A nasi stočari nek se zapitaju kako je firmama lakse uvoziti smrznuto meso iz Argentine, Njemačke vec kupiti od nas.
Zato jer niko ne ulaze u taj sektor. Svi imaju 1 kravu za svoje potrebe i cao. Pa kad bi se poklale krave i telad za potrebe domace industrije , za dan bi ostali bez stoke u cijeloj državi.
Što se tiče proizvoda, tu je situacija kao i u svakoj industriji. Biraj kvalitet i dobices ga.
Ja sam jedno vrijeme stalno jeo Cekin viršle, dok nisam probao Brajlović. Jer sam kao i ti sumnjao u domaci kvalitet.
U zadnje vrijeme ne jedem nikako viršle pa ti ne mogu gaarantovati je li to jos uvijek tako.
Druga stvar sto se tice nasih trznih centara je to sto ONI uvaljuju tu pokvarenu/usmrdjelu robu jer im se vise isplati tako nego da se "zezaju" sa povratom itd.
Meso koje izađe, odnosno proizvodi iz par fabrika malo starijih a i ovih novijih je 100% ispravno jer i u ovako bespravnoj drzavi ono prolazi milion nekih kontrola te su stvarno mjere rigorozne-vjerovali to vi ili ne.
Sto se tice tog veceg profita i slabog sušenja mesa, kupi skuplje meso pa ces vidjeti kvalitet.
Ja nisam mogao da vjerujem neki dan kada sam probao sudzuku jednog domaceg proizvodjaca (necu vise da navodim da ne bi bilo da reklamiram).
Stvarno po meni 90% mesnih proizvoda se moze kupiti od nasih proizvodjaca samo treba znati i kako.
O tome da je to vazno za nasu industriju necu, jer to je obrađeno milion puta i glup je onaj koji to ne konta.
Također ako vec nemate izbora i necete da kupujete od nasih, kupujte od perutnine ptuj proizvode, sa markicom made in bih. Opet je i to bolji izbor nego ovo direktno uvozno.

Tops