Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
matan

#776 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

Stanje na butmiru je katastrofa svi su psi mokri do koze nadaj mo se da nam ova kisa nece prouzrokovati vece probleme nego sto vec imamo nazalost ima i jedan malo veci problem MEDO smedji koji je kastriran ima pvrjedjenu nogu najvjerivatnije je lom... MEDO CE SUTRA BITI VETERINARSKI ZBRINUT ALI TO KOSTA MOLIM SVE ONE KOJI MOGU DA NAM POMOGNU DA SE JAVE MENI ILI AMELI 066805099 ILI 061597481 HVALA SVIMA OD SRCA
Image

MOLIM VAS SVE DA NAM POMOGNETE DA STO PRIJE RIJESIMO OVAJ PROBLEM BUTMIRA SVI ONI KOJI IMAJU BILO KAKVU IDEJU , PROJEKAT DA NAM SE JAVE DA ZAJEDNO NESTO POKUSAMO URADITI JA SAM VAM NA RASPOLAGANJU ZAJDNO MOZEMO PUNO VISE ... Životinjama se može pomoci i nekim vrlo jednostavnim akcijama koje ne oduzimaju puno vremena ni novca.
amelino

#777 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Medi je noga povrijedjena:( :(

Potrebna pomoc da ga vet pregleda i da mu se nogica sredi te da se bude li potrebno oporavlja negdje.

Molim za pomoc.

Hvala.
duboka_misao

#778 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by duboka_misao »

sjoj ma sta je medi, blentovina se gurala negdje sigurno ili ga je rivalski svaler pokacio.... amela cujemo se mi popodne.
amelino

#779 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Medo je u pansionu kod Nenada zahvaljujuci @sir_oliveru!! Hvala do neba!!!

Bili smo kod veterinara, uspavao ga je, najvjerovatnije da su puknute sitne kosti u sapi - odnosno zadnjem dijelu noge. U ponedjeljak ga @matan vodi na slikanje noge. Ako budu vise od 2 kosti puknute, potrebno ce biti operisati nogu, ako bude samo jedna kost, samo ce zarasti. Dobio je bocu protiv bolova i antibiotik.

Hvala @archibaldovoj za veterinarsku pomoc i @sir_oliveru za smjestaj za ovog mistera Butmira :)
matan

#780 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

samo da vas malo posjetim bar jednim djelom sta imamo jos zajedno da rijesimo i to moramo pod hitno uraditi ovi kucicu su u jako teskoj situaciji i hitno im je potreban bar neki privremeni smjestaj a da ne spominjem veterina svi kucici su danas primili tableticu protiv parazita jer su im stomacici jako napuhani molim vas da nedozvolite da se i njima desi ista sudbina kao onim kucicima svi oni koji su htjeli pomoci onim malim koji su nazalost preselili na bolji svijet evo prilike da sada pomognemo ovim malim Bozim stvorenjima
Životinjama se može pomoci i nekim vrlo jednostavnim akcijama koje ne oduzimaju puno vremena ni novca.

Pomozite nam da steknemo mjesto za odmor mi smo izmucena i zlostavljana Božja stvorenja bez doma.
Image
Image
neraida

#781 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by neraida »

najbolje bih bilo da vi skontate koliko ima cuka sta za smjestaj i koliko za vet pomoc,pa da podijeli sa brojem cuka pa da svako od nas pomogne po jednog cukicu bice mashala.
sta im je najpotrebnije kako za tablete protiv parazita,vakcine,hrana,itd.
pa da napisete toliko je potrebno za jednog cuku pa da to rjesimo sto prije to bolje!Mimi bi pomogla jednog cukicu.

pozz
neraida i mimi
amelino

#782 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Medo i dalje ne koristi nogu. Sutra ide na slikanje sape. @matan ce ga odvesti pa cemo vidjeti sta dalje - ili operacija ili oporavak bez intervencija uz analgetike.

Hvala svima koji nam pomazu.

Sto se tice pasa na Butmiru - njih 10 bi se dalo skloniti - i kucici kojih je 8 trenutno. Ostali su previse uplaseni i ne prilaze tako lako. Imamo neke kombinacije da ih sklonimo preko zime u veliku stalu - besplatno, ali da neko boravi u vikend kucici pored stale i da pazi na njih ili da im na Butmiru napravimo dobre zaklone za zimu - u tom ce nam slucaju biti potrebna i radna snaga i materijal - daske , najloni , deke, carsafi ali mogao bi nastati problem sa opstinom ako to budemo radili bez dozvole, koji su nam rekli da ne mozemo dobiti...Ako dole ostanu tesko da ce zimu prezivjeti bez Roma koji su ih kako tako sklanjali sa snijega i davali koliko toliko da jedu. Ovo bi im bila prva zima bez njih... Beba ce biti - 2 su zenke skotne i u narednih mjesc i po, stizu nove bebe...Bit ce i zimskih beba - a svi znamo kako one u vecini slucajeva zavrse :(

Dug i dalje kod Mihrada stoji, kod Nenada smo ga smanjili na razumnu cifru ali kod njega je Funghi, 4bebe sa Doibrinje, Senci, Medo tako da je konstantan manje vise...A kod Ismeta su nam 2 kucica sa Butmira...Jedan(Sivi) ima neuroloski problem sa prednjim sapicama:( Tuga...

Hvala jos jednom svima koji pomazu, koji su tu sa nama i uz nas i koji ih ne zaboravljaju...
arcibaldova

#783 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by arcibaldova »

Ovo sa stalom je dobra ideja, da pravite nesto na Butmiru bojim se da ce mnogi raditi na tome da do toga ne dodje. Pravim se pametna u situaciji koja nije nimalo lijepa ali mozda da uvedete neke dezure ili da se mijenjate gore na toj vikendici. Malo je vremena ostalo jer je sve hladnije i hladnije. A stala je ipak stala.
SenSen

#784 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

amelino wrote:Medo i dalje ne koristi nogu. Sutra ide na slikanje sape. @matan ce ga odvesti pa cemo vidjeti sta dalje - ili operacija ili oporavak bez intervencija uz analgetike.

Hvala svima koji nam pomazu.

Sto se tice pasa na Butmiru - njih 10 bi se dalo skloniti - i kucici kojih je 8 trenutno. Ostali su previse uplaseni i ne prilaze tako lako. Imamo neke kombinacije da ih sklonimo preko zime u veliku stalu - besplatno, ali da neko boravi u vikend kucici pored stale i da pazi na njih ili da im na Butmiru napravimo dobre zaklone za zimu - u tom ce nam slucaju biti potrebna i radna snaga i materijal - daske , najloni , deke, carsafi ali mogao bi nastati problem sa opstinom ako to budemo radili bez dozvole, koji su nam rekli da ne mozemo dobiti...Ako dole ostanu tesko da ce zimu prezivjeti bez Roma koji su ih kako tako sklanjali sa snijega i davali koliko toliko da jedu. Ovo bi im bila prva zima bez njih... Beba ce biti - 2 su zenke skotne i u narednih mjesc i po, stizu nove bebe...Bit ce i zimskih beba - a svi znamo kako one u vecini slucajeva zavrse :(

Dug i dalje kod Mihrada stoji, kod Nenada smo ga smanjili na razumnu cifru ali kod njega je Funghi, 4bebe sa Doibrinje, Senci, Medo tako da je konstantan manje vise...A kod Ismeta su nam 2 kucica sa Butmira...Jedan(Sivi) ima neuroloski problem sa prednjim sapicama:( Tuga...

Hvala jos jednom svima koji pomazu, koji su tu sa nama i uz nas i koji ih ne zaboravljaju...
Bilo bi odlicno kada bi se mogli skloniti u tu stalu, bilo bi im puno toplije nego samo sa kucicama. Ali problem je to sto bi ih neko morao cuvati. Nadam se da ce se uspjeti skloniti bar te skotne zenke i ona sa osam kucica..

Sto se tice Senci i dva preostala kucica sa Butmira: za njih dvoje (tada pet) sam poslala za pension za tri sedmice, a za Senci za dvije sedmice (mozda tri, valja provjeriti). To je bilo prije dvije sedmice. Ti si mi javila na ovoj temi da je "stigla posiljka", valjda si na to mislila? Ako sve u redu stize, trebam sada jos poslati. Ne treba dug da se povecava bar za njih troje, posto sam obecala da su moja odgovornost.. Zao mi je cukice koji ima problema sa sapama, mora da je posljedica one bolesti :(

Isto tako, moze li mi neko reci kako je ona sarplaninka? Vidjela sam je kod Nenada, tada je bila skoro operisana, i izgledala je pravo depresovano :(
amelino

#785 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Za kucice kod Ismeta i za Senci nema duga, cak su i u pretplati:) Ne brini:)

Dug za Funghi-ja i Sarplaninku stagnira, Sarplaninka je u cetvrtak otisla u Faletice i ostao je samo dug za nju i Funghi koji je vec zreo za udomljavanje. Ozdravio je. Sarplaninka je manje depresivna, mase repom, hoda, ne lezi vise po cijeli dan. Koncici su joj izvadjeni.

Za Medu je @sir_oliver donirao da bude dok se ne ustanovi sta mu je i koliko mora biti u pansionu.

Za kucice sa Dobrinje je placeno za 11dana i to je isteklo. Udomljen je jedan prvi dan. Dan za njih je 20KM.

Kod Mihrada je dug isti, otplacujemo dio po dio, kad budemo imali dat cemo takav je dogovor.

To je to:)

@sensen tvoja posiljka je stigla i rasporedjena je po uputama koje si dala. Senci i kucici kod Ismeta su pokriveni do daljnjeg :) Hvala od srca za njih!!
SenSen

#786 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

@amelino: Hvala za info :thumbup: Trebali bi se inace cuti ovih dana oko toga, mozda najbolje na email..

Bas mi je drago da je Sarplaninka bolje raspolozena, glavno je da mase repom! :-D Mozda joj se cak uspjela jetra malo obnoviti do sada. Inace sam bila predlozila (mislim @jaca78) da se za nju kupi surutke da pije, jel to pomaze sa obnavljanjem jetre i bubrega. Nego, nadam se da ce joj biti fino u Faleticima. Nesto se sjecam da je to azil koji drzi neko privatno, jel'? Sta je sada za nju plan, hoce se udomljavati? Znam da je dosta stara, i da je takve cuke teze udomiti.. A Funghi je jako sladak i sarmantan cuko, mislim da bi ga svako ko ga sretne pozelio imati :)
amelino

#787 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Udomljavat ce se. Bitno je da je dobro:) Cujemo se mail-om:)

Evo jedna slika nekoliko dana pred odlazak od Nenada, ustala i pozira Sarka nasa:

Image
darprirode

#788 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by darprirode »

Mislim da 90% ljudi na ovom forumu preskoci podforum "Kucni ljubimci" tako da su svi apeli za pomoc preko interneta beznadezni,jer svi koji cirkulisu ovim forumom a 95% su isti ljudi vec su dali sve od sebe da udome cuke ili su ih sami udomili. Tako da apsolutno podrzavam ideju da se lijepe oglasi za poklanjane kucica po gradu, a i ruralnim predjelima. Takodjer mislim da je ideja za stalu super.

Posto dobivamo para za kucice i odrasle cuke,a ta cifra je svaki mjesec pozamasna i pansioni zive od nas mislim da se moze kupiti zemlja i napraviti skloniste za cuke
Ja i jaca smo gledale po oglasima, ali tesko je naci zemljite gdje nema ljudi a gdje imaju prikljuci za struju i vodu.
Ima u rakovici jedno zemljuiste dulum 8600 maraka al je 20 metara udaljeno od drugih kuca,tako da to ne moze,jer je preblizu ljudima..Al vjerujem da se nas nekoliko zadamo da nadjemo zemljiste da bi ga nasli pravo brzo i da bi butmirci mogli preziviti ovu zimu..
amelino

#789 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Medo je na veterini sa @matanom , otisao je da slika sapu. Cim saznamo sta je u pitanju i je li potrebna operacija, javljam.

Potrebna je pomoc za njegov boravak u pansionu do oporavka sape.

Kucici kod Ismeta su super i po preporuci veterinara bi ih trebali vakcinisati sto prije, jer su evo poslije 5 dana od smrti 3bebca koja su bili sa njima ipak ok i zdravi. Danas ili sutra ih trebamo vakcinisati te poceti udomljavati jer smo sigurni da su dobro i da su zdravi . To su 2 vakcine.

Za Dobrinjce je takodjer potrebna vakcina - njih je 4 i linex kapsule jer imaju problema sa probavom. Njima je takodjer potrebna hrana za juniore danas, sve su pohapali:)

Znaci sto prije potrebno vakcinisati 6 kucica - 2 pod hitno, a 4 u toku sedmice!!! Za dva kucica imamo sredstva, za 4 dobrinjca nemamo!!!

Hvala svima

Amela - 061 597 481
matan

#790 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

Svi psi na butmiru su nahranjeni i svi su dobro ako se moze reci dobrooooo svi oni koji zele da nam pomognu na bilo koji nacin mogu nam se javiti nije pomoc samo u smjestaju u novcu nama treba i druge vrsate pomoci .....
aldin 066805099
Pokažimo da mi, Bosanci i Hercegovci nismo izgubili svoju humanost uprkos nedaćama koje su nas snašle u protekle dvije decenije.
Budimo humani prema životinjama, pružimo im ruku spasa, tu ruku spasa, koja je ne tako davno bila potrebna i nama samima! Pomozite nam, da bismo mi mogli pomoć njima
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#791 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by anjusha »

jeci wrote:Da li je neko zainteresovan za cistokrvno stene basseta(zenka) koje sam spremna pokloniti u dobre ruke,iskljucivo ljudima koji ga iskreno zele. To je rijetka pasmina u BiH i zato je jako cijenjen! Iz privatnih razloga nisam u mogucnosti da ga zadrzim,iako mi to jako tesko pada! Stene je mlado i posjeduje rodovnik! zelja mi je da dospije u dobre ruke stoga ga ne poklanjam svakome! tel 065 144983
i postavi sliku :D
duboka_misao

#792 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by duboka_misao »

up!
jaca78

#793 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

Psi ce danas vjerovatno ostati bez obroka, jer niko od nas koji inace idemo, ne moze na Butmir zbog posla i nekih drugih obaveza :( :( .
ako ima dobrovoljaca da bi otisli dole i psima odnijeli hranu pliz javite se
matan

#794 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by matan »

1 . Destinacija 10.10.2009 MERCATOR CENTAR Lozionicka 16 NOVO SARAJEVO od 12.00 do 16.00
2. destinacija 11.10.2009 MERCATOR CENTAR DOBRINJA NOVI GRAD od 12.00 do 18.00

Dodjite i podrzite nasu AKCIJAU
jaca78

#795 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

evo naseg Mede, poceo je da se oslanja na slomljenu nogicu
Image
Image
darprirode

#796 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by darprirode »

Butmirci nahranjeni,7 novih izgladnjelih stenaca dole :(
SenSen

#797 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

darprirode wrote:Butmirci nahranjeni,7 novih izgladnjelih stenaca dole :(
Otkud ti novi stenci sad, da nisu od jedne od zenki? Koliki su? I moze li mi neko reci sta ima sa onih osam stenaca sto su bili tu sa mamom? Bila je njihova slika postavljena..
*miara*

#798 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by *miara* »

jaca78 wrote:evo naseg Mede, poceo je da se oslanja na slomljenu nogicu
Image
Image
PAS NA POKLON!!!
muzjak,star oko godinu i po, kastriran, pomalo plasljiv se poklanja ljudima koji ce ga paziti i voliti.
061/378-684
061/597-481

ovo sam kontala kao letak da napravim pa da ljepim po skenderiji i padinskim dijelovima grada. molila bih one koji su medu licno vidjeli, da mi ga malo jos poblize opisu. jel razigran, znatizeljan, ljubazan, laje li, koje je visina, koliko kila ima otprilike, da li bi valjao kao cuvar ili kao kucni ljubimac u stanu itd...

pansion kod nenada je pun, mora da se isprazni. posto je za medu hitno jer je samo jos do srijede placeno, moramo ga hitno udomiti. tada slijede senci, fungi, pa cemo vidjeti dalje. ja hocu kod nenada da stavim one svoje cuke sa dobrinje pa da ih udomim. dosla sam do informacije da su se zahtjevi pisali inspekciji da se ona moja trojka ukloni. navodno su opasni, sto je totalna neistina. vozala sam se sa njima u autu i oni su sve, samo nisu agresivni niti opasni.

molim vas, pomozite mi sa prijedlozima da sve ove cuke sto prije udomimo.
SenSen

#799 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by SenSen »

*miara* wrote: ovo sam kontala kao letak da napravim pa da ljepim po skenderiji i padinskim dijelovima grada. molila bih one koji su medu licno vidjeli, da mi ga malo jos poblize opisu. jel razigran, znatizeljan, ljubazan, laje li, koje je visina, koliko kila ima otprilike, da li bi valjao kao cuvar ili kao kucni ljubimac u stanu itd...

pansion kod nenada je pun, mora da se isprazni. posto je za medu hitno jer je samo jos do srijede placeno, moramo ga hitno udomiti. tada slijede senci, fungi, pa cemo vidjeti dalje. ja hocu kod nenada da stavim one svoje cuke sa dobrinje pa da ih udomim. dosla sam do informacije da su se zahtjevi pisali inspekciji da se ona moja trojka ukloni. navodno su opasni, sto je totalna neistina. vozala sam se sa njima u autu i oni su sve, samo nisu agresivni niti opasni.

molim vas, pomozite mi sa prijedlozima da sve ove cuke sto prije udomimo.
Ne mogu ti pomoci sa Medom, ali mogu ti pisati o Senci kada na nju dodje red. A ima i drugih koji je bolje znaju.. Reci, koliko je pansion kod Nenada na dan za Medu? Za Senci je 10km/dan..

A za ove druge: jesi li ti u kontaktu sa veterinarskom inspekcijom? Koji se to "gradjani" preseravaju (da izvinete) oko cuka? Cuke su dokazano bezopasne! A imaju valjda i one zute plocice na usima da se zna da ih se ne smije dirati. Ljuti me stvarno sto ljudi znaju izmisljati jer imaju nekakvu primitivnu predstavu o tome kako su sve cuke zarazne i opasne :x
Dogman

#800 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Dogman »

darprirode wrote:Butmirci nahranjeni,7 novih izgladnjelih stenaca dole :(
Jesu li to mozda od neke zenke s Butmira koja se okotila ili ih je netko donio?
Post Reply