Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
ajvaz_dedo

#776 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by ajvaz_dedo »

Eee...
Jutros se natovari na temu,pa sve dosad..
Svu sam je procitao,i mogu samo reci,neka nam je dragi Bog na pomoci...
nibergsund

#777 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

leo_ wrote:
nibergsund wrote: I ja kad sam gledao snimke Mudžahedina u srednjoj Bosni,vidio sam više bradatih spodoba,pa opet ne kažem da su svi borci Armije BIH,bili spodobe i ovakvi i onakvi...
Četništvo je ideologija,koja je bila rasprostranjena u srpskoj vojsci u poslednjem ratu,ali ne u onolikoj mjeri u kojoj vi mislite i tvrdite,nego veoma manje.
cetnistvo u maloj mjeri? pa dobro covjece, zasto si onda ratovao? pa zasto si covjece pucao po meni malom kad sam pravio cedevitu prvi put van podruma? :cry: pa nije valjda da su ti rekli da pucas i ti pucao? pa nije valjda princip bio "monkey see, monkey do"? pa niste majmuni, imate mozga, pa zasto si pucao po djeci ako nema tog cetnistva, ako nema ideala? pa zasto mi nismo dosli u vasu srbiju i pucali po vasoj djeci? hajde mi reci sto si ratovao protiv mene i ja ti halalim sta god da si mi uradio, ali mi samo reci iz srca sto si sa brda gadjao ljude po sarajevu?
A ko kaže da sam pucao na civile?
Eto ja ti sad tvrdim da nisam gađao civile i civilne objekte,a ti ako hoćeš vjeruj,a ako nećeš ne moraš.Ja ne kažem da neko drugi nije gađao neselektivno zgrade po Sarajevu,ali ja eto nisam.Informacija iz prve ruke.
Postoje neki objekti,koji su bili civilni,ali do početka rata,a onda pretvoreni u vojne objekte,koji su automatski postali vojni cilj i meta artiljerije.Kao npr.neke kuće u kojima su bile vojne komande,saobraćajni fakultet u Vogošći,koji je bio svojevrsna kasarna ili tako nešto,zatim medicinski centar u izgradnji"Betanija",koji je bio jedan džinovski bunker.To su za mene bili vojni ciljevi,a ne civilni.
I još nešto da ti kažem iskreno.U većini slučajeva sam se suzdržavao od bilo kakvih dejstava,pa i onda kad sam imao "odriješene ruke"da pucam bez komande.Na primjer na Borijama sam proveo par mjeseci 95.god i sa tog položaja nisam ispalio ni jednu jedinu granatu.Sjećam se da je bilo finale Evropskog u košarci,gore smo gledali.A posmatrao sam durbinom onaj most na Otoci,bio je malo podaleko,ali sam ga imao kao na dlanu.Gledao sam kako raja bezbrižno prelazi most.Misliš da ga nisam mogao pogoditi? Baš Čaršiju smo mogli maltene kamenjem gađati.Ali zašto bi???
Razgovarali smo preko veze sa rajom u gradu potpunio normalno.Naravno da je bilo i onih koji ti odma psuju mater četničku,ali bilo je i raje sa kojom sam komunicirao normalno.Mi sa jedne strane,vi sa druge i jebi ga...
I kažeš mi našu Srbiju...pa ja sam rođen u Sarajevu,to je i moj grad isto koliko i tvoj.Pola života sam proveo u njemu.Normalno je da volim Srbiju,jer pripadam tom narodu,ali ne mogu reći ni da mrzim Bosnu,iako sad ne živim u njoj.
Znači ponavljam da ne bi bilo zabune.Bilo je onih,koji su gađali grad,a samim tim i civile,kao i civilne objekte.I ne podržavam ih.Ali ja lično,nikad neću priznati da sam to radio,jer jednostavno NISAM!!!!!
nibergsund

#778 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

Dozer wrote:
nibergsund wrote:Što se tiče te djevojke sa Mejtaša,to je tek najveća nebuloza.Pa kako su joj plaćali tih 300 maraka.Slali joj poštom ili prebacivali na račun u banci?Da nije žalosno,bilo bi smiješno.
Vidis...ti meni opet pricas o svom misljenju, a ja tebi o necemu cemu sam prisustvovao i sto sam gledao svojim ocima, pa je malo neumjesno onda to nazivati nebulozom. Tebi je to mozda smijesno, ali nama nije bilo, vjeruj mi. Pogotovo kada su nadjene te slike na kojima se vide ljudi kako leze po cesti. I to redom sve civili. Vjerovatno je izbjegavala uniformisane bojeci se da bi neko mogao poceti istrazivati kako je pogodjen na tom mjestu. Civile ipak niko nije istrazivao, a i "pala" je skroz bez veze...valjda se pomamila jer je niko nije skontao tako dugo, pa se opustila i otstancala 2-3 metka u kratkom vremenu tokom jednog dana, na sta su komsije reagovale.
Pare nisu nadjene kod nje, sto ne znaci da joj nisu bile obecane. Mozda je sama sebi pisala kako bi racunala i radovala se zaradi. Usput, mlada je koristila PASP, koji je ocito bio glanc nov. ;)
Da te sad nešto pitam.Zašto bi neko obećao nekome 300 maraka po ubijenom civilu,kad je u to vrijeme svaki dan u Sarajevu ginulo na desetine civila,što od granata,što od snajpera?Hajde mi molim te to odgovori.
I još nešto.Ako je stvarno istina to što pričaš i ako ste je stvarno uhvatili na djelu sa slikama,koje su vjerovatno bile neka vrsta dokaza,da li si pomislio ikad da je nju platio neko od "vaših"da ubija neposlušne i nepodobne???
Jer lakše je bilo platiti Srbina(ili Srpkinju)da odradi taj poso,pa onda optužiti petu kolonu,jer su Srbi svakako bili koleteralna šteta.Nemoj reći da nije bilo sumnjivih i nerasvjetljenih ubistava po gradu u toku rata.
karamazov

#779 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karamazov »

Meni bas nije jasno za ove slike...svaki put kad nekog pogodi trebalo je da to odmah i uslika...sad sta se moglo uslikati na razdaljini 200-300 metara.. i na kraju morala je film nositi fotografu na izradu...zar on ne bi nesto posumljao???
Dozer

#780 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Slikama je vjerovatno trebala dokazati svoja djela. Na razdaljini od 200-300m, sto je otprilike bila i neka standardna daljina na kojoj je pogadjala, sasvim se lijepo moze uslikati covjek ili zena kako leze na cesti, ukljucujuci i okolne objekte kako bi se vidjelo gdje se to desava.

Zasto bi onome ko izradjuje slike bilo nesto sumnjivo? Ljudi su izradjivali raznorazne slike, svega i svacega, za svoje neke albume ili sta ja znam sta sve ne, pa zasto bi onda jos jedna osoba u nizu bila nesto posebno sumnjiva?

@nibergsund
Mozda zato sto je "radjeno" iznutra, a ne izvana? Ponavljam - pare nisu nadjene, a po broju slika pomnozeno sa cifrom trebalo ja da ima finu svoticu, pa pretpostavljam da ipak nije bila dobila nista od toga i da joj je to bilo obecano. S druge strane, teza o uklanjanju "neposlusnih i nepodobnih", za sta bi bila placena od strane nasih, jednostavno je totalno suplja posto je vise nego tesko provjerovati da je neka zena koja nosi cekere s malo jada s pijace bila "neposlusna i nepodobna". Ili cica od 70 godina koji je izasao na prozor da udahne malo zraka, i sl.
Naravno da je bilo nerasvijetljenih i cudnih stvari po gradu, ali ovo sigurno ne spada u to.
karanana

#781 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karanana »

ja nisam cuo za ovakve slucajeve. jeli se o ovom slucaju pricalo po sarajevu ili je bio drzan u tajnosti? jeli bilo u novinama, na televiziji?
ima li igdje ime i prezime osobe?
jeli likvidirana odmah ili joj je sudjeno?
ima li kakvih slika dokaza? stana, oruzja, tih biljeski sa datumima ubistava, slika ubijenih.....
Dozer

#782 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ne znam. Jednostavno je predata u MUP kod FIS-a, i pojma nemam sta je dalje bilo s njom. A pricalo se jeste.
nOrMaLaC

#783 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nOrMaLaC »

Dali bi mi iko rekao ulogu stranih dobrovoljaca koji su učestvovali u opsadi Sarajeva na strani agresora?
Negdje sam čuo spominjanju grupu Rumunskih dobrovoljaca navodno u Lukavici?
Znali se išta o tim osobama o njihovoj sudbini? :?
FrankSlade

#784 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by FrankSlade »

ja sam rođen u Sarajevu,to je i moj grad isto koliko i tvoj.Pola života sam proveo u njemu.
Kako si se osjecao kad si pucao po njemu?
Ali Kemal

#785 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ali Kemal »

Dozer wrote:Da je bilo budala - jeste. Nekada u drugoj polovici '93 su, opet Vikicevi, uhvatili curu na Mejtasu koja je "radila" iz crvenih zgrada iznad Doma policije. Kod nje je nadjen i spisak i slike sa 20 i nesto pogodjenih civila, a pored svakog je pisalo i "300 DEM". To je vjerovatno iznos koji je dobivala po glavi. I nemas se tu sta slagati ili ne, to su cinjenice ba...
Mene interesuje, kada kazes da su to cinjenice, ko joj je placao i ko joj je razvijao slike ? Tada nije bilo digitalnih foto-aparata.
Co0l

#786 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Co0l »

Ali Kemal wrote:
Dozer wrote:Da je bilo budala - jeste. Nekada u drugoj polovici '93 su, opet Vikicevi, uhvatili curu na Mejtasu koja je "radila" iz crvenih zgrada iznad Doma policije. Kod nje je nadjen i spisak i slike sa 20 i nesto pogodjenih civila, a pored svakog je pisalo i "300 DEM". To je vjerovatno iznos koji je dobivala po glavi. I nemas se tu sta slagati ili ne, to su cinjenice ba...
Mene interesuje, kada kazes da su to cinjenice, ko joj je placao i ko joj je razvijao slike ? Tada nije bilo digitalnih foto-aparata.
Nije ni receno da je dobila pare,tj. da je isplacena,mozda joj je samo obecano a ona za sebe racunala kolko ce dobit.A sto se tice fotografija-mozda je koristila polaroid :D a i nije neka nauka sa malo opreme i zamracene sobe sam izradit fotografiju.
nibergsund

#787 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

FrankSlade wrote:
ja sam rođen u Sarajevu,to je i moj grad isto koliko i tvoj.Pola života sam proveo u njemu.
Nisam pucao po gradu,nego po vojnim ciljevima.Pročitaj malo bolje moj post.
kv99

#788 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by kv99 »

Sarajmen wrote:Pa dobro sad'...artiljerija i snajpersko djelovanje, i nije baš u istoj ravni. Ima drugih tema gdje možeš iznijeti svoje mišljenje o tome kako si kao vojnik VRS-e izvršavao svoje zadatke. Ono, Velušići i tako to...

Ovo ti ja sasvim dobronamjerno, a ti to uvaži kako ti je volja...
A po cemu je razlika sto se tice ubijanja kada kroz nisan BST gledas ljude koji stoje kod pumpe za vodu i otvoris vatru na njih ? Jednim "metkom " X pogodka , X familija sa sirocadima. Da li je manje krvnicki kada se gleda kroz nisan BST ili nisan snajpera ? Koliko znam, a znam , BST ima gotovo istu putanju kao snajper, za razliku od MB ili haubice pa se meta uvijek gleda i vizualno odabira i cilja, MB granatu si mogao barem teoretski izbjeci jer se moglo cuti ispaljenje pa je zavisno od udaljenosti nekada bilo dovoljno vremena da se covjek skloni a mislim da barem tebi i dosta ljudi na ovoj temi ne treba da govorim koliko je bilo vremena da se reaguje na BST. Nemoj ovo shvatiti kao kritiku tebe ili tvog posta vec je ovo malo uopsteno jer obicno se , kao i na ovoj temi toliko spominje kako su snajperisti ubice, psihopate, bolesnici jer gledaju u svoju metu pa sta bi onda rekao za artiljerca koji jednim potezom ubije ili rani 20-30 ljudi ili koji svjesno kroz optiku BST gleda civile u redu za vodu ? Za mene licno gamad koja je ubijala civile iz snajpera i gamad koja je ubijala civile iz artiljerije je ista.
Last edited by kv99 on 28/03/2012 08:20, edited 1 time in total.
svjezi_ustipak

#789 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by svjezi_ustipak »

nibergsund wrote:
FrankSlade wrote:
Nisam pucao po gradu,nego po vojnim ciljevima.Pročitaj malo bolje moj post.

jesi ti to bio na komandir na TH 152 mm?

kontam Borija, Hresa, Blagovac. mislim da su vam gore bili polozaji za te kalibre.
nibergsund

#790 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

Sarajmen wrote:Tema ima jasan naslov i po meni se zahvaljujući nekolicini članova održava u svojim okvirima. A generalno si u pravu, ubijanje sa velike distance je kao i ono iz neposredne blizine. Ako ovaj član @nibergsund kaže da je otvarao vatru isključivo po vojnim ciljevima, ja mu uslovno vjerujem. Naravo, na drugim temama može da iznese svoje mišljenje kojim će pojasniti šta je to podrazumijevao pod ''vojnim ciljevima , pucajući po svom nekadasnjem gradu.
Ja sam već objasnio negdje gore šta podrazumijevam pod vojnim ciljevima.Ti ćeš mi možda vjerovati,neko drugi neće...
Negdje prije na ovoj temi sam pročitao post(ne mogu da se sjetim ko je pisao,a mrsko mi da tražim)u kojem kaže da su snajperisti Armije BIH gađali u 99% slučajeva samo vojnike VRS. Da je rekao da je on bio snajperista i da je gađao samo vojnike,ja bi mu i povjerovao,ali mu ovako ne vjerujem.
Neko gore spomenu Rumune.Ja sam cijeli rat bio pripadnik VRS,a prvi put sam čuo da je bilo i Rumuna u našoj vojsci,od vas na ovom forumu.
nibergsund

#791 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

Komentarisao sam i na tim temama.

@uštipak:
Nisam bio na tom kalibru,a bio sam komandir,nišandžija i računač.
svjezi_ustipak

#792 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by svjezi_ustipak »

nibergsund wrote:Komentarisao sam i na tim temama.

@uštipak:
shvatio sam da si bio komandir cim si spomenuo artiljerijski dvogled i da si osmatrao grad.
majke ti koliko ste bili aktivni za vrijeme deblokade Sarajeva 1995? ti si tada sa Borija premjesten negdje drugo. jeste ista manje djelovali nego sto je to bilo tokom 1992-1994?
nibergsund

#793 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

svjezi_ustipak wrote:

@uštipak:
shvatio sam da si bio komandir cim si spomenuo artiljerijski dvogled i da si osmatrao grad.
majke ti koliko ste bili aktivni za vrijeme deblokade Sarajeva 1995? ti si tada sa Borija premjesten negdje drugo. jeste ista manje djelovali nego sto je to bilo tokom 1992-1994?
Ako misliš na onaj vaš napad krajem ljeta 95.,bili smo i te kako aktivni.Ja sam tad bio na Mrkovićima.Kao što znaš odbili smo sve napade.Tokom 94.je artiljerija bila povučena iz okoline Sarajeva,poslije one frke u Markalama.Tad smo uglavnom bili na "vanjskom prstenu"kad je Josipović "radio" Polom,Jasen i Moševićko brdo.Bili smo u nekoj vukojebini na Visojevici.
pirpa

#794 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by pirpa »

.
Last edited by pirpa on 04/05/2018 14:25, edited 1 time in total.
svjezi_ustipak

#795 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by svjezi_ustipak »

nibergsund wrote:
svjezi_ustipak wrote:

@uštipak:
Ako misliš na onaj vaš napad krajem ljeta 95.,bili smo i te kako aktivni.Ja sam tad bio na Mrkovićima.Kao što znaš odbili smo sve napade.Tokom 94.je artiljerija bila povučena iz okoline Sarajeva,poslije one frke u Markalama.Tad smo uglavnom bili na "vanjskom prstenu"kad je Josipović "radio" Polom,Jasen i Moševićko brdo.Bili smo u nekoj vukojebini na Visojevici.
koliko smo vas mi uspjeli te godine poklopiti nasom artiljerijom kad smo krenuli u ljeto 1995 na Sarajevo?

i majke ti, odakle dobiste one granate za ZIS te godine? na nekim stajalo 1957 :D

p.s. pa na Mosevackom brdu su bili Rusi te godine. napadali nase. zar nisu?
nibergsund

#796 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

pirpa wrote:
nibergsund wrote: Nisam bio na tom kalibru,a bio sam komandir,nišandžija i računač.
Alal ti vera , strasan si nisandzija i racunac bio!
spomenuo si u nekoliko postova da si bio na poljinama, bio sam gore i vidio sam kakav si imao pogled na grad.
Sto se tice medicinskog centra i saobracajnog fakulteta istina je da su bili vojni ciljevi al nikako ne svatam kako si utvrdio da su neboderi na jezeru vojni cilj.
jedina dva razlozoga koja mi padaju na pamet su ?

1- zaklanjali su ti pogled na neki voljni cilj koji je bio iza nebodera pa si htjeo samo da skres nebodere da bi imao bolji pogled.

2-izracunao si i nisanio snajperistu koji je bio lociran u neboderu.( dvoumim se u vezi ovog jel cisto sumnjam da smo imali toliko snajperista koliko si isupucao granata u nebodere.
tvoj kolega na minobacackoj bateriji nije bio tako strucan kao ti, on nije tako cesto kao ti bio precizan i iskusan.
Moja zona dejstva sa Poljina nisu bili nikakvi neboderi,nego vaša utvrđenja na Ugorskom, Menjaku,Barici i Žuči(kota 850).
I nemoj biti glup,nisam ja izračunao nikakvog snajperistu.Pričaš kao malo dijete.Ciljeve dobijemo od izviđača,koji su na prvoj liniji ili čak ispred nje.Cilj se ucrta u kartu,onda se izračuna daljina i na osnovu tablica elementi.
nibergsund

#797 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

@uštipak:
Za Ruse ne znam stvarno.Možda je bio poneki Rus u akciji,ali kao pojedinac.Glavninu napada su odrađivale Ilijaška i Vogošćanska brigada.
Ovo pitanje u vezi granata za zis me zasmijalo.Otkud znam odakle su stizale.A što se tiče poklapanja,na Borijama ste nas rokali stalno,iako nije bilo borbi.Imali smo dosta sreće,pa nije bilo žrtava.Na Mrkovićima u toku vaše ofanzive,ja lično nisam bio pod vašom artiljerijskom vatrom,valjda zato što smo bilo na velikoj nadmorskoj visini i dobro zaklonjeni.Bilo je rijetkih pokušaja da nas pronađete,ali ste bili veoma neprecizni.
svjezi_ustipak

#798 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by svjezi_ustipak »

nibergsund wrote:@uštipak:
Za Ruse ne znam stvarno.Možda je bio poneki Rus u akciji,ali kao pojedinac.Glavninu napada su odrađivale Ilijaška i Vogošćanska brigada.
Ovo pitanje u vezi granata za zis me zasmijalo.Otkud znam odakle su stizale.A što se tiče poklapanja,na Borijama ste nas rokali stalno,iako nije bilo borbi.Imali smo dosta sreće,pa nije bilo žrtava.Na Mrkovićima u toku vaše ofanzive,ja lično nisam bio pod vašom artiljerijskom vatrom,valjda zato što smo bilo na velikoj nadmorskoj visini i dobro zaklonjeni.Bilo je rijetkih pokušaja da nas pronađete,ali ste bili veoma neprecizni.

nikad nisam mogao skontat jeste vi fakat vjerovali u tu suplju pricu o hiljadama dobro naoruzanih zelenih beretki u gradu. to mi je uvijek misterija ostala.

na Mrkovicima vas i ne mozemo pronaci odozdo sem cistom srecom. ja ga castim ko nadje tackasti cilj na visini orudjem iz kotline :D

taj ZIS je derao Grdonj opako. granate decenijama stare ali pucaju k'o da su juce proizvedene. sto ti je Rus... :D :D

sa Mrkovica je doletila minobacacka mina na Markale, 120 mm cini mi se. kakva je reakcija gore bila na Markale? nisu raja povjerovala u to ili...?
nibergsund

#799 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by nibergsund »

:dance:
svjezi_ustipak wrote:
nibergsund wrote:@uštipak:

nikad nisam mogao skontat jeste vi fakat vjerovali u tu suplju pricu o hiljadama dobro naoruzanih zelenih beretki u gradu. to mi je uvijek misterija ostala.

na Mrkovicima vas i ne mozemo pronaci odozdo sem cistom srecom. ja ga castim ko nadje tackasti cilj na visini orudjem iz kotline :D

taj ZIS je derao Grdonj opako. granate decenijama stare ali pucaju k'o da su juce proizvedene. sto ti je Rus... :D :D

sa Mrkovica je doletila minobacacka mina na Markale, 120 mm cini mi se. kakva je reakcija gore bila na Markale? nisu raja povjerovala u to ili...?
Ja lično nisam vjerovao o hiljadama zelenih beretki,ali sam vjerovao u priču o hiljadama izbjeglica iz istočne Bosne,koji su bukvalno zatrpali Sarajevo.Imali ste desetostruko više ljudstva.
Da Grdonj...zatim Pašino brdo,Hrastovi,Hladivode,Vasin Han,Emerovica,Baruthana,Ophođa....
Sjedio sam sa minobacačlijama sa Mrkovića.Razgovarali smo na temu Markale.Oni su mi rekli da su gađali neke ciljeve u gradu tih dana.Ali samu pijacu ne.Nisu mogli vidjeti da li je njihova granata pala na pijacu,ali mi je njihov komandir objasnio da nikako nije moguće da jedna granata ubije 70 i rani 200 ljudi.Neko kaže da je sve namješteno,da su Markale minirane.Ja lično ne želim da dajem sud,jer nisam direktni svjedok događaja.Iz poštovanja prema žrtvama.
karamazov

#800 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karamazov »

Dozer wrote:Slikama je vjerovatno trebala dokazati svoja djela. Na razdaljini od 200-300m, sto je otprilike bila i neka standardna daljina na kojoj je pogadjala, sasvim se lijepo moze uslikati covjek ili zena kako leze na cesti, ukljucujuci i okolne objekte kako bi se vidjelo gdje se to desava.

Zasto bi onome ko izradjuje slike bilo nesto sumnjivo? Ljudi su izradjivali raznorazne slike, svega i svacega, za svoje neke albume ili sta ja znam sta sve ne, pa zasto bi onda jos jedna osoba u nizu bila nesto posebno sumnjiva?

@nibergsund
Mozda zato sto je "radjeno" iznutra, a ne izvana? Ponavljam - pare nisu nadjene, a po broju slika pomnozeno sa cifrom trebalo ja da ima finu svoticu, pa pretpostavljam da ipak nije bila dobila nista od toga i da joj je to bilo obecano. S druge strane, teza o uklanjanju "neposlusnih i nepodobnih", za sta bi bila placena od strane nasih, jednostavno je totalno suplja posto je vise nego tesko provjerovati da je neka zena koja nosi cekere s malo jada s pijace bila "neposlusna i nepodobna". Ili cica od 70 godina koji je izasao na prozor da udahne malo zraka, i sl.
Naravno da je bilo nerasvijetljenih i cudnih stvari po gradu, ali ovo sigurno ne spada u to.
Hm... Ako moze zamolio bih za jos detalja ...Kako je tekla akcija hapsenja...jesi li ti tad tu bio prisutan...kako je izgledala ta zena ...jel bila uzrujana...koliko godina otprilike...kakve gradje..koji je to snajper tacno bio..jel policija sprovela detaljniju istragu u slucaju da je imala saucesnika...eto jos neceg ako se sjecas???
Znas li jos nesto i za onoga sto je dejstvovao sa VelUsica , taj je morao biti ono bas. bas lud... Zamisli da neko vas sa Vraca dejstvuje prema Grbavici i misli da nece biti otkriven, kao eto puca se iz vaseg djela grada sa one strane Miljacke :-)
Post Reply