VjecitiStudent wrote:Vodenjak wrote:
Khm, khm...
Principjelnom i profesionalnom novinarstvu se moze teziti u zemljama sa jakim drzavama, u zemljama gdje VLADAJUCI politicari snose odgovornost za (ne)ucinjeno.
Profesionalnom novinarstvu se moze teziti u zemljama gdje vlast odgovara narodu a ne narod vlasti.
Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj svako onaj ko nije oslijepio od klero-nacionalistickog bljeska s pocetka devedesetih treba da svim raspolozivim sredstvima ogoli, medijski lincuje, srusi i razvali konstrukciju koja je napravljena pod firmom Bosne i Hercegovine a u stvari predstavlja oazu lopovluka i kriminala uvijenog u shamije i raznorazne druge odore. Kada se "kumovi" poskidaju, nemam nista protiv da se krene i protiv malih dilera.
A Zlaja, i ako je lopov, onda je samo jedan mali obicni ulicni diler u konstelaciji uspostavljenih odnosa izmedju onih koji se, svako iza svoga boga i svoga bola za sudbinom sopstvenog naroda kriju...
p.s. i ne mogu nekako da se otmem utisku da pojedini redovno dozivljavaju orgazmicko zadovoljstvo svaki put kada se poprihvate plajvaza i pocnu ga penetrirati u Bakira...

Sustina svega je pitanje da li mi uopste imamo medije kojima mozemo vjerovati, koji imaju profesionalni kredibilitet i nepristrasnost prema istinitosti informacija. Imamo li?
Da li je '60 minuta' takav medij? Ili je i njihovo izvjestavanje izmijenjeno u skladu sa interesima politicke grupe koju oni podrzavaju?
Podrska medijima kada lazu, kad god je to interesu "nase strane" i interesa, nas definitivno nigdje nece odvesti.
Ama ja se s tobom slazem 101%!
Apsolutno si u pravu kada insistiras na tome da su nam potrebni istinski nezavisni mediji, mada ja, evo ziveci i na zapadu, vidim da je tako nesto utopija kao sto je i komunizam bio utopija.
Ali, da se sve moze profesionalno odraditi i s koliko-toliko obraza objektivno izvijestiti - moze!
Medjutim...
Mi zivimo u zemlji koju je jos krajem osamdesetih godina napao cancer kleronacionalizma i metastaze su se u ove dvije decenije prosirile po cijelom organizmu, ne zaobilazeci ni vitalne funkcije kao sto su mediji.
Ili opozicija i opozicioni politicari! Svi su oni zahvaceni ludilom proizvedenim u vjersko-sovinistickim kuhinjama moralnih i intelektualnih bjednika, krimogenih psihopata, retardiranih i isfrustriranih likova!
Zato i pokusavam reci je da se problem BH-drustva ne moze rijesiti dok se uzroci svih tih problema ne sasijeku u korijenu! A uzroci leze upravo u gore pobrojanim. Priznaj i sam da je naivno ocekivati da ce mediji biti profesionalni u jednoj zemlji u kojoj su poremeceni svi moguci kriteriji, srusena sva logika, uruseno mentalno i duhovno zdravlje njenih stanovnika...
Ovim svakako ne pravdam bilo koga niti gorljivo podrzavam "profesionalizam" ili "nezavisnost" Bakira i slicnih ali zato i te kako stajem na stranu svakog onog koji svojim radom barem djelomicno doprinosi rusenju mafije i iskorjenjavanju kleronacionalisticke i krimogene kuge koja vec dvije decenije hara nasim prostorima!
Lagumdzije sto se tice, kao uostalom i cijelog SDP-a, i njih su napale metastaze. Bolest kod pojedinaca u tom SDP-u ogleda se mozda u njihovim dzepovima punim tudjih para, a na cijeloj srtranki se bolest vidi, kao i kod pripadnika ogromnog broja nasih ljudi - u njihovoj bezvoljnosti, traljavosti, uchmalosti, mirenju sa sudbinom, sveopstoj depresiji...