madner wrote:
Oko 20 do 25KM mjesecno.
Svaka pomoć je dobra, koliko god je kanton u mogućnosti.
Jasta, uvest i stolice iz prve klase Lufthanse. Cijene gradskog saobracaja su kakve jesu, daleko je najjeftinije prevozno sredstvo od svih alternativa.
Ovako samo zvučiš kao oni koje si kritikovao za pisanje. Ko je rekao da trebaju takve stolice. Više se odnosilo na to da se autobus ne zapali u toku vožnje (lično doživio), da se ne gušimo i ne kuhamo dok vozimo, a nikakve klime nema (doživio), da bus ne kasni po pola sata i ja kasnim na odredište (doživio). Što se mene tiče, stolica ne mora ni biti, kako bi više ljudi stalo (samo dio za starije i bolesne ostaviti).
Čuj, cijene su takve kakve jesu. Pa i subvencije su takve kakve jesu, zašto onda raspravljamo? To što je nešto takvo kakvo jeste, ne znači da valja. Ako ja njima moram platiti, onda neka oni meni pruže ono za šta plačam, a ne da ne mogu izaći iz autobusa, dok on ne pusti prvo putnike unutra, jer su nesposobni riješiti problem naplate karata i što je još gore, vozaču bez pokazivanja kažu da imaju mjesečnu i on ih pusti, pa mogao je tako i na zadnja vrata ih pustiti.
Iznajmljujes stan i placas sve rezije? To bi za vecinu studenta vani bila misaona imenica, studentski domovi i studentske zajednice su glavni nacin stanovanja za studente.
A da, kod nas ima dovoljno mjesta u domovima

. Pošto mi je majka zaposlena, ja ne bih mogao dobiti to mjesto u domu, imaju drugi prioritet. Ja plaćam režije i sve ostalo, jer imam sestru vani koja to omogućava, šta sada, svi moraju imati nekoga vani, da bi mogli živjeti normalno? E pa nemaju svi i mnogi se pate (kod mene više nije takva situacija, hvala Bogu, ali ima onih kod kojih jeste), a nisu oni krivi što nisu rođeni u Sarajevu.
Opet, ako gledamo kako je "vani", onda hajmo gledati Saudiju i situaciju da tamo privatna lica ne plaćaju porez, ili da je besplatno školovanje (mislim u Libiji da su čak studenti i bili plaćeni dok studiraju, shodno onome šta studiraju), zašto to ne bi gledali....
Hebemu, em nema dovoljno mjesta u domovima, em ne bih mogao dobiti to mjesto, zato sam i morao iznajmljivati stan (sada to ne radim, jer je sestra kupila stan ovdje, pa u njemu živim, samo što je to povećalo troškove, ali to je druga tema). Meni nije tako loše i na kraju krajeva tebi ja nisam ni sporan, jer svi moji papiri su ovdje, prijavljen sam ovdje, ovdje plaćam svoje zdravstveno osiguranje, ali nisam ja jedini student u ovom gradu.
Ima ljudi kojima ovo "hljeb" znači.