Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#776 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

bihpatriot wrote:
Halleluhwah wrote:A gospodin u sredini ima najmanje dvadeset sedam grama karizme.

Image

Hoće li Radončić i dalje biti objektivan i napadati Radončića kroz Dnevni avaz? :roll:
Mogli ste stavit' i ovu:

Image

:lol:
Ko je kriv Fahri sto se moze slikati samo sa Senadom Avdicem, i to putem photoshop-a. :D :D :D
Image
bihpatriot

#777 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by bihpatriot »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ko je kriv Fahri sto se moze slikati samo sa Senadom Avdicem, i to putem photoshop-a. :D :D :D
Image
Co'ek se bavi bizMisom.

Nece valjda trosit drzavni budzet na pirlitanje sa bjelosvjeCkim facama od kojih nikak'og haira po narod u BiHi neJma...

A i nije tako lijep ko ovi iz socijalne-demokracije... :lol: (jest doduse da ima malo crte lica ko Danis)
Ne pada mi na pamet

#778 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Ne pada mi na pamet »

Neelix wrote:
da se nadovezem, jos mi niko nije objasnio kako je to fahro "ukr'o" :lol: u vlasti nije nikad bio, dakle - nije imao pristup budzetskim sredstvima. jel mozda uletio u banku sa pushkom pa odnio pare? dzepario po tramvaju? provalio u bazu kreditnih kartica? kako?
Toliko sposoban da provaljuje baze nije. Dobio je kesu para (navodno 1 milion km) da pokrene bosnjacke novine. U po rata 1993, kad su nam najvise trebale novine koje se distribuiraju u dijaspori. 2000 pusaka koje smo mogli kupiti za te pare su u ta doba bile visak.

Kada su se pocela formirati drzavna tijela svi su se MORALI preplatiti na Avaz. Neko se mozda i sjeca slucaja od prije par godina kad je neki sekretarijat ukinuo pretplatu? Sve se zavrsilo na pokusaju. Ipak je to ugrozavanje ljudskih prava.

Znaci kradje u smislu oblacenja fantomke i ulijetanja u banke nije bilo. Osim ako nije nosio fantomku kad se nalazio sa Dzaferovicem.

Branko Copic ga ne bi nazvao lopovom, vec kriminalcom. Ko je citao zna zasto.

A Neelix, shvatam kad ga branis do 16.00, u toku radnog vremena, ali nije valjda da te placa i za rad od kuce?
pOZz

#779 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

bihpatriot wrote:Cuj Fahro ukro. Lijepo coek objasnio:

5000 brojeva hAvaza x 50000 prosjecni tiraz = 250 melejona

+

250 melejona od reklama

=

500 melejona

Sto ne mogu ovih namcora "ukro pa ukro" :-)
Odakle mu kapital za toliki tiraž? Stekao ga mukotrpnim radom? :)
bhcrow

#780 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by bhcrow »

Tipicne bosnjacke reakcije na uspjeh jednog od njih: "ma znam ja njega i njegove kad nisu hljeba imali", "ma znam ja njega kad je klikera igro, ne more on valjat nikako". Zalosno je ovo citati, nije ovdje rec o "fahri", nego o nama svima. Neko je nekad negdje rekao i bezbeli zapisao da su Bosnjaci spremni sve oprostiti jedni drugome osim uspjeha. Fahrudin Radoncic je koliko ja znam uspjesan poslovan covjek, siguran sam da nije savrsen, nisam siguran ni da je pravi covjek za politike ali mu nemojmo osporavati uspjeh. Ja nisam iz Sarajeva, veze nemam ko je "fahro", s kim se druzi itd. znam onoliko okliko cujem ili rpocitam iz medija, ali kad dodjem u Sarajevo lijepo mi je vidjeti one nove zgrade koje je nas "fahro" napravio (iako one nisu ni za mene, ni za vecinu vas). Priznali mi to ili ne one zgrade su ponos poslijeratnog Sarajeva. Pa sta mislite da se u svijetu i modernim gradovima sve zgrade prave kao sklonista nezbrinutim, ili kao besplatna odmaralista za gradjane?! Normalno je da ih je pravio za sebe i svoje potrebe, tj. svoje firme. I kako uopste mislite da se dolazi do velikih para?! Tako sto se zaposlite u nekoj kancelariji i onda godinu za godinom napredujete polozaj po polozaj?! Naravno da tu mora biti laktanja, guranja, a najjaci i najsposobniji isplivaju na vrh. Ja nikad nisam cuo da je on nekoga ubio, opljackao, sirotinju ucvilio, a vi? Da je nama jos koji Fahro bilo bi i Sarajevo i BiH jos ljepse i bilo jos mnogo mnogo vise zaposlenih.
Mozda je Avaz bezveze novina i niko nas ne tjera da ga citamo, ali ne mozete reci da nemaju veliki tiraz i da su svi njihovi citaoci glupi, a mi sto ga ne kupujemo pametni. Uostalom to nije ni bitno, hajde neka neko od nas napravi bilo sta sto ce mu donijeti toliko novaca i uspjeha. Pa i u svijetu nema kakve gluposti ljudi ne prodaju, i nema sta ne izmisljaju samo da bi uspjeli.

Da se razumijemo ja nemam namjeru glasovati za "fahru", a vjerovatno ni za one druge. Javio sam se ovdje isljucivo zbog toga sto mi je zasmetalo tipicno bosnjacko, a i bosansko, omalovazavanje uspjesnih ljudi iz vlastitih redova.
notsure

#781 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by notsure »

bhcrow wrote:Tipicne bosnjacke reakcije na uspjeh jednog od njih: "ma znam ja njega i njegove kad nisu hljeba imali", "ma znam ja njega kad je klikera igro, ne more on valjat nikako". Zalosno je ovo citati, nije ovdje rec o "fahri", nego o nama svima. Neko je nekad negdje rekao i bezbeli zapisao da su Bosnjaci spremni sve oprostiti jedni drugome osim uspjeha. Fahrudin Radoncic je koliko ja znam uspjesan poslovan covjek, siguran sam da nije savrsen, nisam siguran ni da je pravi covjek za politike ali mu nemojmo osporavati uspjeh. Ja nisam iz Sarajeva, veze nemam ko je "fahro", s kim se druzi itd. znam onoliko okliko cujem ili rpocitam iz medija, ali kad dodjem u Sarajevo lijepo mi je vidjeti one nove zgrade koje je nas "fahro" napravio (iako one nisu ni za mene, ni za vecinu vas). Priznali mi to ili ne one zgrade su ponos poslijeratnog Sarajeva. Pa sta mislite da se u svijetu i modernim gradovima sve zgrade prave kao sklonista nezbrinutim, ili kao besplatna odmaralista za gradjane?! Normalno je da ih je pravio za sebe i svoje potrebe, tj. svoje firme. I kako uopste mislite da se dolazi do velikih para?! Tako sto se zaposlite u nekoj kancelariji i onda godinu za godinom napredujete polozaj po polozaj?! Naravno da tu mora biti laktanja, guranja, a najjaci i najsposobniji isplivaju na vrh. Ja nikad nisam cuo da je on nekoga ubio, opljackao, sirotinju ucvilio, a vi? Da je nama jos koji Fahro bilo bi i Sarajevo i BiH jos ljepse i bilo jos mnogo mnogo vise zaposlenih.
Mozda je Avaz bezveze novina i niko nas ne tjera da ga citamo, ali ne mozete reci da nemaju veliki tiraz i da su svi njihovi citaoci glupi, a mi sto ga ne kupujemo pametni. Uostalom to nije ni bitno, hajde neka neko od nas napravi bilo sta sto ce mu donijeti toliko novaca i uspjeha. Pa i u svijetu nema kakve gluposti ljudi ne prodaju, i nema sta ne izmisljaju samo da bi uspjeli.

Da se razumijemo ja nemam namjeru glasovati za "fahru", a vjerovatno ni za one druge. Javio sam se ovdje isljucivo zbog toga sto mi je zasmetalo tipicno bosnjacko, a i bosansko, omalovazavanje uspjesnih ljudi iz vlastitih redova.
Tipično bosansko nepoznavanje činjenica. Zgrade koje je fahro napravio napravljene su kreditima Razvojne banke, koja je napravljena da bi pomagala privredu, tj. fabrike koje nešto proizvode i izvoze. Nažalost, ti krediti su takvim firmama nedostupni, pa imamo privredu takva kakva je (ne na koljenima nego leži potrbuške). Tako fahro napravi kule koje možda zapadaju u oko, ali su u stvari te kule spomenici bosanskoj korupciji. Fahro s Ramizom Džaferovićem dogovori biznis da raskrčme državne pare, pa mu sad još treba i vlast, kako bi sav taj kriminal zataškao i zabetonirao.
Opasan je to čovjek, doći će nam glave. Zamislite koju moć ima u startu sa takvim tiražom dnevnih novina, sa tako moćnim prijateljima (pogledajte malo koga hvali a koga kudi u Avazu pa ćete znati ko su mu prijatelji). Dobiće izbore, privući će u svoju partiju prilivode koji su i do sad mijenjali partije k'o cigo konje (SKJ-SDA-SzBIH-...), sve s jednim ciljem - zadržavanje zaposjednutih pozicija i privilegija i zataškavanje kriminala i korupcije.
Ko glasa za "fahra" nije svjestan koje to teške posljedice ima. Odavno je vrijeme da se mijenjaju ljudi na vlasti, ali da se ovako "promijene"... to je promjena nagore i ne treba nam.
bihpatriot

#782 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

pOZz wrote:
bihpatriot wrote:Cuj Fahro ukro. Lijepo coek objasnio:

5000 brojeva hAvaza x 50000 prosjecni tiraz = 250 melejona

+

250 melejona od reklama

=

500 melejona

Sto ne mogu ovih namcora "ukro pa ukro" :-)
Odakle mu kapital za toliki tiraž? Stekao ga mukotrpnim radom? :)
Ev ti post ispred objasnio! Umjesto u vikendicu, co'ek je ulozio u firmu u veoma povoljnom trenutku, i nakon 15 godina (!!!) ima rezultat - koji nashem narodu nije jasan (ustvari jest jasan, nego zavist radi). Ako je svojim djelovanjem stvorio 499 melejona, od kojih su najvise koristi imala sitna buranija (novinari, gradjevinari, itd.), sto se mene tice halalim mu taj 1 milion (uostalom, taj je ionako vec vracen kroz porez visestruko).

A mogao je komforno napraviti vikendicu...

P.S. Drugim rijecima, za mene je Fahro cist k'o suza, i zelim mu uspijesan daljnji razvoj Avaza! Kljucno pitanje u sustini u cijeloj prici i nije Fahro i Avaz, vec koliko je realno da se izbori sa ovim uhljupima koji su zaposjeli javne institucije i pri tome nista ne rade. Tj. koliko je dug Fahrin pendrek da ih malo osine (realno je najveci u odnosu na konkurenciju, ali pitanje je da li je dovoljno velik).
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#783 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by -LIBERO- »

MFToonyo wrote:Zanima me mogu li ljudi liberalno gradjanske provinijencija ponuditi svoje glasove fahri, da ih uzme, da dobije izbore ne samo sa desnim glasovima i ne samo sa bosnjackim glasovima. Gradjani za Fahru, ima li nas??
Zajebancija jel' da :D

Svako onaj koji je zaista lijevog ili liberalnog svjetonadzora,il' ti politicke opredjeljenosti,nema sanse da ce dati glas tajkunu Fahri "gospodaru tornjeva" :D

E sada,ocekujem pricu fahrinih lobista.."...evo ja sam lijevo orjentisan pa cu galasati sada za Fahru..." :D

E takve ,kvazi price i teoreme,mozete macku o rep okaciti,sto bi se reklo :mrgreen:

Lijevi,liberalni,gradjanski glasaci ,cisto zbog svojih uvjerenja i promatranja na svijet oko sebe,kao i bavljenje politikom kao takvom,nema sanse da ce svoj glas dati Fahri "velicanstvenom",taman mu reis nosioc liste bio :lol:
Last edited by -LIBERO- on 25/09/2009 17:17, edited 1 time in total.
dallton

#784 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dallton »

Radončić je najveći neprijatelj Bosne

Grupa od tridesetak bošnjačkih zvanica dugo vremena će pamtiti iftar koji je za njih u posljednjoj ramazanskoj sedmici organizirao vlasnik obnovljenog sarajevskog hotela Evropa. Iftar će ostati upamćen ne zbog posebnog iftarskog menija ili vještačkog ramazanskog ugođaja, pa čak ni zbog činjenice da je glavna zvanica bio "najdraži gost" svih bajramskih iftara, reis Mustafa Cerić. Naime, nakon iftara, okupljeni su s dužnom pažnjom slušali Cerićev monolog, u kojem je on govorio o svojim omiljenim, političkim temama. U jednom trenutku je, govoreći o radu Tribunala u Haagu, Cerić rekao: "Radončić je najveći neprijatelj Bosne."

Iako su se svi prisutni međusobno zgledali, zbunjeni Cerićevom ocjenom, on je nastavio svoj monolog. Ipak, prekinuo ga je neko od prisutnih, među kojima su bili i Bakir Izetbegović, Ibrahim Hadžibajrić, Abid Jusić, Šemso Temim, pitajući: "Reis efendija, je li to došlo do promjene politike?". Reis je zbunjeno pogledao očito ne razumjevši pitanje, na šta mu je susjed za stolom došapnuo rečenicu koja je izazvala zbunjenost. Po opažanju prisutnih gostiju, Cerić je bio iznenađen citatom svoje rečenice, a onda se ispravio: "Nije Radončić, Karadžić je najveći neprijatelj Bosne!". Njegova ispravka izazvala je smijeh svih prisutnih, na šta se nasmijao i Cerić. Ipak, nije ponudio objašnjenje: da li se radilo o šejtanu ili uzrok njegove greške treba tražiti u frojdovskom tumačenju lapsusa. (S.P.)
Alfa Kentaur

#785 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by Alfa Kentaur »

Sta ne valja u onome sto je rekao da hoce da uradi i da su mu ciljevi??
pOZz

#786 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

bihpatriot wrote:Ev ti post ispred objasnio! Umjesto u vikendicu, co'ek je ulozio u firmu u veoma povoljnom trenutku, i nakon 15 godina (!!!) ima rezultat - koji nashem narodu nije jasan (ustvari jest jasan, nego zavist radi). Ako je svojim djelovanjem stvorio 499 melejona, od kojih su najvise koristi imala sitna buranija (novinari, gradjevinari, itd.), sto se mene tice halalim mu taj 1 milion (uostalom, taj je ionako vec vracen kroz porez visestruko).

Nije pitanje odakle mu milioni, nego odakle mu prvi milion? Daj meni (bilo kome) sad taj milion pa ćemo se čuti za par godina. ;-)
M.O.S-

#787 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by M.O.S- »

Hah hahah hahha :lol:
Samo se vi smijite kad vam fahro natrlja nos bice vamo smjesno :dance: :lol:
smjesno al istinito tako ce da bude!
Kod nas sve moze pa cak i fahro i kompanija da ulete u drzavne institucije a sta nam se sve izdesavalo i nakon svega ko ne vidi, sljep je :lol:
bihpatriot

#788 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

pOZz wrote:
bihpatriot wrote:Ev ti post ispred objasnio! Umjesto u vikendicu, co'ek je ulozio u firmu u veoma povoljnom trenutku, i nakon 15 godina (!!!) ima rezultat - koji nashem narodu nije jasan (ustvari jest jasan, nego zavist radi). Ako je svojim djelovanjem stvorio 499 melejona, od kojih su najvise koristi imala sitna buranija (novinari, gradjevinari, itd.), sto se mene tice halalim mu taj 1 milion (uostalom, taj je ionako vec vracen kroz porez visestruko).

Nije pitanje odakle mu milioni, nego odakle mu prvi milion? Daj meni (bilo kome) sad taj milion pa ćemo se čuti za par godina. ;-)
Odes lijepo u banku, kazes dajte mi melejon, i cujemo se za par godina.

A mozes i kod Gashija...

Il' KirBe... (kao sto je Radon svojevremeno kod babe mu)

Nije to bas tako jednostavno dobiti melejon.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#789 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

pOZz wrote:

I poslije prvog miliona,daj bilo kome od nas dodatnih 22 miliona ,kredita od "federalne banke za RAZVOJ" :thumbup: ,i to u varijanti,Fahro aplicirao za kredit ,kao,danas..a lovu dobio za tri dana,i to u punom iznosu svih 22 miliona
Pa misliiiimmmm onajjjjjj....hmmmmmm :D

Pored toliko potencionalnih projekata koji bi se mogli kreditirati od strane "federalna banka ZA RAZVOJ",pogona,fabrika,poljoprivrednih dobara....ovi odluce da investiraju u dizanje privatne novine,i to sa 22 miliona.

Neko ovdje glup...aaa? :D
pOZz

#790 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pOZz »

bihpatriot wrote:Nije to bas tako jednostavno dobiti melejon.
Znam, jer bi onda svi bili milioneri. :)

P.S. Žalosno je to što se opravdava taj nezakonito stečeni početni kapital...žalosno je.

@-LIBERO-

Ma teško mu je bilo, veoma teško.
bihpatriot

#791 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

-LIBERO- wrote:
pOZz wrote:

I poslije prvog miliona,daj bilo kome od nas dodatnih 22 miliona ,kredita od "federalne banke za RAZVOJ" :thumbup: ,i to u varijanti,Fahro aplicirao za kredit ,kao,danas..a lovu dobio za tri dana,i to u punom iznosu svih 22 miliona
Pa misliiiimmmm onajjjjjj....hmmmmmm :D

Pored toliko potencionalnih projekata koji bi se mogli kreditirati od strane "federalna banka ZA RAZVOJ",pogona,fabrika,poljoprivrednih dobara....ovi odluce da investiraju u dizanje privatne novine,i to sa 22 miliona.

Neko ovdje glup...aaa? :D
... i pri tome federalna banka za razvoj BiH sigurna da ce naplatiti novac+kamate, pri cemu novac direktno sa Avazovog otisao u Vranicu, i pri tome Rajvosa dobilo jos jednu turisticku! :D Sve superiska... :thumbup:

Mozda bolje bilo dat Mehi za motokultivatore, koji nece imati kome prodati ono sto proizvede, s obzirom da ga Hilmo yebe sa svojim trgovackim export-import doo dd? :D
Last edited by bihpatriot on 25/09/2009 17:42, edited 1 time in total.
Better Man

#792 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Better Man »

Ćuo sam neke stvari vezane za Fahrinu stranku. Naime riječ je o stvaranju jednog šireg saveza u kojem bi trebali biti Zlatko Lagumdžija i SDP, Sefer Halilović i BPS, Adnan Terzić... Jedan koji je odbio da bude u tom savezu je Ejub Ganić, jer je dobio ponudu i od Tihića za funkcijom u SDA, ali da se nikom nebi zamjerio odbio je i Radončića i Tihića. Treba reči da je upravo Ejub trebao biti na ćelu saveza, ali će zbog odbijanja to biti Radončić. Cilj saveza je da se sruši Tihić i SDA, kao i Silajdžić i SBiH. Mogli ste juće primjetiti izjavu Lagumdžije da je sretan zbog Radončićevog ulaska u politiku, jer time će doći do svađe između Bošnjačkih stranaka (SDA i SBIH) i raspada i prilika se pruža opoziciji da ih istisne iz vlasti. Čitav projekt se vodi pod patronatom Amerike i Demokrata s kojima je Lagumdžija u jako dobrim odnosima, a i Komšić je ovih dana u Americi vršio razna lobiranja za BiH. Program koji bi se primjenio u BiH je upravo program demokrata, kao i Terzičev program koji je ustvari prepisan od Paddya Ashdowna. Njihov način borbe protiv Dodika bi bio ekonomski, tj. ekonomskim razvojem i jačanjem Federacije bi se nastojao pobjediti Dodik i RS. Što se tiče toga ko bi šta treba da radi u savezu. Lagumdžija bi bilo povjereno da se bavi izgradnjom države, ustavnim reformama i jačanjem državnih institucija, Terzić bi trebao da se bavi privredom, a Radončić socijalnom politikom. Svi oni koji budu u savezu zadržali bi svoju autonomnost. Ove informacije sam ćuo od ljudi upučenih u sve to i nisu rekla kazala.
Neelix

#793 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

sjo mahalaca musafam' :D kod nas svi znaju sta gdje kako odakle koliko, u marku :lol: ...

samo se pitam sto niko ne ode u sud sa tim podacima pa da konacno zatvore tog mrskog fahru na dozivotnu robiju? :-)

ili su to, pak, mozda samo naprdjivanja zavidnih ljudi?

sta velite? :-)
kockica_kockica

#794 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by kockica_kockica »

Svaka drzava ima svoje kriminalce....

Samo u BiH kriminalci imaju svoju drzavu Bosnu i Hercegovinu... sto bi mi bili ko sav svijet... svijet ne valja... Mi moramo ici mimo svijeta... svijet je protiv nas.. borimo se da ne budemo kao ostali... mi moramo biti najgori... :thumbup:

Svi glasajte za Fahru.... :oops: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Banksy

#795 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Better Man wrote:
Lagumdžija bi bilo povjereno da se bavi izgradnjom države, ustavnim reformama i jačanjem državnih institucija, Terzić bi trebao da se bavi privredom, a
Radončić socijalnom politikom.
:D
bihpatriot

#796 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bihpatriot »

Neelix wrote:sjo mahalaca musafam' :D kod nas svi znaju sta gdje kako odakle koliko, u marku :lol: ...

samo se pitam sto niko ne ode u sud sa tim podacima pa da konacno zatvore tog mrskog fahru na dozivotnu robiju? :-)

ili su to, pak, mozda samo naprdjivanja zavidnih ljudi?

sta velite? :-)
Naprdjivanja... :zjev:
kiky

#797 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by kiky »

za radončića i bandu koja bude uz njega može glasat samo malouman čovjek ...
detroit-mercy

#798 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by detroit-mercy »

Budale...........
hercegovac_pravi

#799 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by hercegovac_pravi »

'ercegovci ZA FA'RU......... Istog smo mentaliteta........ lijeva ruka desni dzep....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
TheWatcher

#800 Re: Tko ce glasovati za Fahru?

Post by TheWatcher »

MFToonyo wrote:Kazu nam neki da za fahru glasti ce desnica, da oduzece poene sdai sbih.Ima li netko lijevi tko ce glasovati za Fahru? Ja cu glasovati za Fahruiako ne podpadam niukakvu bosnjacku desnicu.
napokon cemo vidjeti koliko imamo punoljetnih sandzaklija :lol: :lol:
Post Reply