Prošle godine su tretirali kao VSS, a sta ce biti ove, to samo ptice znajuw4nted wrote:w4nted wrote:pitanje za bolonjce, kao i za sve ostale koji mozda nesto vise znaju o tome. kako ce na ovom konkursu tretirati zavrsen prvi ciklus studija po bolonji dakle bakalaureate(bachelor), kao VSS ili VŠS ? veliki pozdav i hvala...
zna li neko nesto vise o ovome ?
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
vakuolla
#776 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
-
w4nted
#777 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
4.6. dakle od prekjucer.Salinea wrote:W4nted od kojeg datuma je taj Dnevni avaz ?
- Salinea
#778 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala!w4nted wrote:4.6. dakle od prekjucer.Salinea wrote:W4nted od kojeg datuma je taj Dnevni avaz ?
-
Hellzz
#779 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pozvan sam na pismeni ispit ..zajednicki poslovi institucija BiH...da li je jos neko pozvan? ?
-
notabene
#780 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li iko informaciju za kantonalni konkurs izasao 9 marta, zavrsio 9 aprila, i do dana današnjeg nisam obavješten dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Dali cu ikad biti obavješten? Bio sam na birou i na koja god vrata sam ušao da pitam niko ne želi da mi odgovori, ili ni oni ne znaju.... samo me zanima dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Do kada da se u ovoj vu.......i nadam...
-
amer10
#781 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
notabene wrote:Ima li iko informaciju za kantonalni konkurs izasao 9 marta, zavrsio 9 aprila, i do dana današnjeg nisam obavješten dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Dali cu ikad biti obavješten? Bio sam na birou i na koja god vrata sam ušao da pitam niko ne želi da mi odgovori, ili ni oni ne znaju.... samo me zanima dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Do kada da se u ovoj vu.......i nadam...
Odogovr za tebe : svi poslodavci koji su trazili su posli , eh sada je pitanje koliko je nekom poslodavcu odobreno, uposlenika d aprimi, ali uglavnom su svi prosli sto posto,sada samo treba da ti poslodavac dodje na red za potpisivanje ugovor potpise i mozete odmah zvati da pocnes sa radom ..
-
notabene
#782 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kada sam mislio da su prošli, mislio sam na to odobreno.. Zaista dugo traje i nije mi jasno kako mi niko ne moze reci dali je mom poslodavcu odobreno ili nije... dali ce meni ili njemu javiti kakav je ishod, pozitivan ili negativan, dali ce to biti još ove godine ili uskoro uzevši u obzir da su mi prije mjesec dana sa biroa govorili da je krenulo sa obavještavanjem.... Ne mogu da vjerujem da se ovoliko ceka...amer10 wrote:notabene wrote:Ima li iko informaciju za kantonalni konkurs izasao 9 marta, zavrsio 9 aprila, i do dana današnjeg nisam obavješten dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Dali cu ikad biti obavješten? Bio sam na birou i na koja god vrata sam ušao da pitam niko ne želi da mi odgovori, ili ni oni ne znaju.... samo me zanima dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Do kada da se u ovoj vu.......i nadam...
Odogovr za tebe : svi poslodavci koji su trazili su posli , eh sada je pitanje koliko je nekom poslodavcu odobreno, uposlenika d aprimi, ali uglavnom su svi prosli sto posto,sada samo treba da ti poslodavac dodje na red za potpisivanje ugovor potpise i mozete odmah zvati da pocnes sa radom ..
- Ronnie O'Sullivan
-
*mima*
#784 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
notabene wrote:Ima li iko informaciju za kantonalni konkurs izasao 9 marta, zavrsio 9 aprila, i do dana današnjeg nisam obavješten dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Dali cu ikad biti obavješten? Bio sam na birou i na koja god vrata sam ušao da pitam niko ne želi da mi odgovori, ili ni oni ne znaju.... samo me zanima dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Do kada da se u ovoj vu.......i nadam...
Nas...tj moju firmu su zvali tek jucer........dobili su 5.000 zahtjeva
- Ronnie O'Sullivan
#785 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mima jesi li dobila pismeni poziv il telefonom?*mima* wrote:notabene wrote:Ima li iko informaciju za kantonalni konkurs izasao 9 marta, zavrsio 9 aprila, i do dana današnjeg nisam obavješten dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Dali cu ikad biti obavješten? Bio sam na birou i na koja god vrata sam ušao da pitam niko ne želi da mi odgovori, ili ni oni ne znaju.... samo me zanima dali je moj poslodavac prošao na konkursu ili nije... Do kada da se u ovoj vu.......i nadam...
Nas...tj moju firmu su zvali tek jucer........dobili su 5.000 zahtjeva
-
*mima*
#786 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Iskreno da kazem.....bila je mala stela i saznala sam da su ugovori spremni i ja otisla jucer......mislim da im treba vremena da sve obavijeste..........nije malo....5.000 predmeta.....ali oni su i dva konkursa prije ovog zadnjeg sastavili......
- Ronnie O'Sullivan
#787 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mimaaa prijavicu te za korupcijuu*mima* wrote:Iskreno da kazem.....bila je mala stela i saznala sam da su ugovori spremni i ja otisla jucer......mislim da im treba vremena da sve obavijeste..........nije malo....5.000 predmeta.....ali oni su i dva konkursa prije ovog zadnjeg sastavili......
-
burner
#788 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jesi li siguran/na da je zatvoren konkurs?? jasam cuo da se nije prijavio dovoljan broj poslodavaca,pa konkurs ostaje otvoren dok se ne popuni predvidjena kvota od 316...piimp wrote:U ponedjeljak je bio zavrsen konkurs za pripravnike u ZE-DO kantonu!! Zna li neko koliko ce trajat proces odabira firmi ako je zavrsen konkurs u ponedjeljak??? HVala
- Felidae
#789 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
hahahahaah, bolje je to nego slucaj samnom.....ja poslala biografiju, ali me odbili jer se nisam svojerucno potpisala na nju, hahahahahah, pa eto da znate u buducensu wrote:Isti slučaj i sa mnomibizza wrote:Maloprije dobio odbijenicu iz zajednickih poslovnih institucija.Razlog:Nepotpuna prijava, jer nisam dostavio biografiju
-
Brzi Gonzzales
#790 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moze li neko, da pretpostavi, kako ce testiranje za poziciju "pripravnik u Agenciji za Zajednicke Poslove Institucija BiH" da izgleda...znam da ne pije vode puno...ali eto i da zelim da se malo "pripremim", ne znam sta da gledam...ideje neke?! 
- Eleonora
#791 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Citirat cu sama sebe, i samo cu reci da sam ugodno iznenadjena i jos ne mogu da vjerujem.Eleonora wrote:Ja danas bila kod svog poslodavca... Helem od 10 dvoje ce nas primiti.
Zvat ce nas prvo na neka testiranja... Te rece da se pripremimo.
Mah...
Da ne lajem.
Mislim da se to vec zna koje je to dvoje.
Jedno od to dvoje sam ja.
Danas mi javili da sam primljena.
Iduce sedmice potpisujem ugovor.
Puno srece svima!
- le piaf
#792 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hajd priznaj da si imala steluEleonora wrote:Citirat cu sama sebe, i samo cu reci da sam ugodno iznenadjena i jos ne mogu da vjerujem.Eleonora wrote:Ja danas bila kod svog poslodavca... Helem od 10 dvoje ce nas primiti.
Zvat ce nas prvo na neka testiranja... Te rece da se pripremimo.
Mah...
Da ne lajem.
Mislim da se to vec zna koje je to dvoje.
Jedno od to dvoje sam ja.![]()
Danas mi javili da sam primljena.
Iduce sedmice potpisujem ugovor.
Puno srece svima!
- Eleonora
#793 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Nisam imala stelu vjerovao ti meni ili ne. Sta god ti rekla, neces mi vjerovati je li tako?!le piaf wrote:
Hajd priznaj da si imala stelu
Samo sam se intenzivno pripremala vise od sedmicu jer je bilo testiranje iz moje oblasti. Plus isla sam na profesionalnu obuku preko CISO-a.
Naravno da se nisam samo spremala za ovu firmu, vec sam planirala ici na jos par razgovora, a eto ovdje mi je upalilo.
A kad smo kod stele, prije 4 mjeseca sam imala jaku stelu, sto se kaze covjek mi u facu rekao ''To je 100% gotovo'', i ja cekala i cekala, i nikada mi se niko nije javio. Kad sam dosla na vrata i trazila objasnjenje, niko mi nista konkretno nije mogao reci. U prevodu : pravili se svi budale.
A onaj koji mi je bio stela i to sve obecao.... Jel moram reci da se od tada vise nikako ne javlja na telefon?!?
- le piaf
#794 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Salim se ja maloEleonora wrote:Nisam imala stelu vjerovao ti meni ili ne. Sta god ti rekla, neces mi vjerovati je li tako?!le piaf wrote:
Hajd priznaj da si imala stelu
-
amer10
#795 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li ko kakvih novosti, jeli ko poce raditii 
-
pama
#796 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Radio-televizija BiH
http://konkursi.ba/display_job/48886/In ... avnik.html
http://konkursi.ba/display_job/48886/In ... avnik.html
-
Zin@
#797 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zdravo, da li mi neko može pomoći, pozvana sam na testiranje u Sud BiH, pa interesuje me da li je neko ranije bio, i šta mogu očekivati na testu?
Vjerovatno se zna kome su ta mjesta namjenjena, ali ipak ne bih da odem kao tabula rasa
.
Vjerovatno se zna kome su ta mjesta namjenjena, ali ipak ne bih da odem kao tabula rasa
- Sookie McSue
#798 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
možeš očekivati da prime curu koja se nije ni pojavila na intervjuu. tako se u mom slučaju desilo.
-
sssa
#799 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja sam potpisala ugovor sa poslodavcem i trebam poceti raditi ovih dana..
jedino je jos ostalo nedefinisano dal cu dobivati samo onih 350 km ili ce mi i on davati neku naknadu...
- Felidae
#800 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
to iskljucivo zavisi od poslodavca i kako ste se dogovorili.