channel10 wrote:Znam za Zenicu jer sam ja to sve dobio prije nekih desetak dana.
hvala
Moderators: _BataZiv_0809, anex
channel10 wrote:Znam za Zenicu jer sam ja to sve dobio prije nekih desetak dana.
slazem sekakavdanakneiskustvu wrote:svakave osobe rade po tim osiguravajucim kucama,puno je prevaranata među njima
Mislim da je nesto mijenjano u porezima/taksama i tako to...kiki-miki wrote:Izgleda da će me registracija doći više para nego prošle godine.Što li to?
brate obzirom da si pomenuo nicuze koliko ako znas bi trajala sa odjevom produzenje registracije iz sarajeva za zenicu obzirom da to mupovci rade elektrolnski hvalakakavdanakneiskustvu wrote:biggrin wrote:koliko vremenski traje postupak registracije novog auta?
u zenici sve bude gotovo u jednom danu
noviclan wrote:brate obzirom da si pomenuo nicuze koliko ako znas bi trajala sa odjevom produzenje registracije iz sarajeva za zenicu obzirom da to mupovci rade elektrolnski hvalakakavdanakneiskustvu wrote:biggrin wrote:koliko vremenski traje postupak registracije novog auta?
u zenici sve bude gotovo u jednom danu
Koje levatinezabilježene su mnogobrojne malverzacije uplatnicama raznih posrednika u registriranju vozila ili samih vlasnika vozila, kojima se prilikom uplate “izostave nule”, pa se umjesto, naprimjer, 30 KM, uplate samo tri marke u budžet, a potom se dopiše nula prilikom predaje kopije uplatnice u policiju. Tako u budžet “legnu” desetostruko manja sredstva od prikazanih.
O'zone wrote:Cirkus![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.avaz.ba/clanak/166253/milion ... -dzepovima
Čuj majke ti
Koje levatinezabilježene su mnogobrojne malverzacije uplatnicama raznih posrednika u registriranju vozila ili samih vlasnika vozila, kojima se prilikom uplate “izostave nule”, pa se umjesto, naprimjer, 30 KM, uplate samo tri marke u budžet, a potom se dopiše nula prilikom predaje kopije uplatnice u policiju. Tako u budžet “legnu” desetostruko manja sredstva od prikazanih.![]()
Ma ovo je normalno- štelekakavdanakneiskustvu wrote:O'zone wrote:Cirkus![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.avaz.ba/clanak/166253/milion ... -dzepovima
Čuj majke ti
Koje levatinezabilježene su mnogobrojne malverzacije uplatnicama raznih posrednika u registriranju vozila ili samih vlasnika vozila, kojima se prilikom uplate “izostave nule”, pa se umjesto, naprimjer, 30 KM, uplate samo tri marke u budžet, a potom se dopiše nula prilikom predaje kopije uplatnice u policiju. Tako u budžet “legnu” desetostruko manja sredstva od prikazanih.![]()
i gore od cirkusa
http://arhiva.zenicablog.com/zenica/crn ... nalce.html
ma nista cudno,svega ima u tim organima uprave,iako taj sluzbenik kome sepredaje uplatnica vjerovatno nema uvida u bankarske izvode,bar je takav slucaj u policijskim upravamagoran16v wrote:Nekad se tako varalo sa placanjem kazni na rate dok se moglo tako placati i dok su se uplatnice morale nositi na sud jer sud nije imao uvida u bankovne izvode. Kad uplacujes 1. ratu na uplatnici napises rimskim "I rata", jedna uplatnica ostaje na posti, jednu nosis na sud, 2 ostaju tebi, kad dodje na red druga rata samo na staru preko paragon papira ili indiga dodas cizu i eto "II rata", tako uradis i za III ratu. Genijalcima sa suda nije padalo napamet da pogledaju datum uplate, samo cusnu uplatnicu u predmet.
goran16v wrote:Ok. mogu da razumijem da nisu imali uvida u izvode pa su placanje kazni zatvarali fizickim uvidom u uplatnice, ali klocu kojem doneses tu uplatnicu nije padalo na pamet da pogleda datum uplate - e to je bilo smjesno!
Bosna sunce...Nogatrans wrote:Koje osiguravajuce kuce daju registraciju na rate preko Raiffeisen Shopping kartice? Ako je neko vec tako registrovao bio bi zahvalan da javi koje to kuce rade. U pitanju je grad Sarajevo.
Hvala
tare... wrote:Da li neko moze napisati, sta se sve placa prilikom registracije vozila i koliko sta otprilike kosta (naravno neke stavke zavise od automobila do automobila)? Ono sto znam je 1. Polica obaveznog auto osiguranja (zavisi od osig. kuce); 2. Tehnicki pregled (putnicka vozila: 60,66KM)... dalje?
i porezNed071 wrote:tare... wrote:Da li neko moze napisati, sta se sve placa prilikom registracije vozila i koliko sta otprilike kosta (naravno neke stavke zavise od automobila do automobila)? Ono sto znam je 1. Polica obaveznog auto osiguranja (zavisi od osig. kuce); 2. Tehnicki pregled (putnicka vozila: 60,66KM)... dalje?
frisko, od juce
tehnicki pregled
ams
putarina
fond za zastitu voda
stiker
administrativna taksa
zeleni karton
osiguranje
zastita okolisa
troskovi obrade