Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
dusa_raskopuša

#776 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

Sarajevo1946 wrote:
ad0o wrote:evo bas gledam raspored nastave za akademsku 2012/2013
pise da cemo mi koji smo upisali Dl imati neke vjezbe vec u prvoj sedmici
mozeli mi neko rec o cemu se radi i sta od opreme trebamo ponjeti

Bijele patike, bijela majica i crni šorc. Može i crna majica i bijeli šorc, ali preferirana je obrnuta kombinacija :D

Ništa, poneseš svesku i olovku, to ti je sve, ako bude šta dodatno trebalo nositi reći će vam na tim vježbama. Najčešće vježbi i ne bude u prvoj sedmici.
:lol: :lol: :lol: :lol:

edit: ponesi i kompas, ako se kojim slucajem izgubis :mrgreen:
ad0o

#777 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ad0o »

Sarajevo1946 wrote:
ad0o wrote:evo bas gledam raspored nastave za akademsku 2012/2013
pise da cemo mi koji smo upisali Dl imati neke vjezbe vec u prvoj sedmici
mozeli mi neko rec o cemu se radi i sta od opreme trebamo ponjeti

Bijele patike, bijela majica i crni šorc. Može i crna majica i bijeli šorc, ali preferirana je obrnuta kombinacija :D

Ništa, poneseš svesku i olovku, to ti je sve, ako bude šta dodatno trebalo nositi reći će vam na tim vježbama. Najčešće vježbi i ne bude u prvoj sedmici.
:lol: :lol: :lol: :lol:
dobra dobra
Boga mi si me pravo nasmijo

al vazno je da si me skonto
Jokericious

#778 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Jokericious »

Sarajevo1946 wrote: Bijele patike, bijela majica i crni šorc. Može i crna majica i bijeli šorc, ali preferirana je obrnuta kombinacija :D

Jelde da vjezbe ne budu u prvoj sedmici, vec samo predavanja. :D
Muhamed Đakmić

#779 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

CollegeGunner wrote:
Sarajevo1946 wrote: Bijele patike, bijela majica i crni šorc. Može i crna majica i bijeli šorc, ali preferirana je obrnuta kombinacija :D

A ima profesora, ili bolje reći asistenata pa održe i vježbe, ali većinom ih ne bude, bar onoliko koliko sam ja upoznat. Vi s druge godine ćete garant u ponedjeljak odmah imati Đonlagića ako ste na menadžmentu, tako bude svake godine, i koliko se sjećam nikad nisu vježbe održane u prvoj sedmici. A može biti i da griješim :D
Kemal Malovčić

#780 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Kemal Malovčić »

prve hefte srkanje lokvi

sportom protiv inflacije :thumbup:

živjele bankarke!
sgunited

#781 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by sgunited »

prvu sedmicu vam ne treba nista, uglavnom upoznavanej sa predmetom, kakvi ce biti ispiti, kako se boduju, koje knjige vam trebaju i slicno mada to sve imate i na DL stranici, za vecinu predmeta vjezbe su ustvari i predavanja (ako je predmet samo teorija) a oni predmeti koji imaju i zadatke imace i vjezbe ove sedmice, mada nista posebno, 5. sedmica je puno bitnija
dusa_raskopuša

#782 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

Sarajevo1946 wrote:
CollegeGunner wrote:

A ima profesora, ili bolje reći asistenata pa održe i vježbe, ali većinom ih ne bude, bar onoliko koliko sam ja upoznat. Vi s druge godine ćete garant u ponedjeljak odmah imati Đonlagića ako ste na menadžmentu, tako bude svake godine, i koliko se sjećam nikad nisu vježbe održane u prvoj sedmici. A može biti i da griješim :D
:lol: :lol:

ma ima ih Bgm i koji pocnu sa predavanjima, npr. ona Azra Hadziahmetovic, kol'ko me mozak sluzi ona je drzala o'ma' :lol:
cappy_tempo

#783 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by cappy_tempo »

jesam li ja corav ili u prvom semestru VPS DL imaju samo 4 predmeta? ja kad sam krenuo 2009 bilo ih 6,a sad odem da izaberem kurseve i samo 4 predmeta za VPS stoji u prvom semestru.
cappy_tempo

#784 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by cappy_tempo »

Lud i ponosan wrote:
cappy_tempo wrote:jesam li ja corav ili u prvom semestru VPS DL imaju samo 4 predmeta? ja kad sam krenuo 2009 bilo ih 6,a sad odem da izaberem kurseve i samo 4 predmeta za VPS stoji u prvom semestru.
Jel' to udarilo iz zicagu u glavu?
nije jos uvijek 100% ali makar se raspitujem :mrgreen:
Stoner

#785 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Stoner »

Pozdrav!

Imam jedno pitanje u vezi ovih linija i grupa na ekonomskom. :razz: Naime, tek sad krecem sa prvom godinom VPŠ i na stranici faxa sam vidio raspored vjebi i predavanja.

Sad, za VPŠ imaju dvije linije i svaka ima po cetiri grupe. Kako mogu saznati u kojoj sam ja ili ce mi reci 17. kad pocne nastava? :?
Muhamed Đakmić

#786 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Muhamed Đakmić »

Stoner wrote:Pozdrav!

Imam jedno pitanje u vezi ovih linija i grupa na ekonomskom. :razz: Naime, tek sad krecem sa prvom godinom VPŠ i na stranici faxa sam vidio raspored vjebi i predavanja.

Sad, za VPŠ imaju dvije linije i svaka ima po cetiri grupe. Kako mogu saznati u kojoj sam ja ili ce mi reci 17. kad pocne nastava? :?
Piše ti u onom dokumentu Zaduženja nastavnika i saradnika sve. Na liniju te stavljaju abecednim redom, prema prvom slovu prezimena. Linija 1 ti je od A do J, Linija 2 ti je od K do Ž.

Koja si grupa, također ti ovisi od prezimena. Evo ti grupe za liniju 1 i liniju 2.

Linija 1
Grupa 1 A,B,C,
Grupa 2 Č, Ć, D,
Grupa 3 DŽ,Đ, E, F, G, I, J
Grupa 4 H

Linija 2
Grupa 1 K, L, LJ
Grupa 2 M, N, NJ, O
Grupa 3 P, R, S,
Grupa 4 Š, T, U, V, Z, Ž

Grupu u principu možeš promijeniti kako ti odgovara, sve dok su vježbe kod istog asistenta. Samo liniju ne možeš mijenjati.
dusa_raskopuša

#787 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

moze se i linija mijenjati, ali nije preporucljivo :lol: :D
Stoner

#788 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Stoner »

Sarajevo1946 wrote:
Stoner wrote:Pozdrav!

Piše ti u onom dokumentu Zaduženja nastavnika i saradnika sve. Na liniju te stavljaju abecednim redom, prema prvom slovu prezimena. Linija 1 ti je od A do J, Linija 2 ti je od K do Ž.

Koja si grupa, također ti ovisi od prezimena. Evo ti grupe za liniju 1 i liniju 2.

Linija 1
Grupa 1 A,B,C,
Grupa 2 Č, Ć, D,
Grupa 3 DŽ,Đ, E, F, G, I, J
Grupa 4 H

Linija 2
Grupa 1 K, L, LJ
Grupa 2 M, N, NJ, O
Grupa 3 P, R, S,
Grupa 4 Š, T, U, V, Z, Ž

Grupu u principu možeš promijeniti kako ti odgovara, sve dok su vježbe kod istog asistenta. Samo liniju ne možeš mijenjati.
Shvatio sam . Hvala ti :)
King Kenny

#789 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by King Kenny »

sutra počinje nastava pa jedno pitanje :D obzirom da imam nastavu u zgradi na drveniji treba li išta imati kako bi se prisustvovalo nastavi (index itd, nisam ništa podigao, ni kartice, nit išta) ili se može doći samo sa sveskom i hemijskom?
remark

#790 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by remark »

Je l' moze neko okaciti sliku oznaka ucionica i lokacija, bila je vec negdje na forumu, al' ne mogu da nadjem? Ne bi bilo dobro da fulim zgradu, hehe.
sgunited

#791 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by sgunited »

@King Kenny

ako si DL ne treba ti nista, ako nisi, treba mislim kartica mada u prvoj sedmici vjerovatno mogu i potpisi

@remark

ne mogu ni ja da nadjem ali ako ti treba nesto konkretno mogu ti pomoci, ja sam to davno nekad isprintao stoji mi u novcaniku
dusa_raskopuša

#792 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

dajte sta vam treba, mozda mogu pomoci :D

ne treba ti nista za identifikaciju a ni onako, ni'e ispit, ba :D
ad0o

#793 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ad0o »

oceli stvaro predavanja trajati do 22:00
perfect_guy

#794 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

ad0o wrote:oceli stvaro predavanja trajati do 22:00
ja nisam sreo nijednog profesora i asistenta koji vrijeme koristi do kraja. U praksi to uglavnom završava do 21:15-21:30
Stoner

#795 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Stoner »

Sad tek saznah da EFSA ima 3 zgrade gdje se odrzavaju predavanja?

Meni na rasporedu pise Sk:70 Sala 4 . Ja sam u Sarajevu bio samo jednom (na prijemnom) dok nisam doselio prije par dana . Moze li mi neko objasniti gdje sad ja treba da idem na predavanje?

Dobit cu slom zivaca. :x
dusa_raskopuša

#796 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by dusa_raskopuša »

Stoner wrote:Sad tek saznah da EFSA ima 3 zgrade gdje se odrzavaju predavanja?

Meni na rasporedu pise Sk:70 Sala 4 . Ja sam u Sarajevu bio samo jednom (na prijemnom) dok nisam doselio prije par dana . Moze li mi neko objasniti gdje sad ja treba da idem na predavanje?

:lol:

'vako..valjda znas gdje trebas izaci da bi dos'o do faksa (Drvenija), eh, umjesto da ides preko semafora, ides preko onog mosta, kad ga predjes ides desno i furas malo dolje, vidjeces pekaru sa desne strane, predjes tu cestu, (dobro pazi kako prelazis ulicu), i onda ides pravo jos malo i vidjeces ulaz lijevo, eh profuras to i naredno lijevo skrenes, vidjeces odmah par stepenika i ulaz, kad udjes unutra obidjes malo da vidis brojeve na vratima kabineta. :D
Stoner

#797 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by Stoner »

dusa_raskopuša wrote:
Stoner wrote:Sad tek saznah da EFSA ima 3 zgrade gdje se odrzavaju predavanja?

:lol:

'vako..valjda znas gdje trebas izaci da bi dos'o do faksa (Drvenija), eh, umjesto da ides preko semafora, ides preko onog mosta, kad ga predjes ides desno i furas malo dolje, vidjeces pekaru sa desne strane, predjes tu cestu, (dobro pazi kako prelazis ulicu), i onda ides pravo jos malo i vidjeces ulaz lijevo, eh profuras to i naredno lijevo skrenes, vidjeces odmah par stepenika i ulaz, kad udjes unutra obidjes malo da vidis brojeve na vratima kabineta. :D
:shock: Haj dobro. Hvala.
ad0o

#798 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by ad0o »

kod mene samo pise S:4
u kojoj je to zgradi
perfect_guy

#799 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by perfect_guy »

ad0o wrote:kod mene samo pise S:4
u kojoj je to zgradi
u glavnoj zgradi
triple mama

#800 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?

Post by triple mama »

mislim da je i kod mene isto....pise predavanja Sk:70 Sala 4...to je glavna zgrada? hvala :)
Post Reply