1946 wrote:Vragolan wrote:uh sto ne mogu dusebriznika a kada bi se vasa imovina unistavla onda bi n sav glas krestali gej je sad policija
evo da ispravim
1946 wrote:Vragolan wrote:uh sto ne mogu dusebriznika a kada bi se vasa imovina unistavla onda bi n sav glas krestali gej je sad policija
----------------------------------------------------zonbirile wrote:
radili svoj posao?
OK,
-tukli momke i ljude koji nisu bili na tekmi vec su otisli da preparkiraju auta da ne bi bila razbijena
-prebili dedu secerasa
-prebili frajera u bordo dresu koji je stajao sa zenom i djetetom
-izudarali njegovu zenu
-prebili dijete od 13 godina
-prebili manekenku i njenog momka koji im je rekao da ga ne tuku pendrecima
-prebili raju koja je izlazila iz kafica Gogo, Oscar a nisu bili na tekmi
-prebili momke koji su stajali pored one kafane blizu stadiona jer nisu od policijskog obruca mogli nigdje drugo proci, oni nisu gadjali muriju niti su sta dobacivali, frka je bila na suprotnoj strani parkinga
-odvukli zavezanog momka i prebili ga zavezanog na podu, 8 idiota ga sutalo kako je stiglo (ima snimak)
zaboravio sam momka od 15 godina koji je isti dan dobio batine od prasinara u parku kad su bili protestizonbirile wrote: ----------------------------------------------------
grešiš samo u jednom,policija u grupnim,masovnim neredima drukčije postupa i to svugdje na svjetu.Tada su moguće svakakve "greške" zato se pametan čovjek kloni tkz. navijača,demonstranata i sl.Pogledaj sve okršaje policije sa masom pa skontaj sam.Što u tretmanu mase,nastrada i izdvojeni pojedinac,bože moj.Kada se naučite navijati i posmatrati utakmicu i frke i ovakvih nebuloza će biti manje-nikako.Dotle pamet u glavu i pendrek u ruke.
Jel se mi znamo? Jel ti to slucajno znas gdje idem, sta pijem, sta jedem, jel divljam ili ne?Vragolan wrote:
dzaba zonbrlie
svi bi demokratije i ljudskih prava kad policija marise a kada oni divljaju tad ih demokratija i ljudska prava i ne zanimaju
normalan covjek se kloni organizovanih grupa navijaca, normalan covjek ce pokusati izbjeci kordnon policije, noramlan covjek policajcu na duznsoti nece nista reci, noramlan covjek kada vidi policajca sa stitom, kacigom i pendrekom nece prilaziti na 100m, a ako taj normalan covjek popije pendrek neka se zali navijacima jer da nije njih ne bi bilo ni policije tucigara wrote:Jel se mi znamo? Jel ti to slucajno znas gdje idem, sta pijem, sta jedem, jel divljam ili ne?Vragolan wrote:
dzaba zonbrlie
svi bi demokratije i ljudskih prava kad policija marise a kada oni divljaju tad ih demokratija i ljudska prava i ne zanimaju
Normalan čovjek će POKUŠATI da izbjegne policiju, ali nenormalan policajac NEĆE pokušati da izbjegne normalnog čovjeka...Vragolan wrote:normalan covjek se kloni organizovanih grupa navijaca, normalan covjek ce pokusati izbjeci kordnon policije, noramlan covjek policajcu na duznsoti nece nista reci, noramlan covjek kada vidi policajca sa stitom, kacigom i pendrekom nece prilaziti na 100m, a ako taj normalan covjek popije pendrek neka se zali navijacima jer da nije njih ne bi bilo ni policije tucigara wrote:Jel se mi znamo? Jel ti to slucajno znas gdje idem, sta pijem, sta jedem, jel divljam ili ne?Vragolan wrote:
dzaba zonbrlie
a ako je tebi normalno da radis drugacije onda je to tvoj problem
jel trebam treci post stavljati da osobe prebijene od strane policije NISU BILE BLIZU ORGANIZOVANIH NAVIJACAVragolan wrote:normalan covjek se kloni organizovanih grupa navijaca, normalan covjek ce pokusati izbjeci kordnon policije, noramlan covjek policajcu na duznsoti nece nista reci, noramlan covjek kada vidi policajca sa stitom, kacigom i pendrekom nece prilaziti na 100m, a ako taj normalan covjek popije pendrek neka se zali navijacima jer da nije njih ne bi bilo ni policije tucigara wrote:Jel se mi znamo? Jel ti to slucajno znas gdje idem, sta pijem, sta jedem, jel divljam ili ne?Vragolan wrote:
dzaba zonbrlie
cigara wrote:
jel trebam treci post stavljati da osobe prebijene od strane policije NISU BILE BLIZU ORGANIZOVANIH NAVIJACA
koja si ti ameba
hoces da analiziramo karakter'Vragolan wrote:cigara wrote:
jel trebam treci post stavljati da osobe prebijene od strane policije NISU BILE BLIZU ORGANIZOVANIH NAVIJACA
koja si ti ameba
a ovo boldriano samo dokazuje tvoj navijacki karakter i tvoj karakter u opste, ni je ni cudo da dobijes pendrek
pa kako su onda dobili batine to policija napustila kordon da bi tukla tamo neke ljude daj BA
Zbog posla moram redovno ici na detaljne ljekarske preglede i tu svaki put ustanove da sam normalan, jer bih drugačije ostao bez posla. Biti član organizovane grupe navijača nije protuzakonito i ja kao normalan (mentalno zdrav) sam ponosni član jedne takve grupe. Ne kršim nikakve zakone (osim što ponekad možda idem malo brže od propisane brzine na cesti) i nemam zbog čega izbjegavati kordone policije, nikad ne pričam sa policajcima jer ne podnosim bahatost u odgovorima od nekog koga ljubazno upitam, ako šta trebam pitati pitam obične ljude. Zašto ja ne bih prilazio policajcu sa štitom i pendrekom? U ovoj zemlji ja koliko znam postoji sloboda kretanja, tim stajanjem 100 metara od policije ne kršim nikakav zakon, pogotovo ako ja stojim na nekom mjestu, a tek poslije policija se tu poreda, ili nemam kuda drugo proći nego pored policije. Šta ću se žaliti navijačima, nikad nisam imao problema ni s jednom grupom (bio jedan manji incident ljetos, ali to je bilo djelo pojedinca, koji je bacio flašu prema mom autu, ali je fulio tako da i nije nešto ozbiljno). Ako je tako, onda se i ti žali Bogu ako popiješ degenek/kamen/blabla od navijača, jer ipak Bog ih je dao na svijetVragolan wrote:normalan covjek se kloni organizovanih grupa navijaca, normalan covjek ce pokusati izbjeci kordnon policije, noramlan covjek policajcu na duznsoti nece nista reci, noramlan covjek kada vidi policajca sa stitom, kacigom i pendrekom nece prilaziti na 100m, a ako taj normalan covjek popije pendrek neka se zali navijacima jer da nije njih ne bi bilo ni policije tu
ovo je sasvim dovoljno. nema potrebe da se dalje o ovome prica jer na navijace ce uvijek gledati kao stoku bez obzira da im je buraz,sestra,rodjak,tetak,amidza,kolega sa posla,najbolji jaran... navijac. Kad je prpa guzici kao protesti onda se ocekuju navijaci i svi podrzavaju to (ne zbog nasilja nego zbog mase),kad neko drugi hoda gradom i isti taj vrijedja i slicno onda svi govore "joj da ih hoce horde ili manijaci sacekat",pa poslje tekme svi pametuju kako je atmosfera boli glava bila,nikad u zivotu ono nisu dozivjeli i onda sutra za iste te momke kazu kako su vakvi i nakvi.nemojte zaboraviti da je ta "stoka" mozda nekome sef ili neko ide kod "stoke" da obavi neki posao,naravno tada ih hvalite znali ili ne znali cime se bave u privatnom zivotu i nemojte zaboraviti da vecina te "stoke" ima papire ili ce imati uskoro sa fakulteta,a ako su oni "stoka" onda svi koji studiraju se "stoka".Ne seri mi o stvarima o kojima saznajes preko foruma a ja u zivo
svakako_lud wrote: Normalan čovjek će POKUŠATI da izbjegne policiju, ali nenormalan policajac NEĆE pokušati da izbjegne normalnog čovjeka...
sta je ovo, uputstvo za ponasanje u "vanrednim" situacijama model ***radna obaveza 92-95***Vragolan wrote:normalan covjek se kloni organizovanih grupa navijaca, normalan covjek ce pokusati izbjeci kordnon policije, noramlan covjek policajcu na duznsoti nece nista reci, noramlan covjek kada vidi policajca sa stitom, kacigom i pendrekom nece prilaziti na 100m, a ako taj normalan covjek popije pendrek neka se zali navijacima jer da nije njih ne bi bilo ni policije tu
Da ne citiram sve bez veze, Cimrad, mislim da nisi bio tu i da sve što pišeš se svodi na izvore rekla-kazala ili mahalaštine tipa ABA3, pa da ti u kratko pojasnim...Comrad wrote: ............Mislim, pomalo i shvatam reakciju navijaca, emocije su tu u pitanju i znamo sta se sve desavalo, ali opet hebemu treba priznati kad se napravi sranje...Nisu svi isti i nisu svi kao sa ovih snimaka, ali priznat cete da ih ima povelik broj i vi ste s njima zajedno, iako znate ko pravi probleme, vi necete nista poduzeti da ih odstranite i ne mozete to uraditi, i to je tako. Ovo govorim za sve navijacke skupine, uzeo sam sad za primjer HZ jer se eto razgovara o ovoj situaciji sa koseva.
I mislim da trebamo argumentovano razgovarati, u ovoj situaciji HZ su napravile sranje i moraju preuzeti krivicu sto su uradile i sto je dosta nevinih ljudi stradalo, a ne sve prebacati na policiju, jer logicnim slijedom dogadjaja, da nisu navijaci pravili probleme, policija ne bi morala raditi intervencije i samim tim niko nevin ne bi nastradao.Mislim da i policija pod hitno mora napraviti neki nacin pracenja problematicnih navijaca, jer opet kazem, nisu svi isti i upravo zbog nekolicine huligana generira se misljenje o hiljadama ljudi.
Tebi nešto smiješno ?General Maximus wrote:svakako_lud wrote: Normalan čovjek će POKUŠATI da izbjegne policiju, ali nenormalan policajac NEĆE pokušati da izbjegne normalnog čovjeka...
![]()
![]()
---------------------------------------------cigara wrote:zaboravio sam momka od 15 godina koji je isti dan dobio batine od prasinara u parku kad su bili protestizonbirile wrote: ----------------------------------------------------
grešiš samo u jednom,policija u grupnim,masovnim neredima drukčije postupa i to svugdje na svjetu.Tada su moguće svakakve "greške" zato se pametan čovjek kloni tkz. navijača,demonstranata i sl.Pogledaj sve okršaje policije sa masom pa skontaj sam.Što u tretmanu mase,nastrada i izdvojeni pojedinac,bože moj.Kada se naučite navijati i posmatrati utakmicu i frke i ovakvih nebuloza će biti manje-nikako.Dotle pamet u glavu i pendrek u ruke.
haj da malo analiziram, posto kazes greske i to.
-Ovaj momak u parku, frajer prebijen kod onog zida gdje je ulica Kosevsko, dakle jedno 50ak metara od mjesta dogadjaja
-Momci i stariji ljudi koji su htjeli spasiti auta s parkinga isli su iza ledja policajaca, dakle nekih 50ak metara od onih koji su se tukli s policijom, svi su drzali ruke u zraku pokazujuci kljuceve i dobacujuci da samo zele auta da sklone. -Prvi specijalac im pokaze da prodju ostali ih usput pendrecima udaraju dok ovi ne udju u auto i odu! Dakle, ni hapsenja, ni hvatanja klasicnog, cisto da ga udari!
-Jel ti moram sta pricati za dedu, covjeka s djetetom i njegovu zenu, stajali su kod autopraonice, huligani su stajali kod dandija, nije bilo dobacivanja, ti ih opravdavas? Zamisli da je tvoja familija u pitanju Ajnstajn!
-Manekenku prebili bez razloga, njenog momka momka jer je rekao da ne diraju dijete, ovo nije bilo ni blizu stadiona i tih desavanja, cak je bilo izvan policijskog obruca
-Isto iznad vrijedi i za kafice Gogo i Oscar
-Ljudi iz kafane nisu ni bili na utakmici, sjedili su u basti kafane, nema opravdanja ni za to
-Izivljavanje na zavezanoj osobi?
Ovo nisu bili jebeni protesti u BG-u gdje je masa klosara i glupana udarala i napadala druge ljude, nije bilo nacina da pogrijese na koga se treba fokusirati.
Opet ti kazem, nije uhvacen ni jedan navijac koji se tukao s murijom u toj frci, niti je prebijen, uhvaceno je par koji su ulijetali, najvise je onih koji nisu imali veze s utakmicom.
Ja bih samo volio da vi "demokrate" isto dozivite, da vam stari/brat/majka dodju kuci sa savovima i modricama pa da im onako kulturno kazete "to je policijski posao"
A nasa policija je nesposobna do krajnjih granica!
Ovo NISU BILI GRUPNI MASOVNI JEBENI NEREDI, nego klasicna tuca izmedju murije i navijaca!
To sto je plavcima zabranjeno da udaraju one sto su ih kamenjem gadjali pa picici dosli da se izive kod stadiona je druga prica
svakako_lud wrote:Tebi nešto smiješno ?General Maximus wrote:svakako_lud wrote: Normalan čovjek će POKUŠATI da izbjegne policiju, ali nenormalan policajac NEĆE pokušati da izbjegne normalnog čovjeka...
![]()
![]()
Comrad wrote:
I spominjete kako policija udara "nevine" navijaci, pa sta je ovaj zastitar kriv? Sto radi svoj posao? (pogledati na 0:56)