Šta vam smeta u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saravara

#776 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by saravara »

Kemal Malovčić wrote:Smeta mi anomalija željezničar.
koji si ti bilmez....
bella_ciao

#777 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by bella_ciao »

Zatamnjena stakla wrote:Jes kad ti roka iz Barlotija svaki vikend. Kad ti iz Ježa udara u sred grada.

Inače mi smeta želja.

Dobro, vise se zajebavam neg sto sam ozbiljan. Al eto, jos uvijek nema kluba ko sto je taj Tron npr. i nek nema, ako se ubrzo pojavi u uzem jezgru grada, bjezat cu, odoh ako nista u Gornji Vakuf/Uskoplje il nes slicno, da tamo na miru zivim :D
gidra

#778 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by gidra »

bella_ciao wrote:Pa ima renome, ocigledno, i pored toliko stanovnika jos nemamo diskoteku ko Tron u sred sarajva, to ti je dokaz. Ima mozda po ruralnim mjestima tipa ilidza i to :D
Žestoko fulaš, nisi ti izgleda ni vidio noćnog života u Sarajevu, čim spominješ Boeme koji ne rade već minimum 8 godina, tu je Vojvoda otvorio wine bar i čuj renome :lol: ... Bilo bi diskoteka da narod ima para, noćni život u Sarajevu je pao onoj stvari za uši. Sarajevo živi za SFF ostalo je karna na kvadrat.
Bila je nekad Aqua, diskoteka tipa Tron, davno zatvoreno. Bili su Bazeni, mislim i sad su tu ali propalo, slabo radi. Bio Inn u Holidey Inu, zatvoreno prije 7-8 godina.
Kafane koje solidno rade i koje su vazda krcate: Jež, Bosna, Sloga i ponekad Hacienda.
Imaš i ovih šminkerskih mjesta, pivnice, pubovi, Peoples na M.Dvoru, par kafića u Centru ali to je do 12-1,2 i kraj. U ove četri se ostaje do 5-6 :D.. Ne treba zaboraviti ni Podrum a ni PussyGalore u kojima se također može ostati do kasno, mada mi je raja tu hafifna, sve nekakvi narkomani :D ..
A otvori se i ovaj novi Aquarius Vils klub, nije loše samo prevelika gužva, raja čeka i po pola sata-sat da uđu.
Najbolje mjesto za izaći je trenutno u stočnom Sarajevu, Bacchus.
gidra

#779 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by gidra »

bella_ciao wrote:
Zatamnjena stakla wrote:Jes kad ti roka iz Barlotija svaki vikend. Kad ti iz Ježa udara u sred grada.

Inače mi smeta želja.

Dobro, vise se zajebavam neg sto sam ozbiljan. Al eto, jos uvijek nema kluba ko sto je taj Tron npr. i nek nema, ako se ubrzo pojavi u uzem jezgru grada, bjezat cu, odoh ako nista u Gornji Vakuf/Uskoplje il nes slicno, da tamo na miru zivim :D
Hajd da ti odgovorim i na ovaj post jer izgleda da ti nisi jedno 10ak godina u Centar došao... Davno ti je bio vakat da bježiš u Uskoplje :D
Mrtvi Centar grada i 70% su lokali koji puštaju džigaru:
Downtown, Jež, Kiborg, Red, Pirati, Đulagin Dvor, pa milion onih kafanica po Čaršij itd... Turbofolkeri su odavno in :lol:
bella_ciao

#780 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by bella_ciao »

Boemi ne rade toliko dugo? Daj me nemoj. Ma nemam ja pojma :lol:

Stvarno ne izlazim na ta mjesta nit imam pojma o njima, mislim znam ja dje to sve al bas ne idem tamo, nit volim sminku nit volim sabane al et sad to nekako isto. A zivim u SA i izlazim :D
amiliana

#781 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by amiliana »

Cuj diskoteke izumrle :lol:

Sta je onda Camel Smash u Sanskom Mostu?
Seoskivaralica

#782 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Seoskivaralica »

amiliana wrote:Me znam ne boravim u Sarajevu pa nisam bas upucena u Banja Luci na svakom cosku nocni klubovi u Sarajevu toga bas nema
Djeee got ceca UNIŠLA , taman u winamp ,ja ne ulazim....

Ne mogu govana...
:-?
Zatamnjena stakla

#783 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Zatamnjena stakla »

Samo se u Pusi izlazi.

Sa mooooog!
Enticer

#784 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Enticer »

Popizdim kad ispred sebe vidim vozilo auto skola, cist pravac, a vozi 20 km/h :zid: a ne mogu zaobici :zid:

Razumijem ja, pocetnik, ne zna, strah ga, ovo-ono, ali ima instruktor sa njim koji zna da je zakonom zabranjena voznja sporija od 30 KM u normalnim uslovima.

I smetaju mi ona 2 semafora jedan do drugog iznad Bosmala :twisted:
gnjev

#785 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by gnjev »

Ako uzmemo u obzir da si pretjerao i preuvelicao taman to dodje na svoje tako da sigurno ne krše zakon . Nije traktor jebo te.
Enticer

#786 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Enticer »

gnjev wrote:Ako uzmemo u obzir da si pretjerao i preuvelicao taman to dodje na svoje tako da sigurno ne krše zakon . Nije traktor jebo te.
Vjeruj da nije pretjerano nimalo, jos sam ja tolerantan pa ne sviram, ali ljudi u koloni iza mene sviraju. Ne krivim ja pocetnike, vec instruktore. Jucer sam na Dobrinji od kruznog toka pa do kraja ulice kud trola ide vozio jedno 5 minuta ako ne i vise iza jedne auto skole, a ispred put cist...da se roknes :twisted:
Seoskivaralica

#787 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Seoskivaralica »

Enticer wrote:
gnjev wrote:Ako uzmemo u obzir da si pretjerao i preuvelicao taman to dodje na svoje tako da sigurno ne krše zakon . Nije traktor jebo te.
Vjeruj da nije pretjerano nimalo, jos sam ja tolerantan pa ne sviram, ali ljudi u koloni iza mene sviraju. Ne krivim ja pocetnike, vec instruktore. Jucer sam na Dobrinji od kruznog toka pa do kraja ulice kud trola ide vozio jedno 5 minuta ako ne i vise iza jedne auto skole, a ispred put cist...da se roknes :twisted:
Tamo su im lokacije za rute testiranja tako da ih je puna cesta povazdan...
Samo sabur , niko se nije naučen rodio...
Logovan

#788 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Logovan »

Smeta mi sto derbi vise nije kao nekad.
razonoda

#789 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by razonoda »

Smeta mi sto nema vise onih 'postenjacina' koji nadju punu torbu para pored neke klupe,pa je preko 'medija' traze jadnog vlasnika. :shock:
victom

#790 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by victom »

saobracajna čobanska policija, koja ljude kažnjava za gluposti. (čekanje iza žbunja)
Last edited by victom on 01/03/2021 06:06, edited 2 times in total.
Michun

#791 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

lisce po vilsonovom u tonama a onda pala kisica pa kad hodas slomivrat :|
jkp rad ni na vidiku
treba neko od starijih kuk da slomi!
Last edited by Michun on 12/11/2014 09:02, edited 1 time in total.
dadoka84

#792 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by dadoka84 »

Bas to gledam prekjuce... samo dok pokvasi malo kisica, bice veselo.
huxley

#793 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by huxley »

Ne mora znaciti da je ovim redom, niti da je ovo sve, ali sve ono sto nas udaljava od normalnog, civilizovanog grada, kakav bi htio da bude, za bolji zivot normalnih ljudi sa normalnim vrijednostima, a ne kriminalcima, tree huggerima, ljencinama itd...

1. Psi lutalice na svakom cosku
Grizu, seru, smrde, i nema ih ni u Pragu, Londonu, ali eto, kod nas ih ima koliko hoces...

2. Kriminal
Prije svega sitni, jer je krupni malo teze za rijesiti. Od toga da te strah da ti se dijete samo vraca iz skole, jer ce mu oteti mobitel, dzeperenje i sl.

3. Grafiti i plakatiranje
Jbg, ne znam kome je ono lijepo, ali svaka usrana zgrada i zid ima nesto na sebi. Citav grad je pretvoren u geto.

4. Ferhadija
Obicna pijaca, tone plastikarije, barustine,

5. Prosijacenje
Dosta o ovome je pisano, ali vrlo jednostavno, ovoga ne smije biti. Ja sam za dizanje PDVa za 1%, i da se sa tim kupuju obroci i plati neki smjestaj, ali da se prosijaci sklone sa ulica. Romi, djeca, staaaaare nane, svi.

Problem je sto tolerisanjem ovoga gore, danima, mjesecima, i godinama, postajemo kuhana zaba. Nenormalno postaje normalno, navikavas se na ruzno i lose, i to onda postaje sredina u kojoj kvalitetni, posteni ljudi, tesko opstaju, i zele da je promijene, obicno nastojanjem da se odsele. Ako bi npr sredili 3 od ovih gore 5 stvari, Sarajevo (ovo doduse vazi za skoro sva mjesta u Bosni) bi postalo puno bolje mjesto za zivjeti, turistima za posjetiti, a ne bi izgubilo nista od svog sarma.
šatirana_ljubičica

#794 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by šatirana_ljubičica »

huxley wrote:Ne mora znaciti da je ovim redom, niti da je ovo sve, ali sve ono sto nas udaljava od normalnog, civilizovanog grada, kakav bi htio da bude, za bolji zivot normalnih ljudi sa normalnim vrijednostima, a ne kriminalcima, tree huggerima, ljencinama itd...

Grizu, seru, smrde, i nema ih ni u Pragu, Londonu, ali eto, kod nas ih ima koliko hoces...

2. Kriminal
Prije svega sitni, jer je krupni malo teze za rijesiti. Od toga da te strah da ti se dijete samo vraca iz skole, jer ce mu oteti mobitel, dzeperenje i sl.

Jbg, ne znam kome je ono lijepo, ali svaka usrana zgrada i zid ima nesto na sebi. Citav grad je pretvoren u geto.

4. Ferhadija

5. Prosijacenje
Dosta o ovome je pisano, ali vrlo jednostavno, ovoga ne smije biti. Ja sam za dizanje PDVa za 1%, i da se sa tim kupuju obroci i plati neki smjestaj, ali da se prosijaci sklone sa ulica. Romi, djeca, staaaaare nane, svi.

Problem je sto tolerisanjem ovoga gore, danima, mjesecima, i godinama, postajemo kuhana zaba. Nenormalno postaje normalno, navikavas se na ruzno i lose, i to onda postaje sredina u kojoj kvalitetni, posteni ljudi, tesko opstaju, i zele da je promijene, obicno nastojanjem da se odsele. Ako bi npr sredili 3 od ovih gore 5 stvari, Sarajevo (ovo doduse vazi za skoro sva mjesta u Bosni) bi postalo puno bolje mjesto za zivjeti, turistima za posjetiti, a ne bi izgubilo nista od svog sarma.

a ono mjesto odakle si ti dosao još nema asfalt jelde?
Michun

#795 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

šatirana_ljubičica wrote:
huxley wrote:Ne mora znaciti da je ovim redom, niti da je ovo sve, ali sve ono sto nas udaljava od normalnog, civilizovanog grada, kakav bi htio da bude, za bolji zivot normalnih ljudi sa normalnim vrijednostima, a ne kriminalcima, tree huggerima, ljencinama itd...

2. Kriminal

4. Ferhadija

5. Prosijacenje

@satirana, sta ti bi? covjek je sve u pravu!
dpjokala26

#796 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by dpjokala26 »

Michun wrote:

2. Kriminal

4. Ferhadija

5. Prosijacenje

jeste u pravu. samo bi ja jos dodala:- doslje koje zaposjese sve padinske dijelove grada, poseljacise ovaj grad. grad se nece oporaviti za dva stoljeca.ko ce iz njih istjerati seljakljuk kad nam je obrazovanje na dnu,kultura na infuziji,a mediji na izdisaju? kucni odgoj ?!?! :shock: misaona imenica.
Michun

#797 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Post by Michun »

dpjokala26 wrote: jeste u pravu. samo bi ja jos dodala:- doslje koje zaposjese sve padinske dijelove grada, poseljacise ovaj grad. grad se nece oporaviti za dva stoljeca.ko ce iz njih istjerati seljakljuk kad nam je obrazovanje na dnu,kultura na infuziji,a mediji na izdisaju? kucni odgoj ?!?! :shock: misaona imenica.
ja bih da dodam da sam ja dosljo
edit: vec 20 godina...al' sam dosljo po sarajevskoj logici
šatirana_ljubičica

#798 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

@satirana, sta ti bi? covjek je sve u pravu![/quote]
jeste u pravu. samo bi ja jos dodala:- doslje koje zaposjese sve padinske dijelove grada, poseljacise ovaj grad. grad se nece oporaviti za dva stoljeca.ko ce iz njih istjerati seljakljuk kad nam je obrazovanje na dnu,kultura na infuziji,a mediji na izdisaju? kucni odgoj ?!?! :shock: misaona imenica.[/quote]

e upravo je to VEĆI problem od ''Ferhadije''??? :shock:
šatirana_ljubičica

#799 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Michun wrote:

2. Kriminal

4. Ferhadija

5. Prosijacenje

Michun, jeste gledano s neke strane (mada ovo za Ferhadiju je pre*eravanje da prostiš) ali generalno gledano to mi ne smeta NAJVIŠE, pored drugih kamaru stvari....(i neke navedene stvari su dio svakog grada, tako da...dingospo pronašao toplu vodu)
šatirana_ljubičica

#800 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?

Michun wrote:
dpjokala26 wrote: jeste u pravu. samo bi ja jos dodala:- doslje koje zaposjese sve padinske dijelove grada, poseljacise ovaj grad. grad se nece oporaviti za dva stoljeca.ko ce iz njih istjerati seljakljuk kad nam je obrazovanje na dnu,kultura na infuziji,a mediji na izdisaju? kucni odgoj ?!?! :shock: misaona imenica.
ja bih da dodam da sam ja dosljo
edit: vec 20 godina...al' sam dosljo po sarajevskoj logici

koja je to logika

p.s. i nije svaki došljo isti.
Post Reply