Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bruce lee

#776 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by bruce lee »

Point. wrote:Ne znam koliko je pametan ovaj potez Misketa.
da se njega pitalo ili magatha, otisao bi u schalke, ali ga ono smece od d.hoenessa nije htjelo dati konkurentu u ligi (potvrdio i magath i sam hoeness). jbg, sta je, tu je. miske majstore: SRETNO!!! :bih:
campa_xxx

#777 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by campa_xxx »

GOLMANI
1 Aykut Erçetin
86 Ufuk Ceylan
–– Emirhan Ergün

ODBRANA
2 DF Lucas Neill
3 DF Çağlar Birinci
4 DF Ali Turan
5 DF Gökhan Zan
55 DF Sabri Sarıoğlu (vice-captain)
76 DF Servet Çetin
22 DF Hakan Balta
23 DF Serkan Kurtuluş

SREDINA
7 MF Aydın Yılmaz
8 MF Barış Özbek
9 MF Elano
10 MF Arda Turan (captain)
16 MF Mustafa Sarp
18 MF Ayhan Akman (vice-captain)
19 MF Lorik Cana
20 MF Juan Pablo Pino
35 MF Musa Çağıran
52 MF Emre Çolak
77 MF Serdar Özkan
99 MF Harry Kewell
–– MF Zvjezdan Misimović :thumbup: :bih:

NAPAD
11 FW Mehmet Batdal
15 FW Milan Baroš

MANAGER: Frank Rijkaard

A od oktobra ce igrati na novom stadionu kapaciteta 52,695 :thumbup:

Türk Telekom Arena
Image
Image

Strasno dobar stadion...
http://en.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_Telekom_Arena
s_bjelava

#778 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by s_bjelava »

Dobar potez Misketa, shvatio je da njegov nacin igre ne pije vise vode u BL, otisao je u Tursku gdje ce biti velika zvijezda i imati bar dvojicu da trce za njega.
Ipak traba napomenuti da se u Tursku ide na zalasku karijere, da se uzme jos koji milioncic i malo vidi svijeta.
Ja vec neko vrijeme govorim da smo najbolje od Misketa vec vidjeli i da je on vec u silaznoj putanji. Ovaj transfer je to i potvrdio - Volfsburg ga se odrekao preko noci, dobili su za njega 40% od prvobitne cijene, Galata je dobila dobrog igraca za malo para.
Pravi test za njega i Papeta najvise ce biti utakmica protiv Francuske na Kosevu, ako ga ustopaju onda cemo imati igraca manje na terenu.
U svakom slucaju Miske majstore sve najbolje i sretno u Galati.
:bih:
jeza u ledja

#780 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

s_bjelava wrote:Dobar potez Misketa, shvatio je da njegov nacin igre ne pije vise vode u BL, otisao je u Tursku gdje ce biti velika zvijezda i imati bar dvojicu da trce za njega.
Ipak traba napomenuti da se u Tursku ide na zalasku karijere, da se uzme jos koji milioncic i malo vidi svijeta.
Ja vec neko vrijeme govorim da smo najbolje od Misketa vec vidjeli i da je on vec u silaznoj putanji. Ovaj transfer je to i potvrdio - Volfsburg ga se odrekao preko noci, dobili su za njega 40% od prvobitne cijene, Galata je dobila dobrog igraca za malo para.
Pravi test za njega i Papeta najvise ce biti utakmica protiv Francuske na Kosevu, ako ga ustopaju onda cemo imati igraca manje na terenu.

Osam miliona eura nije malo para, a Miske je prije SAMO dvije godine kupljen za duplo manje od toga,
Galata je veci klub od Wolfsburga, a Misimovicev odlazak iz VfLa najvise govori o upravi tog kluba (koja je dovela Diega???), a ne o njemu samom. Moje misljenje je da je prelazak iz Wolfa u Galatu napredak u karijeri bilo kojeg fudbalera. (Da ne govorim da ce vjerovatno imati dosta vecu platu u Turskoj.)
Dammme

#781 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Dammme »

jeza u ledja wrote:
s_bjelava wrote:Dobar potez Misketa, shvatio je da njegov nacin igre ne pije vise vode u BL, otisao je u Tursku gdje ce biti velika zvijezda i imati bar dvojicu da trce za njega.

Osam miliona eura nije malo para, a Miske je prije SAMO dvije godine kupljen za duplo manje od toga,
Galata je veci klub od Wolfsburga, a Misimovicev odlazak iz VfLa najvise govori o upravi tog kluba (koja je dovela Diega???), a ne o njemu samom. Moje misljenje je da je prelazak iz Wolfa u Galatu napredak u karijeri bilo kojeg fudbalera. (Da ne govorim da ce vjerovatno imati dosta vecu platu u Turskoj.)
Slažem se, kolega s bodljama! :)
campa_xxx

#782 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by campa_xxx »

Pokusao sam prevesti koristeci online rjecnik :mrgreen:

ZVJEZDAN MISIMOVIC U GALATASARAYU
Galatasaray, klub Bundeslige Wolfsburg veznjak igrao s četvorogodišnji ugovor je dao Zvjezdan Misimović. Misimović će nositi dres broj 21 u Galatasaray.

Tko je Zvjezdan Misimović?
Zvjezdan Misimović, 5. lipnja 1982, rođen je u Münchenu. Nord Lerchenau, Forstenried, Gartenstadt Trudering nakon igranja u amaterskoj momčadi kao što su Bayern, premješten je u 18 godina. Njemački divovi tima za četiri godine, mladi igrači, osim nekoliko utakmica nisu bili uključeni u tim. Bayern je drugi klub postigao 44 od 102 Misimović utakmice u 2004 bio je premješten u Bochumu

Bochum, gdje se mladi talent u svojstvu prethodno ne smatra prvih 11 Misimović, dok gotovo svaku utakmicu od strane trenera Petera Neururer kasnije odveden u igru kao tim je zagrijavanje. Pred kraj prvog kruga u ligi pitch van prvih 11 igrača koji su započeli u Bosni, u drugoj polovici tima također je uspio postati jedan od igrača ne bi promijenio. 17 od 31 utakmice te sezone u prvih 11 Misimović, sedam asistencija, dok su ovi susreti, emitirana je tri puta u mrežu protivnika.

Kraju sezone ispadaju Bochumu preferira da ostane Misimović momčad u drugoj sezoni u prvih 11 ne mijenjaju igrač iz tima promjene nisu igrači evoluirala u mladu zvijezdu, ligu opet u samo tri utakmice daleko kad ste igrali 31 utakmica za cijelu prvih 11 polja pojavio. 2 Bundeslige s 11 golova nakon završenog full Misimović istaknuto, dajući tim šest ciljeva hrđe odigrao značajnu ulogu u prvenstvu.

Proizvodnja Adam King

2006-07 Bundesliga sezone, povratku opet Misimović Bochumu, u ime momčadi ove sezone bila divlja zadatak. U prvom dijelu sezone uglavnom kao napadač na terenu dok je u sredini veznog reda, a zatim desnice Misimović imenovan, dva od sedam golova iz jedanaesterca kada je imao deset asistencija pozornost. Bochum, savez 'novog tima, sedmi u Hamburgu s istim rezultatom, dok je osmi, dvadeset i Gollum strijelac Theofanis Gekas'ın Misimovic'in udio je velika, bez sumnje.

Bochum je završio u Kupu UEFA, gdje je njegov put u karijeri ćemo se drži Misimović Nürnberga, imao ozljede u prvoj utakmici sezone 2007-08, iako je početak pronaći svoje 5 11'deki nikad nije izgubio prvo mjesto nakon tjedan dana. Zatvorenog kruga igrač sa pet golova, u drugoj polovici trener Hans Meyer, Thomas von Heesen'in odvijaju se u drugi plan bacio zajedno vrlo brzo, ako je nastup bio natrag u podizanju njegova košulja. U tom razdoblju serije od šest utakmica za hvatanje pet Golluma Misimović, Nuremberg's ispadanja na kraju sezone ovdje sa svojim jednogodišnjim avanturu ili interpunkcije. U ligi s 10 golova i četiri asistencije u Bosni u Europskom kupu i državnim natjecanjima originalnih 2007-08 sezonu sa 16 golova i 14 asistencija u 50 utakmica za bilance bio.

Rekorder u asistencijama

Najprimjereniji korak u karijeri, nakon Nürnberga Misimović, Felix Magath'ın Wolfsburg'unda proveo prekrasno godišnje doba. Srednji zvijezde imena smještena u sredini terena, propustio samo jednu utakmicu kartice kao kazna u punih 20 asistencija ove sezone razbio rekord Bundeslige. Grafita i napredni Dual ciljeva Dzeko'nun 28 i 26 golova u prva dva reda primanja kraljevstva, čak i igrače koje pružaju, ili pomoći u kraljevstvu Mesut Özil, ali je slijedio sa 14 asistencija. Istoj sezoni trofej četiri utakmice, sedam asistencija, Kup UEFA osam utakmica, četiri gola, asistencija i reprezentacije u Svjetskom kupu kvalifikacijama u devet utakmica, pet golova osam asistencija igranje s "broj 10", ukupno 54 utakmice 16 golova, 36 asistencija teško vjerovati da je brojka bila donošenja. Misimović je sada jedan od glavnih europskih nogometnih genija. Zvijezda Lige prvaka, bio je broj deset. Uz Tursku u utakmicu, izostavljajući čisti play-off za Svjetsko prvenstvo kvalifikacijske utakmice, najbolji na tijek bosanske reprezentacije ...

U tom smislu, ostavili smo iza sebe u sezoni, bio je test u smislu Misimović. Uvijek naprijed, nikad gledao, ali njegova karijera nije išao na najvišu razinu u 27 godina na vrhu uspjeh bosanskih igrača bio održiv ili je jedno vrijeme? Wolfsburg'un trener uspjeh zadržati put Felix Magath'ın s Schalke u prošlosti. 2009-2010 godišnje doba kao tim završio osmi zelene do bijele. Lige, a posebno 13-22 tjedana između uzastopne pobjede na boravak daleko od momčadi koja je potpuno naopako i nacrtati profil jedne strane Wolfsburg, Misimović mijenjajući nešto što nije bio.Lige na punim 15 asistencija (ovaj put, 17 asistencija i Massoud je iza drugi), što još jednom ispred napadač (ovaj put Site Dzeko'yu - 22) strijelac do Misimović i dva slobodnih udaraca od 10 da je postigao lige rezultatom od najviše doprinose između igrača u je primljen. Pomagati s dva gola u kup, Ligu prvaka i Kup UEFA u Europi je cilj u šest utakmica s dvije asistencije igranje s talentiranim igračima, san donijeti drugi u sezoni pokazala se prava zvijezda.

Budući da je rođen u srpskom bivše Jugoslavije reprezentacije u 18 i 21 godina sa šest timova sastao Misimović, onda izabrao Bosnu. Od 2004, on je nosio reprezentaciju 50 puta i zabio 16 golova u ovoj utakmici. Stojeći na visokoj razini lopte vještine, velik metak na daljinskom, briljantne hrđe, točne sredinom i viši nogomet s obavještajnim kao što je naziv "Star" je naziv Zvjezdan Misimović, od 2010-11 sezone, Galatasaray dres nositi.

http://www.galatasaray.org/futbol/futbo ... r/7693.php

Moze proci prijevod... :mrgreen:
cyprus

#783 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by cyprus »

Ja nisam nešto zadovoljan ovim transferom, al ko mene pita :D . Sretno Misketu :-D
mrtva kokoš

#784 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by mrtva kokoš »

mogao je on i bolje...
ali ocigledno ga je wolsburg naguzio....
kad su bili atletiko, fiorentina i jos neki bili zainteresovani nisu mu dali da ide...
kad su ukalkulisali diega, dali mu zeleno svijetlo, nazalost vec je bilo kasno pomenute klubove...
bilo je pitanje ili da sjedi na klupi u wolsburgu ili da igra u galati...
haj bar je istambul lijep grad...
vee-jay

#785 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Ma ne treba se bojati za Misketa. Kakva je igracina vec je pokazao u BL isto tako ce to pokazati i u Turskoj.
I meni bi bilo draze da je otisao za Schalke, ali posto nije smio ostati u BL dobro je da je u tako kratkom roku nasao jednu jaku ekipu koja ga je cekala do samog kraja...

Miske, alles gute und rock die Türken...

:thumbup:
:bih: :bih: :bih:
BSn

#786 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by BSn »

ovaj google translate isto avaz. :mrgreen:
jutarnji

#787 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by jutarnji »

vee-jay wrote:Miske, alles gute und rock die Türken...
..i ako moze za raju one francuske pudlice jos jednom ovako,
ratata

#788 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by ratata »

ne bi me cudilo da i Dzeko zavrsi u Turskoj, nevjerovatno kakav glup potez u karijeri ovog Misketa....
Frankyee

#789 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Frankyee »

ratata wrote:ne bi me cudilo da i Dzeko zavrsi u Turskoj, nevjerovatno kakav glup potez u karijeri ovog Misketa....

A sto da "zavrsi", slazem se da vecinom tamo odlaze igraci kad je karijera pri kraju ali mozda je to bolje nego da sjedi na klupi samo sezonu nakon sto je bio vrh cijele lige.

Ovo je glup potez onih sto su ga pustili a Miske je jednostavno izabrao sto je mogao najbolje u ovom trenutku, nije mogao ostati u BL a ostale opcije su propale.

mozda on ode iz Turske u neki drugi klub nakon jedne sezone, ipak ima vremena za jos jedanili dva ugovora, ako ga posluzi zdravlje.

Sve najbolje mu zelim
Frankyee

#790 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Frankyee »

jutarnji wrote:
vee-jay wrote:Miske, alles gute und rock die Türken...
..i ako moze za raju one francuske pudlice jos jednom ovako,

koliko nam fali Salihamidzic,...
campa_xxx

#791 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by campa_xxx »

BSn wrote:ovaj google translate isto avaz. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
lerdi

#792 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by lerdi »

Neki ovdje stvarno bez potrebe podcjenjuju tursku ligu. Ta liga je iz godine u godinu sve bolja i bolja, i sve više poznatih i provjerenih igrača se odlučuje da ode dole igrati. Evo samo ove godine u Tursku su došli:

Galatasaray: Zvjezdan Misimovic, Emiliano Insua, Lorik Cana
Fenerbance: Mamadou Niang, Joseph Yobo, Miroslav Stoch.
Besiktas: Quaresma, Guti

Od prije tu su igrači kao Baroš, Arda Turan, Emre itd. Moje je mišljenje da će, ako se ovaj trend nastavi, kroz godinu dvije turska uz rusku ligu biti odma iza liga petice po kvalitetu a vjerovatno i da će moći ravnopravno parirati francuskoj i njemačkoj ligi. Tako da mislim da i nije baš Miske toliko fulio ovim potezom, samo što me baš interesuje kako će se nositi sa pritiskom koji igranje dole nosi. Puno sreće mu želim i da ako Bog da pokaže ovim konjima iz Wolfa da su napravili grešku života.
udrch

#793 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by udrch »

jeza u ledja wrote:

Apsolutno se slažem..to što je Wolsburg na karti na sjeveru Evrope ne znači da je neki klub..
Galata je puno veći klub sa 100 puta boljim navijačima i boljom istorijom..
Uostalom o tom Wolsburgu se ne bi nikad ni pisalo da u njemu u sretno doba zajedno, na vrhuncu karijere nisu igrala naša dva mađioničara..
Veliki klubovi ne bi se ovako ponijeli prema igraču koji im je donio jedinu titulu u njihovoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti..
Istanbul je jedini grad u kojem bih mogao živjeti osim ove naše Bosne, pa mu zato želim sve najbolje u najljepšem gradu na svijetu..a i ženi mu je Makedonija bliža, može svojima na kahvu kad joj se prohtije..
ratata

#794 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by ratata »

lerdi wrote:Neki ovdje stvarno bez potrebe podcjenjuju tursku ligu. Ta liga je iz godine u godinu sve bolja i bolja, i sve više poznatih i provjerenih igrača se odlučuje da ode dole igrati. Evo samo ove godine u Tursku su došli:

Od prije tu su igrači kao Baroš, Arda Turan, Emre itd. Moje je mišljenje da će, ako se ovaj trend nastavi, kroz godinu dvije turska uz rusku ligu biti odma iza liga petice po kvalitetu a vjerovatno i da će moći ravnopravno parirati francuskoj i njemačkoj ligi. Tako da mislim da i nije baš Miske toliko fulio ovim potezom, samo što me baš interesuje kako će se nositi sa pritiskom koji igranje dole nosi. Puno sreće mu želim i da ako Bog da pokaže ovim konjima iz Wolfa da su napravili grešku života.
a i ti je branish iz nekih sasvim drugih razloga koji sigurno nisu sportski...Turska liga je low quality i ostace tako najmanje 10 godina
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#795 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Admir_1984 »

lerdi wrote:Neki ovdje stvarno bez potrebe podcjenjuju tursku ligu. Ta liga je iz godine u godinu sve bolja i bolja, i sve više poznatih i provjerenih igrača se odlučuje da ode dole igrati. Evo samo ove godine u Tursku su došli:

Djaba njima sve pare kada u Evropi meda ne mogu
JThomas

#796 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by JThomas »

daj ba, fenerbahce ispada od PAOKa, a galata od karpati lvova. imaju oni na papiru ljude, al' nije to to. wolsburg jeste mali klub, puno manji od galate, ali igra u mnogo jačoj ligi, a evropska sezona je završena i za jedne i za druge.
ultima_palabra

#797 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Hmm, Turci ulažu više nego prije, dovode dobre igrače i trenere, ali se sramote u Evropi u zadnje vrijeme... ne mogu se pohvaliti da znam razlog
Obuca9

#798 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Obuca9 »

ratata wrote:

a i ti je branish iz nekih sasvim drugih razloga koji sigurno nisu sportski...Turska liga je low quality i ostace tako najmanje 10 godina
Promašio si lika, ali totalno, sa tom pričom o "turskoj braći" ;)
therrarrius

#799 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by therrarrius »

Izbor je bio njegov, ja mu zelim svu srecu ovoga svijeta i hipten asistencija i golova :D
Sada, jel galata dobar ili los izbor pokazat ce vrijeme.
ultima_palabra

#800 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

therrarrius wrote:Izbor je bio njegov
Čisto sumnjam... ovo ispod je najbolji rezime :roll:
Splinter wrote:mogao je on i bolje...
ali ocigledno ga je wolsburg naguzio....
kad su bili atletiko, fiorentina i jos neki bili zainteresovani nisu mu dali da ide...
kad su ukalkulisali diega, dali mu zeleno svijetlo, nazalost vec je bilo kasno pomenute klubove...
bilo je pitanje ili da sjedi na klupi u wolsburgu ili da igra u galati...
haj bar je istambul lijep grad...
Post Reply