Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
medisa

#776 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by medisa »

Ne mogu povjerovati u da su se išli raspitivati o prijavi boravka... Mislim da su se ipak prepali prijetnji i u strahu za vlastitu porodicu se i "servirali".
Neko je također na ovom forumu jučer rekao da će ih danas uhvatiti, pa zato mislim da je sve to povezano. Sa siledžijama treba samo silom postupati. Koji uslovi u zatvoru??? Treba ih zatvoriti po deset u jednu sobicu, pa neka se sami poubijaju... I riješen problem njih 405+2 koji su na slobodi.
Train to Bombay

#777 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Train to Bombay »

the stranger, dva puta potenciraš svoju radikalnost. Saberi se. Sigurno postoje uljudnija rješenja od toga.
Last edited by Train to Bombay on 16/08/2009 16:20, edited 1 time in total.
Simply_Red

#778 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Simply_Red »

Pera Trta wrote:Ali, šta im ovo znači? :? (sa Net.hr)
Inače u Sarajevu se nakon ovog banalnog ubojsta podigla velika prašina zbog čega je održan i prosvjed u kojem je blokirana glavna sarajevska prometnica.
Lapsus calami... prije toga u tekstu pise da je ubistvo izvrseno iz banalnog razloga, pa se novinar zajebnuo
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#779 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by pape »

Pera Trta wrote:Svaka čast za vijest iz Jutarnjeg, ali naši susjedi ne bi bili sebi dosljedni da nisu dodali i ovo:
Prijetili ubojičinim obiteljima
Čitajući vijesti o ubojstvu mladog Amara po BiH portalima, lako je uočiti poprilično opake komentare čitatelja, prenosimo jedan: "Edine i Amare, ako vam imalo znači vaša familija, a tebi Amare sestra posebno, bolje vam je da se vratite i prijavite muriji, jer će vam svi biti mrtvi. Svatko ko je ikada prošao Sarajevom, zna da se ne zahebavam. Ponavljam: vas dvojica ili familija, a kad-tad ću vas nać i vi to znate. Ringo"
Pa sta je tu krivo i sto ne stoji dodano!?
Trebamo razluciti krivca, tj. ova dva monstruma, od njihovih porodica. Ako nam je stalo do izgradnje pravne drzave i vladavine zakona, onda bi se policija morala pozabaviti i ovim prijetnjama. Mnostvo je idiotskih komentara, kao i ovog klona par postova prije, koji bi pred kucnim vratima izvrsavao egzekucije i u zatvor slao ljude koji su se sa njima u zadnjih godinu dana druzili.
Nikad pamet nece doci na ove prostore, ne dozvoljavaju joj idioti.
skojotovski

#780 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by skojotovski »

Rauber wrote:
skojotovski wrote:bojim se da nece dobiti nista duzu robiju od majmuna koji je ubio Denisa... jer da Vuk dobije 20, a onaj majmun 10...nema logike....krvnici obojica!
Ima logike jer je taj majmun bio maloljetan i kao takav je dobio maximalnu kaznu od 10 godina,to je max kazna za maloljetne, vuk je punoljetan i mislim da je kod nas maximalna za ubistvo 40 god.

daj Boze...da se ja pitam, izmedu ostalog, prvo bi ih polomio, al' bukvalno, a onda u kamenolom da od stijena prave prasinu...
fixer

#781 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by fixer »

Cinjenica da je citavu proslu noc probdjeo pojedinac u kolicima, a da drugi nisu mogli doci ni na sekundu, cini ovo stanje jos tragicnijim. Jutros se pojavljuje jedna gospodja, penzionerka, place. Gospodja je jos i srcani bolesnik. Nakon izvjesnog vremena sto je provela sa ljudima, usprkos svim uvjeravanjima protesnika da im ne treba nista, gospodja se pojavljuje sa 6 pilica, sva u placu govoreci da je sigurna da su gladni, i da to ne moze gledati.
Dosta ljudi se pojavilo u toku noci i jutra sa hranom i picem. Jedan motorista je citavu noc spavao na ulici. Ljudi u ovom Sarajevu ima, rijetko, ali ima. :thumbup:
demetra22

#782 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by demetra22 »

Sto mi nemamo sistem kaznjavanja prilagodjen nasim potrebama?

Ono, osudjenici za zatvorske kazne na odredjenom nivou recimo da kopaju koridor 5c, uredjuju rijecna korita, kose ambroziju, kopanje rudnika, i slicno. Ideja imogcnosti ima napretek. Zasto se ne bi za posjedovanje oruzja mogao prekrsitelj osuditi na nekoliko kilo/metara prekopanih plantaza necega, pa radio on to godinu ili pet do njega je.. :?

Cini mi se da bi takav sistem kaznjavanja bio od koristi svima, osudjenici ne bi dobijali besplatan smjestaj i klopu vec bi ga si zaradili, sto je najvaznije ne bi gljivicili po celijama vec bi doprinosili, nakon odsluzene kazne ne bi bili psihicki dotuceni i ozlojadjeni itd.

Dopust za vikend, koji im se sada daje nakon odredjenog vremena, je GRESKA. Moj komsija te vikende kvalitetno koristi za organizovanje svojih prljavih poslica. Cula svojim usima, posvjedocila vlastitim ocima!

Jelde pusten je onaj sto nekidan zbode onu curicu radi mobitela? Jel? Pa ja.
PalaSa Marsa

#783 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by PalaSa Marsa »

Tako sam sretna, jer su uhvatili ovu dvojicu dzelata.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#784 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Truba »

radnik u zagrebackom skladistu ima od 18 do 25 kuna satnicu

a zatvorenici koji ciste ulice u ZG imaju 20 kuna

:shock: :shock: :shock: :shock:
8. sekretar SKOJ-a

#785 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

PalaSa Marsa wrote:Tako sam sretna, jer su uhvatili ovu dvojicu dzelata.
Ali, AMAROVA SMRT JE I DALJE PORAZ SARAJEVA!
PalaSa Marsa

#786 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by PalaSa Marsa »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
PalaSa Marsa wrote:Tako sam sretna, jer su uhvatili ovu dvojicu dzelata.
Ali, AMAROVA SMRT JE I DALJE PORAZ SARAJEVA!
Znam..i jako mi je zao zbog toga. Zalosno je sta se desilo i sta se desava. Ali je dobro sto su ih uhvatili, jer moraju odgovarat' za svoj zlocin i tacka!
LadyBear

#787 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by LadyBear »

Stvarno nikako da razumijem, kako ikome moze pasti na pamet da predlaze kaznu poput vrsenja egzekucije, i to u javnosti pred clanovima porodice. Zar bi iko normalan htjeo da gleda tako nesto?
Ali eto najlakse je pametovati bez ikakvog logicnog razmisljanja.

Amaru rahmet dusi, a ubicama zelim sto duzi ostanak u zatvoru!
8. sekretar SKOJ-a

#788 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

...
Qler

#789 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Qler »

umjesto smrtne dozivotna bez mogucnosti pomilovanja.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#790 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Pera Trta »

Glup i naivan način na koji su "pali" samo pokazuje koliki su gelipteri bili, bez drama mozga.
I TOGA bi mi trebali da se bojimo?
Daphna

#791 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Daphna »

Pera Trta wrote:Glup i naivan način na koji su "pali" samo pokazuje koliki su gelipteri bili, bez drama mozga.
Itekako da se bojimo! Sve dok takvi "bez grama mozga" nose oružje i slobodno mašu njime... Takvi i jesu najopasniji jer ne biraju ni mjesto, ni vrijeme, ni žrtvu. Nažalost, potvrđeno!
Jara

#792 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Jara »

Pera Trta wrote:Glup i naivan način na koji su "pali" samo pokazuje koliki su gelipteri bili, bez drama mozga.
TO ubija iz čista mira...
pirmin

#793 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by pirmin »

Pera Trta wrote:Ali, šta im ovo znači? :? (sa Net.hr)
Inače u Sarajevu se nakon ovog banalnog ubojsta podigla velika prašina zbog čega je održan i prosvjed u kojem je blokirana glavna sarajevska prometnica.
Cuj banalno ubistvo :shock: :shock: ...a debilnog novinarstva -nevjerovatno :shock:
mayab

#794 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by mayab »

Likovi su "bez mozga", ali to im je omogućio ovaj dobri sistem!Dakle ljudi, uskoro će izbori, pa mijenjajmo bagru...
....
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#795 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Pera Trta »

Hoću da kažem kako bi ih, da smo normalna država, lako bilo uhvatiti i smjestiti iza rešetaka. nisu to oni "pametni" i drčni kriminalci, strašni članovi beogradskih klanova, kakve gledamo u "Čitulji", već klošari obični. U zemlji sa boljim pravosudnim sistemom i policijom bilo bi smješno da ovakvi dobiju priliku da ugroze bilo čiji život.
Pera Trta

#796 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Pera Trta »

Evo onaj vječiti neki klinac u MUP-u Selimović kaže za Vukovo krivično djelo pucanja pred katedralom prije nekoliko mjeseci: "Dobili smo informaciju iz tužilaštva o krivičnom djelu od prije par mjeseci, pa ćemo nakon izručenja vidjeti mogućnost da se procesuira i za ovo krivično djelo". Kao, sada ćemo suditi za ono za šta je trebao biti kažnjen prije nego što je dobio priliku da ponovo puca...i, ovoga puta, ubije.
Tragikomedija.
Cholina_Lokica

#797 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Cholina_Lokica »

Pera Trta wrote:Evo onaj vječiti neki klinac u MUP-u Selimović kaže za Vukovo krivično djelo pucanja pred katedralom prije nekoliko mjeseci: "Dobili smo informaciju iz tužilaštva o krivičnom djelu od prije par mjeseci, pa ćemo nakon izručenja vidjeti mogućnost da se procesuira i za ovo krivično djelo". Kao, sada ćemo suditi za ono za šta je trebao biti kažnjen prije nego što je dobio priliku da ponovo puca...i, ovoga puta, ubije.
Tragikomedija.
to nije ni spomenuo... spomenuo je sto je pucao 2007.
Pera Trta

#798 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by Pera Trta »

Dile wrote:
Pera Trta wrote:Evo onaj vječiti neki klinac u MUP-u Selimović kaže za Vukovo krivično djelo pucanja pred katedralom prije nekoliko mjeseci: "Dobili smo informaciju iz tužilaštva o krivičnom djelu od prije par mjeseci, pa ćemo nakon izručenja vidjeti mogućnost da se procesuira i za ovo krivično djelo". Kao, sada ćemo suditi za ono za šta je trebao biti kažnjen prije nego što je dobio priliku da ponovo puca...i, ovoga puta, ubije.
Tragikomedija.
to nije ni spomenuo... spomenuo je sto je pucao 2007.
Dodao je kasnije i ovo...upratio sam. Samo je ovu jednu rečenicu rekao, kako sam ja prenio.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#799 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by ladyblue18 »

Ja ne znam kako bih prokomentarisala njihov postupak...jesul fakat glupi Bosanci pa od svih mjesta on ode u policiju, ili je u fazonu nes ti meni nista, ili su mislili da su Glavas i Simic ali propustili bitni detalj...ne znam fakat.
Koji debili. :shock:
U svakom slucaju policiji R.H. svaka cast i hvala.
A sada bi ih trebali na trg pa javno kamenovati. :x :x :x
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#800 Re: Smrt Amara Mistrica je poraz Sarajeva

Post by pape »

ladyblue18 wrote:Ja ne znam kako bih prokomentarisala njihov postupak...jesul fakat glupi Bosanci pa od svih mjesta on ode u policiju, ili je u fazonu nes ti meni nista, ili su mislili da su Glavas i Simic ali propustili bitni detalj...ne znam fakat.
Koji debili. :shock:
U svakom slucaju policiji R.H. svaka cast i hvala.
A sada bi ih trebali na trg pa javno kamenovati. :x :x :x
Polako bona, ... :roll: ... nije jos serijat zvanicno na snazi, .... polako, ... :roll:
Post Reply