Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mekaba

#776 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by mekaba »

Hajde j..... vas vishe janje.Citav grad bruji o janjetu.Imal kakvih slika??
Banksy

#777 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Banksy »

Hoćeš počastiti radnike za kvalitetno urađen posao? Isprsi se, pa daj svakom još stoju il' petobu.

Hoćeš da ih ugostiš? Odvedi ih u krug svoje firme ili u restoran po želji, pa ih počasti ručkom.

Nije javni, gradski prostor privatna prćija da svaka seljačina na njemu izvodi svoje lokalne, seoske performanse, kao da ih pravi na babinoj meraji.

Treba li da nakon završetka radova na sarajevskim saobraćajnicama u tu čast okrenemo vola kraj Vječne, možda uz kakvo prigodno kolo il' teferič?

Prvoklasni seljakluk i primitivizam, ali slika i prilika današnjeg Sarajeva.
MedenoSrce

#778 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by MedenoSrce »

Ma samo urbano :skoljka:
madner

#779 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Pazljivom analizom sam dosao do zakljucka da je opozicija stvorila emotivne veze sa mladima od ovce ranije pa im zato tesko pada ovaj cin.

Samo ne znam sto onda derogativno koriste rijec seljak i seljakluk.
black

#780 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by black »

neki izgleda misle da se citav svijet vrti oko sarajeva, u granicama m.dvor-bascarsija, a sve ono sto je izvan toga je, seljakluk, primitivizam, papanluk itd. sve van toga je samo neka egzotika, kao da su ostali stanovnici ove nam zemlje samo neki tamo drugi, manje vrijedni ili sta ja znam, cini mi se da svoju zemlju dozivljavaju samo unutar tih granica, nikakva sirina svijeta ne moze porusiti te ograde u glavi
forest gump

#781 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by forest gump »

Banksy wrote:Hoćeš počastiti radnike za kvalitetno urađen posao? Isprsi se, pa daj svakom još stoju il' petobu.

Hoćeš da ih ugostiš? Odvedi ih u krug svoje firme ili u restoran po želji, pa ih počasti ručkom.

Nije javni, gradski prostor privatna prćija da svaka seljačina na njemu izvodi svoje lokalne, seoske performanse, kao da ih pravi na babinoj meraji.

Treba li da nakon završetka radova na sarajevskim saobraćajnicama u tu čast okrenemo vola kraj Vječne, možda uz kakvo prigodno kolo il' teferič?

Kakvi paćenici žive u šeheru. :-)
emigrazione

#782 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by emigrazione »

Meni je sega ona sto ne moze da vjeruje da postoje primitivci koji rostiljaju dok ciste snijeg :lol:
Ali, tako je to u zivotu. Poslije rata su u ovom gradu najvise profitirali oni koji nisu bili ovdje, i sad su najvece sarajlije oni ciji su se roditelji rodili u nekoj štali u istocnoj bosni
Last edited by emigrazione on 27/06/2012 13:52, edited 1 time in total.
Banksy

#783 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Banksy »

forest gump wrote:
Banksy wrote:Hoćeš počastiti radnike za kvalitetno urađen posao? Isprsi se, pa daj svakom još stoju il' petobu.

Kakvi paćenici žive u šeheru. :-)
Naravno da smo paćenici, vidiš šta nam rade ...

Priča je univerzalna, tiče se svake urbane sredine, svakog grada, i svako normalan i dobronamjeran razumije o čemu govorim.
Primjer, u gornjem postu, zamijeni centralnu gradsku ulicu i most u Sarajevu takvom istom u Mostaru, Zenici, Konjicu, pa pročitaj post ponovo.
Pije li sad vode?
madner

#784 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by madner »

Moram jos jednom ukazat na cinjenicu da su i proteklih mjeseci jeli na tom gradilistu.

Cemu diskriminacija?
drugtito2011

#785 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by drugtito2011 »

Da su radnicima donijeli isjeceno meso i slozeno na tanjire, da li bi iko primijetio i reagovao?

Da su im servirali razne paste (kod nas tradicionalno poznate kao makaroni, pilav, itd..) da li bi neko reagovao i rekao da je to papanluk?

Da je angazovana catering firma, siguran sam da bi se radnici veselili zalogajicima na cackalicama (sir, grozdje, piletina i krastavac kiseli, sto je naravno u duhu nase tradicije), ali ponovo pitanje da li bi i to bio papanluk ili bi to bilo cool?

Da bi sve bilo OK, trebali su im posluziti pize, lazanje, smece iz mcdonldsa,itd..umjesto kolaca, da se zahladi uz bosansko tradicionalno voce, mango, kivi, ananas, papaja, i sl.. I tada ovo sigurno nebi bio PAPANLUK.

I naravno da je umjesto saza, doveden neki nadrogirani DJ banana, koji bi razveselio i do transa doveo radnike na mostu, te privukao znatizeljnike da im se pridruze i pojedu neki zalogajcic na cackalici, jer je gratis, malo se slikaju, i mirna Bosna.

P.s. Ne kazem da se slazem sa mjestom i nacinom organizacije proslave, nego samo pitam koliko izbor hrane utice na misljenje
law2

#786 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by law2 »

Dajte ljudi vratimo se temi koja glasi "Most", a ne "Janjetina na mostu".
Opet bosanski mentalitet, čovjek skočio sa Avazovog tornja i umjesto da se pitamo zašto je skočio, šta se dogodilo, glavna atrakcija postala izjava nekog svjedoka : "kesa, papir...". Isti slučaj ovdje, sad odjednom više nije važno kakav je most, koji je materijal, boja i slično, već da li se janje okrenulo na mostu ili je doneseno već gotovo janje
MedenoSrce

#787 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by MedenoSrce »

A šta mislite zašto on njima nije organizovao ketering? Da li je u pitanju diskriminacija radnika
caros

#788 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Zato što je janjetina bolja od jebenog sira na čačkalici.
drugtito2011

#789 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by drugtito2011 »

nije pitanje je li janjetina bolja od sira na cackalici,nego da li bi sir na cackalici bio papanluk kao janjetina na tanjiru
caros

#790 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Ovoj šatro urbanoj gerili sir ne bi smetao.
pezzar

#791 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by pezzar »

Janje, samo protiv svih.

Neka je čovjek donio ljudima da jedu. Nije bitno je li janjetina, ćevapi ili bilo šta.

Osim ako je jedenje na javnom mjestu zabranjeno, a još uvijek mislim da nije.

Je li seljakluk i primitivizam Bentbaša u vrijeme pred Kurban Bajram, kad se janjad prodaju samo par kilometara od Sebilja? Meni nije i neće nikad biti. Ili smo preko noći postali Beč, pa svi idemo na opere, u pozorišta i slično.

Ljudi, mi smo narod koji jede janjetinu. Na javnom mjestu. :shock:

Diže se galama zbog ničega.
emigrazione

#792 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by emigrazione »

Urbana gerila iz Rogatice i Foce :lol:
MedenoSrce

#793 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by MedenoSrce »

caros wrote:Ovoj šatro urbanoj gerili sir ne bi smetao.
FGR. Jedini je problem sto nije kakve konobare sa leptir masnama organizovao da posluze ove radom napacene ljude. Nisam vidjela escajg, jesu li oni ovo rukama jeli?
xkupinax

#794 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

:thumbup:
xkupinax

#795 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

emigrazione wrote:Meni je sega ona sto ne moze da vjeruje da postoje primitivci koji rostiljaju dok ciste snijeg :lol:
Ali, tako je to u zivotu. Poslije rata su u ovom gradu najvise profitirali oni koji nisu bili ovdje, i sad su najvece sarajlije oni ciji su se roditelji rodili u nekoj štali u istocnoj bosni

Invazija rogaticana uglavnom.
Jay Gatsby

#796 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by Jay Gatsby »

Strance više zanima ovako nešto:

http://www.metissage.free.fr/spip.php?article7

Ima vijest na našim portalima. Vjerovatno će i ovdje brzo.
sheilak

#797 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by sheilak »

Slazem se. Ne znam kako se ova rasprava svela na to kako pravilno tretirati radnike.
Last edited by sheilak on 27/06/2012 15:31, edited 2 times in total.
xkupinax

#798 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by xkupinax »

Superhik_ wrote:
pezzar wrote:Janje, samo protiv svih.

Neka je čovjek donio ljudima da jedu. Nije bitno je li janjetina, ćevapi ili bilo šta.

Je li seljakluk i primitivizam Bentbaša u vrijeme pred Kurban Bajram, kad se janjad prodaju samo par kilometara od Sebilja? Meni nije i neće nikad biti. Ili smo preko noći postali Beč, pa svi idemo na opere, u pozorišta i slično.

a gle, da je donio pice, ili možda bečku šniclu, ili pak tortilju, to bi bio proevropski i kul, ali donijeti janjetinu, sarmu, punjene paprike.... e to je seljakluk teški.

smajli koji povraća
Ovdje se ljudi izgleda namjerno prave ludi. Poenta je u tome sto ono NIJE MJESTO PREDVIDJENO ZA ZDERANJE, CHOPANJE, GENERALNO RUCANJE bilo da je rijec o krmetu, janjetu, irvasu, piletu, beckoj snicli, ribi, kavijaru, cemu god. Postavit sto neko rece "hastal" sa janjetom na sipki i flasama pive i jos i saz uz to sve. Ako je doticni humanista navikao u doglodima molere i ostale radnike tako fino castiti, bas lijepo a bogami i velikodusno. Al to je mozda TRADICIJA u doglodima, bogami u Sarajevu nikad nije bila. I trebalo je papku odma slozit kaznu i obavijestiti ga da mu to nije babovina, ni njegova okucnica da pravi teferic.
fatality

#799 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by fatality »

xkupinax wrote:
Superhik_ wrote:
pezzar wrote:Janje, samo protiv svih.

a gle, da je donio pice, ili možda bečku šniclu, ili pak tortilju, to bi bio proevropski i kul, ali donijeti janjetinu, sarmu, punjene paprike.... e to je seljakluk teški.

smajli koji povraća
Ovdje se ljudi izgleda namjerno prave ludi. Poenta je u tome sto ono NIJE MJESTO PREDVIDJENO ZA ZDERANJE, CHOPANJE, GENERALNO RUCANJE bilo da je rijec o krmetu, janjetu, irvasu, piletu, beckoj snicli, ribi, kavijaru, cemu god. Postavit sto neko rece "hastal" sa janjetom na sipki i flasama pive i jos i saz uz to sve. Ako je doticni humanista navikao u doglodima molere i ostale radnike tako fino castiti, bas lijepo a bogami i velikodusno. Al to je mozda TRADICIJA u doglodima, bogami u Sarajevu nikad nije bila. I trebalo je papku odma slozit kaznu i obavijestiti ga da mu to nije babovina, ni njegova okucnica da pravi teferic.

:lol: :lol: :lol: , a za sta da mu "sloze" kaznu ?(sto jede javno mozda? )
Nije bilo vremena da se donese zakon, prebrzo je janje (a samim tim i dokazi) nestalo :D
Last edited by fatality on 27/06/2012 15:33, edited 1 time in total.
caros

#800 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?

Post by caros »

Čuj teferič, ako je ono teferič ja sam kifla. Da ponovimo, nije smetalo kada su jeli tu prije mjesec dana a sada smeta. :-?
Locked