Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
-
sarlo
#776 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
@valter, @skojotovski, @alhemicarka,...
Zasto bih kukao? Griju me toplane Sarajevo, znaci markirana majica kratkih rukava i pogled na snjeznu idilu. Super je.
A kad zagusti, snaci cu se. Zivio sam cetiri godine bez grijanja. I prezivio. I nesto te godine ne pamtim po hladnoci, i ne znam zapaliti vatru. Kako nas svijet kaze, pardon moj, "prezivio je Mujo i gore".
Zasto bih trebao reci da su nasi politicari nesposobni? Zasto?
Zato sto je Zimi zima?
Zato sto su Rusi zavrnuli plin citavoj Evropi?
Rekli na ftv-u da su za sve to krivi politicari i da vam je hladno. I vi vjerujete. Vise vjerujem svojoj majici.
Zimi im hladno, kriv Brankovic. Ljeti nemaju klime, kriv Brankovic. Globalna recesija, kriv Brankovic. Rast cijena sirovina i poljoprivdnih proizvoda, opet Brankovic.
Kako jednom ne shvatite da vam je to zivotni stav. Kriv mi je...
A to da je u toku sukob civilizacija i da je u Bosni poginulo 70 000 Muslimana, zapravo ubijeno, sam sam svjedok. Gledao svojim ocima. I ne volim da me lazu i pricaju da je za to kriv Alija
O necu reci tadic je dobar iz principa. A i gdje moze cetnik da bude dobar.
p.s.
Htjeli ste Deda mraza. Evo vam ga, donio je snijeg i hladnoce normalno. Sta sad placete k'o p... .
Zasto bih kukao? Griju me toplane Sarajevo, znaci markirana majica kratkih rukava i pogled na snjeznu idilu. Super je.
A kad zagusti, snaci cu se. Zivio sam cetiri godine bez grijanja. I prezivio. I nesto te godine ne pamtim po hladnoci, i ne znam zapaliti vatru. Kako nas svijet kaze, pardon moj, "prezivio je Mujo i gore".
Zato sto je Zimi zima?
Rekli na ftv-u da su za sve to krivi politicari i da vam je hladno. I vi vjerujete. Vise vjerujem svojoj majici.
Zimi im hladno, kriv Brankovic. Ljeti nemaju klime, kriv Brankovic. Globalna recesija, kriv Brankovic. Rast cijena sirovina i poljoprivdnih proizvoda, opet Brankovic.
A to da je u toku sukob civilizacija i da je u Bosni poginulo 70 000 Muslimana, zapravo ubijeno, sam sam svjedok. Gledao svojim ocima. I ne volim da me lazu i pricaju da je za to kriv Alija
p.s.
Htjeli ste Deda mraza. Evo vam ga, donio je snijeg i hladnoce normalno. Sta sad placete k'o p... .
Last edited by sarlo on 09/01/2009 22:48, edited 1 time in total.
-
delightful
#777 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
hvalaalica.k wrote:ja bi to za svaki slucaj.
- Topla voda
#778 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
nije bitno,jer sigurnosni ventil je to sto jeste,ime mu govori.
ali ,kad dodje plin,od 100000 setova u gradu,teoretski,2-3 ce otkazati,stoga zavrni dotok prije seta,da jedan od ta 2-3 ne bi bio tvoj
ali ,kad dodje plin,od 100000 setova u gradu,teoretski,2-3 ce otkazati,stoga zavrni dotok prije seta,da jedan od ta 2-3 ne bi bio tvoj
- Alhemicarkaa
#779 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Po mom potrosackom razmisljanju, imas vise potrosaca, ne znas koji je ostao upaljen i gdje curi, dok sve obidjes havarija. Druga stvar, nagli dolazak plina u osjetljive potrosace mogao bi ih ostetiti, ovako ces ti odvrtanjem osigurati postepeni dolazak plina. Dakle, mozda je sve neutemeljeno, ali ja cu ovako uraditidelightful wrote:zna li neko koliko je bitno zavrnuti ventile ispred potrosaca, ako je sigurnosni ventil na satu uvucen? hvala.
@sarlo, nisam od onih koje vode mediji, niti od onih koji kazu "izdrzao je Mujo i gore", shodno vremenu u kojem zivim, kao i svaki civilizovan covjek nastojim da mi bude bolje, a ne da se tjesim da je bilo i gore. A ti se samo nastavi tjesiti, nek je ziva glava i nek ne puca, elhamdulilah.
-
sarlo
#780 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Halo ba, u majici sam!
Nije mi hladno. Ne mogu lagati da jeste kad nije.
Nije mi hladno. Ne mogu lagati da jeste kad nije.
-
sarlo
#781 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Nesto preko 40 000 stanova se moze grijati na mazut i to niko ne pominje. Dobrinja ima kotlovnice na krovu i ne moze.
Ali na Vojnickom je cini mi se isto tako toplo.
Ali na Vojnickom je cini mi se isto tako toplo.
- Topla voda
#782 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
kakvo bolan crno vojnicko,dole je toplina i na mazut sve...
ja sam ti na ovom grijanju od 85km sa dostavom...malo istocnije
ja sam ti na ovom grijanju od 85km sa dostavom...malo istocnije
-
KENJAC
#783 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Plin iz Njemacke i Madjarske preko , cuj sad ovo, SRBIJE pocinje ulazit u Bosnu kod Visegrada!
Hej Sloveni- jesmo li to jos zivi.... ili mi se cini!?
- CiCiban
#784 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona

Last edited by CiCiban on 09/01/2009 23:28, edited 1 time in total.
- Topla voda
#785 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
e ako nista ,to se slazem
da hoce bog dati da jedan mjesec svega nestane,da se malo povetimo sami sebi i onima koji nam nesto znace..a ne da trcimo kroz zivot i nemamo vremena ni za koga
da hoce bog dati da jedan mjesec svega nestane,da se malo povetimo sami sebi i onima koji nam nesto znace..a ne da trcimo kroz zivot i nemamo vremena ni za koga
- Topla voda
#786 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
KENJAC wrote:Plin iz Njemacke i Madjarske preko , cuj sad ovo, SRBIJE pocinje ulazit u Bosnu kod Visegrada!
ja kuda ce drugo?
-
zubar
#787 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Definitivno na ovom forumu treba napraviti posebau thread koji bi se zvao "korak nazad ", a po meni ovaj post ( narocito 4, 5, 6, 7 i 8 recenica) zasluzuje mjesto u njemu.sarlo wrote:@valter, @skojotovski, @alhemicarka,...
Zato sto je Zimi zima?
p.s.
-
sarlo
#788 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Istorijski dogovor.Topla voda wrote:e ako nista ,to se slazem![]()
da hoce dragi Bog dati da jedan mjesec svega nestane,da se malo povetimo sami sebi i onima koji nam nesto znace..a ne da trcimo kroz zivot i nemamo vremena ni za koga
Slozili smo se oko grijalica.
Ne mora bas sve nestati. Navikao se covjek na komfor.
- Topla voda
#789 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
a malo si nadrdan ,de opusti se ,sredio sarajlija tadic,kad nece visegradjanin brankovic,da malo nakapa plina 
-
sarlo
#790 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
"Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose".
- CiCiban
#791 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
šarlo
a ko tebi upropastava zivot?
- Cholina_Lokica
#792 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
po mojoj slobodnoj procjeni sam sebi...CiCiban wrote:šarloa ko tebi upropastava zivot?
- BSn
#793 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
sarlo wrote:"Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose".
Kad imas Nerone za vladare, to sto ti Danajci donose i nije za popljuvat'.
Last edited by BSn on 09/01/2009 23:41, edited 1 time in total.
-
sarlo
#794 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Moj zivot je ok. Zimi malo bole oziljci, nista narocito.
Nesto mi je propalo veceras, pa se zezam na forumu i slusam The Clash.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#795 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Slazem se, ... sa malom razlikom. U naslovu novog thread-a bi trebalo stajati:zubar wrote: Definitivno na ovom forumu treba napraviti posebau thread koji bi se zvao "korak nazad ", a po meni ovaj post ( narocito 4, 5, 6, 7 i 8 recenica) zasluzuje mjesto u njemu.
"Quo vadis Bosancino u markiranoj majici kratkih rukava".
- CiCiban
#796 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
pa to je odlicna vijest, znaci da nece slati ZEMLJA-ZEMLJA rakete iz fotelje, na pogresnu adresuDile wrote:po mojoj slobodnoj procjeni sam sebi...CiCiban wrote:šarloa ko tebi upropastava zivot?
smotana sta cu
Last edited by CiCiban on 09/01/2009 23:54, edited 2 times in total.
-
sarlo
#797 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
Ama Rusi su iskljucili plina. Rusi. A hladno je, jer je i zima. Znam za sve je kriv Alija. Ali Alija i plin isto kao Neron i Danajci.BSn wrote:sarlo wrote:"Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose".
Kad imas Nerone za vladare to sto ti Danajci donose i nije za popljuvat'.
Ilijada i Rimsko Carstvo.
- CiCiban
#798 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
ama bratstvo-jedinstvo kakva ilijada
tako bi to cika joza odigrao 
- Topla voda
#799 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
otkud tebi clashsarlo wrote:Moj zivot je ok. Zimi malo bole oziljci, nista narocito.
- BSn
#800 Re: Prekinuta isporuka gasa za BiH i zemlje regiona
sarlo wrote:Ama Rusi su iskljucili plina. Rusi. A hladno je, jer je i zima. Znam za sve je kriv Alija. Ali Alija i plin isto kao Neron i Danajci.BSn wrote:sarlo wrote:"Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose".
Kad imas Nerone za vladare to sto ti Danajci donose i nije za popljuvat'.
Ilijada i Rimsko Carstvo.
Niko njima i ne spocitava to sto je plin ukinut, no sto nista nisu uradili da se urgentno dodje do plina i sto nisu obezbjedili nikakve zalihe istog.
Sutra treba da bude postignut dogovor sa Njemcima, ali tek kada premijer u jedanaest sati odobri pregovore. Boli njega koliko ce se ljudi smrznuti i koliko ce privreda cekati da dodje plin, bitno je da se on naspava, pa tek onda da potpisuje.
Last edited by BSn on 09/01/2009 23:53, edited 1 time in total.