Kriza u Grčkoj

Post Reply
andromeda101

#776 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

vodoprovodčik wrote:
andromeda101 wrote:Sto se tice predrasuda, dovoljno mi je bilo da sam procitao komentare (izgovore) Grka protiv Nijemaca i sve mi je bilo jasno.

Od toga kako njima Nijemci duguju novac od drugog svjetskog rata do toga kako su Grci zasluzni za demokratiju pa nadalje posto su je oni izumili.
Kakva ti je to logika. Čuo si dva-tri Grka i zaključuješ o Grcima? Mislim, wtf??? Ako ti je to dovoljno da zaklučuješ o čitavoj jednoj naciji, onda se nema više šta s tobom raspravljat. Zatucanost.
Nije bilo dva-tri nego 95% grckih komentara.

-Ne zakljucujem o Grcima vec o razmisljanju koje je vladalo medju takvim tipovima,
-a jos kad tu dodas "sta kukas ko Grk u zatvoru".
-i cinjenicu da su se prepuhali u dugovima

onda mozes misliti do kojeg zakljucka dolazim.

A ne branim kapitalizam, jasno mi je da neko treba da gubi da bi neko drugi mogao rasti. I da ce do ovih kriza dolaziti svakih nekoliko decenija.
vodoprovodčik

#777 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

andromeda101 wrote:
vodoprovodčik wrote:
andromeda101 wrote:Sto se tice predrasuda, dovoljno mi je bilo da sam procitao komentare (izgovore) Grka protiv Nijemaca i sve mi je bilo jasno.

Od toga kako njima Nijemci duguju novac od drugog svjetskog rata do toga kako su Grci zasluzni za demokratiju pa nadalje posto su je oni izumili.
Kakva ti je to logika. Čuo si dva-tri Grka i zaključuješ o Grcima? Mislim, wtf??? Ako ti je to dovoljno da zaklučuješ o čitavoj jednoj naciji, onda se nema više šta s tobom raspravljat. Zatucanost.

-Ne zakljucujem o Grcima vec o razmisljanju koje je vladalo medju takvim tipovima,

A ne branim kapitalizam, jasno mi je da neko treba da gubi da bi neko drugi mogao rasti. I da ce do ovih kriza dolaziti svakih nekoliko decenija.
Pa pročitaj tekst koj isam postavio prije zaključivanja.
Bosnolog

#778 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

Ženski Dr.Med wrote:
vodoprovodčik wrote:

ma necemo ih u isti lonac trpati ....

Image
Image
Dajes im ruku spasa i oni te jos prave budalom ...
Sto je Srbija za nas region to je Grcka za EU zajednicu,....Srbija je izvor zla,pljacki i ratova,Grcka je izvor nerada,nezadovoljstva i nezahvalnosti,.Trebaju otkaciti i napenaliti parazita iz EU zajednice,inace ce se paraziti siriti i samu EU unistiti,Cak nije iskljuceno da je ovaj cijeli scenario dio Rusko-Grcke igre slabljenja i urusavanja EU zajednice kako bi Rusija ojacala i lakse ostvarila svoje planove Euroazijske Unije sa Kinom,.......
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#779 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bosnolog wrote: Sto je Srbija za nas region to je Grcka za EU zajednicu,....Srbija je izvor zla,pljacki i ratova,Grcka je izvor nerada,nezadovoljstva i nezahvalnosti,.Trebaju otkaciti i napenaliti parazita iz EU zajednice,inace ce se paraziti siriti i samu EU unistiti,Cak nije iskljuceno da je ovaj cijeli scenario dio Rusko-Grcke igre slabljenja i urusavanja EU zajednice kako bi Rusija ojacala i lakse ostvarila svoje planove Euroazijske Unije sa Kinom,.......
:-)

@bosnolog, ako ovo mislis ozbiljno, zabrinut sam za tvoje zrelo rasudjivanje. :D
jefferson

#780 Re: Kriza u Grčkoj

Post by jefferson »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Bosnolog wrote: Sto je Srbija za nas region to je Grcka za EU zajednicu,....Srbija je izvor zla,pljacki i ratova,Grcka je izvor nerada,nezadovoljstva i nezahvalnosti,.Trebaju otkaciti i napenaliti parazita iz EU zajednice,inace ce se paraziti siriti i samu EU unistiti,Cak nije iskljuceno da je ovaj cijeli scenario dio Rusko-Grcke igre slabljenja i urusavanja EU zajednice kako bi Rusija ojacala i lakse ostvarila svoje planove Euroazijske Unije sa Kinom,.......

@bosnolog, ako ovo mislis ozbiljno, zabrinut sam za tvoje zrelo rasudjivanje. :D
Mislim da je Bosnolog "blago" pretjerao :lol:
mO k3

#781 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

malo se nasalio , profulo grancu :)
Bosnolog

#782 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:

Pa kako drugacije svatiti narod koji nekoliko godina rusi vlastito dobro zato sto se od njega trazi da skrese birokratsko parazitsku administraciju u ime njihova dobra,...alternativa je kolektivna dubioza i jos dublja agonija,....Znam da bi im sa Rusima bilo jos veselie ali kako drugacije shvatit ova anarhicna divljanja,kao i etiketiranje Njemacke cetvrtim Riajhom,koja im svo vrijeme nudi pomoc a Grci im grizu ruku i odsjecaju je,...Pa naka nedu boljeg i povoljnijeg sponzora ili kreditora od Nijemaca,....

Znam ja da je EU moderni oblik kolonijalizma,vecih i jacin privrednih drzava,ali sta im preostsaje da proglase bankrot,i da ih kupi Kina ili Rusija,... :D
andromeda101

#783 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

vodoprovodčik wrote:
andromeda101 wrote:
vodoprovodčik wrote: Kakva ti je to logika. Čuo si dva-tri Grka i zaključuješ o Grcima? Mislim, wtf??? Ako ti je to dovoljno da zaklučuješ o čitavoj jednoj naciji, onda se nema više šta s tobom raspravljat. Zatucanost.

Pa pročitaj tekst koj isam postavio prije zaključivanja.
Napokon sam stigao i pročitati tekst.

I kao što sam predpostavljao, članak se usmjerava na ovo i na financijske manipulacije.
:arrow:
Mi možemo imati komunizam, kad nam to veliki dozvole da imamo.

Ili da smo snage Kine ili Rusije, u današnjim okolnostima.

Što se Grka tiče, sad im prepusti da imaju komunistički režim, ništa oni nebi uspjeli uraditi s tim. Bili bi shebani kao i SSSR.

Treba imati svijest za kapitalizam, a mi to nemamo kao ni Grci.
andromeda101

#784 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

Mi nismo pošteni ni u kapitalizmu, e onda možeš misliti koliko bi opet bili pošteni u komunizmu.

U kapitalizmu, krema je ko ima para i ko je na funkciji.

U komunizmu, je krema onaj ko je visoko s partijskom knjižicom.

Komunizam ti ne rješava korupciju. Ovu ili onu.

Rješava je kineski šerijat.

A Grci kad se bune "ko Grci u zatvoru", kako bi se tek bunili kad bi bili u "kineskom šerijatu".
andromeda101

#785 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

Treba imati svijest i dodatni mehanizam za komunizam.

A kako ćeš ti spriječiti korupciju, kad jedan drugome krademo i karamo žene.

Takvi smo ti mi, to je u nama duboko.

Što se tiče Grčke, pa zar ne vidiš da ucjenjuju EU s komunizmom, ko Srbija s veliko-srpstvom.

Da su oni zaista za komunizam, davno bi oni njega uspostavili i nebi sjedili na dvije stolice i ucjenjivali.

Takav mentalitet, kontaš?
Bosnolog

#786 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

Ženski Dr.Med wrote:malo se nasalio , profulo grancu :)

:D
andromeda101

#787 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

Dalje, što se komunizma, kapitalizma, ili nešto između, tiče, meni je prioritet BiH, a da bi imali BiH, moramo imati onaj sistem, koji nam interesna sfera velikog na ovim prostorima (EU-a) dozvoli.

Ne kažem da mnoge stvari u ne komunizmu valjaju, dosta ih mi se sviđa.

Ali mi trebamo prvo raditi na svijesti ovog našeg naroda, organizaciji, pro-aktivnosti, moralu, elanu i krećati se u granicama dozvoljenog.

A nek drugi eksperimentišu i diraju mečku za pi.ku.

Jer ne možeš se kompletno ni zatvarati kao Enver-Hodžina Albanija i SSSR, pa da ti onda strane obaveštajne službe kupuju vojne tajne najlonkama i Levis farmericama.

Čim zatvoriš karte, postaješ meta drugih. A oni te smrve, pošto imaju daleko veća izdvajanja za obaveštajne sluzbe nego ti.
Last edited by andromeda101 on 14/02/2012 09:24, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#788 Re: Kriza u Grčkoj

Post by hAZNADAR »

Cini mi se da je kriza u Grckoj namjerno inicirana od strane zidovskih lobija koji su je preko finansijskih organizacija i kredita i uvalili u krizu. U cilju rusenja danasnje vlasti i dolaska desnice koja bi pocela prcati Tursku gdje stigne.
andromeda101

#789 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

hAZNADAR wrote:Cini mi se da je kriza u Grckoj namjerno inicirana od strane zidovskih lobija koji su je preko finansijskih organizacija i kredita i uvalili u krizu. U cilju rusenja danasnje vlasti i dolaska desnice koja bi pocela prcati Tursku gdje stigne.
Ma kakvi.
Alfons Kauders

#790 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Alfons Kauders »

Ženski Dr.Med wrote:
vodoprovodčik wrote:

ma necemo ih u isti lonac trpati ....

Image
Image
Dajes im ruku spasa i oni te jos prave budalom ...
mogu oni fotosopirat do sutra... :D

al pare valja vratit... a busanje u prsa i nacionalizam im nece plaho pomoci... naprotiv, zbog tih furki i jesu u ovoj situaciji...
zenicanin 1979

#791 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zenicanin 1979 »

vodoprovodčik wrote: Nije bilo dva-tri nego 95% grckih komentara.

Sa podvucenim se grdno varas.Vec Do kraja ove godine nekoliko evropskih drzava bi moglo bankrotirati.Vjerujte mi ljudi da ce kraj 2012 biti period velikih nemira.Kapitalizmu ovom kakav je sada dajem najvise 3 godine opstanka.
pogledajte sta se desilo u Islandu
http://www.bljesak.info/web/article.asp ... 8763899a91
http://cromalternativemoney.org/index.p ... m-bankrot/
Zar vam se ne cini da se slicno desava i sa Grckom?
madner

#792 Re: Kriza u Grčkoj

Post by madner »

Jos jedna zemlja gdje ce plate biti nize od nas, hajmo Bosno Bosno hajmo Hercegovino :D
Alfons Kauders

#793 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Jos jedna zemlja gdje ce plate biti nize od nas, hajmo Bosno Bosno hajmo Hercegovino :D
nakon poreza, minimalac 450 eura... :D sto i ne bi bilo lose da imaju bosanske cijene... :D

u atini to dodje ko 300 maraka kod nas.. :lol:
madner

#794 Re: Kriza u Grčkoj

Post by madner »

Atina je mila majka, Solun je blizu (75% plata) ali ostatak je od 30 do 50%.

Ali BiH je losha, uvrijediti ce se neko ako ispadne da je bolja :D
Alfons Kauders

#795 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Atina je mila majka, Solun je blizu (75% plata) ali ostatak je od 30 do 50%.

sve se vraca sve se placa... :D

za pocetak mogu licencirati ime makedoniji... par otoka turskoj i njemackoj...

a ako ni to ne pomogne... tu je kipar za potkusurivanje :D
zenicanin 1979

#796 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zenicanin 1979 »

vodoprovodčik wrote:Iskopao sam jedan tekst od prije skoro dvije godine, za ove što imaju predrasude o lijenim Grcima.
http://www.h-alter.org/vijesti/europa-r ... -na-europu
Svaka cast na linku.
Ovaj dio mi se najvise svidja

Ali tu je problem: europski vođe su pokušali tom retorikom pokazati da postoje dva kapitalizma, „dobri" i „pokvareni", da dakle kapitalizam ima dva lica, „dobro" i „loše" - a lošim licem su proglasili financijske špekulacije. Već je Marx znao da nije moguće odvojiti „dobro" od „lošeg" lica kapitalizma - i da je kapitalizam to što jest upravo zbog svojih loših strana, zbog špekuliranja.

Budući da nije moguće odvojiti „dobre" i „loše" strane kapitalizma, jer su ionako jedno, moguće je zaključiti da je Grčku, euro i Europsku uniju napao kapitalizam.

Covjek je jasno uocio kako se propagandnim manipulacijama pokusavaju opravdati lose strane kapitalizma.
madner

#797 Re: Kriza u Grčkoj

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Atina je mila majka, Solun je blizu (75% plata) ali ostatak je od 30 do 50%.

Bitno je da im vojska drzi korak sa Turskom. Jeste da to kosta, ali... :D
Alfons Kauders

#798 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:

Bitno je da im vojska drzi korak sa Turskom. Jeste da to kosta, ali... :D
a turci umiru od smijeha... sjebase ih za sva vremena bez ispaljenog metka...

da su zaratili ne bi im napravili ovoliko stete... :D

sad nek leopardima oru njive i sade masline
The 51st State

#799 Re: Kriza u Grčkoj

Post by The 51st State »

da su za posudjene para izucavali siemens i bosh te slicno mislili pokretati, a ne vozali leoprarde i mercedese, ne bi im svabo bio kriv...i dajte vise ove na rubu znanosti mantre, primjer grcke je tako prost u ekonomsko-politickim okvirima, da je degutantno citati ta vasa lamentiranja.
Alfons Kauders

#800 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Alfons Kauders »

da rezimiramo...

po pobornicima teorija zavjera... kriza u grckoj je maslo bankara... koji su iz samo njima znanih razloga grckoj pozajmili nekoliko stotina eura... kako bi na kraju pristali na haircut od 50%... ili bankrot

sto naravno ima smisla... svima koji imaju iq od 70-80

ili je istina malo jednostavnija - ljudi birali nesposobne politicare koji su frizirali knjige i napravili sranje?
Post Reply