Jimmy_The_Saint wrote:dr. gog, ovom prigodom samo bih te zamolio da kao nesumnjivo inteligentan čovjek ne vrijeđaš inteligenciju ostalih diskutanata, slagao se ili ne slagao: pričaš o nekakvom "linču Vlaisavljevića", kao da je stvar krenula od toga da je nekakva horda ljevičarskog zla udarila po njemu i hanumi. Nije. Pričaš o njemu kao da je eto hladan racionalan i odvojen od histerije. Nije. Prvo je krenula višednevna sistematska kampanja Avazove artiljerije i snajperistike po Duški J. Znaš kao što i ja znam, da nije ni približno isto kad Senad Avdić napiše "vid' mu glave" da se njegova raja po taksijima i kafanama gorko nasmije, i kad u društvu pretežno napučenom vjernicima, nadrivjernicima i dokazivanja željnim licemjerima, inače islamske vjeroispovijesti, nekog sistematski žigošeš kao islamofoba, "manjeg" naroda, i općenito... Jezikom Rajha, kao Židova ili barem Masona. E, to je histerija.
Jimmy, da prostiš, takva izjava jeste idiotizam svojstven ljudima iščašenim od realnosti, one od koje Senad Avdić naprimjer nije iščašen(

).Taj shit od "etnopsihijatrije" sam čuo još prije dvije godine na internetu, od strane najvećih pljuvača koje BiH internet poznaje, inače velikih obožavalaca sarajevo-x foruma koji snuju grozne stvari o nama kao "intelektualnim forumskim,prikrivenim četnicima".
Tezu o "nesposobnom traumatiziranom Bošnji" je po forumima prvo započela ta ekipa, proglašavajući komplet vrh vlasti u sarajevu četničkim agentima kojima je trauma bila uvod u saradnju sa fašistima.Tihića su neumorno montirali sa bradom Dabića, proglašavali za pedersku drolju iz zatvora(kako će silovan čovjek muškarac biti političar i sl.), Lagumdžiju za izdajnika i td itd., uglavnom- prethodnici najjačih bisera F.Mandala koje ovaj tek sad koristi.
Ta će se kamarila dijasporskih internet psihopata prepoznati već, pa da nastavim.
Prvi na udaru su bili volonteri koji moderiraju Sa-x forum, zatim većina korisnika, a naknadno se , par godina iza, na istu priču -o ovom portalu- nakačila prof.Sanja Vlaisavljević predstavljajući najjači Forum u regiji kao leglo mržnje i netolerancije indirektno ciljajući na vlasnike i već odavno u javnosti web-a prepoznatljive autore, često daleko jače likove i od njene uobražene pojave.
Svi smo mi bili predmet izučavanja regrutiranih "debatanata", Ugovih studenata pred monitorima , saradnika na "projektu etnopsihijatrijskoga istraživanja".
Dakle, zajednice od nekoliko hiljada ljudi aktivnih u javnosti, su postale snajperska meta etabliranim nastavnicima društvenih nauka, kako bi isti likovi za novac dokazivali da naša riječ nema težinu jer smo, da prostiš, "jebani" kao Tihić(granatama i ratom uopšte), pa tako traumirani umišljamo da je Dodik ksenofob, nepristojni papak, mizantrop, sluganer genocidne politike genocidom stvorene vukojebine.
Umišljamo, po njima, i nepravedno seciramo jednog novinara i biznismena koji ima maniju tajkuna i graditelja koji se fura na - Berlusconija i Donalda Trumpa(najopskurnije figure žurnalističkoga biznisa svih vremena).
Bizarno je u svemu jedno - svjesno iščašivanje dvoje -troje profesora iz situacije kad su najpotrebniji društvu kao kritičari zla, jer i znaju i mogu i umiju kao rijetko ko, da analiziraju na stručan način sve pojave u društvu.
Da li su to pare, inat, stari aferimi i sujeta, pritisak ili prijetnja(lako moguće), ili trenutni pad...ne znam.. nisam pametan da razlučim šta je to što sposobnog, daleko od mene školovanijeg i učenijeg čovjeka kojeg cijenim, tjera da zabija glavu u pijesak sipajuću fraze od kojih nema koristi.
Ipak mislim , na osnovu dosadašnjih priča, da je potrebno da prođe barem mjesec dana piskaranja kako bi i mi, internet freakovi, bolje ukapirali duplo dno svih njih...
Btw. Ni u kojem slučaju mi ne pada na pamet da filozofiranjem opravdam izrečene nebuloze nekih novinara, posebno ne Avazovih.Isto tako, naučio sam da pažljivo posmatram i tzv."progresivne i liberalne "novinare, jer je mnogo faktora zbog kojih neko piše na određeni način, suviše da bih se olako odredio pred forumom čiji sam član.