Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#776 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

zecko_kupuz wrote:
Bosanski_kralj wrote:Drago mi je što je Baljić pomoćnik, samo ne znam koji će njegovi zadaci biti na toj poziciji?
Da ulijeće i izvodi slobodnjake umjesto Salihovića. :lol:
:lol:
Jes, još kad se zna da Salihovića neće biti 4 utakmice, ostajemo bez izvođača za slobodne sa desne strane. Vidi se da Sušić na sve misli. :D
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#777 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Bosanski_kralj wrote:
zecko_kupuz wrote:
Bosanski_kralj wrote:Drago mi je što je Baljić pomoćnik, samo ne znam koji će njegovi zadaci biti na toj poziciji?
Da ulijeće i izvodi slobodnjake umjesto Salihovića. :lol:
:lol:
Jes, još kad se zna da Salihovića neće biti 4 utakmice, ostajemo bez izvođača za slobodne sa desne strane. Vidi se da Sušić na sve misli. :D
Hmm, Baljicu je ,,tek'' 36 godina, buduci da nepamtim kad je i sa 26 bilo koga pretrcao, trebalo bi vidjeti u kakvom mu je stanju ljevica, na terenu bi nam daleko korisniji bio dok se Salihovic ne vrati :D
Bosnolog

#778 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosnolog »

A1fa wrote:
Hmm, Baljicu je ,,tek'' 36 godina, buduci da nepamtim kad je i sa 26 bilo koga pretrcao, trebalo bi vidjeti u kakvom mu je stanju ljevica, na terenu bi nam daleko korisniji bio dok se Salihovic ne vrati :D
Imamo Semira Stilica koji moze uci umjesto Salihovica,...Salihovic mora voditi racuna jer je njegov temperament jako problematican,....evo zbog gluposti nas je kostao cetiri utakmice zabrane i bacanje upalajca debila u stadion koji je pogodo sudiju i to je sve uticalo na visinu kazne kjoj je Slihovic kumovao.U svom Njemackom timu se potukao.
jeza u ledja

#779 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Bosnolog wrote:
A1fa wrote:
Imamo Semira Stilica koji moze uci umjesto Salihovica,...Salihovic mora voditi racuna jer je njegov temperament jako problematican,....evo zbog gluposti nas je kostao cetiri utakmice zabrane i bacanje upalajca debila u stadion koji je pogodo sudiju i to je sve uticalo na visinu kazne kjoj je Slihovic kumovao.U svom Njemackom timu se potukao.
Sto se tice Salihovica, sve ovisi od toga hocemo naci pravog lijevog beka (Papac?) ili ne.
A njega mogu mijenjati ili Medunjanin ili Stilic.
Bosnolog

#780 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosnolog »

jeza u ledja wrote:
Bosnolog wrote:
A1fa wrote:
Sto se tice Salihovica, sve ovisi od toga hocemo naci pravog lijevog beka (Papac?) ili ne.
A njega mogu mijenjati ili Medunjanin ili Stilic.
:thumbup: :bih:
Djokej

#781 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Malo veselja nije na odmet... :lol: :bih:
Globus

#782 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Globus »

Djokej wrote:
Jarane ya mocne pjesme :oops: Imal gdje cijeli album njegov download da ne trazim ? :D
luckylaka

#783 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Ne znam kolko je tacna info.da je trener golmana rep.Lugusic otisao sa Cirilom u Kinu.Ako je tacna znaci treba nam trener golmana.Zato Pape slusaj dobro .Slobodan Janjus ili Enver Maric je moj prijedlog.(znal iko cital Pape ovaj forum,ako ne cita jebiga)Cita onaj kako se zove,,Hantraga,on je dobar sa clanovima predsjednistva.,,Hantraga,,predlozi ovu dvojicu za trenere golmana,haj bog ti dao uradi nesto pametno za ovu repku i dobices autogram od Medunjanina-ja sredim
radeljas

#784 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by radeljas »

jeza u ledja wrote: a Balja...kakve li on predispozicije i iskustvo ima da bude trener repke?!?
Otprilike iste kao i Bolic ili Barbarez.[/quote]

bolic i barbarez su prije svega u karijeri, a i za reprezentaciju napravili i dali puno vise nego ovaj harmonikas i pjevac. barbarez je ugledan i u njemackoj je u upravi hamburga. bolic istina nije, ali nije se ni kandidovao za nasu repku. zasto ne moze barbarez, a moze baljic ??????
za mene je susic totalno razocarenje. nikad nije bio previse inteligentan - a ovo sad je katastrofa. pristao je odmah u startu na ono sto savez zanima, a to su pare i to kratkorocno da pokriju vlastitu pljacku. uzeti nekakvog baljica bez apsolutno ikakvog iskustva je smjesno. kao on zna igrace. ma sta znas - pa ne mozes biti autoritet ni dzeki, ni misimovicu, a ni spahicu. smjesno i zalostno. steta ove generacija u ovakvim rukama i sa ovakvim savezom.
071

#785 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 071 »

shaqqa wrote:Šta, sad ne valja ni Baljić :-)
Ja nikad neću skontati naš narod, 10 godina se kukumače, zapomaga "hoćemo legende u savezu i na klupi blablabla". Onda za selektora dođe vjerovatno i ponajveća legenda koja za svog pomoćnika odabere jednog od najuspješnijih BH igrača svih vremena i opet raja pljuju "buaaaa Safete, ti si kloc, vodio si lijeve ekipe, pjevač ti asistent i sl".
Pa života mi nama da Sir Alex dođe za selektora, 60% raje sa ovog foruma bi reklo "pu jebo majku kud on, gledaj kako samo žvače onu žvaku"...
Šta ne kontaš? Kakve predispozicije i iskustvo ima Baljić da bude trener REPREZENTACIJE? Kakve predispozicije i iskustvo ima Barbarez da bude selektor REPREZENTACIJE?
mikogoago

#786 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Barbarez i Kodro su mi pravo dragi likovi,ali citajuci ovdje neke koji ih na silu guraju sa nekim tankim argumentima koji se mogu uzeti i kao kontraargumenti ili nemaju nicega slicnog sa fudbalom ,jos cu ih na kraju ni krive ni duzne zbog ovih bajnih selektora zamrziti.de ba ljudi ohladite malo i shvatite vec jednom Susic je SELEKTOR i treba mu apsolutna podrska sviju nas.Manite se vise suplje.Jedino mjerilo ce biti njegovi rezultati i to je to.Ne skacite covjeku za vrat ako ne lupa gluposti i ako ne voli medije i intervjue.Mislim stvarno...
shalla

#787 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

071 wrote:
shaqqa wrote:Šta, sad ne valja ni Baljić :-)
Ja nikad neću skontati naš narod, 10 godina se kukumače, zapomaga "hoćemo legende u savezu i na klupi blablabla". Onda za selektora dođe vjerovatno i ponajveća legenda koja za svog pomoćnika odabere jednog od najuspješnijih BH igrača svih vremena i opet raja pljuju "buaaaa Safete, ti si kloc, vodio si lijeve ekipe, pjevač ti asistent i sl".
Pa života mi nama da Sir Alex dođe za selektora, 60% raje sa ovog foruma bi reklo "pu jebo majku kud on, gledaj kako samo žvače onu žvaku"...
Šta ne kontaš? Kakve predispozicije i iskustvo ima Baljić da bude trener REPREZENTACIJE? Kakve predispozicije i iskustvo ima Barbarez da bude selektor REPREZENTACIJE?
Jel ti znaš koja je uloga trenera u reprezentaciji? Na kraju krajeva, on je rekao da će mu Baljić biti pomoćnik, nije rekao da će biti trener. Borče u stručnom štabu ima ulogu trenera prema tome ne lupetajte bezveze.
Mislite li je li bolje da most između igrača i selektora bude jedan Baljić (nije otišao u Real zbog harmonike sigurno) koji je nedavno završio karijeru i koji jako dobro zna poziciju igrača ili da to bude neki 50-godišnjak koji je tu samo da popuni nacionalni ključ?
Ovo za Barbareza nemam namjeru da se uvlačim u priču, prežvakano je ovdje 50 stranica o "predispozicijama i iskustvu" Guardiole i ostalih uspješih trenera/selektora i mislim da nema potrebe dalje razglabati o tome. Dobili smo novog selektora i pomoćnike i mislim da nije fer prema Sergeju da ga se više pominje u tom kontekstu...
mikogoago

#788 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo sta kaze Sliskovic:
Jedan od ponajboljih igrača iz Sliškovićevog mandata, Elvir Baljić novi je pomoćnik Safeta Sušića na klupi reprezentacije. Blaž smatra da se Sušić dolaskom na mjesto selektora nije baš najbolje snašao ali je pozitivnim ocijenio dolazak Elvira Baljića na mjesto pomoćnika.

Mislim da je Safet imao određeni problem dolaskom u Sarajevo i prilikom preuzimanja reprezentacije jer nije imao uvid u odabir pomoćnika u stručnom stožeru. Malo je lutao u izboru i pokušavao naći najbolja riješenja, imao je malih problema što se tiče toga. Bilo je nekih kontakata i samnom što sam ja odbacio, ne zato jer ne želim biti pomoćnik nego iz razloga jer mi u ovom trenutku finansijski nije odgovarala takva ponuda. Mislim da Elvir u ovom trenutku može pomoći Safetu Sušiću.

Završava kurs za trenera, dobro je što poznaje mentalitet, karakter, mane i vrline pojedinih igrača i mislim da bi selektoru Sušiću mogao dati neki dobar savjet. Možda je mala mana Elvirovo neiskustvo ali on je mlad i ambiciozan i vjerujem da će ta saradnja biti kvalitetna. Ne znam kakva je situacija oko pomoćnika bivšeg selektora Blaževića, Borčeta Sredojevića, mislim da bi bilo dobro da on ostane u reprezentaciji jer poznaje gotovo cijeli tim i mogao bi biti od velike pomoći Sušiću, rekao je Blaž Slišković na kraju razgovora za --- SPAM ---. :thumbup:
Djokej

#789 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Globus wrote:
Djokej wrote:
Jarane ya mocne pjesme :oops: Imal gdje cijeli album njegov download da ne trazim ? :D
Imaš na you tubu desteak pjesama, strašne stvari.. Ima da se sluša na poluvremenu u svlačionici naše ekipe.. :D
Globus

#790 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Globus »

Djokej wrote:
Globus wrote:
Djokej wrote:
Imaš na you tubu desteak pjesama, strašne stvari.. Ima da se sluša na poluvremenu u svlačionici naše ekipe.. :D
Kako su mu mocne pjesme :D Ovo ce da se slusa :D
Bosanski_kralj

#791 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Eno sad nevalja što je pomoćnik bez iskustva. :-)
Pa nekako mi je logično da se u stručnom štabu napravi kombinacija iskustva i mladosti. Bilo bi idealno da je to kombinacija Sušić - Barbarez, ali i ovako sa Baljićem kao pomoćnikom je dobro
Djokej

#792 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Globus wrote: Imaš na you tubu desteak pjesama, strašne stvari.. Ima da se sluša na poluvremenu u svlačionici naše ekipe.. :D
Kako su mu mocne pjesme :D Ovo ce da se slusa :D[/quote]
Šta da se sluša, ima da bude nastup uživo pred utakmicu protiv Francuza.. :dance:
Globus

#793 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Globus »

Djokej wrote:
Globus wrote: Imaš na you tubu desteak pjesama, strašne stvari.. Ima da se sluša na poluvremenu u svlačionici naše ekipe.. :D
Kako su mu mocne pjesme :D Ovo ce da se slusa :D
Šta da se sluša, ima da bude nastup uživo pred utakmicu protiv Francuza.. :dance:[/quote]
Ja bi vise volio to nego protiv danske kad su Nazif Pecurka i Donna grlata pjevali :D :lol: :lol: Balja bi napravio lom :D Da hoce doc u diskoteku neku kod nas :oops:
Djokej

#794 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djokej »

Joj kad se sjetim te blamaže, pred najveću utakmicu oni doveli one folkere.. Sjećem se starog svog, (nostalgični roker) kaže e vala ne zaslužujemo da prođemo... Tako i bi... :D Baš je to najveća sramota i odraz ozbiljnosti pojedinih čelnika...
burek_in_space

#795 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Jeste li se isprichali?!
Jeste :oops:

Hajmo sada nazad na zadatu temu... ;-)
janje_

#796 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by janje_ »

burek_in_space wrote:Jeste li se isprichali?!
Jeste :oops:

Hajmo sada nazad na zadatu temu... ;-)
na svaki susicev potez nikako da se otmem (prvom) dojmu kad sam cuo da su ga izabrali - kao da je zadnjih par godina pravio drustvo han-solu u hibernaciji i bio zamrznut negdje na udaljenom planetu - covjek ko da veze nema sta ce dogadja u i oko naseg fudbala, igraca, navijaca i ostalog..
burek_in_space

#797 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

janje_ wrote:
na svaki susicev potez nikako da se otmem (prvom) dojmu kad sam cuo da su ga izabrali - kao da je zadnjih par godina pravio drustvo han-solu u hibernaciji i bio zamrznut negdje na udaljenom planetu - covjek ko da veze nema sta ce dogadja u i oko naseg fudbala, igraca, navijaca i ostalog..
Za razliku od Cire Blazhevica, koji je znao pochetnih 11 i prije nego je saznao da je izabran za selektora. :-)
Mozhda je i meni djelovao tako na samom pochetku, ali sa par svojih poteza, od kojih mi se nekako najvishe dojmio taj da ne podilazi novinarima (bar zasad), chovjek pochinje pokazivati da ima shlifa za posao koji obavlja, a rezultati su jedino mjerilo po kojem treba da mu sudimo. Bar ja tako gledam na to.
janje_

#798 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by janje_ »

burek_in_space wrote:rezultati su jedino mjerilo po kojem treba da mu sudimo. Bar ja tako gledam na to.
stoji i to, ali kakav to rezultat treba biti protiv saudijske arabije, pa da se malo promijeni dojam?
sve i da 7:3 pobijedimo..
jeza u ledja

#799 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

janje_ wrote:
burek_in_space wrote:rezultati su jedino mjerilo po kojem treba da mu sudimo. Bar ja tako gledam na to.
stoji i to, ali kakav to rezultat treba biti protiv saudijske arabije, pa da se malo promijeni dojam?
sve i da 7:3 pobijedimo..
Rezultati u kvalifikacionim utakmicama naravno.
cyprus

#800 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Haj neću reć da je skroz nebitno s kim ćemo igrat prijateljske utakmice, ali brate pridodajete preveliku važnost ovim utakmicama, pogotovo što na osnovu njih sudite selektoru i to unaprijed.

Taman zijanili 7:0, ja o Papetu počinjem formirat mišljenje tek nakon prve kvalifikacione utakmice. Do tada ima moju (a trebalo bi i svačiju) početničku podršku.
Locked