Cars & Coffee

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

German Diesel Executive

Audi
117
33%
Bmw
115
33%
Mercedes-Benz
119
34%

Total votes: 351

Bordolini

#776 Re: Cars & Coffee

Post by Bordolini »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:@beg, jel ovo slikano u tvojoj garazi :?:
:D

Inace super izgleda ovaj gore bijelac, znaci jos su ga dotjerali pa mu je sad cijena nesto pooveca. No nece ih biti mnogo pa ce se prodati ko halva vjerujem. Da imam novce sutra bih ih izbrio zanj! Kad ga puste sa trake biti ce zasigurno najmodernije auto na cesti i tad ce sigurno podici liniju kvalitete/opreme koju ce i svi dugi proizvodjaci slijediti!
aha, kao i dosad! Kad je to neko sljedio Toyotu, uvjek je Toyota, pardon, lexus kopirao od drugih!
Ti me stvarno znas nasmijati.
By the way, juce gledam onaj novi LX570, i mislim da bi bila sadaka da im neko posalje nekog dizajnera da onaj zadnji kraj bar dovede na nivo Lade ili Moskvica, ono je definitivno najruznija zadnjica na cesti!

Podsjeti me ovo na situaciju koja se desila prije par godina. Jaran uvezao lexusa is300 u Sarajevo (za prodaju) i dosho mu frajer (u potkosulji delegat) na plac, obilazio auta, pitao za cijene i na kraju kad je vidio tog lexusa pitao: a sto ti je ova lada ovako skupa? :D :lol:
Mislim da se taj lexus jos nije prodao, prodefilovalo je svakakvih auta tim parkingom ali "lada" ja mislim i dalje stoji :-D.

A ovaj gore lexus je shatro vrijedniji od scuderia-e? Bez obzira sto je limited edition ova cifra je vise nego smjesna. Moram priznati da su ovi japanci postali nenadjebivi humoristi. :run:
jefferson

#777 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
jefferson wrote:
corolla02 wrote:@beg, jel ovo slikano u tvojoj garazi :?:

Inace super izgleda ovaj gore bijelac, znaci jos su ga dotjerali pa mu je sad cijena nesto pooveca. No nece ih biti mnogo pa ce se prodati ko halva vjerujem. Da imam novce sutra bih ih izbrio zanj! Kad ga puste sa trake biti ce zasigurno najmodernije auto na cesti i tad ce sigurno podici liniju kvalitete/opreme koju ce i svi dugi proizvodjaci slijediti!
aha, kao i dosad! Kad je to neko sljedio Toyotu, uvjek je Toyota, pardon, lexus kopirao od drugih!
Ti me stvarno znas nasmijati.
By the way, juce gledam onaj novi LX570, i mislim da bi bila sadaka da im neko posalje nekog dizajnera da onaj zadnji kraj bar dovede na nivo Lade ili Moskvica, ono je definitivno najruznija zadnjica na cesti!
Jesil' to reko dobra guza u Lexusa!? Aferim, svaka ti cast, znao sam ja da ces se ti tobe dozvati jednog dana! :D

i evo ti pokloncic:

Oduvijek si me odusevljavao svojim nacinom komuniciranja! Valjda je to zbog tvog malog fonda rijeci ili sta li vec, a moze biti i znanja! Ponasas se stvarno ko dijete. Uvijek sam tvrdio da ne treba vozacku dati osobama od 16g, i ti si primjer zasto sam upravu!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#778 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Jesil' to reko dobra guza u Lexusa!? Aferim, svaka ti cast, znao sam ja da ces se ti tobe dozvati jednog dana! :D

i evo ti pokloncic:

Oduvijek si me odusevljavao svojim nacinom komuniciranja! Valjda je to zbog tvog malog fonda rijeci ili sta li vec, a moze biti i znanja! Ponasas se stvarno ko dijete. Uvijek sam tvrdio da ne treba vozacku dati osobama od 16g, i ti si primjer zasto sam upravu!
Ocigledno si ljubomoran ponovo, uostalom nista drugo nisam ni ocekivao od osobe kakava si ti dok se sve ostalo okrece i mijenja!
jefferson

#779 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

A sta sam ja to dijete okrenuo? rekao sam ti da ruznije auto ozada nikad nisam vidio, a ti kazes "drago mi je da si konacno priznao da je najljepse."
Ti u sustini ni nemas vozacku, nego je zelis, ali te godine zezaju!
Bolje ti je fokusiraj se na skolu!
inspiron

#780 Re: Cars & Coffee

Post by inspiron »

corolla02 wrote:Kad ga puste sa trake biti ce zasigurno najmodernije auto na cesti i tad ce sigurno podici liniju kvalitete/opreme koju ce i svi dugi proizvodjaci slijediti!
Pomalo pratim ovu temu, onako, fakat se svega moze procitati, ali g. corolla02 mi je definitivno vrh zabavljac, vjerodostojno je zamijenio pametologa whow ili kako se vec pise. Vidis li ti ista osim te toyote bog ti zdravlje lijepo dao, evo ga spyphoto sa tajnog poligona pored nagasakija:

Image

I citavo to trpanje tog lexusa i sestogodisnja tradicija premium segmenta i sjevernoamericki thinking mode da se nama glupanima u bosni objasni kako treba gledati na auto-industriju, pamet svu svijeta popio i kako ti bolan ne dosadi? Prica li iko sa tobom u stvarnom zivotu? Svaka cast tojoti, kvalitetna kao i svaki drugi japanac i cemu uzdizanje u bozanstvo? Ko ce bolan toyotu slijediti? Kakve je to standarde u svijetu cestovnih supersportasa toyota ikada postavila? namjerno govorim toyota ler lexus to i jeste: toyota + porez na budale = lexus. Ne bi me iznenadilo da ti se ukucani zovu, Yaris-IV razred, Auris-trenira stolni tenis, 4-runner se bavi atletikom. Zaista. Pretpostavljan da je ovaj post vrijedan banane, ali bih zamolio modove da ga ne brisu. Hvala.

Zivio ti meni corolla sto godina, i svi ti se snovi ostvarili, ukljucujuci i ovo citirano, jer to i jesu samo SNOVI.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#781 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

@inspirion, ovdje ti mora da si neki novi avlija-talenT typ, izgleda da si se registrovao samo ove teme radi, da nekog ili nesto opovrgnes nesto sto cijeli svijet prizna. Junak, mozda bi bilo ipak bolje za tebe da prvo do Fojnice odletis, sudeci po ovom gore tvom postu, pa tek onda dodjes ovdje pa da prosipas svoj intimni osjecaj/verziju a do tad ovaj tvoj post, sinovac moj, treba samo shvatiti kao "napad sirove/negativne energije" a autoindustrija je za tebe izgleda ipak osta, samo visa nauka!
Bullet Tooth Tony

#782 Re: Cars & Coffee

Post by Bullet Tooth Tony »

tradicija,savrsenstvo... :D :D
corolla02

#783 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Nego, imam ovih par snimaka, pa da ovdje podjelim sa vama, napravljene tokom nedavnog nevremena, te nadam se da se "odredjena gospoda ovdje nece naci u njima uvredjena"! :)

Image

Image

Image

Image
whow

#784 Re: Cars & Coffee

Post by whow »

@ Corolla , Novi Passat je predivan cak i pod vodom . Nadam sa da je tip imao osiguranje za poplavu.@ Borat aka inspiration koji u realnosti ipak najvise podsjeca na gospodina Azamata Bagatova ; hvala na komplimentu btw, ima li jos onih lepinja sa kajmakom u Fojnici , bile su stvarno extra :)
Last edited by whow on 25/10/2009 14:39, edited 2 times in total.
Bordolini

#785 Re: Cars & Coffee

Post by Bordolini »

Cemu ove slike? Da dokazes da passat ne zna plivati? :roll:
Jesi ga to nekom shukn'o sad? klap klap..
:run:
corolla02

#786 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Bordolini wrote:Cemu ove slike? Da dokazes da passat ne zna plivati? :roll:
Jesi ga to nekom shukn'o sad? klap klap..
:run:
eto vidis, znao sam da ce se javiti typovi kao ti, ko gljive nakon kise!
:lol:
Bullet Tooth Tony

#787 Re: Cars & Coffee

podsjeti me na ovo :

:D :D

a ova auta se masovo uvoze i prodaju kod nas , ova iz nesrece :D
Bordolini

#788 Re: Cars & Coffee

Post by Bordolini »

Izvini sto ti narusavam(o) TVOJ topik u kojem je pozeljno kakiti po svemu sto nije japansko :lol:

U onom topiku o vozackim dozvolama napisa lik da ima preko 30 godina i osta ziv. Pozdravi raju u razredu, nedaj da te bas svi samaraju i klempe ti pale. :D
jefferson

#789 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

corolla02 wrote:@inspirion, ovdje ti mora da si neki novi avlija-talenT typ, izgleda da si se registrovao samo ove teme radi, da nekog ili nesto opovrgnes nesto sto cijeli svijet prizna. Junak, mozda bi bilo ipak bolje za tebe da prvo do Fojnice odletis, sudeci po ovom gore tvom postu, pa tek onda dodjes ovdje pa da prosipas svoj intimni osjecaj/verziju a do tad ovaj tvoj post, sinovac moj, treba samo shvatiti kao "napad sirove/negativne energije" a autoindustrija je za tebe izgleda ipak osta, samo visa nauka!
Sta to bolan cijeli svijet prizna? Izasao si iz BiH kao dijete, nikad nisi nigjde bio niti vozio osim na I75/85 ili I20, i sad si kao dosao ovdje da prosipas argumente tipa "cijeli svijet prizna," "jesam li dobro procitao svidja ti se zadnjica novog Lexusa" (nisi dobro procitao), "dobar dan kako si ti," "jesi mi ti zanimljiv'" itd. To su tvoji nacini komuniciranja. Tako se komunicira u osnovnoj skoli!
I cemu ove slike? Juce sam ja vidio novi Camry kako se utovara na I85 na slepu, i sta sad? Sta je pisac htio reci postavljanjem ovih slika? De nas prosvjetli?
whow

#790 Re: Cars & Coffee

Post by whow »

Beg_Babic wrote:podsjeti me na ovo :

:D :D

a ova auta se masovo uvoze i prodaju kod nas , ova iz nesrece :D

Ima takvog smeca i izvan Bosne , radi se o unosnom poslu a prevaranata i svercera nigdje ne manjka. U Canadi je prosle godine bila raskrinkana mreza sa vozilima koja su stizala sa podrucja zahvacenim Katarinom . Pravili su se novi papiri a vozila prikazivala kao regularna sve dok to nije raskrinkano a akteri poslani iza resetaka. Problem u BiH je sto jos uvijek nema zakonodavstva koje regulira ovu oblast tako da tipovi koriste rupe u zakonu i uvoze vozila "opasna po zivot". Covjek stvarno mora biti extra oprezan i naoruzan znanjem kada krece u kupovinu automobila jer je to dzungla :-)
Bullet Tooth Tony

#791 Re: Cars & Coffee

Ima takvog smeca i izvan Bosne , radi se o unosnom poslu a prevaranata i svercera nigdje ne manjka. U Canadi je prosle godine bila raskrinkana mreza sa vozilima koja su stizala sa podrucja zahvacenim Katarinom . Pravili su se novi papiri a vozila prikazivala kao regularna sve dok to nije raskrinkano a akteri poslani iza resetaka. Problem u BiH je sto jos uvijek nema zakonodavstva koje regulira ovu oblast tako da tipovi koriste rupe u zakonu i uvoze vozila "opasna po zivot". Covjek stvarno mora biti extra oprezan i naoruzan znanjem kada krece u kupovinu automobila jer je to dzungla :-)
Istina, ja sam u BIH imao priliku pogledati tri automobila za koje kazu da su iz podrucja Katrine...nekome je biznis napravila,nekom stetu nanijela :)

nego :

- Todt beats Vatanen to FIA presidency

- VW Launches New 1.2L TSI Engine in Polo, Golf and Golf Plus

At the 2009 Vienna Engine Symposium Volkswagen presented some new compact engines. One of them was the 1.2-litre TSI producing 77kW (105hp) and maximum torque of 175Nm made from 1,500rpm. The unit is now available for order in the Polo, Golf and Golf Plus. Rumours say even the upcoming Audi A1 will use it. If that is the case expect it to appear in Skoda and Seat products too.

The 1.2 TSI is based on lightweight aluminium construction and some technologies employed include direct injection and a turbocharger. It offers smoother power delivery, lower fuel consumption and low emissions.

VW's 1.4 TSI has won the "Engine of the Year" award (1-litre to 1.4-litre category) three years in a row since 2006 and hopes to emulate that with the new addition.

Image
corolla02

#792 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Bordolini wrote:Izvini sto ti narusavam(o) TVOJ topik u kojem je pozeljno kakiti po svemu sto nije japansko :lol:

U onom topiku o vozackim dozvolama napisa lik da ima preko 30 godina i osta ziv. Pozdravi raju u razredu, nedaj da te bas svi samaraju i klempe ti pale. :D
....bas me nasmija :lol: ti si bas neki veliki humorista :lol: Kako sad ba moja tema, na osnovu cega? :lol: Kakvi japanci, euronezi ili ameri, ko ti prica o tome? :)

Upravo obratno, ti si taj koji blati i nece da cuje ono kad neko kaze nesto suprotno protiv svaba, vidim ti i tebi slicni. Daj ba izadji iz svoje avlije! Jos se zajapuris, budes crven ko paprika vjerujem, bas bez veze, i najednom nadjes se nesto ugrozen i to nicim izazvan!

Jarane, ja nisam docekao od tebe niti ostalih "umjetnika" ovdje da mi ti kazes sta je najbolje, sta najskuplje, a sta najkvalitetnije na cesti. Ja takve teme ovdje ne pokrecem, zamjenio si ti mene ba s nekim drugim. Ja dovoljno imam radnog iskustva za volanom da bi bio primoran da tebe pitam nesto o autoindustriji. To koliko ja imam vozacku dozvolu i iskustva to je dio mene, a ako ti nevjerujes posteno, ja te necu tjerati na to. A tebi tvoje iskustvo ako ga imas, dobar si, ali te nesto nisam vidio tamo na onoj "mojoj" temi, nesto krijes, stidis se, sta li, a temu si zaobiso, zasto, te nisi ni postavio slicicu svog auta kad je ta tema bila, zasto; ali opet meni to ni u dzep niti iz dzepa, to je tvoje. Ja imam to sto imam i sretan sam, a ti ako imas s tim problem, lijepo brate obrati se ljekaru jer ja ti tu prijatelju nista ne mogu pomoci.

Lijep pozdrav!
Bordolini

#793 Re: Cars & Coffee

Post by Bordolini »

corolla02 wrote:
Bordolini wrote:Izvini sto ti narusavam(o) TVOJ topik u kojem je pozeljno kakiti po svemu sto nije japansko :lol:

....bas me nasmija :lol: ti si bas neki veliki humorista :lol: Kako sad ba moja tema, na osnovu cega? :lol: Kakvi japanci, euronezi ili ameri, ko ti prica o tome? :)

Upravo obratno, ti si taj koji blati i nece da cuje ono kad neko kaze nesto suprotno protiv svaba, vidim ti i tebi slicni. Daj ba izadji iz svoje avlije! Jos se zajapuris, budes crven ko paprika vjerujem, bas bez veze, i najednom nadjes se nesto ugrozen i to nicim izazvan!
Ja dovoljno imam radnog iskustva za volanom da bi bio primoran da tebe pitam nesto o autoindustriji. To koliko ja imam vozacku dozvolu i iskustva to je dio mene, a ako ti nevjerujes posteno, ja te necu tjerati na to. A tebi tvoje iskustvo ako ga imas, dobar si, ali te nesto nisam vidio tamo na onoj "mojoj" temi, nesto krijes, stidis se, sta li, a temu si zaobiso, zasto, te nisi ni postavio slicicu svog auta kad je ta tema bila, zasto;
Bio sam na toj "tvojoj" :lol: temi, samo pod drugim nickom, zahvaljujuci neredima u Sirokom taj nick je dobio trajni ban. Sto se tice tvoje vozacke, naravno da je tvoja stvar, samo sam rekao da ne mogu da vjerujem da lik kao ti ima vise od 12 godina :D i vozi auto :D . O iskustvima necemo, nemam vremena :wink: . A sliku auta (mnozina) nisam postavio jer svaki dan vozim drugi bibi tako da nije fer da ja zaredam sa slikama, vec znam kakve bi reakcije bile. U svakom slucaju toyotu zaobilazim u sirokom luku, nesto mi se gadi. :D
Vidim uspio si svojim "argumentima" otjerati mnoge s teme pa cu se i ja lagano povuci. Nastavi copy-paste revoluciju. :-D i pozdravi uciteljicu :lol:
corolla02

#794 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Bordolini wrote:
corolla02 wrote:

Ja dovoljno imam radnog iskustva za volanom da bi bio primoran da tebe pitam nesto o autoindustriji. To koliko ja imam vozacku dozvolu i iskustva to je dio mene, a ako ti nevjerujes posteno, ja te necu tjerati na to. A tebi tvoje iskustvo ako ga imas, dobar si, ali te nesto nisam vidio tamo na onoj "mojoj" temi, nesto krijes, stidis se, sta li, a temu si zaobiso, zasto, te nisi ni postavio slicicu svog auta kad je ta tema bila, zasto;
Bio sam na toj "tvojoj" :lol: temi, samo pod drugim nickom, zahvaljujuci neredima u Sirokom taj nick je dobio trajni ban. Sto se tice tvoje vozacke, naravno da je tvoja stvar, samo sam rekao da ne mogu da vjerujem da lik kao ti ima vise od 12 godina :D i vozi auto :D . O iskustvima necemo, nemam vremena :wink: . A sliku auta (mnozina) nisam postavio jer svaki dan vozim drugi bibi tako da nije fer da ja zaredam sa slikama, vec znam kakve bi reakcije bile. U svakom slucaju toyotu zaobilazim u sirokom luku, nesto mi se gadi. :D
Vidim uspio si svojim "argumentima" otjerati mnoge s teme pa cu se i ja lagano povuci. Nastavi copy-paste revoluciju. :-D i pozdravi uciteljicu :lol:
OK, i tebi tvoj dealership i velicina moj junak, a sad lijepo idi na plivanje na Charles River i tamo budi nekom drugom loncu poklopac!
:skoljka:
corolla02

#795 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Definitivno, najbolji speedometry u industriji @ Lexus!

:-D
anonimni clan

#796 Re: Cars & Coffee

Post by anonimni clan »

Image
jefferson

#797 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

corolla02 wrote:Definitivno, najbolji speedometry u industriji @ Lexus!

:-D
Prevario sam se! Nemas ti ni 12 godina!
corolla02

#798 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Nista, bit cu jos finn..

@jeffry, evo ti pokloncic:

:)
jefferson

#799 Re: Cars & Coffee

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
Nista, bit cu jos finn..

@jeffry, evo ti pokloncic:

:)
Vauuu, bas si fin. Ja bi te okarakterisao drugacije, ali eto.
problem je sto mi citamo ovaj forum jer ima super tema, pa pogledamo i ovu, i onda vidimo kako si uzurpirao prostor da bi svoje misljenje predstavio kao argument.
Covjece, pardon, dijete, ti jos niti jedan argument nisi iznio da bi potkrjepio ono sto tvrdis. Po tom znam da ti nije 12 god, jer da jeste bar bi bio u razredu gdje se rade naprednije pismene zadace, bez obzira sto ides u osnovnu osnovnu u Lawrencilleu, to i tamo uce!
corolla02

#800 Re: Cars & Coffee

Post by corolla02 »

Vauuu, bas si fin. Ja bi te okarakterisao drugacije, ali eto.
problem je sto mi citamo ovaj forum jer ima super tema, pa pogledamo i ovu, i onda vidimo kako si uzurpirao prostor da bi svoje misljenje predstavio kao argument.
Covjece, pardon, dijete, ti jos niti jedan argument nisi iznio da bi potkrjepio ono sto tvrdis. Po tom znam da ti nije 12 god, jer da jeste bar bi bio u razredu gdje se rade naprednije pismene zadace, bez obzira sto ides u osnovnu osnovnu u Lawrencilleu, to i tamo uce!
Vidis, ja tebe stalno probam ovdje hljebom a ti mene opet kamenom, tako da mi djelujes mnogo nesto ratoboran typ, buntovnik bez razloga, dok sam ja svoje naoruzanje polozio jos davne '95.

Inace, ne znam zasto mislis uopste da ja nesto sad ono "uzurpirao" ovu temu ili jos manje neke druge, pa ovo je cyberspace, tj. beskrajni elektronski kosmos. Uostalom, ko je got sta ovdje postavio, uopste se nisam osjetio ugrozen ili povridjenen, sto se ne bi moglo reci u tvom slucaju!

Mi ovdje u Gwinnettu dobro razumijemo prednosti i mane ovog cyber svijeta time, te informacije koje kruze u njemu a vezano za autoindustriju, ali ne znam zasto vi gore iz Jacksona Countya jos zivite u nekoj davnoj proslosti, ko da su jos 80te, kad je ovo vec 21st. sa nesmetanim saobracajem i protokom informacija, kako je moguce ste vi gore propustili takvu emancipaciju!?

Govoris o nekim argumetima, ako bih ja argumentima sa tobom ovdje bojim se da bi se ti nasao jos vise prozvan i uvrdjen tako da svaki daljnji razgovor sa tobom na toj relaciji bi jos vise polarizirao odnos medju nama, tako da me to nigdje ne vodi. I da, ti vec sve znas, tj. osnovu si vec poodavno zavrsio, tako da valjda znas da pronadjes odgovore na pitanja koja su te okupirala, a ne traziti od mene!
Last edited by corolla02 on 27/10/2009 04:10, edited 1 time in total.
Post Reply