sarajevo63 wrote:Bellica wrote:sarajevo63 wrote:Nema veze sa upraviteljstvom, al ima veze sa etažnim vlasnicima ulaza:
...preneseno s teme: video nadzor
...na određenom kanalu svi stanari koji imaju kablovsku određene kompanije mogu gledati ko ulazi ili izlazi iz zgrade...npr kad krenete na odmor sa koferima i sl. svi zainteresovani mogu znati da ce stan biti prazan duze vremena...
zna l ko šta o ovom?
Kao da gledam to su vam iz HS televizije besplatno ugradili da bi mogli kablove provlaciti kroz ulaz, nema su to isto ponudili, sto je cista glupost, taj videonadzor je uzas, samo u datom momentu vidis ko ti zvoni na interfon, nista se ne snima. Uostalom, samo ako ste imali 51% saglasnih EV za ugradnju video nadzora i za provodjenje tih kablova oni su to mogli napraviti, nikako drugacije, tvoj PEV se trebao pobrinuti da vas sve EV obavijesti o cemu se radi i da vas pita za saglasnost!
Video nadzor kablovskog operatera-dobro opisan- ubleha za glupane. (Nije HS

)
A PEV u našem ulazu ne zna ni čemu to služi, no kako većinu nije briga za bilo šta....
Nema veze, nije HS jeste neka druga s istim ciljem, ja se s njima "ganjam" od 10. januara tekuce godine, gospoda dosla na ideju da provlace nekakve kablove te preko fasade, pa kroz ulaz, a za uzvrat nam nude besplatnu ugradnju tog glupog video nadzora.
Ja ovim putem molim sve EV i PEV da obrate paznju sta potpisuju KA operaterima, sad su jako opasni zbog konkurencije, mi smo jos dobro prosli, mojoj prijateljici, odnosno EV u njenoj zgradi su ponudili 2000Km da postave odasiljac na krov (nisam sigurna koja je tacno KA TV u pitanju), oni se nisu slozili, ovi ipak postavili odasiljac, a ni marke im nisu uplatili jer im nisu dozvolili da koriste njihov krov za tu opasnu glupost. Zato, oprez, niko bez saglasnosti vecine ne smije da postavlja niti jedan ekser na zajednicki dio zgrade, mi PEV moramo biti jako oprezni, a EV takodjer, jer u velikoj mjeri, od njihovih glasova, tj. potpisa zavisi da li ce se nesto ugraditi ili postaviti na zgradi.