U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#776 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

jebes nekoliko odlicnih pasova, kada isti taj ima loptu 2 metra od sebe i on ne trci za njom

vidi se razlika na krilima, Stevanovic umire jer trci naprijed i nazad, a ovaj se nije ni oznojio :-)

kao sto sam rekao, lik mi je fakat drag, ali NISTA konkretno nije pokazao u ovih zadnjih nekoliko utakmica, elem od danas se vise ne cudim i ne pitam sto ga ne zovu za A-repku
translater

#777 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by translater »

eeee...da nam je one bodove sto smo prosuli protiv Cipra... :(

ali samo hrabro protiv Njemaca i probat nesto napravit :bih:
BHF_Manijak

#778 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

Steta jebem ga ja sto iako Nijemce pobjedimo opet nam nece biti siguran baraz, 'bem ti Kipar i onaj supacki poraz, pa bar da smo tu X odigrali!!! :( :( :roll:

Ovako ima dosta ekipa koje su ispred nas i koje imaju ne bas teske tekme u sljedecem kolu!

Inace danas momci fenomenalni, Stevanovic ce biti igracina u A repci ako Bog da, najbolje desno krilo jos od Hasana, bez premca! Braco mladicu! Samo mi nije jasno kako jos uvijek u mrtvoj Vojvodini igra, pa prate li ti scouti A i U21 nastupe??? :roll: :roll:

Svi su odlicno odigrali, mada me u pojedinim momentima Besic nervirao bespotrebnim peglanjem lopte ali ok.

Inace strasna statistika Djurica, 3 utakmice 3 gola! :lol: :mrgreen: Lik fakat iskoristi skoro svaku sansu, ali je haos nepokretan na terenu. :mrgreen: Bilbija dobar, mada je u dosadasnjem toku kvalifikacija fulao zicera i zicera. Pa on samo je ogo dati onda Kipru 5golova u Zenici! :roll:

Sto se posjete tice sranje tesko, ali nemojte kakit bezze, ni u Zenici kad su igrali nije bilo bolje (Kipar). Na Grbavici protiv Bjelorusa je dosad cini mi se najjace bilo, oko 3 milje! Ovo danas sramotno, s obzirom da je bitna tekma bila! :roll: Zato ce lafo svi nagrnuti da vide Svabe u ponedjeljak... :oops: Bice jebeno, imaju paklenih igraca...

PS Stevanovic prvi asisten kvalifikacija sa 6 asistencija!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

PS 2 najvise pokusaja na gol ima Visca, ali i najvise udaraca pored gola. Fakat kroz cijele kvalifikacije lik je forsiro suteve haos, a vecina zavrsi pored gola. Nerijetko sebican! :roll:
It_is_a_Leclerc

#779 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma ja neću biti pretjerano razočaran i ako ne uspijemo otići na Euro. Ovo što je Jagodić napravio je izgradnja jednog rezervoara igrača koji će, korak po korak, završavati u A-timu, sa reprezentativnim iskustvom u nogama.
Onda nam se valjda ne bi ttrebalo desiti da se odjednom u reprezentaciji ukažu neki Vranješi i Vrančići.
Mustang1

#780 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mustang1 »

Ja sam jutros napisao da dobijemo Grke danas pa da nas braca svabe puste .. Jedno smo rijesili sad idu braca :D Nek im oni nasi gastarbajteri tamo zaprijete strajkom odmah ce Angela narediti da puste :D
todd_smith

#781 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:Steta jebem ga ja sto iako Nijemce pobjedimo opet nam nece biti siguran baraz, 'bem ti Kipar i onaj supacki poraz, pa bar da smo tu X odigrali!!! :( :( :roll:

Ovako ima dosta ekipa koje su ispred nas i koje imaju ne bas teske tekme u sljedecem kolu!

Inace danas momci fenomenalni, Stevanovic ce biti igracina u A repci ako Bog da, najbolje desno krilo jos od Hasana, bez premca! Braco mladicu! Samo mi nije jasno kako jos uvijek u mrtvoj Vojvodini igra, pa prate li ti scouti A i U21 nastupe??? :roll: :roll:

Svi su odlicno odigrali, mada me u pojedinim momentima Besic nervirao bespotrebnim peglanjem lopte ali ok.

Inace strasna statistika Djurica, 3 utakmice 3 gola! :lol: :mrgreen: Lik fakat iskoristi skoro svaku sansu, ali je haos nepokretan na terenu. :mrgreen: Bilbija dobar, mada je u dosadasnjem toku kvalifikacija fulao zicera i zicera. Pa on samo je ogo dati onda Kipru 5golova u Zenici! :roll:

Sto se posjete tice sranje tesko, ali nemojte kakit bezze, ni u Zenici kad su igrali nije bilo bolje (Kipar). Na Grbavici protiv Bjelorusa je dosad cini mi se najjace bilo, oko 3 milje! Ovo danas sramotno, s obzirom da je bitna tekma bila! :roll: Zato ce lafo svi nagrnuti da vide Svabe u ponedjeljak... :oops: Bice jebeno, imaju paklenih igraca...

PS Stevanovic prvi asisten kvalifikacija sa 6 asistencija!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

PS 2 najvise pokusaja na gol ima Visca, ali i najvise udaraca pored gola. Fakat kroz cijele kvalifikacije lik je forsiro suteve haos, a vecina zavrsi pored gola. Nerijetko sebican! :roll:
normalno da je bilo vise raje kada je ulaz bio besplatan
hrastov žižak

#782 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by hrastov žižak »

Iako se navjerovatnije neće kvalifikovati, ove kvalifikacije su bile dobre jer su iznjedrile nekoliko talenata, a to je najvažnije što dolazi od mlađih selekcija.
horion_bosona

#783 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by horion_bosona »

evo kratak pregled stanja pred zadnje kolo
Image

Key to notes
1 - Team may potentially finish first in its group
3 - Team may potentially finish third or worse in its group
6 - Sixth-placed team in group may change (so ranking of second-placed team may improve or worsen even if it does not play)

The following criteria are applied to determine the rankings.
1 Higher number of points obtained in these matches
2 Superior goal difference from these matches
3 Higher number of goals scored in these matches
4 Higher number of away goals scored in these matches
5 Position in the UEFA Under-21 coefficient ranking used for the group stage draw
Group 2: Sweden - Ukraine (pobjede li Ukrajinci prvi su, zbog ukupne gol razlike 2:0, 0:2 sa Slovencima)
1. Slovenia 20 (10 utakmica; minus 6 bodova protiv Malte u slucaju pobjede Svedske, remijem Slovenci ostaju prvi)
2. Sweden 19
3. Ukraine 17
...

Group 3: Montenegro - Armenia / Czech Republic - Wales
1. Czech Republic 17 (Cesi su 100% prvi zbog medjusobnog skora sa Arm.)
2. Armenia 14
3. Montenegro 10
...

Group 4: Denmark - Northern Ireland / Serbia - FYROM
1. Serbia 15 (u slucaju remija Srbije i pobjede Danaca, Srbija je prva zbog gola u gostima u medjusobnom duelu)
2. Denmark 13
3. FYROM 12
...

Group 5: Switzerland - Estonia
1. Spain 19
2. Switzerland 14
...

Group 6: Poland - Portugal / Russia - Moldova
1. Russia 16
2. Portugal 14
3. Poland 10
...

Group 7:
1. Italy 19
2. Turkey 15 (odgrali sve utakmice)
...

Group 8: England - Norway
1. England 18
2. Norway 16
...

Group 9: Latvia - Romania / Slovakia- Kazakhstan
1. France 21
2. Slovakia 12
3. Romania 11
...

Group 10: Austria - Scotland (prva utakmica 2:2, Skoti dobili Holandjane u gostima)
1. Netherlands 18
2. Scotland 13
...

Vec sada se ove kvalifikacije mogu oznaciti kao uspjesne bez obzira na to da li ce se plasirati na Euro, medjutim sam plasman bi bio odgovarajuca nagrada za ovu sjajnu generaciju i Vladu Jagodica. A ne treba se zanemariti ni to da bi cijena igraca porasla, te bi se nasli u fokusu skauta boljih europskih klubova.

Odavno je jasno da nam igra samo pobjeda protiv Njemaca, a sto se tice rezultata u ostalim grupama, ovakav bi nam rasplet odgovarao odnosno bitno povecao sanse:

- Turke bi pobjedom preskocili
- remi ili poraz Armenaca protiv Crne Gore (prva 4:1 za Armence; Crna Gora nema poraza kuci)
- pobjeda Engleza nad Norvezanima (ovim bi nam se otvorilo mjesto medju top 4, kakav god bio rezultat Danaca zbog bolje gol razlike u odnosu na Norvezane)
- sto manja pobjeda Skota protiv Austrije u gostima tj. manja nego eventualno nasa

ili druge varijante

- remi Danaca (ili manja pobjeda nego sto bi bila nasa nad Njemcima) ili poraz Srbije
- remi Portugala u gostima protiv Poljske (prva utakmica 1:1; Poljaci kuci 1-0-2, izgubili od Moldavije )
- i najmanje sanse su da Svicarci ne dobiju kuci Estonce
Last edited by horion_bosona on 08/09/2012 12:20, edited 1 time in total.
Tkd

#784 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

Neka mi dobijemo Nijemce, ostalo će ako Bog da doći na svoje. Važno je da ekipa gleda na sebe, a ne na ostale. Kipar i poraz od 2:1 :x , boili smo ih doma mislim sa 5:1. Šteta za tu utakmicu.
El_comadante

#785 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by El_comadante »

sada je jasno da smo drugi u nasoj grupi i trebamo da sada dobijemo njemacku da bi imali sanse za baraz. a i to nije opet sigurno steta za poraz od kipra ti nam bodovi i fale sada
Djubre_

#786 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Djubre_ »

Sarajevo, pa izgubit cete i mladu reprezentaciju.. ovo nije nikakva provokacija.. ali 1.000 gledala je bruka i sramota za ove momke.. Da su u Kaknju igrali, vise bi ljudi doslo.. Vi vidite samo zelju i sarajevo.. a hocete reprezentaciju..

I kada Bosna igra na kosevu, kada ga napunite sa 30.000, tada je najmanje sarajlija.. kao i u zenici, zenicana... ali na kapacitet stadiona i velicinu grada i broja stanovnika, sigurno da bude 3.000 zenicana na domacem terenu, a 1.000 sarajlija na kosevu.. sto bih vas trebali biti 10.000 u tom gradu..

Nemam nista protiv, ali Vlado, vodi momke gdje ima publike.. Vise navijaca dodje na trening neke reprezentacije..

Vi ste toliko nezainteresovani u sarajevu za repku to je neopisivo.. da ste zainteresovani, do sad bi je imali sigurno.. Samo se pronadje par internet huligana, koji provociraju zenicu i bp.. i hoce reprezentaciju u sarajevu..

strasno sam razocaran posjetom.. mislim toliki grad, toliko stanovnika.. pa zasto?
mistek

#787 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by mistek »

andr0id wrote:Sarajevo, pa izgubit cete i mladu reprezentaciju.. ovo nije nikakva provokacija.. ali 1.000 gledala je bruka i sramota za ove momke.. Da su u Kaknju igrali, vise bi ljudi doslo.. Vi vidite samo zelju i sarajevo.. a hocete reprezentaciju..

I kada Bosna igra na kosevu, kada ga napunite sa 30.000, tada je najmanje sarajlija.. kao i u zenici, zenicana... ali na kapacitet stadiona i velicinu grada i broja stanovnika, sigurno da bude 3.000 zenicana na domacem terenu, a 1.000 sarajlija na kosevu.. sto bih vas trebali biti 10.000 u tom gradu..

Nemam nista protiv, ali Vlado, vodi momke gdje ima publike.. Vise navijaca dodje na trening neke reprezentacije..

Vi ste toliko nezainteresovani u sarajevu za repku to je neopisivo.. da ste zainteresovani, do sad bi je imali sigurno.. Samo se pronadje par internet huligana, koji provociraju zenicu i bp.. i hoce reprezentaciju u sarajevu..

strasno sam razocaran posjetom.. mislim toliki grad, toliko stanovnika.. pa zasto?
Zato je u Zenici protiv Kipra bilo 8.000 ljudi :-)
Tkd

#788 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

andr0id wrote:Sarajevo, pa izgubit cete i mladu reprezentaciju.. ovo nije nikakva provokacija.. ali 1.000 gledala je bruka i sramota za ove momke.. Da su u Kaknju igrali, vise bi ljudi doslo.. Vi vidite samo zelju i sarajevo.. a hocete reprezentaciju..

Apsolutna laž ;-)

Nadam se da će uskoro mladi tim igrati u Mostaru :)
Eborg

#789 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Naša U-21 reprezentacija treba da igra bilo gdje osim Sarajeva i Zenice gdje će igrati A reprezentacija jer treba malo i drugim gradovima dati da osjete tu atmosferu kada već nemaju stadione za prijateljske utakmice A reprezentacije. Ukoliko uslovi to dozvoljavaju neka to bude Bugojno, Gradačac, Goražde, Tuzla, Mostar itd.
irac300

#790 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by irac300 »

Gradačac je jako blizu da ispuni minimalne norme za odigravanje međunarodnih utakmica za mlađe kategorije i stvarno se od srca nadam da će ih dobiti, jer imaju prelijep stadiončić, jako dobra publika, a da ne govorim da je TK najmnogoljudniji kanton, i da je tamo narod željan reprezentacije jer nisu ugostili reprezentativne selekcije na ovom području još iz perioda kasnih 90-ih. Bila bi fantastična atmosfera!
Tkd

#791 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

Image

:thumbup:
BHF_Manijak

#792 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by BHF_Manijak »

Vec sam ti o tome govorio, eto nek je protiv Kipra bilo 5000! :roll: Isti qrac, jednostavno ljudima mlada repka nije ataraktiva, da ne znam ti kakve rezultate boljezi. Jedino da u baraz sad uletimo, onda bi bilo mozda 5-6 milja!
todd_smith wrote: normalno da je bilo vise raje kada je ulaz bio besplatan
A jest i sad cijena neka pljacka bila, 3KM, nemoj zezat...Ko je htio mogo je doci!
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#793 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by odesveuhonduras »

na svjetskim i evropskim prvenstvima mlađih reprezentacija stadioni budu sablasno prazni..
Tkd

#794 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

Da, ali ne bude samo 300 ljudi na stadionu.
Eborg

#795 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Dobro ba ljudi, realno nije ni neki termin bio, vrućina, neki rade, "Grbavica" je mnogo više "usput" nego "AFH - Koševo" i sl.

Većina ljudi u našoj U-21 reprezentaciji zna za Stevanovića, Višću i Bešića, dok navijači Željezničara i Sarajevu znaju i Bukvića, Čolića, Kvesića i Suljića i to je to.

Slažem se da bi i njima trebalo dati malo medijskog prostora. Npr. ne znam kada je neko uradio neki interview sa Bilbijom, Grahovcem i sl. Eto Đurić dade 3 gola u 3 tekme, interesantan je igrač, ne znam doduše govori li naš jezik uopće ali bilo bi interesantno čuti njegovu priču. Ali naši vrli novinari će po 267. put u mjesec dana pitati Spahića šta je doručkovao, Džeku za Amrin vaginalni bris, pitati Pjanića šta mu mama pravi za užinu i tako te gluposti.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#796 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by odesveuhonduras »

Tkd wrote:Da, ali ne bude samo 300 ljudi na stadionu.
da , ali je ipak evropsko prvenstvo, ili svjetsko.. i na nekim ne bude više

utakmice mladih reprezentacija nisu posjećene nigdje, bezze sad oko toga neke zavrzlame praviti
It_is_a_Leclerc

#797 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

Eborg wrote:Dobro ba ljudi, realno nije ni neki termin bio, vrućina, neki rade, "Grbavica" je mnogo više "usput" nego "AFH - Koševo" i sl.

Većina ljudi u našoj U-21 reprezentaciji zna za Stevanovića, Višću i Bešića, dok navijači Željezničara i Sarajevu znaju i Bukvića, Čolića, Kvesića i Suljića i to je to.

Slažem se da bi i njima trebalo dati malo medijskog prostora. Npr. ne znam kada je neko uradio neki interview sa Bilbijom, Grahovcem i sl. Eto Đurić dade 3 gola u 3 tekme, interesantan je igrač, ne znam doduše govori li naš jezik uopće ali bilo bi interesantno čuti njegovu priču. Ali naši vrli novinari će po 267. put u mjesec dana pitati Spahića šta je doručkovao, Džeku za Amrin vaginalni bris, pitati Pjanića šta mu mama pravi za užinu i tako te gluposti.
Ne zna Đurić riječi naše. :D
Al' može se vala i prevoditi :)

Ja bih lično volio u jednoj sportskoj emisiji čuti Bilbiju i Stevanovića. Oni su nekako nosioci naše igre i jako mi se sviđa kako igraju i kako se ponašaju na terenu.
Eborg

#798 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Kako se onda sporazumijevaju? Da nije Jagodić nahvatao kakve gancije sa Gorice što ordiniraju po Italiji da mu prevode? :mrgreen:
Tkd

#799 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Tkd »

Pravi se Vlado Prandelijem :lol:
Eborg

#800 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Eborg »

Naučio od Varešanovića. :mrgreen:
Post Reply