RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

janje_

#776 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

DaysleepeR wrote:BTW. AC/DC, Maiden, Metallica, i ostali sviraju koncerte koji nekad traju malo preko 2 sata...
bio na koncertu metalike u becu prije par godina.. 3 sata i 20 minuta.. nevjerovatno dobro raspolozeni ljudi.. u tom produzenom dijelu svirali uglavnom stare stvari sa kill 'em all, and justice for all i to.. extra dobro bilo..

a "predgrupa" ima bila heaven&hell sa rahmetli diom. ja i otiso radi njih, ali me je metalika jako pozitivvno iznenadila.. ;)
DaysleepeR

#777 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Neelix wrote:a sta bi to ti volio da sviraju?
mislim da smo ovo apsolvirali davno...
Neelix

#778 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

Sori, do mene, ne sjecam se, ak' ti nije mrsko ponovit, par bendova ili pjesama koje bi volio cuti :)
DaysleepeR

#779 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

nemam nikakve moći da utičem na izbor pjesama i bendova tako da neću sa tim ni da se zamaram

ono što iznosim je moje mišljenje da li mi se ono što mi je servirano sviđa ili ne i na to imam pravo...

:D
Neelix

#780 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

pa dobro, ne mozes uticati, ne mogu ni ja, ali ako vec smatras da nesto ne valja, onda je red da kazes kako mislis da bi trebalo biti :) kazes da ne valja izbor pjesama, a ne govoris kakav bi to izbor pjesama bio dobar.
DaysleepeR

#781 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Neelix wrote:pa dobro, ne mozes uticati, ne mogu ni ja, ali ako vec smatras da nesto ne valja, onda je red da kazes kako mislis da bi trebalo biti :) kazes da ne valja izbor pjesama, a ne govoris kakav bi to izbor pjesama bio dobar.
izbor pjesama i bendova koji su ostavili kakav takav trag u muzičkoj istoriji umjesto što su bili Bravo Smash Hit mjesec dana...
Barrett

#782 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Barrett »

DaysleepeR wrote:kome nije jasno zašto je Livio zaslužio finale trebao je biti sinoć u AG-u, čovjek je svirao od 21:20 do iza 2:00 sa dvije kratke pauze.

Larva respect, ove druge dvije zaostale skupine sam već komentarisao...
Ljudi ne znaju one pjesme koje LBTrio svira tako da se u tome ogledaju sve njihove zamjerke dotičnom Bendu. Zele se može smatrati predstavnikom sve te "raje" koja sluša rokić i pussy metal, tako da Livio nema dobre šanse u Ratu Bendova. Meni je bubnjar benda rekao dan prije emisije da nema pojma šta će svirati, i da ga boli k* ako bude i Paranoid :D ako se sjetite, nakon odsviranog Paranoida, Zele je rekao da Liviu ne leže Majke i Cane, a oni su ipak odsvirali Kreni prema meni. LBTrio je za mene najkvalitetniji bend koji svira samo zato da budu primjećeni od raznih klubova, jer Livio živi od muzike.
2407

#783 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 2407 »

janje_ wrote:
DaysleepeR wrote:BTW. AC/DC, Maiden, Metallica, i ostali sviraju koncerte koji nekad traju malo preko 2 sata...
bio na koncertu metalike u becu prije par godina.. 3 sata i 20 minuta.. nevjerovatno dobro raspolozeni ljudi.. u tom produzenom dijelu svirali uglavnom stare stvari sa kill 'em all, and justice for all i to.. extra dobro bilo..

a "predgrupa" ima bila heaven&hell sa rahmetli diom. ja i otiso radi njih, ali me je metalika jako pozitivvno iznenadila.. ;)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ni sam ne znas kako ti zavidim, ne zbog Metlice nego zbog Sabbatha i Boga za vokalom :(
irvinx1

#784 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by irvinx1 »

DaysleepeR wrote:
Neelix wrote:pa dobro, ne mozes uticati, ne mogu ni ja, ali ako vec smatras da nesto ne valja, onda je red da kazes kako mislis da bi trebalo biti :) kazes da ne valja izbor pjesama, a ne govoris kakav bi to izbor pjesama bio dobar.
izbor pjesama i bendova koji su ostavili kakav takav trag u muzičkoj istoriji umjesto što su bili Bravo Smash Hit mjesec dana...
Iako si na moj prethodni komentar koji sam ti uputio dao veoma suvisao i kavalitetan odgovor, sad si ga bas izvalio. :D

Da apsolviramo sta se tamo sviralo: Smak, EKV, Metallica, Bon Jovi, Judas Priest, Black Sabath, ACDC, Whitesnake,...
Ako ovi nisu ostavili trag u muzickoj industriji, ja zaista ne znam ko jeste.
Takodjer, primjetim da naginjes ka Larvi i Liviu. Super, dva odlicna benda, ali bi se upravo ono sto oni sviraju moglo okarakteristai kao Bravo Hitovi.

Jos jedna bitna stvar. Meni bi najvise pasalo da se tamo sviraju ruska metal muzika, ali spisak zelja je jedno, a stvarnost je drugo. Stvarnost je da ono sto se svira neko slusa, i to dobra vecina, pa zasto onda svirati Neil Younga. Karikiram, naravno.

I cemu ono oko ukusa :? Ne treba se ogranicavati. Neko slusa americki folk i metal. Da li ga to automatski diskvalifikuje u pogledu ocijene kvalitete nekog benda, makar laicke?
Uostalom, spominjao si analogiju. Do You se a pattern: Springsteen-In Flames-Pink Floyd-Evergrey-Randy Travis. Razlicito, a tako isto. Ukus ili neukus, pitanje je sada. Odgovor jasan!
Neelix

#785 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

nove pjesme ne valjaju. zato se i ne sviraju. end of stori :D
black

#786 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by black »

kad pomenuste Larvu, ono sto oni sviraju, neki nju vejv, british rock i tako to, iako licno ne gotivim (ponesto moze proci), momcima skidam kapu, odlichno im lezi to sto sviraju, bash onako i izgledom su u tom folu, to je ono sto vole danasnji mladi rokeri (vecinom), i da su nedje vani sigurno bi bolje prosli
DaysleepeR

#787 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

irvinx1 wrote: Iako si na moj prethodni komentar koji sam ti uputio dao veoma suvisao i kavalitetan odgovor, sad si ga bas izvalio. :D

Da apsolviramo sta se tamo sviralo: Smak, EKV, Metallica, Bon Jovi, Judas Priest, Black Sabath, ACDC, Whitesnake,...
Ako ovi nisu ostavili trag u muzickoj industriji, ja zaista ne znam ko jeste.
Takodjer, primjetim da naginjes ka Larvi i Liviu. Super, dva odlicna benda, ali bi se upravo ono sto oni sviraju moglo okarakteristai kao Bravo Hitovi.

Jos jedna bitna stvar. Meni bi najvise pasalo da se tamo sviraju ruska metal muzika, ali spisak zelja je jedno, a stvarnost je drugo. Stvarnost je da ono sto se svira neko slusa, i to dobra vecina, pa zasto onda svirati Neil Younga. Karikiram, naravno.

I cemu ono oko ukusa :? Ne treba se ogranicavati. Neko slusa americki folk i metal. Da li ga to automatski diskvalifikuje u pogledu ocijene kvalitete nekog benda, makar laicke?
Uostalom, spominjao si analogiju. Do You se a pattern: Springsteen-In Flames-Pink Floyd-Evergrey-Randy Travis. Razlicito, a tako isto. Ukus ili neukus, pitanje je sada. Odgovor jasan!
dobro ne razumijemo se to je dobro, nisam mislio na ove bendove koje si pomenuo sa izuzetkom Bon Jovi-a

do dan danas nisam procitao da je ijedan svjetski uspješan bend naveo Bon Jovi kao influence, a posebno Motley Crue, Scorpionse, Poison, Europe, itd.

Na te sam bendove mislio i ostali su me razumjeli.

Sto se tice posta od kurt cobaina, stari rock je i dan danas redovno pomenut kao glavni influence bendovima koji su dostigli svoj status velikih, bili oni moderni ili malo stariji... zbog toga stari rock vrijedi

ovo gore sto sam naveo kao lose je trajalo manje od 10 godina i sa razlogom nestalo i ne vidim smisla to ozivljavati

BTW. i Coverdale se stidi svoje ere hair metala
Through the late 80s and early 90s, caught in the "hair-band" era, Coverdale kept Whitesnake going with great success despite changing lineups, until the end of 1990. It is no secret that Coverdale wanted out of the business at that point. He'd grown uncomfortable with the entity he then felt Whitesnake had become, and admits that he got "caught up in it". In a candid period interview, Coverdale sums it up in one sentence:
"It got louder and louder, and so did I, to the point now where I have to get dressed up like a "girly man" and tease ones questionable bangs or hair and it's all becoming a bit... boring."
o tome ja svo vrijeme pričam a Zele traži upravo revival ovog kratkog i lošeg trenda

takođe jedan video koji govori sve o tome što ja hoću da kažem

DaysleepeR

#788 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

malo istorije i edukacije kad je to nastalo, koliko je trajalo i kako je završilo i zbog čega...

u zadnjem video Dave Mustaine lijepo kaže da je GLAM metal za njih značio Gay L.A. Metal :D

uživajte
Utokkha

#789 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Utokkha »

ove godine nisam pratio Rat bandova.

al mi je jos uvijek u sjecanju ova rasturacina iz prosle sezone:

DaysleepeR

#790 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Utokkha wrote:ove godine nisam pratio Rat bandova.

al mi je jos uvijek u sjecanju ova rasturacina iz prosle sezone:

ukop'o ih styling :D
Comrad

#791 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Comrad »

Pa emisija se zove Rat bendova, ne Rat metal bendova, pa cak ni Rat rock bendova (iako je sve okrenuto u tom fazonu), mogla se i neka klapa prijavit. :D

Nek sviraju sta hoce.
DaysleepeR

#792 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Comrad wrote:Pa emisija se zove Rat bendova, ne Rat metal bendova, pa cak ni Rat rock bendova (iako je sve okrenuto u tom fazonu), mogla se i neka klapa prijavit. :D

Nek sviraju sta hoce.
naravno da će svirat šta hoće al valjda je tv show koji je na televiziji dozvoljeno komentarisati kako pozitivno tako i negativno?
Baron_Samedi

#793 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Baron_Samedi »

Valjalo bi da Larva odsvira od Musea (kako rekose u tom su djiru) recimo "Starlight". 8-)

Nisam pratio sve, ali valjda ce svi odsvirat i jednu autorsku...ili? :?
frumpy

#794 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by frumpy »

Bar su ovaj put izveli par novijih numera, Chinese Democracy i Through Glass (od Stone Sour, ne Sweet Sour kako reče onaj idiot Štefanac), ali i nešto malo drugačije, tj. After Dark od Tita i Tarantule. (Ne računam ovdje Larvu, oni jedini odudaraju po izboru pjesama.) Ali sve u svemu, emisija stvarno postaje zamorna, pa sreća što je pri kraju ovaj serijal. Glupo je što bendovi ne izvode vlastite pjesme, ali opet Rat bendova je faličan u skoro svemu... :roll:
Last edited by frumpy on 19/12/2010 03:09, edited 1 time in total.
kokaj

#795 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by kokaj »

Aha , doista je zamorno... Poslusao sam i autorske pjesme od sudionika, nista vrijedno pomena, los je bio odabir bendova zato je tak i dosadno...

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
Neelix

#796 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

frumpy wrote:Bar su ovaj put izveli par novijih numera, Chinese Democracy i Through the Glass (od Stone Sour, ne Sweet Sour kako reče onaj idiot Štefanac), ali i nešto malo drugačije, tj. After Dark od Tita i Tarantule. (Ne računam ovdje Larvu, oni jedini odudaraju po izboru pjesama.) Ali sve u svemu, emisija stvarno postaje zamorna, pa sreća što je pri kraju ovaj serijal. Glupo je što bendovi ne izvode vlastite pjesme, ali opet Rat bendova je faličan u skoro svemu... :roll:
Štefanec, a ne Štefanac, kako reče onaj.... :D
Vragolan

#797 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

frumpy wrote:Bar su ovaj put izveli par novijih numera, Chinese Democracy i Through the Glass (od Stone Sour, ne Sweet Sour kako reče onaj idiot Štefanac), ali i nešto malo drugačije, tj. After Dark od Tita i Tarantule. (Ne računam ovdje Larvu, oni jedini odudaraju po izboru pjesama.) Ali sve u svemu, emisija stvarno postaje zamorna, pa sreća što je pri kraju ovaj serijal. Glupo je što bendovi ne izvode vlastite pjesme, ali opet Rat bendova je faličan u skoro svemu... :roll:
kad sam ovo cuo upiskio sam se od smijeha

@nelixe vidjen si kako kako drzis zastavu supernove i kako sizis :P :evil:
Neelix

#798 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Neelix »

nisam bio u slogi ;) nit navijam vise za supernovu :D
black

#799 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by black »

Vragolan wrote:
@nelixe vidjen si kako kako drzis zastavu supernove i kako sizis :P :evil:
mislim da su ono likovi iz mostara :mrgreen: