Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#776 Re: Huliganstvo

Post by burek_in_space »

Tema se zatvara dok se podijele banovi.

Banned user for reason “prekrsena pravila foruma”
» saabsa 30 dana

» vrhbosna 7 dana

» tambura, alal 14 dana

@metar_drva i @aerosa, opomene za sada...
oridjidji

#777 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

hrasno38 wrote:
oridjidji wrote:
hrasno38 wrote:Po prici ovdje nekih likova jos ce ispasti da su policajci napravili nerede a ne navijaci. Zasto nisu udarali borce ispred zgrade vlade???? Zato sto su bili borci a ne huligani koji od obijesti ne znaju sta ce od sebe pa hajmo devastirati i rusiti sta stignemo. Hajde nek mi lijepo objasni recimo @aerosa ako su bili kovni na igrace zasto su devastirali stadion na kojem dolaze da navijaju i na kraju krajeva koji je vlasnistvo kantona. Je li stadion kriv sto Sarajevo nije pobjedilo?????? Jesu li policajci, redari krivi sto Sarajevo nije dobilo???? Nisu, kriv je prije svega gostujici golman koji je branio i moguce i nemoguce ali dzaba ne postoji odbrana protiv isfrustrirane bagre osim dobrih batina. Ovo sto ste sinoc uradili ce i te kako dati na razmisljanje tko je kriv i za nerede u Sirokom bez obzira na sve okolnosti koje govore da niste. Gdje to pise da Sarajevo mora dobiti Siroki, pa niste Manchester. Ali kako u usijanim galavama koji kad krenu na utakmicu prvo razmisljaju s kim ce se pobiti a tek onda kako ce navijati dokazati da napad na policajca je vrlo vrlo zajeban akt zbog kojeg ce sigurno dobro najebati. Budite sigurni i oni momci iz Game nisu zaboravili face koje su ih udarale tako da valjat ce prosetati gradom. Ne znam ko vam je utuvio u glavu da ste vi zajebani pa da se mozete tuci sa organima reda i zastitarima. Imate srecu sto u danasnje vrijeme policija nema ovlasti kakve je imala prijeratna milicija pa bi vidjeli sta znaci gazanje. U svakom slucaju jedan forumas je lijepo napisao da je jadna majka onom sto je letvom spucao policajca atek mu je jadna majka kad predje kapiju Zenice. Pa dosta vas je vise i ne samo vas nego svih onih huliganskih skupina sto unistavaju ovaj grad radi usranih utakmica. Zar je vrijedna jedna utakmica da se devastira javno dobro? Jeste ali kod onih koji u glavi nemaju nista a u ocima samo krv!!!!!!

Sve su trebali razvaliti, kud jos vise stete nisu napravili. Bas zbog takvih koji paze javno dobro i koji misli da ce nekoga jedna razvaljena zgrada vlade FBIH nahraniti ili demolirana loza na Kosevu vara se. Borci i Navijaci da nisu uradili to sto su uradili, nasa vlast i uprava kluba FK Sarajevo bi se jos vise uzoholila i jos vise bi krala i raju zajebavala da se ovo nije desilo. Niko ne voli nasilje, a isti je uvijek produkt nemogucnosti da se posteno boris za bolje onoga sto volis. U drzavi u kojoj nista ne stima u kojoj politicari imaju enormne plate, dok narod nema nista, gdje je u svaku poru drustva usao neki od oblika kriminala, vi pricate da se ljudi ponasaju normalno. Kako ce navijac da se ponasa normalno kada im se more puta dogodilo da odu na namjestenu utakmicu? Kako da navijac bude dobar navijac kada njegov klub kradu i srozavaju i kada o tome bruje i mediji i forumi, a tuzilastvo stavlja prste u usi? Kako ce navijaci biti navijaci kad u NSBIH-a i u nasim klubovima sjedi mafija? KAKO? Nek mi neko objasni kako pored toliko mana u nasem fudbalu biti imun? Kako to da na jednom gostovanju moze pasti mrtva glava od ruke policajca, a da se istina o tome i danas zataskava? Kako to da policija pravi takve propuste i to na utakmicama visokog rizika?
Nerad, nemar, lijenost, glupost, sve je to odlika ovoga drustva i usla je i u policiju. Niko ne sagledava uzroke, a sere kada vidi posljedice necega sto se moralo desiti uzrokovano morem cinilaca.

Da bi se stvari promjenile na bolje pred nepravdom i zlom ne treba da se suti. Meni je zao samo momaka iz osiguranja i policajaca koji su bili povrijedjeni, policajaca manje jer stite lopove i zato sto su sami pridonjeli onome sto se desilo na kosevu ne pridavajuci osiguranju ove utakmice veliki znacaj.

Poslje isfrustrirani cinjenicom da su im se otele stvari kontroli udarali su koga su stigli. Na kraju opet niko od policajaca nece odgovarati za ono sto se desilo, jer ocito je da je policija amaterski reagovala u spijecavanju bilo kakvog oblika huliganizma. Na kraju to potvrdjuju i snimci cipelarenja momka koji bespomocno lezi medju 15 policajaca.

Postoji uzrocitost i posljedicnost stvari... malo promisli o tome... valjda ce ti biti jasnije sto se u ovoj drzavi svi mahom bune. Sigurno se ne bune zato sto sve stima i sto je sve savrseno i onako kako bi trebalo biti...
Pa kako vam je ta uprava valjala prije godinu dana kad ste igrali u kupu sampiona?????????? Onda su bili zlatni momci iz uprave a sad su dronjci!!!!! Onda ste po ovom forumu jebavali koga ste stigli kaoo je Sarajevo evropska ekipa, kako je Sarajevo neprevazidjeno itd itd. Skoro pa isti igraci i ista uprava bila i onda i sada. I na kraju krajeva postoji mjesto sto se zove uprava FK sarajevo a to nije sigurno stadion Kosevo kojeg su 4 godine rusili oni majmuni sa brda pa bi i vi sada malo. Jos ste ga poceli paliti pa srecom nije planulo. E zato fino klub treba da snosi sve troskove jer stadion nije u vlasnistu FK sarajeva a njegovi su navijaci napravili stetu pa bujrum odrijestite kesu. A sto bi to trebali da odgovaraju policajci???? Horda upala na stadion i marisala koga je stigla pa cak i policajce, poslije izlaska sa stadiona demolirala par policijska auta, tukla se sa policijom i sad bi ko policija trebala da vas pomazi po obrascicima i da vas njezno pomiluje po kosici. He svasta se na ovom forumu moze procitati.
Moj drug u tu upravu se ne kunem, odavnina, meni nije valjala nikada. Drugi su se kleli u njih, ja ne. O lopovluku u klubu znam dosta i to kada su stare legende Koseva kao Predrag Pasic i Husref Musemic pricali o tome koliko su para davnih godina poslje rata dobili kao donaciju kako bi klub doveli u red i kako su i tada pojedinci krali i kako su im neke od legendi Koseva okrenuli ledja i napustili klub bas radi tih razloga. To je pocetak rolne lopovluka nakon rata, trebali spomenuti kradju od transfera i sponzorstava koji su se u klubu desili za sve ove godine i to da klub nije stao na svoje noge, ni nakon najboljih mu godina nakon rata u kojem su nizali uspjehe.

Vratimo se ovoj sezoni Sarajevo je zaradilo mnogo novca prije starta prvenstva igrajuci kvalifikacije za Kup Uefa, stigli su do treceg kola doigravanja za Kup Uefa. Izbacio ih je Cluj. Od TV prava, sponzora, navijaca sigurno su zaradili pare koje su potrebne da se normalizuju place igraca u klubu i da se kupi sigurno par pojacanja s kojim se moglo jurisati na titulu i izgraditi tim koji bi mogao konstantno biti u vrhu. Sta se uradilo? Nista. Stanje u klubu je postalo teze. Trebali mozda da mi napravimo taj luksuz kao sto je Zeljo da nakon par godina uspjeha, zagrlimo 5-10 godina neuspjeha, zato sto na u upravi sjede kriminalci koji su odavno otjerali kvalitet iz kluba. Navijaci su se borili legalnim putem protiv njih, cak su pojedince uprave i medijski razvlacili. Cak su angazovali i pravnika. Ali sve je tapkalo u mjestu zato sto je Bosna zemlja korupcije i medjusobnog podupiranja kriminalaca. Ti to nemozes da shvatis. Ali to u tvojim ocima izgleda sve ruzicasto.

Ti bi u normalnoj drzavi sa ovim komentarom pobrao simpatije i bio u pravu, ali posto zivimo ovdje gdje zivimo, vjeruj mi moram ti reci da nisi u pravu jer ovdje stvari nefunkcionisu kako treba. Dotacu se samo jednog banalnog primjera, imas slucaj Usanovic tice se NSBIH, to je sami vrh naseg fudbala, covjek je dobio nepravosnaznu kaznu za utaju 2 miliona maraka poreza, ti mi sad reci to je normalno, da za ono sto je uradio on jos ne ide u zatvor. Jos moram naglasiti da isti jos radi u savezu kao prije iako i uefa i zakon ove drzave sugerisu nasem NSBIH da ga smjene, sad vise nije generalni sekretar ali je opet neka civija u savezu.

Sad mi reci i to je normalno i protiv toga ne treba da se buni...

Jbg nama ovdje nije cvjecka i nije nam lijepo, zato se i bunimo, zato sto zelimo bolje sebi i onome koga volimo. A protiv tih majmuna sa brda koje spominjes borili su se i mnogi navijaci ovoga kluba i mnogi ljudi u ovoj drzavi, pa ih danas mnogi gaze kao zadnju stoku i sva njihova prava i bogate se preko tudjih ledja. Nece nas to javno dobro nahraniti sa ovakvim politicarima kriminalcima i kriminalcima uopste dok god ih ima u svakoj pori ovoga drustva.

A ti brani javno dobro, koje se rusi samo zato sto stvari ne funkcionisu onako kako bi trebali... sagledaj malo uzroke i posljedice desavanja u BIH-a i vidjeces sta uvijetuje revolt nasih gradjana boraca navijaca i mnogih drugih ljudi iz razlicitih bransi naseg drustva.
aerosa

#778 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Geronimo81 wrote: De mi odgovori sta je to policija trebala da uradi u srijedu
Prvo i osnovno je bilo da obezbijede sigurnost i bazbjednost svima na stadionu a oni to nisu uradili mada je utakmica proglašena utakmicom visokog rizika, i sami su je najvljivali tako po medijima.
Drugo da ne udaraju po ulici nedužne ljude i ne izvode ih iz kafane pored stadiona i prebijaju po njih 6 pendrecima šakama i na kraju cipelarenjem.
Treće si vidio na klipu šta nisu trebali da rade...

Kome je ovo previše onda fakat ne vidim čemu se dalje objašnjavati.....
Dammme

#779 Re: Huliganstvo

Post by Dammme »

Interesantni su mi ovi pojedini "moralisti". Moralisti pod navodnicima, jer se u stvari radi o postovima u kojima su očita 2 standarda morala i zakona. Jedan standard važi za "huligane", a drugi za "borce" i "organe reda". Kada huligani naprave sra.e i polome što polome, oni su krivi i zaslužuju i batine(u smislu jednake primjene sile) i da ih se zakonski kazni. Ok, evo da se složim s tim, a mislim da se se sa tim slaže i UN FKS koje je izdalo saopštenje da se ograđuje od huligana koji su tukli, razvaljivali, lomili. Ali isti ti "moralisti" se ne slažu s tim da oni koji bi trebali provoditi zakon, pa je samim tim njihova odgovornost veća, jer su plaćeni za to(za razliku od "huligana"), zaslužuju i batine i da ih se zakonski kazni za one stvari koje je ta grupa uradila. Da podsjetim.
1. Policija je imala apsolutno pravo odgoditi utakmicu na Koševu, jer zbog protesta boraca nije mogla osigurati bezbjednost, na utakmici visokog rizika. Policija nije to uradila i nije osigurala bezbjednost na toj utakmici. Samim tim je dovela u opasnost one gledaoce utakmice (i njih i njihovu imovinu) koji nisu učestvovali u huliganstvu, niti im je to bila namjera. Tih gledalaca je na Koševu bilo najmanje 95%
2. Policija je istjerala navijače sa istočne tribine (sa koje je jako mali broj uletio u teren, možda par ljudi) i dovela ih u situaciju da se nađu između 2 vatre u sukobu između policije i huligana. Posao policije bi trebao biti da uradi upravo obrnuto. Da zaštiti običnog posmatrača utakmice i poreskog obveznika, a ne da ga gura u centar sukoba.
3. Policija je uletila u kafanu pored stadiona i počela izvoditi i biti ljude koji su se sklonili od kamenja i letvi koje su letile po parkingu.
4. Policija je istukla i ugrozila život 50-godišnjeg šečeraša (ovakve metode ne davanja lijekova i vode, su jako bliske metodama određenih vojnih formacija iz prošlog rata koje su nosile kokardu na čelu).
5. Policija je istukla uhapšenika vezanog i na zemlji. Bez obzira da li je on učestvovao u neredima ili ne(niko od nas to ne zna) Njih 6-7 bije uhapšenika, što nogama što rukama. To ne da nije profesionalno, nego nije ni ljudski ni hrabro, nego što bi se reklo "miševski".
Da ne bude zabune apsulutno osuđujem rušenje stadiona(kontraproduktivno) i udaranje redara i policije, Ali se po meni oni policajci koji su uradili gore navedene stvari mogu staviti u isti koš sa huliganima koji su razbijali, tukli itd.
Niti su svi navijači huligani(velika većina nije), niti su svi policajci i.io.i(velika većina nije).
aerosa

#780 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

moderator wrote:Dubokoumna filozofija.
Poredite borce koji se bore za pare za hljeb sa navijacima koji vole svoj klub.
:roll:
Ne, nego ti i tebi slični imate pravo zajebane aršine...
Jesi li pratio situaciju sa onim borcima dole ?
Jesi li gledao šta se dešavalo i kako je došlo do sukoba, na kraju krajeva jesu li uopšte trebali početi jer je ono što su dobili na kraju bili i prije protesta potpisano. U toj situaciji VI gledate samo pravolinijski i ne osuđujete uništavanje oko milion vrijednosti državne imovine, jer je tabu tema "jesu li borci u pravu ili je u pitanju bila manipulacija"
Kad su navijači u pitanju svi sve znate i spremni ste napamet osuđivati, mada je šteta koja je napravljena u ovim lopovsko-bosanskim okvirima smiješna a nije vam uopšte poznata ni geneza problema ni bilo šta vezano za to što se na koševu desilo izuzev onih par snimaka...
internazionale

#781 Re: Huliganstvo

Post by internazionale »

na forumu većina tvrdi da to nisu nikakvi borci, da su vaki naki
dodaju političke motive
nego je li opravdavaš demoliranje zgrade kantonalnih institucija, u semihino vrijeme
callmethebreeeze

#782 Re: Huliganstvo

Post by callmethebreeeze »

aerosa wrote:
Jesi li gledao šta se dešavalo i kako je došlo do sukoba, na kraju krajeva jesu li uopšte trebali početi jer je ono što su dobili na kraju bili i prije protesta potpisano. U toj situaciji VI gledate samo pravolinijski i ne osuđujete uništavanje oko milion vrijednosti državne imovine, jer je tabu tema "jesu li borci u pravu ili je u pitanju bila manipulacija"
Kad su navijači u pitanju svi sve znate i spremni ste napamet osuđivati, mada je šteta koja je napravljena u ovim lopovsko-bosanskim okvirima smiješna a nije vam uopšte poznata ni geneza problema ni bilo šta vezano za to što se na koševu desilo izuzev onih par snimaka...

cccc. zar ti ne vidis sustinsku razliku izmedju te dvije grupe? zar, po tebi, nema razlike u protestima protiv vlade i jednog fudbalskog tima?
na kraju krajeva, ja sam protiv i borackih protesta, na taj nacin, ali nemojmo razvodnjavati stvari do te mjere.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#783 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Sve su trebali razvaliti, kud jos vise stete nisu napravili. Bas zbog takvih koji paze javno dobro i koji misli da ce nekoga jedna razvaljena zgrada vlade FBIH nahraniti ili demolirana loza na Kosevu vara se. Borci i Navijaci da nisu uradili to sto su uradili, nasa vlast i uprava kluba FK Sarajevo bi se jos vise uzoholila i jos vise bi krala i raju zajebavala da se ovo nije desilo. Niko ne voli nasilje, a isti je uvijek produkt nemogucnosti da se posteno boris za bolje onoga sto volis. U drzavi u kojoj nista ne stima u kojoj politicari imaju enormne plate, dok narod nema nista, gdje je u svaku poru drustva usao neki od oblika kriminala, vi pricate da se ljudi ponasaju normalno. Kako ce navijac da se ponasa normalno kada im se more puta dogodilo da odu na namjestenu utakmicu? Kako da navijac bude dobar navijac kada njegov klub kradu i srozavaju i kada o tome bruje i mediji i forumi, a tuzilastvo stavlja prste u usi? Kako ce navijaci biti navijaci kad u NSBIH-a i u nasim klubovima sjedi mafija? KAKO? Nek mi neko objasni kako pored toliko mana u nasem fudbalu biti imun? Kako to da na jednom gostovanju moze pasti mrtva glava od ruke policajca, a da se istina o tome i danas zataskava? Kako to da policija pravi takve propuste i to na utakmicama visokog rizika?
Nerad, nemar, lijenost, glupost, sve je to odlika ovoga drustva i usla je i u policiju. Niko ne sagledava uzroke, a sere kada vidi posljedice necega sto se moralo desiti uzrokovano morem cinilaca.

Da bi se stvari promjenile na bolje pred nepravdom i zlom ne treba da se suti. Meni je zao samo momaka iz osiguranja i policajaca koji su bili povrijedjeni, policajaca manje jer stite lopove i zato sto su sami pridonjeli onome sto se desilo na kosevu ne pridavajuci osiguranju ove utakmice veliki znacaj.

Poslje isfrustrirani cinjenicom da su im se otele stvari kontroli udarali su koga su stigli. Na kraju opet niko od policajaca nece odgovarati za ono sto se desilo, jer ocito je da je policija amaterski reagovala u spijecavanju bilo kakvog oblika huliganizma. Na kraju to potvrdjuju i snimci cipelarenja momka koji bespomocno lezi medju 15 policajaca.

Postoji uzrocitost i posljedicnost stvari... malo promisli o tome... valjda ce ti biti jasnije sto se u ovoj drzavi svi mahom bune. Sigurno se ne bune zato sto sve stima i sto je sve savrseno i onako kako bi trebalo biti...[/quote]

Pa kako vam je ta uprava valjala prije godinu dana kad ste igrali u kupu sampiona?????????? Onda su bili zlatni momci iz uprave a sad su dronjci!!!!! Onda ste po ovom forumu jebavali koga ste stigli kaoo je Sarajevo evropska ekipa, kako je Sarajevo neprevazidjeno itd itd. Skoro pa isti igraci i ista uprava bila i onda i sada. I na kraju krajeva postoji mjesto sto se zove uprava FK sarajevo a to nije sigurno stadion Kosevo kojeg su 4 godine rusili oni majmuni sa brda pa bi i vi sada malo. Jos ste ga poceli paliti pa srecom nije planulo. E zato fino klub treba da snosi sve troskove jer stadion nije u vlasnistu FK sarajeva a njegovi su navijaci napravili stetu pa bujrum odrijestite kesu. A sto bi to trebali da odgovaraju policajci???? Horda upala na stadion i marisala koga je stigla pa cak i policajce, poslije izlaska sa stadiona demolirala par policijska auta, tukla se sa policijom i sad bi ko policija trebala da vas pomazi po obrascicima i da vas njezno pomiluje po kosici. He svasta se na ovom forumu moze procitati.[/quote]

Moj drug u tu upravu se ne kunem, odavnina, meni nije valjala nikada. Drugi su se kleli u njih, ja ne. O lopovluku u klubu znam dosta i to kada su stare legende Koseva kao Predrag Pasic i Husref Musemic pricali o tome koliko su para davnih godina poslje rata dobili kao donaciju kako bi klub doveli u red i kako su i tada pojedinci krali i kako su im neke od legendi Koseva okrenuli ledja i napustili klub bas radi tih razloga. To je pocetak rolne lopovluka nakon rata, trebali spomenuti kradju od transfera i sponzorstava koji su se u klubu desili za sve ove godine i to da klub nije stao na svoje noge, ni nakon najboljih mu godina nakon rata u kojem su nizali uspjehe.

Vratimo se ovoj sezoni Sarajevo je zaradilo mnogo novca prije starta prvenstva igrajuci kvalifikacije za Kup Uefa, stigli su do treceg kola doigravanja za Kup Uefa. Izbacio ih je Cluj. Od TV prava, sponzora, navijaca sigurno su zaradili pare koje su potrebne da se normalizuju place igraca u klubu i da se kupi sigurno par pojacanja s kojim se moglo jurisati na titulu i izgraditi tim koji bi mogao konstantno biti u vrhu. Sta se uradilo? Nista. Stanje u klubu je postalo teze. Trebali mozda da mi napravimo taj luksuz kao sto je Zeljo da nakon par godina uspjeha, zagrlimo 5-10 godina neuspjeha, zato sto na u upravi sjede kriminalci koji su odavno otjerali kvalitet iz kluba. Navijaci su se borili legalnim putem protiv njih, cak su pojedince uprave i medijski razvlacili. Cak su angazovali i pravnika. Ali sve je tapkalo u mjestu zato sto je Bosna zemlja korupcije i medjusobnog podupiranja kriminalaca. Ti to nemozes da shvatis. Ali to u tvojim ocima izgleda sve ruzicasto.

Ti bi u normalnoj drzavi sa ovim komentarom pobrao simpatije i bio u pravu, ali posto zivimo ovdje gdje zivimo, vjeruj mi moram ti reci da nisi u pravu jer ovdje stvari nefunkcionisu kako treba. Dotacu se samo jednog banalnog primjera, imas slucaj Usanovic tice se NSBIH, to je sami vrh naseg fudbala, covjek je dobio nepravosnaznu kaznu za utaju 2 miliona maraka poreza, ti mi sad reci to je normalno, da za ono sto je uradio on jos ne ide u zatvor. Jos moram naglasiti da isti jos radi u savezu kao prije iako i uefa i zakon ove drzave sugerisu nasem NSBIH da ga smjene, sad vise nije generalni sekretar ali je opet neka civija u savezu.

Sad mi reci i to je normalno i protiv toga ne treba da se buni...

Jbg nama ovdje nije cvjecka i nije nam lijepo, zato se i bunimo, zato sto zelimo bolje sebi i onome koga volimo. A protiv tih majmuna sa brda koje spominjes borili su se i mnogi navijaci ovoga kluba i mnogi ljudi u ovoj drzavi, pa ih danas mnogi gaze kao zadnju stoku i sva njihova prava i bogate se preko tudjih ledja. Nece nas to javno dobro nahraniti sa ovakvim politicarima kriminalcima i kriminalcima uopste dok god ih ima u svakoj pori ovoga drustva.

A ti brani javno dobro, koje se rusi samo zato sto stvari ne funkcionisu onako kako bi trebali... sagledaj malo uzroke i posljedice desavanja u BIH-a i vidjeces sta uvijetuje revolt nasih gradjana boraca navijaca i mnogih drugih ljudi iz razlicitih bransi naseg drustva.[/quote]

Vidi ja nigdje nisam napisao da ne treba reagovati na nepravdu, lopovluk i sve sto je slicno tome ali radi se o nacinu, mjestu itd. Kada je Celo sa bordo kocijama ulazio na stadion niko nije mislio na upravu, kada ste igrali u kupu sampiona niko nije napisao slova o upravi a kada ste odigrali nerjeseno sa jednim od najjacih klubova u BiH srusiste skoro stadion i premlatiste koga stigoste. Zasto niste nakon zadnje utakmice u kupu sampiona otisli pred upravu FK sarajeva i trazili smjenu cijelog rukovodstva. Zasto to niste uradili u prvom dijelu prvenstva kad ste bili u vrhu i kada ste savim zasluzeno dobili derbi na Grbavici?. Zasto niste skocili kada su vam na klupu doveli trenera amatera koji je za Calu u trenerskom poslu amater amatera?. Zasto niste reagovali kada su vam smjenili najboljeg trenera u posljeratnom Sarajevu Husrefa Musemica?. Zasto ovo niste napravili na utakmicama kada je na Kosevu normalan broj policajaca? Ako ste bili na utakmici onda vam treba biti jasno da je jedini krivac sto niste pobjedili odlicni golman Sirokog a ne toliko losa igra Sarajeva. Nista se u zivotu ne postize ako rusis ono sto je tvoje jer ces to isto opet ti zajedno sa mnom morati izgraditi. Cilj je srusiti ljude koji nam prave probleme u svim sferama zivota u ovoj zemlji a oni se ruse na izborima a ne na stadionu Kosevo. Svi mi imamo svojih aferima ali optuziti policiju za ono sto se desilo na Kosevu je degutantno, neozbiljno i smijesno. Zasto nisu oni trezveni sa tribina koji imaju i staza i godina na njima posamarali tu balavurdiju da vam ne kalja ime kluba. Ono je napravila uglavnom balavurdija a ispastat cete svi a na zalost najvise najebase oni koji su najmanje krivi. Zasto ne kazes koliko ste razbili policijskih auta ispred stadiona i obicnih auta. Ma sta ti pisao u svakoj drzavi se za ovakva djela ide u zatvor a za napad na sluzbenu osobu i to jos motkom se prvo gazi a onda salje u zatvorcnu na daljnje prevaspitavanje i ja licno to zelim onom majmunu sto je udario policajca. Bolesno je stavljati fudbal ispred mase vaznijih sfera zivota pogotovo u nasoj zemlji a u drugim sferama vas nema nigdje pa ni na mjestu gdje je trebao da padne veliki NS BiH. Koja policija je mogla zaustaviti zajedno navijace Sarajeva, Zelje i Fanaticose ali vas nije bilo a i to sto je doslo brojalo se do 1000. Kada se poziva na proteste radi stanja u drzavi nigdje vas opet i sadami pricate o promjeni stanja u drzavi kroz huliganstvo na stadionima. Ma nidje veze!!!!
aerosa

#784 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

callmethebreeeze wrote:
aerosa wrote:

cccc. zar ti ne vidis sustinsku razliku izmedju te dvije grupe? zar, po tebi, nema razlike u protestima protiv vlade i jednog fudbalskog tima?
na kraju krajeva, ja sam protiv i borackih protesta, na taj nacin, ali nemojmo razvodnjavati stvari do te mjere.
U biti ni jedan protest nije bio onakav kakav bi trebao da bude.
Borci ako već protestvuju trebali bi ili izaći svi i srušiti sve u tri lijepe materine, ali ono što se dešavalo je daleko od toga.
Na drugoj strani, naša borba protiv kriminalaca
Po tebo je kriminal opravdan čisto iz razloga jer su mu na drugoj strani navijači....
hrasno38

#785 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Kad su navijači u pitanju svi sve znate i spremni ste napamet osuđivati, mada je šteta koja je napravljena u ovim lopovsko-bosanskim okvirima smiješna a nije vam uopšte poznata ni geneza problema ni bilo šta vezano za to što se na koševu desilo izuzev onih par snimaka...[/quote]

na kraju krajeva, ja sam protiv i borackih protesta, na taj nacin, ali nemojmo razvodnjavati stvari do te mjere.[/quote]
U biti ni jedan protest nije bio onakav kakav bi trebao da bude.
Borci ako već protestvuju trebali bi ili izaći svi i srušiti sve u tri lijepe materine, ali ono što se dešavalo je daleko od toga.
Na drugoj strani, naša borba protiv kriminalaca
Po tebo je kriminal opravdan čisto iz razloga jer su mu na drugoj strani navijači....[/quote]

Bi li uskocili u stadion da je Sarajevo pobjedilo recimo sa 3:1????
internazionale

#786 Re: Huliganstvo

Post by internazionale »

moderator wrote:
internazionale wrote:
na forumu većina tvrdi da to nisu nikakvi borci, da su vaki naki
dodaju političke motive
nego je li opravdavaš demoliranje zgrade kantonalnih institucija, u semihino vrijeme
Ja vandalizam ne opravdavam cak ni u slucaju boraca pred vladom neki dan, nego mi je degutantno poredjenje.
Price "ja prvo reko zeljo/sarajvo pa onda tata" ili "prvo klub pa bog" i slicne floskule ostavite za drugih foruma, objasnite mi normalnim jezikom zasto ste razvaljivali stadion koji uporno svojatate, zasto ste isli na policiju?
Shvatiti mogu napad na upravu ili igrace (shvatiti, ne opravdati nasilje). Zasto niste sa upravom rijesili stvar dan prije? Zasto ih niste blokirali u kancelariji i zasto niste trazili ono sto trazite mjesecima? Zasto neko od vas nije otisao do igraca i fino im objasnio kako stvari stoje?
nisi upućen u dešavanja u i oko kluba
jedini izlaz je u efikasnom radu policije i tužilaštva
a ne prosipati neke licemjerne izjave
winabike

#787 Re: Huliganstvo

Post by winabike »

callmethebreeeze wrote:cccc. zar ti ne vidis sustinsku razliku izmedju te dvije grupe?
NApisao sam ti na ovo bio duži odgovor, sa obrazloženjem, ali sam skontao da je totalni off topic pa sam pobrisao. Ali ukratko: ima suštniske razlike - HZ, koliko god ja osuđivao ovdje šta su uradili (a osuđujem evo već petu stranicu) su se barem srcem vodili pokušavajući nešto da promijene. Pogrešne metode, potpuno, usrali su i šefa i stanicu, ali razloge razumijem, mada su relativno banalni (da se razumijemo, koliki god mi bili luđaci, fudbal je ipak SPOREDNA stvar).

Oni "borci" dole su bili predizborni skup jedne političke partije. Ovo ti govorim kao neko ko je 3,5 godine proveo u ARBiH, više nego velika većina onih koji su se dole bili skupili.
hrasno38

#788 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Ponovit cu pitanje ovima sto tvrde da mi pojedini nismo upuceni, da smo maloumni, da ne znamo desavanja u klubu da smo ovo ili ono:

Da li bi se ovo desilo da je Sarajevo pobjedilo Sirokog??????!!!!!!!!
aerosa

#789 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

hrasno38 wrote: Bi li uskocili u stadion da je Sarajevo pobjedilo recimo sa 3:1????
hrasno, da ja i ti završimo ovu besmislenu raspravu....
hrasno38 wrote:Zasto to niste uradili u prvom dijelu prvenstva kad ste bili u vrhu i kada ste savim zasluzeno dobili derbi na Grbavici?. Zasto niste skocili kada su vam na klupu doveli trenera amatera koji je za Calu u trenerskom poslu amater amatera?. Zasto niste reagovali kada su vam smjenili najboljeg trenera u posljeratnom Sarajevu Husrefa Musemica?
Pregledaj klipove na youtubu od jesenjeg dijela pa onda ovako nešto piši...Rat protiv uprave traje od početka sezone.
hrasno38 wrote:a u drugim sferama vas nema nigdje pa ni na mjestu gdje je trebao da padne veliki NS BiH. Koja policija je mogla zaustaviti zajedno navijace Sarajeva, Zelje i Fanaticose ali vas nije bilo a
Znaš li čijih je navijača najviše uhapšeno kad se rušio NS ? opet pišeš a ne provjeravaš...

Da je pobijedilo, ne bi ništa bilo.
Sad i sa ove distance sam ubijeđen milion posto da je utakmica namjerno završena onako kako je završena 1:1
Sa ovim je uprava sebi obezbijedila još koji mjesec na čelu kluba, ali neće zadugo. Znali su koliko nam znači ova utakmica i znali su koje su emocije bile kod nas, vjeruj mi da su mi se od ponedeljka vrtile po glavi scene iz širokog, i ne samo meni nego su gotovo svi koji su bili dole imali slične problema...
No njima to nije očito ništa značilo, ipak su im fotelje bitnije od obraza...
Dammme

#790 Re: Huliganstvo

Post by Dammme »

Ti si izgleda umjetnik za okrenuti pilu naopako. Od onolikog posta, ti si se uhvatio za jednu jedinu riječ. Da i to razjasnimo. Pomenuo sam borce jedino u smislu rušenja i razvaljivanja koji su se desili isti dan, jer je tema huliganizam(ne samo na stadionima). To, da li su borci u pravu ili nisu, da li su ispolitizovani ili nisu, da li je vlada lopovska ili nije, niti sam komentarisao, niti je tome mjesto na ovom PDF-u.
Mascherano

#791 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

hrasno38 wrote: Vidi ja nigdje nisam napisao da ne treba reagovati na nepravdu, lopovluk i sve sto je slicno tome ali radi se o nacinu, mjestu itd. Kada je Celo sa bordo kocijama ulazio na stadion niko nije mislio na upravu, kada ste igrali u kupu sampiona niko nije napisao slova o upravi a kada ste odigrali nerjeseno sa jednim od najjacih klubova u BiH srusiste skoro stadion i premlatiste koga stigoste. Zasto niste nakon zadnje utakmice u kupu sampiona otisli pred upravu FK sarajeva i trazili smjenu cijelog rukovodstva. Zasto to niste uradili u prvom dijelu prvenstva kad ste bili u vrhu i kada ste savim zasluzeno dobili derbi na Grbavici?. Zasto niste skocili kada su vam na klupu doveli trenera amatera koji je za Calu u trenerskom poslu amater amatera?. Zasto niste reagovali kada su vam smjenili najboljeg trenera u posljeratnom Sarajevu Husrefa Musemica?. Zasto ovo niste napravili na utakmicama kada je na Kosevu normalan broj policajaca? Ako ste bili na utakmici onda vam treba biti jasno da je jedini krivac sto niste pobjedili odlicni golman Sirokog a ne toliko losa igra Sarajeva. Nista se u zivotu ne postize ako rusis ono sto je tvoje jer ces to isto opet ti zajedno sa mnom morati izgraditi. Cilj je srusiti ljude koji nam prave probleme u svim sferama zivota u ovoj zemlji a oni se ruse na izborima a ne na stadionu Kosevo. Svi mi imamo svojih aferima ali optuziti policiju za ono sto se desilo na Kosevu je degutantno, neozbiljno i smijesno. Zasto nisu oni trezveni sa tribina koji imaju i staza i godina na njima posamarali tu balavurdiju da vam ne kalja ime kluba. Ono je napravila uglavnom balavurdija a ispastat cete svi a na zalost najvise najebase oni koji su najmanje krivi. Zasto ne kazes koliko ste razbili policijskih auta ispred stadiona i obicnih auta. Ma sta ti pisao u svakoj drzavi se za ovakva djela ide u zatvor a za napad na sluzbenu osobu i to jos motkom se prvo gazi a onda salje u zatvorcnu na daljnje prevaspitavanje i ja licno to zelim onom majmunu sto je udario policajca. Bolesno je stavljati fudbal ispred mase vaznijih sfera zivota pogotovo u nasoj zemlji a u drugim sferama vas nema nigdje pa ni na mjestu gdje je trebao da padne veliki NS BiH. Koja policija je mogla zaustaviti zajedno navijace Sarajeva, Zelje i Fanaticose ali vas nije bilo a i to sto je doslo brojalo se do 1000. Kada se poziva na proteste radi stanja u drzavi nigdje vas opet i sadami pricate o promjeni stanja u drzavi kroz huliganstvo na stadionima. Ma nidje veze!!!!

:thumbup:

Eto ti i odgovora.
aerosa

#792 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Mascherano wrote:
hrasno38 wrote: Vidi ja nigdje nisam napisao da ne treba reagovati na nepravdu, lopovluk i sve sto je slicno tome ali radi se o nacinu, mjestu itd. Kada je Celo sa bordo kocijama ulazio na stadion niko nije mislio na upravu, kada ste igrali u kupu sampiona niko nije napisao slova o upravi a kada ste odigrali nerjeseno sa jednim od najjacih klubova u BiH srusiste skoro stadion i premlatiste koga stigoste. Zasto niste nakon zadnje utakmice u kupu sampiona otisli pred upravu FK sarajeva i trazili smjenu cijelog rukovodstva. Zasto to niste uradili u prvom dijelu prvenstva kad ste bili u vrhu i kada ste savim zasluzeno dobili derbi na Grbavici?. Zasto niste skocili kada su vam na klupu doveli trenera amatera koji je za Calu u trenerskom poslu amater amatera?. Zasto niste reagovali kada su vam smjenili najboljeg trenera u posljeratnom Sarajevu Husrefa Musemica?. Zasto ovo niste napravili na utakmicama kada je na Kosevu normalan broj policajaca? Ako ste bili na utakmici onda vam treba biti jasno da je jedini krivac sto niste pobjedili odlicni golman Sirokog a ne toliko losa igra Sarajeva. Nista se u zivotu ne postize ako rusis ono sto je tvoje jer ces to isto opet ti zajedno sa mnom morati izgraditi. Cilj je srusiti ljude koji nam prave probleme u svim sferama zivota u ovoj zemlji a oni se ruse na izborima a ne na stadionu Kosevo. Svi mi imamo svojih aferima ali optuziti policiju za ono sto se desilo na Kosevu je degutantno, neozbiljno i smijesno. Zasto nisu oni trezveni sa tribina koji imaju i staza i godina na njima posamarali tu balavurdiju da vam ne kalja ime kluba. Ono je napravila uglavnom balavurdija a ispastat cete svi a na zalost najvise najebase oni koji su najmanje krivi. Zasto ne kazes koliko ste razbili policijskih auta ispred stadiona i obicnih auta. Ma sta ti pisao u svakoj drzavi se za ovakva djela ide u zatvor a za napad na sluzbenu osobu i to jos motkom se prvo gazi a onda salje u zatvorcnu na daljnje prevaspitavanje i ja licno to zelim onom majmunu sto je udario policajca. Bolesno je stavljati fudbal ispred mase vaznijih sfera zivota pogotovo u nasoj zemlji a u drugim sferama vas nema nigdje pa ni na mjestu gdje je trebao da padne veliki NS BiH. Koja policija je mogla zaustaviti zajedno navijace Sarajeva, Zelje i Fanaticose ali vas nije bilo a i to sto je doslo brojalo se do 1000. Kada se poziva na proteste radi stanja u drzavi nigdje vas opet i sadami pricate o promjeni stanja u drzavi kroz huliganstvo na stadionima. Ma nidje veze!!!!

Eto ti i odgovora.
A što vi niste tukli dole starije ljude (borce) nego ste došli gore da ih bijete?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#793 Re: Huliganstvo

Post by Truba »

chengaba wrote:Jebiga, stvarno sam neutralan što se tiče navijanja, ali sam isto tako protiv lopovluka koji se radi u sadašnjoj upravi kluba, ali ovo nije način kako se boriti protiv toga!
Je li ovo ta policijska brutalnost?

0:54,1:55, 2:14 itd...

pa jarane ja ne znam ko je ovdje ludji... onog tuku on stoji dok može pobjeći... onaj prileće i motkom po glavi :? :? :? identificirati pa pokušaj ubistva... pa jarane bježi šta stojiš mogu misliti još se raspravljaju... zaštitari s onim fluorescentnim odorama... ko glineni golubovi skidaj to:cry: :cry: :cry:
trči koliko god možeš

stojanova majka plače a bježanova se smije :cry: :cry: :cry: :cry: nema ba kad si brojno nadjačan bježiš dokle možeš :cry: :cry: :cry:
Geronimo81

#794 Re: Huliganstvo

Post by Geronimo81 »

aerosa wrote:
Prvo i osnovno je bilo da obezbijede sigurnost i bazbjednost svima na stadionu a oni to nisu uradili mada je utakmica proglašena utakmicom visokog rizika, i sami su je najvljivali tako po medijima.
Drugo da ne udaraju po ulici nedužne ljude i ne izvode ih iz kafane pored stadiona i prebijaju po njih 6 pendrecima šakama i na kraju cipelarenjem.

Znaci po tvome kad policije nema dovoljno muda se otegnu pa ispadne belaj.
Gostujuci navijaca nije bilo pa je to jedan od razloga sto ih nije bilo dovoljno a i protesti koji su izmakli kontroli pa je tamo vjerovatno vecina policajaca bila.
Ja da se pitam dao bi jos vece ovlasti policiji nesto tipa kao u SAD pa za par mjeseci bi bilo cakun pakun jer niko nebi imao muda da udari na policajca i uveo bi zakon od prije rata da se napad na policiju smatra napadom na drzavu.
Znam da policajaca ima svakakvih kao i svih nas i posteni i lopova ali ima xy puteva u borbi protiv korumpiranih.
Sta da je jucer policija pucala a mogla je pa jos jedna mrtva glava radi gluposti da padne.
Imaju zakoni ako ih necemo postovati onda smo za Amazone i plemenski zakona.
Ovo moze samo sprijeciti rigorozni zakon za sve a to je nosenje hladnog oruzja 5 do 10 napad na policiju isto tako uz novcane kazne minimalno 10 k KM pa da vidimo onda ko ima muda da napravi nekakav nered.
hrasno38

#795 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

aerosa wrote:
hrasno38 wrote: Bi li uskocili u stadion da je Sarajevo pobjedilo recimo sa 3:1????
hrasno, da ja i ti završimo ovu besmislenu raspravu....
hrasno38 wrote:Zasto to niste uradili u prvom dijelu prvenstva kad ste bili u vrhu i kada ste savim zasluzeno dobili derbi na Grbavici?. Zasto niste skocili kada su vam na klupu doveli trenera amatera koji je za Calu u trenerskom poslu amater amatera?. Zasto niste reagovali kada su vam smjenili najboljeg trenera u posljeratnom Sarajevu Husrefa Musemica?
Pregledaj klipove na youtubu od jesenjeg dijela pa onda ovako nešto piši...Rat protiv uprave traje od početka sezone.
hrasno38 wrote:a u drugim sferama vas nema nigdje pa ni na mjestu gdje je trebao da padne veliki NS BiH. Koja policija je mogla zaustaviti zajedno navijace Sarajeva, Zelje i Fanaticose ali vas nije bilo a
Znaš li čijih je navijača najviše uhapšeno kad se rušio NS ? opet pišeš a ne provjeravaš...

Da je pobijedilo, ne bi ništa bilo.
Sad i sa ove distance sam ubijeđen milion posto da je utakmica namjerno završena onako kako je završena 1:1
Sa ovim je uprava sebi obezbijedila još koji mjesec na čelu kluba, ali neće zadugo. Znali su koliko nam znači ova utakmica i znali su koje su emocije bile kod nas, vjeruj mi da su mi se od ponedeljka vrtile po glavi scene iz širokog, i ne samo meni nego su gotovo svi koji su bili dole imali slične problema...
No njima to nije očito ništa značilo, ipak su im fotelje bitnije od obraza...
Eto dao si lijepo odgovor svoj ovoj jeftinoj prici o opravdanosti ovog cina tj borbi protiv kriminala u klubu. Pametnom ce biti jasno a drugim......... Sljedeci put kad budete u emotivnom stanju treba zamoliti protivnicki klub da im brani najgori golman ili da kakav igrac stane na gol. Pocet cu sumnjati da ti je pisanje ironicno i onda cu u potpunosti razumjeti svaku rijec.
Mascherano

#796 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

aerosa wrote:
Mascherano wrote:

Eto ti i odgovora.
A što vi niste tukli dole starije ljude (borce) nego ste došli gore da ih bijete?

Nismo smjeli. :D
hrasno38

#797 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

aerosa wrote:
Mascherano wrote:

Eto ti i odgovora.
Zato sto ti ljudi nisu zasluzili da ih se tuce a ovi gore jesu, kratko i jasno. uzmi enciklopediju i uporedi rijeci borac za slobodu svoje domovine i navijac!!!!!
aerosa

#798 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Geronimo81 wrote:
aerosa wrote:

Znaci po tvome kad policije nema dovoljno muda se otegnu pa ispadne belaj.
Gostujuci navijaca nije bilo pa je to jedan od razloga sto ih nije bilo dovoljno a i protesti koji su izmakli kontroli pa je tamo vjerovatno vecina policajaca bila.
Ja da se pitam dao bi jos vece ovlasti policiji nesto tipa kao u SAD pa za par mjeseci bi bilo cakun pakun jer niko nebi imao muda da udari na policajca i uveo bi zakon od prije rata da se napad na policiju smatra napadom na drzavu.
Znam da policajaca ima svakakvih kao i svih nas i posteni i lopova ali ima xy puteva u borbi protiv korumpiranih.
Sta da je jucer policija pucala a mogla je pa jos jedna mrtva glava radi gluposti da padne.
Imaju zakoni ako ih necemo postovati onda smo za Amazone i plemenski zakona.
Ovo moze samo sprijeciti rigorozni zakon za sve a to je nosenje hladnog oruzja 5 do 10 napad na policiju isto tako uz novcane kazne minimalno 10 k KM pa da vidimo onda ko ima muda da napravi nekakav nered.
A hoćeš da kažeš da policija poštuje zakone ?
Hoćeš da kažeš da ako je već proglašena a jeste, utakmicom visokog rizika policija nije mogla da traži odgodu iz razloga jer nemaju mogućnost da kvalitetno odgovore takvoj situaciji. Pa nisam je ja takvom proglasio nego oni ....
aerosa

#799 Re: Huliganstvo

Post by aerosa »

Mascherano wrote: Nismo smjeli. :D
Pa koliko ti god ironičan bio i u pravu si dole su vam brnjice stavili da nebi nečija fotelja odletila ne dao bog, a onda ste gore frustracije liječili mahom na nedužnim....
Ali vazda je bilo čega se pametan stidi budala se ponosi....
oridjidji

#800 Re: Huliganstvo

Post by oridjidji »

callmethebreeeze wrote:
aerosa wrote:

sustina je ista, tuzilastvo, pravosudje i izvrsni organi vlasti su podbacili jer nisu uspjeli pomoci narodu da se otarase kriminalaca. svaki partijas moze da krade od koga god hoce i sta hoce, a da zato ne bude kaznjen bilo to u vlasti ili mimo nje. policija radi po sistemu narod jasi svi smo nasi , ista je korumpirana, lijena, nemarna, nepismena, neprofesionalna. zasto ih braniti kada su prvi od krivaca za nemire na kosevu. pred vladom nisu mogli udarati, a na kosevu jesu i to onda kada je to bilo i nepotrebno, ne napocetku dogadjaja vec na njegovom kraju, kada su skontali da nisu utakmicu dobro osigurali. postoji stara izreka bolje sprijeciti nego ljeciti.ocito je ona zaboravljena u ovome drustvu, pa su se zato sve bolesti covjecanstva rasirili njime. kada oni koji trebaju da se bave drzavom, bave kriminalom, a tuzilastvo, pravosudje i izvrsni organi bivaju korumpirani i kriminogeni, onda je za ocekivati ovakve dogadjaje jer svoj posao ne obavljaju kako treba. zar losi uzroci mogu poluciti i dobre posljedice, ne mogu. navijaci sarajeva imaju more razloga za nezadovoljstvo i za revolt, ali ko ih je cuo onda kada su se legalnim putem borili protiv uprave. niko. sada svi na njih obracaju paznju. isto tako je i sa borcima. sutra ce mozda biti i sa svima nama koji podjemo 1. maja na proteste, svi ce nas cuti ako ne budu mirni protesti, inace ako budemo sutili samo ce nas nastaviti gaziti i raditi po svome.

inace da u ovoj drzavi obavljaju posao svi onako kako treba niko nebi imao ni zrna nezadovoljstva prema vlasti, njenim sudskim i izvrsnim organima i u ovoj drzavi bi zivio sretnije i primjernije. medjutim vlast je truhla, a narod postepeno evoulira iz stoke u ljude. napokon svoju sudbinu uzimaju u svoje ruke i napokon zele nesto da promjene. to se vidi u nasoj svakodnevnici vise niko nije zadovoljan, a nezadovoljstvo se postepeno pretvara u revolt kojim se zeli postici bolje i pokazati nezadovoljstvo onim sto se u ovoj drzavi radi.
Locked