Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
njonjica

#776 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by njonjica »

saim_adka wrote: Jadni smo mi Bosnjaci kad moramo zabraniti ''tocenje alkohola, prodaju svinjetine i kladjenje'' da bi bili odani vjeri!!!
To znaci, ako se ta tri segmenta obezbjede u BBI, vjernici ce navaliti ko mutavi jer nemaju kontrolu nad sobom i ponestane im vjere u Boga?
Vjera se ne dokazuje zabranom, vec licnim uvjerenjem, voljom i iskusenjima.

Meni moze svinjetina na stolu stajati, al ja tom stolu necu prismrditi.
Mozes mi natociti casu pive, ja je necu popiti. U cemu je problem onda? Nije mi jasno?

Diskriminirajuce je prema drugim vjerama, znaci u prevodu - nisi musliman - ne mozes uci? Kakvu drugu poruku salje ovaj BBI??? Nije mi to jasno bas? Nije taj trzni centar Dzamija? Koji je smisao trznog centra?
Image Image
Blaka

#777 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Blaka »

Sad ovi "bbisti" glume da su otišli na otvaranje, pa će doći kasno naveče :lol:
straggler

#778 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by straggler »

Zabranjena svinjetina, alkohol, kocka...Eno sad i Zabranjeno pušenje.. :lol: :lol: :lol: E pa stvaaarno... 8)
and

#779 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by and »

saim_adka wrote:
muha_sa wrote:
and wrote:svako u svojoj kući određuje pravila.
tako je :D
Slazem se!
Ali isto tako, pravila ne smiju biti diskriminirajuca :wink:

Jadni smo mi Bosnjaci kad moramo zabraniti ''tocenje alkohola, prodaju svinjetine i kladjenje'' da bi bili odani vjeri!!!
To znaci, ako se ta tri segmenta obezbjede u BBI, vjernici ce navaliti ko mutavi jer nemaju kontrolu nad sobom i ponestane im vjere u Boga?
Vjera se ne dokazuje zabranom, vec licnim uvjerenjem, voljom i iskusenjima.

Meni moze svinjetina na stolu stajati, al ja tom stolu necu prismrditi.
Mozes mi natociti casu pive, ja je necu popiti. U cemu je problem onda? Nije mi jasno?

Diskriminirajuce je prema drugim vjerama, znaci u prevodu - nisi musliman - ne mozes uci? Kakvu drugu poruku salje ovaj BBI??? Nije mi to jasno bas? Nije taj trzni centar Dzamija? Koji je smisao trznog centra?

ljudi nisu otvorili centar da nekoga vaspitavaju,niti da podučavaju nekoga vjeri,već da zarađuju pare.
ljudima vjerovatno vjera ne dozvoljava da takve stvari drže u svom centru,i to treba poštovati.kažeš da je to diskriminirajuće prema drugim vjerama,ne slažem se jer mogu koristiti sve radnje kao i muslimani.
ako u centru čiji su vlasnici arapi neko očekuje da će naći svinjetinu,alkohol,kocku mislim da je to malo neozbiljno.
Ripicipi

#780 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

and wrote: ljudi nisu otvorili centar da nekoga vaspitavaju,niti da podučavaju nekoga vjeri,već da zarađuju pare.
ljudima vjerovatno vjera ne dozvoljava da takve stvari drže u svom centru,i to treba poštovati.kažeš da je to diskriminirajuće prema drugim vjerama,ne slažem se jer mogu koristiti sve radnje kao i muslimani.
ako u centru čiji su vlasnici arapi neko očekuje da će naći svinjetinu,alkohol,kocku mislim da je to malo neozbiljno.
Nisi pratio prijasnje stranice ove teme, u Dubajiu vecina shoping centara i marketa ima svinjetinu u ponudi sasvim normalno ;-)
halilova vila

#781 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by halilova vila »

Imam par prakticnih i sasvim ozbiljnih pitanja.

U BBI centru je zabranjena prodaja alkohola i svinjetine, ali, da li je zabranjeno i konzumiranje istog u njihovom trznom centru? Da li ce postojati neka vrsta sluzbe koja ce njusiti sendvice koje posjetitelji unesu u trzni centar, hoce li im neko zavirivati u unesene flase? Zamislite da postoje senzori koji ce osjetiti smrad zabranjene hrane i pica na tijelu jadnika koji se drznuo da tako pogan sa svojim poganim navikama udje u cudo od trznog centra, senzori se aktiviraju i mlazom vode speru pogan?

Hoce li se smjeti drzati za ruke i ljubiti u trznom centru? Hoce li suknja smjeti biti iznad koljena?

Danas hrana, sutra cipovi pod kozom, kako lijepo objasnise u Zeitgeisstu!

Prave smo zabe, jos malo pa voda da prokljuca.
exliberal

#782 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by exliberal »

pratio sam temu dugo ali je nakraju izgubih zbog licnih prepucavanja :-)
par stvari ovde nestima u vezi ovog centra.
centar jeste privatni ali je napravljen na drzavnoj zemlji, znaci pripada svim gradjanima. zabranjivanjem alkohola i svinjetine automatski se iskljucuje jedna grupa.(ovo se moglo drugacije rijesit ali ocito je da neki iz managementa zele da istaknu to)
sa sruge strane pozivanje na to da je finasijer objekta iz islamskih zemalja nije smetalo da se iznajme prostori/otvore prodavnice zenske garderobe gdje ce na izlozima visit slike skoro pa golih manekenki....ne da imam sta protiv...dapace :D ...
idemo iz jedne suprotnosti u drugu....rekose da je napravljena djamija( ili mjesto za molitve ) na jednom od gornjih spratova...kako ce se osjecat vjernik koji podje na djumu a mora proci pored tih golih slika.... :D
sutra se ja pojavim kao lice koje zeli da unajmi prostor u tom objektu, dali ce mi to biti onemoguceno jer pripadam toj "drugoj grupi" koja jede svinjetinu i konzumira alkohol.(recimo necu prodavat ni alkohol ni svinjetinu ali mozda cu donijet sendvic sa svinjetinom.....ili cu imat poslovni prostor , kancelarijegdje ce mi dolazit klijenti ...pa desi se da se dogovor bolje postigne uz casicu ....)
ili ajde da idemo ovim scenarion...sutra se meni odobri izgradnja centra kao ovaj recimo na marin dvorum,na drzavnoj zemlji....i ja napravi centar gdje ce u suterenu biti striptiz bar, na prizemlju prodavnica alkohola, kockarnica na visim spratovima kafane a na vrhu crkva....dali bi meni dodjeljena lokacija ?
bez ljutnje ali :mrgreen: :run:
and

#783 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by and »

potres_mozga wrote:
and wrote: ljudi nisu otvorili centar da nekoga vaspitavaju,niti da podučavaju nekoga vjeri,već da zarađuju pare.
Nisi pratio prijasnje stranice ove teme, u Dubajiu vecina shoping centara i marketa ima svinjetinu u ponudi sasvim normalno ;-)
i u sarajevu :)
*mima*

#784 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by *mima* »

Jel ikad bilo alkohola u Vatri i Metropolisu?
♥ Julianna ♥

#785 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Mislim da u Vatri ima koliko se sjećam, u onom rest. dijelu.
addem

#786 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by addem »

nekome je vokri. Cuj da se otvorio i nema svinjetine, nema alkohola nema kockarnica. Po meni je to jako lijepo. I treba takav objekat u sarajevu. I djeca uce vjeronauk i to mi je drago, jer zelim da moje dijete uci u obdanistu vjeronauk. Nikome drugom ne naredjujem, niti trazim da druga djeca uce, al moje zelim da uci. I gradi se dzamija na ciglanama, a meni drago sto ce ovaj grad dobiti jos jednu Dzamiju, jos jedna Bozija kuca, da ljude uci dobru, ne kocki i alkoholisanju. I drago mi je sto se gradi rijaset, i sto ce islamska zajednica biti jaca, i reprezentativnija. I drago mi je sto nas ima dosta koji vole i zele ovakve stvari. Neki bi izgleda da muslimani stoje po ostrani, a da drugi iznose svoje filozofije i da vladaju, da rade kako im je cejf. E pa ne moze gospodo demokratija. Svako ima prava i muslimani trebaju da imaju svoja prava. Nikada mi nece smetati niko druge vjere i uvijek cu postovati tudje, al znajte da cu da trazim da i on moje postuje. Danas je lijep dan za Sarajevo, slavimo dan kada se ovaj grad oslobodio zla i fashizma. I super da je danas otvoren trzni centar (najbolji u Sa).
MUNAFIK

#787 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MUNAFIK »

Mislim da je tema dosla do tacke gdje bi sada pojedini strucnjaci za religiju, diskriminaciju, multikulturalnost a Bogami i fazizam trebali ISLAM proglasiti fasistickom, nazadnom i diskriminatorskom...

Dosao je taj trenutak slobodno napisite kratko i jasno, dosadni ste vise sa svojim umotavanjem, kakvih ste sve gluposti i gadosti napisali i mene vise stid....
pustopoljina

#788 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by pustopoljina »

@ex-liberal: odobriti pod uslovom da stavis prigodan naziv: kula babilonska :D
MELBOURNE_SARAJEVO

#789 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Procitao sam svih 30 strana i ja fakat i dalje ne vjerujem sta ljudi pisu ovde..Hajde za ljude koji zive u Sarajevu pa koji nisu vidjeli svijeta pa mogu i vjerovati kad pisu gluposti ali kad vidim sta pisu ovi iz dijaspore onda skontam da smo mi nazalost bas paglu nacija sto se tice nekih stvari...Pa jeli vi mislite da ja evo sad dodjem sa parama u Australiju i odlucim da otvorim shopping centar naravno sa svojim novcem i sa svojim uslovima da bi mi bilo ko rekao nemoj..Mislim na primjer da kazem nema cigara dobro i onako nema pusenja ali eto,da kazem nema alkohola mada i toga nema u vecini shoppinga i da kazem nece biti svinjetine..Niko a ne bi rekao jer to se zove sloboda izbora u prevodu znaci ako ti se ne svidja ides gdje ima sve to..A drzavu boli neka stvar jer pametne vlade kontaju kako ce taj vlasnik da placa porez i kako ce da zaposli ljude koji su na grbaci drzave ili u nasem slucaju ne zaposleni..Ovoliko mrznje i pakosti prema ljudima koji su otvorili super stvar u nasem gradu dugo nisam vidio..Samo da se zna nisam religijozan niti jedem svinjetinu a fakat i nikad nisam probao alkohol ali sam covjek koji ima normalne poglede na svijet i vidim vise od Sarajeva i nase zlobe i primitivizma...Jos jednom super ovaj shopping je haos stvar u centru je grada tako da covjek moze da proseta sa familijom i da kupi sve sto mu treba na jednom mjestu ...A vi koji pricate protiv samo cu reci jadna majko skim ja zivim.....pozzz
Ali_G

#790 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ali_G »

Gledaj multikulti Sarajlija sto su se okupile na jednom mjestu. Sve vrhunski tumaci Islama, a ne prakticiraju ga ni 5%. Jedini predstavnici one prave sarajevske raje. Skidam kapu gospodo. Ja mislim da bi se u Bg bez ovoliko pompe otvorio jedan ovakav objekat...
a evo covjek iz Melburna kaze kako stvari hodaju cak i u dalekoj Australiji. Al sta oni znaju, tu je ova sarajevska raja
Cafe Camargue

#791 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Cafe Camargue »

addem wrote:nekome je vokri. Cuj da se otvorio i nema svinjetine, nema alkohola nema kockarnica. Po meni je to jako lijepo. I treba takav objekat u sarajevu. I djeca uce vjeronauk i to mi je drago, jer zelim da moje dijete uci u obdanistu vjeronauk. Nikome drugom ne naredjujem, niti trazim da druga djeca uce, al moje zelim da uci. I gradi se dzamija na ciglanama, a meni drago sto ce ovaj grad dobiti jos jednu Dzamiju, jos jedna Bozija kuca, da ljude uci dobru, ne kocki i alkoholisanju. I drago mi je sto se gradi rijaset, i sto ce islamska zajednica biti jaca, i reprezentativnija. I drago mi je sto nas ima dosta koji vole i zele ovakve stvari. Neki bi izgleda da muslimani stoje po ostrani, a da drugi iznose svoje filozofije i da vladaju, da rade kako im je cejf. E pa ne moze gospodo demokratija. Svako ima prava i muslimani trebaju da imaju svoja prava. Nikada mi nece smetati niko druge vjere i uvijek cu postovati tudje, al znajte da cu da trazim da i on moje postuje. Danas je lijep dan za Sarajevo, slavimo dan kada se ovaj grad oslobodio zla i fashizma. I super da je danas otvoren trzni centar (najbolji u Sa).
Vrlo lijepo napisano, samo bih ovo boldirano ispravio - mislim da trenutno nema ljepšeg objekta u regiji (i to široj). Obilazio sam centre po Americi, Barceloni, Minhenu, Becu, Zagrebu, Beogradu... Ljepši nisam vidio. A i ponuda je za respect!
♥ Julianna ♥

#792 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

@Melbourne, pa kako onda objašnjavaš tu slobodu izbora koju nemam ako hoću da se kladim na Mančester i pijem pivo istovremeno, eto baš u BBIiju?
Ali_G

#793 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ali_G »

Joj kako objasnjavate sto ne mogu na posao u trenerci doci? Krse mi pravo na slobodu izbora.
Sloboda izbora ti je u tome da na drugom mjestu u gradu imas da se kladis uz pivu.
bos

#794 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by bos »

Jao gluposti. Mozemo li kod tebe sutra kuci da gledamo?

Blago receno da je objekat odlican i prava stvar na pravom mjestu. Koliko su ljude zajebavali sa dozvolama da rade, jos kad se sjetim da su se javljali sa nebulozama da park bude umjesto centra...
♥ Julianna ♥

#795 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by ♥ Julianna ♥ »

Objašnjavam time što imaš dresscode u company. Jel se onda, analogno tome, ja moram ponašati u skladu s nekim kodom u BBIju?
Cafe Camargue

#796 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Cafe Camargue »

♥ Julianna ♥ wrote:@Melbourne, pa kako onda objašnjavaš tu slobodu izbora koju nemam ako hoću da se kladim na Mančester i pijem pivo istovremeno, eto baš u BBIiju?
Pa zamisli ti otvoriš sutra svoju vlastitu čevabdžinicu, a ja hoću burek? Gdje tu meni sloboda izbora?
HAVANA

#797 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by HAVANA »

Cafe Camargue wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:@Melbourne, pa kako onda objašnjavaš tu slobodu izbora koju nemam ako hoću da se kladim na Mančester i pijem pivo istovremeno, eto baš u BBIiju?
Pa zamisli ti otvoriš sutra svoju vlastitu čevabdžinicu, a ja hoću burek? Gdje tu meni sloboda izbora?

Jaooo :-)
MELBOURNE_SARAJEVO

#798 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

Haveru ja ti mogu reci jedno svugdje sam bio i nigdje neces vidjeti kladionice u shopping centru odakle vama ta ideja uopce..A sto se tice alkohola rijetko ces gdje vidjeti i to i ako ima to su ti odvojeni dijelovi ali bas odvojeni ..Jer ideja takvih objekata je da privlaci ljude od 7 do 77 ..Recimo vani su uglavnom familije te koje provode najvise vremena po shopping centru znaci puno djece i zar nije bolje kad odes sa djecom da nema alkohola ono da djeca ne gledaju kako raja cugaju itd..I smijesno je pricati o tome zasto nema alkohola...To odlucuje onaj ko investira pare a ako on misli da radi toga ljudi mu nece dolaziti onda je on levat a cisto sumnjam da ljudi koji ulazu takve pare su levati..Jos jednom super mjesto za doci kad su vrucine velike jer ima klimu tako je svugdje po svijetu ljudi hodaju kupuju sjede i jedu a hladi :D :D A i zimi kad je mazija za provesti par sati a meni je najvaznije sto je u centru jer zalosno je da mi iz centra koji zivimo moramo ici izvan centra u shopping..
islam_bosna

#799 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by islam_bosna »

Moram reci da je ovo jako dobro.

Dobar potez naprijed za muslimane u BiH.
The Silent Man

#800 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

i jestel se nacpali ko foke?

ja sam presto da pratim temu vec davno...

Sta ugrozena prava, islamska banka,folovi-golovi...

hvala nekom Ko se pita,pa se vi NISTA ne pitate... :-D

fasisti islamofobi,malogradjani ,ne mozete glumiti tolernatno,liberalno Sarajevo kad ste susta suprotnost tome, sad je bar jasan vas ociti govor mrznje...
Locked