Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Madrid

#776 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Madrid »

Glupost je sto dosta ljudi ovdje potrosene pare za pozive i ostalo mjesaju sa finansijskom situaciom, ono u smislu "ako ne moze potrosit vise od 4-5 km"...
Ja imam preplatu od 15 km i pored toga jos 500 mb interneta i ustvari prije bi se slozio da vam mobiteli od 500 km i vise ne trebaju ako ne mislite koristiti neki od net paketa, jer zvati i ostale fazone mozete i sa starijim mobitelima, a bez neta vam ovi mobiteli dosta izgube na znacaju, mada istina postoje i razne stranice preko kojih mozete downloadovat kod kuce...
Evo ja sam prosli mjesec potrosio 10 km iako mi je preplata 15 na pozive i poruke, jednostavno meni kao studentu ne treba vise.
Ipak je internet buducnost i u komunikaciji, skoro da se lakse sa nekim cuti na facebooku, vec nazvati :-D
Jeff Bingham

#777 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jeff Bingham »

eyesburn wrote:kupovati u bilo kom od telecoma je privilegija samo za one dubljeg džepa.

i sva ona šuplja i filozofija koju ovdje prosipate je bespredmetna.

kad budu imali ponudu kao u hr ili srbiji, onda možemo dovoditi u balans telekome i ove tzv. "radnje".

dotad fino, neka lovatori plaćaju telekomima. a isti su lopovi kao i oni iz radnji. samo na drugačiji način. a šta to znači? to fino znači SKUPLJI i tzv. "legalni lopovi."
znaci originalni telefon u telecomu je 581 km, sa mogucnoscu placanja na 24 rate, sa dvogodisnjom garancijom na sve

isti taj dekodirani, moguce i ukradeni telefon u univerzalnom je jeftiniji jednu marku, sa sestomjesecnom garancijom na softver

i ko je ovdje lud? :)
Dupli_skalp

#778 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

ti miješaš kruške i jabuke.

taj mi taj telefon džabe ili za 1km pa da budem 24mjeseca ugovorno vezan.

ili mi daj za ultru po toj cijeni. na rate.
Madrid

#779 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Madrid »

Evo za preplatu mini 15 HTC Sensation:

U BH telecomu na ugovor od 24 mjeseca - 894,42km(ukupno) - 31,85km(rate)

U Univerzalno - 740km(bez ugovora)

E sad ne pratim situaciju u susjednim zemljama, ali mislim da u Hrvatskoj na najmanjoj preplati mobitel izađe dosta manje nego u radnji, ali eto kod nas je vise za 150km, ali hej pa "i ovo je Bosna i Hercegovina"...
Jeff Bingham

#780 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jeff Bingham »

ne poredimo ponudu po zemljama, ponudu nasih telecoma vs trgovine koje prodaju telefone. naravno da je puno jeftinije u drugim zemljama, doce to i kod nas jednom. ti ako mozes telefon u hr na rate uzet, bujrum, povoljniji ti je :)

eyesburn, meni kojem racun mjesecno za tel dodje 25-30 KM besmisleno je spominjati ove divljake. tebi koji trosis 5-10 mozda i nije, ali kada bi govorili o telefonima istih kvaliteta. s obzirom da je porijeklo i garancija takvih telefona krajnje sumjivo, mislim da se isplati doplatiti za sigurnost.

al dobro, svakom svacije :)
gonz0

#781 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gonz0 »

sta mislite kakav je sony ericsson vivaz u5i i moze li mi neko iz iskustva reci isplati i se uzimati ili je to samo još jedan krš...cuo sam da ima dramaticnu kameru sa HD viseo snimanjem, ali i da malo laga kod upotrebe glavnog menija i slicno... sta vi kazete i koja su vasa iskustva ?
stevan2712

#782 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

Meni je a i vecini ovih koji kupuju ove Android i iOS mobitele najbitniji mobilni internet a to nijedan operater ne nudi za neku razumnu cijenu. Meni je potrebniji Internet nego poruke i pozivi. Npr. uz Android i iOS imas aplikaciju Viber i cim je instaliras on ti sinhronizuje sve prijatelje iz imenika koji imaju Viber i mozete se cuti i slati poruke preko njega. Tako ja komuniciram sa rodbinom iz Amerike a i sa nekim frendovima koji imaju tu aplikaciju. A za nju je naravno potreban internet. S obzirom kakva nam je ponuda tu komunikaciju iskljucivo ostavrujem kada sam u kuci preko Wifi...

I da je normalan operater nikada ne bi smio da ima vecu cijenu nego u radnji na bilo kojem ugovoru. A ne ovi kostaju skuplje i kad uzmes na 2 godine pretplatu od 30KM. Pa uz takvu pretplatu mobitel bi mogao max. da kosta 300-400KM ovi TOP MODELI a ovi osrednji od 1-199KM. :D

I sve dok nije tako nikad kod operatera. Ima univerzalno! :)

Kad mi je mama uzela pretplatu od 46KM kod mtela 2 godine mi je prigovarala za to, djubrad skupa!
stevan2712

#783 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

gonz0 wrote:sta mislite kakav je sony ericsson vivaz u5i i moze li mi neko iz iskustva reci isplati i se uzimati ili je to samo još jedan krš...cuo sam da ima dramaticnu kameru sa HD viseo snimanjem, ali i da malo laga kod upotrebe glavnog menija i slicno... sta vi kazete i koja su vasa iskustva ?
Ma ostavi se starog Symbiana idi na Android jer iPhone i iOS nisu u rangu Vivaza tj. za te pare ga ne mozes kupiti... Ili u krajnjoj liniji idi na WP7,sve je bolje od tog symbiana! Reci do koliko para pa da ti predlozimo :)
alibaba_i_30_godina

#784 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by alibaba_i_30_godina »

Pojedini izgleda nisu razumjeli sta sam zelio reci ... nebitno, nije mi do toga sada da objasnjavam.

Bio sam veceras u posti da se raspitam oko telefona i pretplate. Jako je nelogicno to sto se preko fixnog telefona moze uzeti telefon vrijednosti do 500 KM a preko pretplate na mobilnog telefonu i oni skuplji. Zbog cega ova nelogicna razlika?! Pretplatu placam svakako i za fixni telefon, zasto onda ne mogu uzeti mobitel koji zelim!

Takodjer, glupo sto se mobitel ne moze uzeti i preko adsl-a, dakle da na racun od interneta dolazi i rata za mobitel. Valjda bi trebali omoguciti da kupim telefon preko one usluge koju zelim, ako sam njihov pretplatnik onda je svejedno hocel' rata za mobitel dolaziti na racun od fixnog telefona, mobilnog ili interneta?!

Dakle, jos uvijek vagam!

Sto se tice interneta, moja kuca je takodjer sva pod wirelessom, a ima i mnogih hot spot mjesta u gradu tako da ipak nije veliki problem isti koristiti na mobitelu.
Jeff Bingham

#785 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jeff Bingham »

stevan2712 wrote:
dobro, a zasto?
alibaba_i_30_godina

#786 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Jeff Bingham wrote:
stevan2712 wrote:
dobro, a zasto?
Meni nije toliko bitna radnja Univerzalno, vec mjesto gdje je mobitel jeftiniji a gdje cu dobiti sto je vise moguce garancije i podrske.

Kakva je ponuda u Imamexu?! Generalno, gdje jos imamo kupiti koliko-toliko dobre mobitele?
zateznistub

#787 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

NeyDan wrote:Pojedini izgleda nisu razumjeli sta sam zelio reci ... nebitno, nije mi do toga sada da objasnjavam.

Bio sam veceras u posti da se raspitam oko telefona i pretplate. Jako je nelogicno to sto se preko fixnog telefona moze uzeti telefon vrijednosti do 500 KM a preko pretplate na mobilnog telefonu i oni skuplji. Zbog cega ova nelogicna razlika?! Pretplatu placam svakako i za fixni telefon, zasto onda ne mogu uzeti mobitel koji zelim!

Takodjer, glupo sto se mobitel ne moze uzeti i preko adsl-a, dakle da na racun od interneta dolazi i rata za mobitel. Valjda bi trebali omoguciti da kupim telefon preko one usluge koju zelim, ako sam njihov pretplatnik onda je svejedno hocel' rata za mobitel dolaziti na racun od fixnog telefona, mobilnog ili interneta?!

Dakle, jos uvijek vagam!

Sto se tice interneta, moja kuca je takodjer sva pod wirelessom, a ima i mnogih hot spot mjesta u gradu tako da ipak nije veliki problem isti koristiti na mobitelu.
Kako ne mozes?
MojaTV premi paket ti omogucava kupovinu mobitela na rate u rangu mega100 ili cak i jeftinije.
Razlog-u ovom paketu imas i sim karticu za korsitenje mobilne mreze. U ADSL paketima nejma mobilne mreze nejma ni mobitela.
ibizza

#788 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ibizza »

stevan2712 wrote:
gonz0 wrote:sta mislite kakav je sony ericsson vivaz u5i i moze li mi neko iz iskustva reci isplati i se uzimati ili je to samo još jedan krš...cuo sam da ima dramaticnu kameru sa HD viseo snimanjem, ali i da malo laga kod upotrebe glavnog menija i slicno... sta vi kazete i koja su vasa iskustva ?
Ma ostavi se starog Symbiana idi na Android jer iPhone i iOS nisu u rangu Vivaza tj. za te pare ga ne mozes kupiti... Ili u krajnjoj liniji idi na WP7,sve je bolje od tog symbiana! Reci do koliko para pa da ti predlozimo :)
Predlozi meni,nest do 300KM :-D
I ja sam mislio kupiti ovaj sony ericsson vivaz,al ev vidim da muu OS ne valja :?
alibaba_i_30_godina

#789 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

zateznistub wrote:
NeyDan wrote:Pojedini izgleda nisu razumjeli sta sam zelio reci ... nebitno, nije mi do toga sada da objasnjavam.

Dakle, jos uvijek vagam!

Kako ne mozes?
MojaTV premi paket ti omogucava kupovinu mobitela na rate u rangu mega100 ili cak i jeftinije.
Razlog-u ovom paketu imas i sim karticu za korsitenje mobilne mreze. U ADSL paketima nejma mobilne mreze nejma ni mobitela.
Pitao veceras i rekli mi da ne moze ... cak sam kasnije kada sam dosao kuci zvao ih na 1444 da provjerim i to su mi potvrdili.
stevan2712

#790 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

Jeff Bingham wrote:
stevan2712 wrote:
dobro, a zasto?
Zato sto me mobitel dodje jeftinije,zato sto nemam obavezu na 24 mjeseca,zato sto mi nije kodiran mobitel, zato sto necu pretplatu i nemam pare za to :D Ja sam prije kupovao u Imamexu ali su mi oni sad isto skuplji u odnosu na univerzlno gdje sam kupio Lg Optimus i nikakvih problema :)
stevan2712

#791 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

ibizza wrote:
stevan2712 wrote:
Predlozi meni,nest do 300KM :-D
I ja sam mislio kupiti ovaj sony ericsson vivaz,al ev vidim da muu OS ne valja :?
Motorola Defy moja preporuka-jeste da je 370KM ali 3,7 inca ekran i imas i previse modova za nju :) Nece ti biti dosadno :D
Onda imas Galaxy Ace al i on ti je 350KM al ako ces vec njega ja mislim da ti je bolje dati tih 20KM i kupiti Defy.
Ovo ostalo ti je sve niza klasa.. Pogledaj nesto tipa Samsung Galaxy Fit ili tako... SE X8 ti je cak i jeftiniji ali nije ti on sad nesto :( Bas si na donjoj granici sa tih 300KM :P
ibizza

#792 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by ibizza »

Hahaqha,jbg,jedva i to skupio :D
Mozda galaxy ace uzmem,valjda mogu jos 50 KM navuci :D

Hvala puno na pomoci :thumbup: :)
zateznistub

#793 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

NeyDan wrote: Pitao veceras i rekli mi da ne moze ... cak sam kasnije kada sam dosao kuci zvao ih na 1444 da provjerim i to su mi potvrdili.
Odi na
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... f6a41.html

i provjeri pod cijenom za mojatv premi paket.
alibaba_i_30_godina

#794 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

zateznistub wrote:
NeyDan wrote: Pitao veceras i rekli mi da ne moze ... cak sam kasnije kada sam dosao kuci zvao ih na 1444 da provjerim i to su mi potvrdili.
Odi na

Nemam mojatv ... imam njihov adsl i fixni telefon, a kablovska mi je od Telemacha.

Hocel' mi neko reci koja je razlika izmedju ova dva modela, ja nisam vidio neku veliku, dok je sa cijenom druga prica:

http://www.univerzalno.com/mobiteli/sam ... i8150/1245

i

http://www.univerzalno.com/mobiteli/sam ... -s-8gb/167

Nije los ni HTC Desire S, ima cak vise RAM memorije od prethodna dva mobitela. Omisljam se izmedju ovih i galaxy 2, mada mi se ne daje toliko para za mobitel (koliko kosta dvica).
zateznistub

#795 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

NeyDan wrote:
zateznistub wrote:
Odi na

Nemam mojatv ... imam njihov adsl i fixni telefon, a kablovska mi je od Telemacha.

Hocel' mi neko reci koja je razlika izmedju ova dva modela, ja nisam vidio neku veliku, dok je sa cijenom druga prica:

i

Nije los ni HTC Desire S, ima cak vise RAM memorije od prethodna dva mobitela. Omisljam se izmedju ovih i galaxy 2, mada mi se ne daje toliko para za mobitel (koliko kosta dvica).
pregledaj

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3115
alibaba_i_30_godina

#796 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Poredio sam ih, jako su slicni, osim sto ovaj galaxy s ima bolji ekran i vise interne memorije. Kamere su im iste, a jako je bitno da imam kameru.

Sto vise gledam i uporedjujem to vise ne znam koji da kupim. Mislim da sam odustao od galaxy 2, njega sam htio preko telecoma, ali zbog njihove zapetljancije radije cu uzeti negdje drugo.
stevan2712

#797 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

NeyDan wrote:
zateznistub wrote:
NeyDan wrote: Hocel' mi neko reci koja je razlika izmedju ova dva modela, ja nisam vidio neku veliku, dok je sa cijenom druga prica:

i

Kako koja je razlika ovaj Wonder ima manji ekran (3,7 inca naspram 4) ali i veci proc (1,4Ghz naspram 1Ghz kod Galaxyja S). Ja bi prije Galaxy S poznatiji je i imas vise romova za njega :) a plus veci ekran :D A i Desire S je predobar, nije ni cudo sto se dvoumis :))
Jeff Bingham

#798 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jeff Bingham »

stevan2712 wrote:
Zato sto me mobitel dodje jeftinije,zato sto nemam obavezu na 24 mjeseca,zato sto mi nije kodiran mobitel, zato sto necu pretplatu i nemam pare za to :D Ja sam prije kupovao u Imamexu ali su mi oni sad isto skuplji u odnosu na univerzlno gdje sam kupio Lg Optimus i nikakvih problema :)
sa srecom i da ih ne bude :) jer si najeb...ako ih bude :-D
stevan2712

#799 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

Jeff Bingham wrote:
stevan2712 wrote:
sa srecom i da ih ne bude :) jer si najeb...ako ih bude :-D
Hahahah :D Brate pa kako mogu da najeb... Daju i oni garanciju, ako nesto ne bude valjalo ima da mi zamjene pa tuzicu ih. Al daj majke ti nemoj mi jos suhu nekakvu navlaciti :D
P.S. Ne kupujem ja jos :lol:
Jeff Bingham

#800 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jeff Bingham »

pa daju "garanciju" na softver, o tome ti pricam :-D sutra da ti poispadaju tipke s moba (gluho bilo) same od sebe, moro bi ih lijepit OHO ljepilom ili kupovat novi tel :D
Post Reply