spominje gomila muslimana koja ide gore jer da je kako treba sami bi ga istjerali a ne pravili sveca od njega pa meni jedno do dans dobra žena kaže meni je Allah na prvom mjestu a Torabi na drugom ne spominjući pri tome ni Muhameda s.a.w.s ni svoje roditelje koji su je donijeli na svijet to ne valja i nije u skladu sa bilo čime.

Voda i njeni nalazi su šuplja dok se javno ne obznani gdje,šta, kako i koliko do tada ostaje da Torabi, Asad i njihova svita dnevno zarađuju minimalno 10 000 KM pa koliko vi god tvrdili da je to džabe a o zaradi ZOI '84 na tuđoj bolesti neću ni da govorim parking odmah na početku digli sa 1 KM na 3 KM plus 40 % od naplaćenih karti ovo se njima isplati više nego i samom Torabiju oni tu cifru ne mogu zaraditi ni za 10-ak manifestacija gdje je potrebna puno veća logistika nego trenutno.

Na kraju ostaje da je Torabi ubleha koja po njegovoj tvrdnji prima energiju sa 5 planeta i komunicira sa malim zelenim bićima visine 40 do 60 cm sa tih planeta koja mu daju moć da liječi ljude a opet više ima umrlih nakon njegovih tretmana nego ozdravljenih.
Tvrtko II Kotromanić

#796 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Tvrtko II Kotromanić »

"According to the information which we have about this man, what he does is a kind of magic because he does not treat with the known medical means and he does not know medicine. Moreover, he does not treat with Ruqyah and he does not seem to be treating with Ruqyah.

Therefore, it is not permissible to go to him or to be treated by him. Rather, a sick person goes to specialist doctors or performs Ruqyah while relying on Allaah and being certain that the cure is in the hands of Allaah Alone. "

preneseno sa jednog vjerskog foruma..

dakle, Mekki, zdra´o.
dinoxy

#797 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

Tvrtko II Kotromanić wrote:"According to the information which we have about this man, what he does is a kind of magic because he does not treat with the known medical means and he does not know medicine. Moreover, he does not treat with Ruqyah and he does not seem to be treating with Ruqyah.

Therefore, it is not permissible to go to him or to be treated by him. Rather, a sick person goes to specialist doctors or performs Ruqyah while relying on Allaah and being certain that the cure is in the hands of Allaah Alone. "

preneseno sa jednog vjerskog foruma..

dakle, Mekki, zdra´o.
Površno si procitao, govorili smo, da kad bi bila tema rukja, skepticizma bi bilo takođe...
BSn

#798 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by BSn »

On nema podrsku uleme i on svoje lijecenje zasniva na energiji s nekakvih planeta.

I tako to. Ako vec, kako on kaze, ne uzima lovu, tj. nije u talu, od cega zivi kad ode kuci u Maroko?
memlija

#799 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

O'zone wrote:
memlija wrote:
živio buraz..
Druže sa memli strane jel se meni čini ili ti nešto ovdje sad okrećeš na nacionalnoj bazi?!!

Ovdje nije ništa zakukuljeno nego se radi o čistoj prevari o tip koji je došao iz Maroka da liječi u Hrvatskoj pa Bosni to ima logike koliko i njegova zelena bića i pet planeta. Nemoj džabe da spominješ Teheran jer se ovo u Teheranu ne bi desilo 100% nego bi Torabi dobi bar 50 po leđima zbog prevare. I normalno je da se ovdje spominje gomila muslimana koja ide gore jer da je kako treba sami bi ga istjerali a ne pravili sveca od njega pa meni jedno do dans dobra žena kaže meni je Allah na prvom mjestu a Torabi na drugom ne spominjući pri tome ni Muhameda s.a.w.s ni svoje roditelje koji su je donijeli na svijet to ne valja i nije u skladu sa bilo čime.

Voda i njeni nalazi su šuplja dok se javno ne obznani gdje,šta, kako i koliko do tada ostaje da Torabi, Asad i njihova svita dnevno zarađuju minimalno 10 000 KM pa koliko vi god tvrdili da je to džabe a o zaradi ZOI '84 na tuđoj bolesti neću ni da govorim parking odmah na početku digli sa 1 KM na 3 KM plus 40 % od naplaćenih karti ovo se njima isplati više nego i samom Torabiju oni tu cifru ne mogu zaraditi ni za 10-ak manifestacija gdje je potrebna puno veća logistika nego trenutno.

Na kraju ostaje da je Torabi ubleha koja po njegovoj tvrdnji prima energiju sa 5 planeta i komunicira sa malim zelenim bićima visine 40 do 60 cm sa tih planeta koja mu daju moć da liječi ljude a opet više ima umrlih nakon njegovih tretmana nego ozdravljenih.

'Teheran' ne vidiš navodnike? :D
Imam pravo da izrazim svoj stav i da! okrećem ga na nacionalnoj bazi kako ti tvrdiš.
Šta si bolan zapeo za zaradu, vidi se da ti smeta praaaavooo. Koliko zaradjuju na drugim svetištima?

Gledaj ovako;
nana koja se bori sa šećernom bolesti,
poznanik koji boluje od hepatitisa C,
komšija koji je već tri puta operisan u vezi bolesti srca (nema elektrike ugradjene),
komšinica koja boluje vec nekoliko godina od alergije (kožne), i nema lijeka da dukatom platiš,
itd, itd....
svii oni skoro svaki dan idu gore i ako ništa vjeruju da će biti nešto i svaka im čast, kontaš ljudi se BORE...
+ još kamara poznatih i nepoznatih koji se gore sreću...
e sad svi oni imaju istu nadu Izlječenje...a vi ovdje se ubiste na sve načine da to omalovažite i da im se izrugujete...
kroz izrugivanje Torabija vi isto tako vrijedjate i ove ljude i koliko god vi sebi uzimali za pravo da se pozivate na to da imate pravo da pišete to što pišete isto tako imam i ja pravo da kažem 'Sram vas bilo...
Ne dao Bog da vi ili neko vaš boluje i raspada se i niko mu i pored najbolje volje i znanja ne može pomoći. Onda dodje neki Torabi i ljudi vide nešto u njemu i pohrle ka njemu....
Isto ovako ljudi idu u Medjugorje, Šurkovac, ali niko to ne komentariše u negativnom kontekstu..svaka čast, tako i treba....Jer niko te ne pita ko si i šta si kada tražiš lijeka, kontaš sad @O'zone...

I na kraju za sve vas bez obzira kojem Bogu se molite imam nešto sa čim bi trebali da ga molite i ujutro i uveče:
Dragi Bože, molim Te daj mi ono što je dobro za mene i sačuvaj me od onoga što ne mogu podnijeti.
pozdrav svima....
BSn

#800 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by BSn »

Naravno, na jednu stranu bolest.
Znam i iz prve i iz druge ruke sve kako to hoda kod tih sihirlija, efendija, kasikara i ostalih. Upravo zato se mora donjeti zakon kako bi se zastitili bolesni ljudi, jer oni su spremni uraditi sve kako bi ozdravili. Nisam jednom cuo "G*vno bi pojeo/la, samo da mi bude bolje". Eh, ako medicina i religija smatraju nesto ili ublehom, ili imaju negativan stav, onda drzava mora stati u zastitu bolesnih ljudi. Ima ljudi koji ga ismijavaju samo tako, pa odu cisto iz zahebancije gore da vide levata. Nek' ide, ustvari, ko hoce i ko misli da mu moze pomoci i ko misli da je sarlatan pa hoce malo da se nasmije, samo nek' se prestane u medijima sa narucenim reklamama ove persone koje se prodaju pod informativni karakter. Hoce li nasi mediji ponuditi gledateljima i misljenje ljudi iz struke (medicina i religija), ili ce ih samo bombardovati idejama Marokanca?
Ovo je isto k'o kad se pojavio Semri Osmanagic. Mediji su nas bombardovali samo njegovim izjavama, u fol informativnim i objektivnim emisijama. Dugo je trebalo da se pojavi i misljenje strucnjaka, a kkojeg su onda mediji, u pocetku, okarakterizirali kao negativnim. Tada su mediji stvorili istu situaciju - tamo neki Amerikanac u sesiru je bio spasitelj, vizionar i pozitivac, a ljudi koji imaju crno na bijelo iza sebe za ono sto govore su bili slijepi pesimisti i ako bi Sesirdziju nazvali sarlatanom, onda su indirektno vrijedjali i narod.

Nije bitno ni lijecili ni ne lijecil i da li za to koristi religiju, vanezaljsku energiju,, vlastitu ili tudju energiju, il' su sve sejtanska posla, il' cisto plod zavjere, il' je covjek malkice skren'o, nego je bitno da mediji prestanu kreirati misljenje i napakon odrade ono sto moraju i za sta su placeni - ponude i ljudima iz struke jednako udarne termine kao sto je imao i Marokonac da kazu svoje strucno misljenje.

Da li se zaista energija moze tako usmjeravati, da li on ima podrsku od religijse zajednice (znamo da nema), vrijeme je da ljudi koji idu gore saznaju - cisto da znaju gdje idu, a oni imaju punu slobodu da idu gdje hoce i nek' im je svima sa srecom i nek' im on svima pomogne (u to uopce ne ulazim da li ili ne moze pomoci), al' prestanite kreirati misljenje i umjesto toga ponudite objektivne informacije.
Locked