Centrotrans vozi za 1KM

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Prvo slovo tastature

#776 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Prvo slovo tastature »

JThomas wrote:jadni napaćeni monopolisti, evo suza mi kanu niz lice.
Monopol? To malo SDA politike.. :lol: :lol:

Gras je vozio i prije nove ere,zasto nebi i sad? Neoplan je napiso odlicno,al eto ocigledno da je vise "papaka" u gradu nego u grasu. :wink:
sarajevo63

#777 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sarajevo63 »

Tender, tender, tender.

GRAS - prije nove ere?
Nova era počinje sa GRAS-om.
Stanovnici Dobrinje bi trebali blokirati Dobrinju, Pa nek dođe inspekcija. Ako je Dobrinja bila odsječena u ratu odakle pravo da nas odsijeku 2010?
Kantonalni Premijer i vlada - hrpa bezveznjakovića.
Gradonačelnik i vijeće = Mehmedić i vlada KS.
Građani - nesposobni za promjeniti bilo šta.
mrtva kokoš

#778 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by mrtva kokoš »

Prvo slovo tastature wrote:

Gras je vozio i prije nove ere,zasto nebi i sad? Neoplan je napiso odlicno,al eto ocigledno da je vise "papaka" u gradu nego u grasu. :wink:
Image
Prvo slovo tastature

#779 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Splinter wrote:

Image
Hvala pashice :thumbup: :thumbup:
privremeni

#780 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by privremeni »

Sad mi je jasna sva problematika Grasa. Ljudi zaglavili u vremenskoj zoni :razz:
h_poaro

#781 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by h_poaro »

A koje poslove vodi "GRAS Exluzive" sa onih 10-tak skupih autobusa za međugradski saobraćaj. Vidim da su zakupili poslovni prostor na M.Dvoru, vjerovatno s namjerom poslovanja kao turistička agencija. Nije li ovo "miješanje" u poslove Cts?
sarajevo63

#782 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sarajevo63 »

Info: GRAS ima turističku agenciju
cappy_tempo

#783 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by cappy_tempo »

ja sad spice,ja na prozor kad 9 tramvaja jedan iza drugog :lol: od pofalica do holideja se poradili :D a komercijala onaj dupli bus vozi,a inace je taj bus oko 16h kad se ljudi sa posla vracaju :D
madner

#784 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by madner »

Nema labavo u gradskom saobracaju :D
Prvo slovo tastature

#785 Re: Centrotrans vozi za 1KM

h_poaro wrote:A koje poslove vodi "GRAS Exluzive" sa onih 10-tak skupih autobusa za međugradski saobraćaj. Vidim da su zakupili poslovni prostor na M.Dvoru, vjerovatno s namjerom poslovanja kao turistička agencija. Nije li ovo "miješanje" u poslove Cts?
Hahahahahahaha..Znas kako bi bilo mjesanje,da stanu pred zeljeznicku i voze duplo jeftinije,a sumnjam da to rade
privremeni

#786 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by privremeni »

h_poaro wrote:A koje poslove vodi "GRAS Exluzive" sa onih 10-tak skupih autobusa za međugradski saobraćaj. Vidim da su zakupili poslovni prostor na M.Dvoru, vjerovatno s namjerom poslovanja kao turistička agencija. Nije li ovo "miješanje" u poslove Cts?
Hahahahahahaha..Znas kako bi bilo mjesanje,da stanu pred zeljeznicku i voze duplo jeftinije,a sumnjam da to rade
Naravno da ne rade, oni nikad nista ne rade. Nemaju cistacicu da zna svoj posao i zaradi platu, da o ostalim ne govorim. Je--- ti firmu gdje joj zaposleni falsifikuje svoje karte, a svrseni osnovci kupuju diplome saobracajnih inzinjera.
Prvo slovo tastature

#787 Re: Centrotrans vozi za 1KM

privremeni wrote:
Naravno da ne rade, oni nikad nista ne rade. Nemaju cistacicu da zna svoj posao i zaradi platu, da o ostalim ne govorim. Je--- ti firmu gdje joj zaposleni falsifikuje svoje karte, a svrseni osnovci kupuju diplome saobracajnih inzinjera.
Slazem se :thumbup:

al borili smo se za ovo. SDA i ALija su omogucili sve :bih:
MAN-lion's coach

#788 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by MAN-lion's coach »

......
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:59, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#789 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by mrtva kokoš »

MAN-lion's coach wrote:
cappy_tempo wrote:ja sad spice,ja na prozor kad 9 tramvaja jedan iza drugog :lol: od pofalica do holideja se poradili :D a komercijala onaj dupli bus vozi,a inace je taj bus oko 16h kad se ljudi sa posla vracaju :D

Joj ti teorije,izbij malo na prozor pa da vidiš da je u istoj špici pola tramvaja sa obukom L...
znaci u spici se vrsi obuka, to da vozac osjeti kako je voziti u guzvi :-) :-) cija je to ideja, opet nekog inzinjera...
minjonja

#790 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by minjonja »

vidjela sam danas najmanje 13 CT autobusa, praznih, jedan iza drugog, sa onim svojim plakatima na prozorima. valjda neki protest. al evo kolko vidim, gras je nastavio prevoziti ljude, sto znaci da ce CT svakog petka besplatno prevoz putnike :D
samo malo

#791 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by samo malo »

I sta se sad desava, GRAS nastavio prevoziti putnike, CS prestao zbog naredbe ministarstva, GRAS ne jebe naredbu ministarstva ustvari zna da se ona ne odnosi na njih osim na papiru, i na tom ce se zavrsiti?

Supak je svako ko im plati kartu.

A mislim da ce ih raja sad jos vise zajebavat sa sveranjem.
Prvo slovo tastature

#792 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Pratite vijesti ne pishite nebuloze...
prezimenko

#793 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by prezimenko »

Gras zna da cemo mi platiti kazu ako je bude tako da ga boli. Bahata drzavna firma koja cijedi gradjane
neo7

#794 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by neo7 »

Prvo slovo tastature wrote:Pratite vijesti ne pishite nebuloze...
pojasni malo ? :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#795 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

jeste li primijetili posljedniih dana u 17.00 po tri za redom tramvaja PROBA

dakle u najvećoj špici oni uče kako se vozi :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
sarajevo63

#796 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by sarajevo63 »

samo malo wrote:I sta se sad desava, GRAS nastavio prevoziti putnike, CS prestao zbog naredbe ministarstva, GRAS ne jebe naredbu ministarstva ustvari zna da se ona ne odnosi na njih osim na papiru, i na tom ce se zavrsiti?

GRAS radi uprkos zabrani. Centrotrans ne. Za GRAS nema zakona.Krećem u 15.15 prema troli za Dobrinju (stanica Drvenija). Zaboravljam od umora da trola ne radi dalje od Skenderije (zbog saobraćajnica koje popravljaju pred izbore, po ko zna koji put). Vraćam se na tramvaj, Kružno putovanje. Ne kupujem kartu (imam kartu za trolejbus), na Ćaršiji ulaze 4 revizora i 2 "zaštitara". Ne pada mi napamet da kupim kartu. Prilaze. Kartu? Nemam. Gospođo kupite kartu. Nemam novac. (Imam al ne dam jer zašto kada trola ne radi i oni koji kreću prema Dobrinji moraju platiti 2 prevozna sredstva.) Sad več prilaze svi. I dalje sjedim kako sjedim. Izađi napolje. Kažem neću do higijenskog kad ću presjesti, a kartu za trolejbus imam. Već mi prilaze bliže. Kažu izađi. Neću. Do higijenskog. Uzimam mob u ruku da ih slikam. Na to mi najbliži kaže da će mi polomiti mobitel. Sad sam već dobro iznervirana. Kažem mu da je mob moj i da mi ne prilazi. Na to mi "zaštitar" kaže da kršim Ustav??? Valjda GRAS-a. Kreten. Kaže da će mi zvati policiju. Ja kažem: zovite i Krmpotića i Mehmedića i Behmena i policiju, izaći neću. Na to mi ovaj koji mi je obećao lomljenje mobitela kaže da bi zaustavio saobraćaj da nije špica. Ja odgovaram: nije problem, zaustavite, nek neko radi mene jednom u mom gradu zaustavi saobraćaj.Kaže mi: vozaj se Centrotransom. Itd....
Prilazi žena od nekih 65 godina i kaže: ostavite je na miru, dosta vas je, ja nemam kartu jer su mi je ukrali na ulazu dok sam vam pokazivala, vaše mjesto je unutar vozila.
Svi ostali šute, mladi, stari, ovce. Gadi mi se ovaj grad kojeg volim. I iz kojeg nisam otišla.
Zadnja misao pri izlasku iz tramvaja, na stanici na kojoj sam rekla da ću izaći je bila: kako li je bilo pokojnom Denisu Mrnjavcu u punom tramvaju ljudi koji nisu uradili ništa?
Od mene GRAS neće dobiti više nijednu marku. Pješice. Dobro za zdravlje, njima manje u džepove.
I na kraju onaj mobitelolomac je smrdio na znoj kao tvor.
Samo građanski neposluh. Ja plaćam sve svoje račune, ali za GRAS ne dam više marku, poslije ovog danas, i poslije priloga na TV-u kad zalizani Premijer kantona kaže: ja pod pritiskom neću donositi odluke. Nek svi idu u p.m. Što se mene tiče. A narod ko narod, nek ispašta kad to hoće.
U Dobrinju došla u 17.35. Ko da se vozim iz Čekrčića.
shambho

#797 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by shambho »

komi wrote:jeste li primijetili posljedniih dana u 17.00 po tri za redom tramvaja PROBA

dakle u najvećoj špici oni uče kako se vozi :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Jesmo.. :roll: :mrgreen:

..Opcenito saobracaj nikad nije bio gori.. :roll: ..
Ko da se vozim iz Čekrčića.
..E ovo razumijem fakat meni je danas od Muzeja do Cvile trebalo 45 min.. :roll: ..I to u dva sata..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#798 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by Truba »

ne znam kako će se završiti ali će biti zeznuto
nera18

#799 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by nera18 »

sarajevo63 wrote:
samo malo wrote:I sta se sad desava, GRAS nastavio prevoziti putnike, CS prestao zbog naredbe ministarstva, GRAS ne jebe naredbu ministarstva ustvari zna da se ona ne odnosi na njih osim na papiru, i na tom ce se zavrsiti?

GRAS radi uprkos zabrani. Centrotrans ne. Za GRAS nema zakona.Krećem u 15.15 prema troli za Dobrinju (stanica Drvenija). Zaboravljam od umora da trola ne radi dalje od Skenderije (zbog saobraćajnica koje popravljaju pred izbore, po ko zna koji put). Vraćam se na tramvaj, Kružno putovanje. Ne kupujem kartu (imam kartu za trolejbus), na Ćaršiji ulaze 4 revizora i 2 "zaštitara". Ne pada mi napamet da kupim kartu. Prilaze. Kartu? Nemam. Gospođo kupite kartu. Nemam novac. (Imam al ne dam jer zašto kada trola ne radi i oni koji kreću prema Dobrinji moraju platiti 2 prevozna sredstva.) Sad več prilaze svi. I dalje sjedim kako sjedim. Izađi napolje. Kažem neću do higijenskog kad ću presjesti, a kartu za trolejbus imam. Već mi prilaze bliže. Kažu izađi. Neću. Do higijenskog. Uzimam mob u ruku da ih slikam. Na to mi najbliži kaže da će mi polomiti mobitel. Sad sam već dobro iznervirana. Kažem mu da je mob moj i da mi ne prilazi. Na to mi "zaštitar" kaže da kršim Ustav??? Valjda GRAS-a. Kreten. Kaže da će mi zvati policiju. Ja kažem: zovite i Krmpotića i Mehmedića i Behmena i policiju, izaći neću. Na to mi ovaj koji mi je obećao lomljenje mobitela kaže da bi zaustavio saobraćaj da nije špica. Ja odgovaram: nije problem, zaustavite, nek neko radi mene jednom u mom gradu zaustavi saobraćaj.Kaže mi: vozaj se Centrotransom. Itd....
Prilazi žena od nekih 65 godina i kaže: ostavite je na miru, dosta vas je, ja nemam kartu jer su mi je ukrali na ulazu dok sam vam pokazivala, vaše mjesto je unutar vozila.
Svi ostali šute, mladi, stari, ovce. Gadi mi se ovaj grad kojeg volim. I iz kojeg nisam otišla.
Zadnja misao pri izlasku iz tramvaja, na stanici na kojoj sam rekla da ću izaći je bila: kako li je bilo pokojnom Denisu Mrnjavcu u punom tramvaju ljudi koji nisu uradili ništa?
Od mene GRAS neće dobiti više nijednu marku. Pješice. Dobro za zdravlje, njima manje u džepove.
I na kraju onaj mobitelolomac je smrdio na znoj kao tvor.
Samo građanski neposluh. Ja plaćam sve svoje račune, ali za GRAS ne dam više marku, poslije ovog danas, i poslije priloga na TV-u kad zalizani Premijer kantona kaže: ja pod pritiskom neću donositi odluke. Nek svi idu u p.m. Što se mene tiče. A narod ko narod, nek ispašta kad to hoće.
U Dobrinju došla u 17.35. Ko da se vozim iz Čekrčića.
haha, imam ja slicnu pricu, ulazim ma m. dvoru na srednja vrata i spustam tasnu na prednje sjediste da izvadim pare za kartu jer sam usla zajedno s revizorima i muka mi od pomisli da cu dat 1,8 za 2 stanice. kad hop ispred mene revizor smrdljiv onako s upitom gdje cu i gdje mi je karta.
ja sad lijepo pokusavam da objasnim da sam upravo usla i pokazujem mu pare a on meni onako lijepo i kulturno "LAZES". tu se okupi njih 10 oko mene, pocnu me maltretirati, onih par ljudi sto je bilo unutra suti...jedna stara zena pridje i kaze " lako vam je nju maltretirati, onim majmunima ne smijete nista", na sta jedan od njih njoj odbrusi " okreni se baba ovim ljudima i kazi da su majmuni, nazivas iz upravo majmunima" na sta ih zena blijedo pogleda i izadje. na stanici zadnjoj sam zapjenila, em sam kasnila na bus u posjetu u bolnicu, em mi seljacine ne daju da se pomjerim, em me maltretiraju, em nikako ne mogu naci diktafon da ih snimim... pola sata sam ostala na tom istom mjestu uz nastavak maltretiranja da im dam licnu kartu i tek nakon mog istresanja histerije kroz plac...pustena sam
mamu im :x
neo7

#800 Re: Centrotrans vozi za 1KM

Post by neo7 »

sta je ovo samo se zene zale :D
Od sada se i ja bez kartevozam pa da vidim kako djeluju ^^
Post Reply