BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
IsmetHoro
#776 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sta mislite o Vujicevicu? Rodjen 1990 i odigrao je jedno 20-30 za Twente, prvaka Holandije. Izgleda da bi volio igrati za Bosnu, iz mjesanog braka je, druzi se s Bosancima i u novinama kaze da mu je BiH domovina. A savez nista. Hajde da je ko u slucaju Seferovica i Sudica, oni imaju svicarski odnosno svedski pasos i igraju za njihove kadetske reprezentacije. Njih netreba bariti dok nisu dovoljni za prvi tim, ali je Vujicevic samo drzavljan BiH i niko ga iz saveza nije kontaktirao. Mislim, vodi se kao bh-igrac a ne kao njemac/holandjan/hrvat i opet mu nema mjesta u nasoj u21-reprezentaciji. 20 godina i prvak Holandije.
Steta ako izgubimo jos jednog talenta, jos malo pa ce mu Hrvati dati putovnicu i pozvat ga. Neznam sta govna u savezu rade, ima papire, potencijal, sve i opet nista.
Steta ako izgubimo jos jednog talenta, jos malo pa ce mu Hrvati dati putovnicu i pozvat ga. Neznam sta govna u savezu rade, ima papire, potencijal, sve i opet nista.
- buzzer
#777 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
holandjanin fakat nije, ali ovo ostalo..?.http://transfermarkt.de/de/dario-vujice ... 82505.htmlIsmetHoro wrote:Sta mislite o Vujicevicu? Rodjen 1990 i odigrao je jedno 20-30 za Twente, prvaka Holandije. Izgleda da bi volio igrati za Bosnu, iz mjesanog braka je, druzi se s Bosancima i u novinama kaze da mu je BiH domovina. A savez nista. Hajde da je ko u slucaju Seferovica i Sudica, oni imaju svicarski odnosno svedski pasos i igraju za njihove kadetske reprezentacije. Njih netreba bariti dok nisu dovoljni za prvi tim, ali je Vujicevic samo drzavljan BiH i niko ga iz saveza nije kontaktirao. Mislim, vodi se kao bh-igrac a ne kao njemac/holandjan/hrvat i opet mu nema mjesta u nasoj u21-reprezentaciji. 20 godina i prvak Holandije.
-
IsmetHoro
#778 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
http://fctwente.com/statistieken/speler ... 1240729427
Na zvanicnoj stranici Twentea pise BiH, sad neznam koje je tacno. Mozda je vec uzeo putovnicu.
Na zvanicnoj stranici Twentea pise BiH, sad neznam koje je tacno. Mozda je vec uzeo putovnicu.
- luckylaka
#779 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
A i ovaj Dzeko brate sere.Hajde covjece odluci se vec jednom,sta me hebes svaki dan.Il ostani il idi.Jebote il uzeo milione u Madridu,Milanu,Londonu qrcu palcu al zavrsi vise tu sapunicu.(jest mi mrzak i Real i Milan)Hajde brate mili u Bajern(abd)i rijesi dileme.Jal u Zelju,evo i Zeljo u Europi
- Rauber
#780 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Gdje li ce danas ici? Ja mislim da u Arsenalu nije bio odavno. 
-
IsmetHoro
#781 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Mozda se nada da ce Osim ponuditi 40 miliona pa zbog toga ne zuri sa Unitedom, Realom...
- BarbaDue
-
samo malo
#783 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne sere Dzeko vec novinari bacaju bombe iz dana u dan, da postoji sluzbena ponuda od Reala ili Liverpola, posao bi vec bio zavrsen.luckylaka wrote:A i ovaj Dzeko brate sere.Hajde covjece odluci se vec jednom,sta me hebes svaki dan.Il ostani il idi.Jebote il uzeo milione u Madridu,Milanu,Londonu qrcu palcu al zavrsi vise tu sapunicu.(jest mi mrzak i Real i Milan)Hajde brate mili u Bajern(abd)i rijesi dileme.Jal u Zelju,evo i Zeljo u Europi
Isto ko hrvatski mediji sto prodaju Srnu u Chelsea od prosle godine, zato sto je Anceloti rekao da mu je Srna zanimljiv, oni od te izjave napravili sapunicu a nikakve sluzbene ponude jos nije bilo.
Novinari seru, ukratko receno.
- jeza u ledja
#784 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ja bi se zakleo da je donedavno tu stajala bosanska zastavica.buzzer wrote:holandjanin fakat nije, ali ovo ostalo..?.http://transfermarkt.de/de/dario-vujice ... 82505.htmlIsmetHoro wrote:Sta mislite o Vujicevicu? Rodjen 1990 i odigrao je jedno 20-30 za Twente, prvaka Holandije. Izgleda da bi volio igrati za Bosnu, iz mjesanog braka je, druzi se s Bosancima i u novinama kaze da mu je BiH domovina. A savez nista. Hajde da je ko u slucaju Seferovica i Sudica, oni imaju svicarski odnosno svedski pasos i igraju za njihove kadetske reprezentacije. Njih netreba bariti dok nisu dovoljni za prvi tim, ali je Vujicevic samo drzavljan BiH i niko ga iz saveza nije kontaktirao. Mislim, vodi se kao bh-igrac a ne kao njemac/holandjan/hrvat i opet mu nema mjesta u nasoj u21-reprezentaciji. 20 godina i prvak Holandije.
-
samo malo
#785 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Dario Vujičević, rođen 1. travnja 1990. u Sarajevu, nadareni veznjak nizozemskog Twentea, uskoro bi mogao obući dres reprezentacije Hrvatske.
Akcija njegova dovođenja pod skute HNS-a pokrenuta je za nedavna boravka Vlatka Markovića u Amsterdamu.
Moja je životna želja zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, kazao je Vujičević za Večernji list. Igram ofenzivnog veznog, rekli su mi da podsjećam na Bobana.
Darijev otac Ivica nekada je bio nogometaš Sarajeva, a obitelj već 16 godina živi u njemačkom Emsdettenu, nedaleko od Münstera. Dario je pet godina igrao za Schalke, a otprije godinu i pol je u Twenteu.
Sada sam član prve momčadi, igrao sam sve pripremne utakmice, postigao jedan pogodak. Trener mi je bivši engleski izbornik Steve McClaren. Mnogo razgovara sa mnom, puno mi pomaže, osjećam da ozbiljno računa na mene.
Vujičević je igrao i za mlađe uzraste njemačke selekcije: Igrao sam za Njemačku jednu utakmicu za reprezentaciju do 16 godina, protiv Nizozemske. Poslije me nisu zvali, ali moja želja ionako je igrati samo za Hrvatsku.
Vijest jos iz 2008. godine
Akcija njegova dovođenja pod skute HNS-a pokrenuta je za nedavna boravka Vlatka Markovića u Amsterdamu.
Moja je životna želja zaigrati za hrvatsku reprezentaciju, kazao je Vujičević za Večernji list. Igram ofenzivnog veznog, rekli su mi da podsjećam na Bobana.
Darijev otac Ivica nekada je bio nogometaš Sarajeva, a obitelj već 16 godina živi u njemačkom Emsdettenu, nedaleko od Münstera. Dario je pet godina igrao za Schalke, a otprije godinu i pol je u Twenteu.
Sada sam član prve momčadi, igrao sam sve pripremne utakmice, postigao jedan pogodak. Trener mi je bivši engleski izbornik Steve McClaren. Mnogo razgovara sa mnom, puno mi pomaže, osjećam da ozbiljno računa na mene.
Vujičević je igrao i za mlađe uzraste njemačke selekcije: Igrao sam za Njemačku jednu utakmicu za reprezentaciju do 16 godina, protiv Nizozemske. Poslije me nisu zvali, ali moja želja ionako je igrati samo za Hrvatsku.
Vijest jos iz 2008. godine
-
samo malo
#786 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo i vijest iz aprila ove godine, friska vijest
Stvarno smo zaslužili titulu, jer u ovom trenutku igramo najljepši fudbal u ligi - govori Vujičević Niko me iz Saveza nikada nije nazvao
Sarajlija Dario Vujičević (čiji je otac Ivica igrao za Željezničar i Sarajevo), kako stvari stoje, ipak neće zaigrati za BiH. Kako sam kaže njega niko iz našeg Saveza nije kontaktirao, ali zato su brzi bili naši susjedi iz Rusanove ulice. - Dobio sam poziv iz HNS. Igrat ću za mladu selekciju Hrvatske u budućnosti. Rođen sam u Sarajevu, ali imam i hrvatski pasoš - riječi su Vujičevića kojeg trener Tventea forsira na poziciji zadnjeg veznog
Vujičevića je nedavno javno hvalio Husnija Fazlić, čovjek kojeg više cijene u Njemačkoj, nego u svojoj zemlji.
- Nemam pojma o tome. U svakom slučaju hvala mu na lijepim riječima.
O Sušiću je dosta toga lijepog čuo. Ipak, dobro bi razmislio kada bi dobio njegov poziv.
- O tome nisam razmišljao, jer me niko iz Sarajeva, nikada nije nazvao. To je žalosno, ali je istina.
Njegov Tvente je na najboljem putu da po prvi put u svojoj historiji osvoji prvenstvo Holandije.
- Kolo prije kraja imamo bod više od Ajaksa. Nas čeka teško gostovanje kod Brede. Moramo ih pobijediti, jer ne smijemo čekati kiks Ajaksa. Stvarno smo zaslužili titulu, jer u ovom trenutku igramo najljepši fudbal u ligi. U posljednjem kolu protiv Fejnorda u igru sam ušao sa klupe za rezervne igrače. Inače, imam dobru saradnju sa trenerom Meklarenom - istakao je Vujičević, koji je prve nogometne korake napravio u njemačkom Šalkeu 04.
Stvarno smo zaslužili titulu, jer u ovom trenutku igramo najljepši fudbal u ligi - govori Vujičević Niko me iz Saveza nikada nije nazvao
Sarajlija Dario Vujičević (čiji je otac Ivica igrao za Željezničar i Sarajevo), kako stvari stoje, ipak neće zaigrati za BiH. Kako sam kaže njega niko iz našeg Saveza nije kontaktirao, ali zato su brzi bili naši susjedi iz Rusanove ulice. - Dobio sam poziv iz HNS. Igrat ću za mladu selekciju Hrvatske u budućnosti. Rođen sam u Sarajevu, ali imam i hrvatski pasoš - riječi su Vujičevića kojeg trener Tventea forsira na poziciji zadnjeg veznog
Vujičevića je nedavno javno hvalio Husnija Fazlić, čovjek kojeg više cijene u Njemačkoj, nego u svojoj zemlji.
- Nemam pojma o tome. U svakom slučaju hvala mu na lijepim riječima.
O Sušiću je dosta toga lijepog čuo. Ipak, dobro bi razmislio kada bi dobio njegov poziv.
- O tome nisam razmišljao, jer me niko iz Sarajeva, nikada nije nazvao. To je žalosno, ali je istina.
Njegov Tvente je na najboljem putu da po prvi put u svojoj historiji osvoji prvenstvo Holandije.
- Kolo prije kraja imamo bod više od Ajaksa. Nas čeka teško gostovanje kod Brede. Moramo ih pobijediti, jer ne smijemo čekati kiks Ajaksa. Stvarno smo zaslužili titulu, jer u ovom trenutku igramo najljepši fudbal u ligi. U posljednjem kolu protiv Fejnorda u igru sam ušao sa klupe za rezervne igrače. Inače, imam dobru saradnju sa trenerom Meklarenom - istakao je Vujičević, koji je prve nogometne korake napravio u njemačkom Šalkeu 04.
- charvel.
#787 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma ne znam sto ste zapeli tako za tog Vujicevica ko da je bilo sanse da zaigra za Bosnu.
Vjerovatno je dobar i prosperitetan igrac ali tip je Hrvat i sta on ima igrat za Bosnu pored zive Hrvatske, samo naivan bi pomislio drugacije. A i ovo sto je reko novinaru da bi razmislio u slucaju Susicevog poziva je cista kurtoazija a ne stvarni stav, sta vam je ljudi.
Isto ko i ona pizda izdajnicka Subotic. I on je mogo obuc ders BiH da je htio, al eto vidi dje ode.
Iako je to, za mene barem, pickast potez opet mu halalim i zelim srecu u dresu voljene reprezenatcije. On zna da tu pripada, jbg. Kad sam ga vidio kako se raduje i slavi poslije kvalifikacije Srbije na SP sve mi je bilo jasno, znao sam da se nikad ne bi tako radovo taman da je sa Bosnom i osvojio to SP.
Zato mu halal iako smo izgubili kvalitetnog igraca kakav nam najvise treba.
Zbog svega ovog mi i Misimovica zao. Vidi se da nije to to i kad da go za Bosnu... vise se raduje kad da go za Wolfsburg.
Vjerovatno je dobar i prosperitetan igrac ali tip je Hrvat i sta on ima igrat za Bosnu pored zive Hrvatske, samo naivan bi pomislio drugacije. A i ovo sto je reko novinaru da bi razmislio u slucaju Susicevog poziva je cista kurtoazija a ne stvarni stav, sta vam je ljudi.
Isto ko i ona pizda izdajnicka Subotic. I on je mogo obuc ders BiH da je htio, al eto vidi dje ode.
Iako je to, za mene barem, pickast potez opet mu halalim i zelim srecu u dresu voljene reprezenatcije. On zna da tu pripada, jbg. Kad sam ga vidio kako se raduje i slavi poslije kvalifikacije Srbije na SP sve mi je bilo jasno, znao sam da se nikad ne bi tako radovo taman da je sa Bosnom i osvojio to SP.
Zato mu halal iako smo izgubili kvalitetnog igraca kakav nam najvise treba.
Zbog svega ovog mi i Misimovica zao. Vidi se da nije to to i kad da go za Bosnu... vise se raduje kad da go za Wolfsburg.
- nellington
#788 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije baš tako - Miske je veći Bosanac od priličnog broja onih 'bez rezervne domovine'.charvel. wrote: Zbog svega ovog mi i Misimovica zao. Vidi se da nije to to i kad da go za Bosnu... vise se raduje kad da go za Wolfsburg.
-
samo malo
#789 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma jebaji ga, ko god nece za BiH, sretno mu bilo.
Ionako pola njih i kad igraju za reprezentaciju, cuvaju noge, Braco je najbolji primjer. Malo je onakvih kakav je Sergej, to je do ljudskih kvaliteta, ne igrackih.
Ionako pola njih i kad igraju za reprezentaciju, cuvaju noge, Braco je najbolji primjer. Malo je onakvih kakav je Sergej, to je do ljudskih kvaliteta, ne igrackih.
- charvel.
#790 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma ne znam nesto. Vidio si kako je bjezo od BiH zastave kad su osvojili Bundesligu.nellington wrote:Nije baš tako - Miske je veći Bosanac od priličnog broja onih 'bez rezervne domovine'.charvel. wrote: Zbog svega ovog mi i Misimovica zao. Vidi se da nije to to i kad da go za Bosnu... vise se raduje kad da go za Wolfsburg.
-
Šaner
#791 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
daj nemoj zajebavati, lik nosi BH zastavu na svojim kopackama, nosio je znojnicu "dijete BiH" na ruci. miske je bosanac 1 kroz 1.charvel. wrote:Ma ne znam nesto. Vidio si kako je bjezo od BiH zastave kad su osvojili Bundesligu.nellington wrote:Nije baš tako - Miske je veći Bosanac od priličnog broja onih 'bez rezervne domovine'.charvel. wrote: Zbog svega ovog mi i Misimovica zao. Vidi se da nije to to i kad da go za Bosnu... vise se raduje kad da go za Wolfsburg.
-
Eborg
- zecko_kupuz
#793 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Danas normalan igrač ne mora samo dokazivati svoje igračke kvalitete, već i navijače uvjeravati da je PPP (pravi pravcati patriota).

- charvel.
#794 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Pa normalno da je nosio tu znojnicu, al sumnjam da je zbog neke ljubavi. Vec je to bilo nesto ko podrska za djecu sirocad (il tako nesto) ako se dobro sjecam, pa nije mogo rec ''necu'' tome. To za kopacke ozbiljno nisam nikad vidio, al ne bih isklucio da je to bilo u sklopu istog programa. Promotor necega ne znaci i patriot.Šaner wrote:daj nemoj zajebavati, lik nosi BH zastavu na svojim kopackama, nosio je znojnicu "dijete BiH" na ruci. miske je bosanac 1 kroz 1.charvel. wrote: Ma ne znam nesto. Vidio si kako je bjezo od BiH zastave kad su osvojili Bundesligu.
Da je patriot ne bi igro za mladu Srbije, pa kad su ga otjerali odatle (bukvalno) jer im je bio los, onda ga je Hasan u Bayernu nagovaro da zaigra za nas - znaci ocito da to nije bilo samoinicijativno.
Zato nemoj ba, ne govorim ja ovo sto ne volim covjeka, vec sto je tako.
A sta bi i ono od prije 4-5 godina kad nije htio igrat za BiH zbog nekakvih 'bolova u ledjima' pa mu se onda prijetilo kaznama zbog neodazivanja i sta vec. Ni to nije djelovalo pretjerano patriotski.
Cinjenica je da velika vecina nebosnjaka u reprezentaciji sto je zaigrala za nju to je cinila jer nisi bili dovoljno dobri za Srbiju ili Hrvatsku. Nazalost.
Jedan je Marko Topic.
- charvel.
#795 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Na nasem podneblju to dvoje ti je podjednako vazno, pomirio se ti s tim ili ne.zecko_kupuz wrote:Danas normalan igrač ne mora samo dokazivati svoje igračke kvalitete, već i navijače uvjeravati da je PPP (pravi pravcati patriota).![]()
![]()
-
IsmetHoro
#796 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
charvel. ne brukaj se, sto uopste igra za BiH ako nece? Nije da je neki balavac iz Premijer Lige koji se nada dobiti ugovor u Rumuniji, njega reprezentacija nije nikada pogurala u klupskoj karijeri. Igra jer to hoce.
Subotic je cetnik i po, pogledaj mu facebook. citat: In der Republika Srpska!.
Vujicevic ako zaigra za Hrvatsku samo su govna iz saveza krivi, on je odavno trebao biti u nasoj u21 a niko mu se nije javio.
Vujicevic ako zaigra za Hrvatsku samo su govna iz saveza krivi, on je odavno trebao biti u nasoj u21 a niko mu se nije javio.
- charvel.
#797 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne kazem ja da on mrzi i sabotira BiH, al sigurno je da bi on bio sretniji da nosi dres Srbije.IsmetHoro wrote:charvel. ne brukaj se, sto uopste igra za BiH ako nece? Nije da je neki balavac iz Premijer Lige koji se nada dobiti ugovor u Rumuniji, njega reprezentacija nije nikada pogurala u klupskoj karijeri. Igra jer to hoce.
A to sto igra, pa sto i ne bi? Bude tu i nekih premija, eksponiranje kroz reprezentaciju sigurno ima veze i sa cijenom njegove odstete u klubu. Ko da se mora volit da bi se igralo za reprezentaciju.
To za Vujicevica, ako zaigra za Hrvatsku igrace sto voli a ne sto mora. Zaboravi na njega. Ne znam sto mislis da bi bilo drugacije i da je nas savez ranije djelovo. On ako hoce moze zaigrat za BiH, voz nije proso. Al sto bi?
-
Max Bunker
#798 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Novac, uslovi i perspektiva je temelj prilikom odlucivanja za koju ces reprezentaciju igrati. Ako si Hrvat iz BiH a mozes igrati za Hrvatsku ( dobit ces od sponzora pare, imaju kvalitetnije i profesionalnije uslove nego mi i jos su do sada igrali na nekoliko EP i SP pa cak i bili treci na SP 1998 ) onda idi i igraj.charvel. wrote:Ne kazem ja da on mrzi i sabotira BiH, al sigurno je da bi on bio sretniji da nosi dres Srbije.IsmetHoro wrote:charvel. ne brukaj se, sto uopste igra za BiH ako nece? Nije da je neki balavac iz Premijer Lige koji se nada dobiti ugovor u Rumuniji, njega reprezentacija nije nikada pogurala u klupskoj karijeri. Igra jer to hoce.
A to sto igra, pa sto i ne bi? Bude tu i nekih premija, eksponiranje kroz reprezentaciju sigurno ima veze i sa cijenom njegove odstete u klubu. Ko da se mora volit da bi se igralo za reprezentaciju.
To za Vujicevica, ako zaigra za Hrvatsku igrace sto voli a ne sto mora. Zaboravi na njega. Ne znam sto mislis da bi bilo drugacije i da je nas savez ranije djelovo. On ako hoce moze zaigrat za BiH, voz nije proso. Al sto bi?
Cista logika. Tek kada nasa reprezentacija pocne praviti rezultate, onda ce ti momci trcati da igraju za nas. Danasnji fudbal je postao trziste ( i reprezentativni fudbal ) u kojem najbolji dobijaju najbolje igrace.
Sto se tice Misimovica, znam da voli BiH, samo je odrastao u jednom drugom mentalitetu, gdje se ljubav prema domovini ne iskazuje na balkanski nacin. Igrao je za Srbiju, zato jer nije mogao za mladu Njemacku a u periodu kada je on trebao igrati za nasu mladu, ja mislim da ni kamerman na stadionu nije bio Srbin a ne igraci.
- zecko_kupuz
#799 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Imaš li ikakvih dokaza za to? Priloži lijepo napismeno sve, pa nas onda uvjeravaj! Nemoj pod krinkom "samo grubo realan" blatiti čovjeka i njegovu čast, i to bez argumenata.charvel. wrote:Ne kazem ja da on mrzi i sabotira BiH, al sigurno je da bi on bio sretniji da nosi dres Srbije.
-
IsmetHoro
#800 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Charbele, kakve premije i nasa reprezentacija? Pa bolan jedino sto on dobije od Munje je besplatno pice, dorucak i ponekad gajbu piva i to je to, u nas u savezu vise cijene Salmu nego reprezentativca. Od kluba sigurno ne dobija ni cent sto igra za Bosnu, prije da mu Wolfsburg nudi para da neigra za reprezentaciju.