Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
atheist

#776 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by atheist »

Neelix wrote:evo, lijenstine, vijest sa konjem, i odakle je preuzeta

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... 996529.ece

hajmo sad upljujte sami sebe kolektivno

Ponavljash se :). Prichali su ti u redakciji shta je "The Sun" u zemlji fudbala or? Potrebito li je da pitamo redakciju engleskog "expressa" shta je furka s "anonimnoschu" ( :-) ) konja ( :razz: )?

Chini li mi se ili na ovoj temi ima mnogo chega drugog sem "anonimnog" konja a ti pomalo (ne)vjeshto eskivirash isto?
Neelix

#777 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

Sta god da je Sun, vijest u havazu je samo prenesena. Da su kojim slucajem objavili sliku konja bez trakice, nasao bi se dezurni moralista s foruma da stiti prava zivotinja napadanjem jedine bh novine koja lici na nesto :P

sto se tice ostalog, ima gresaka, naravno, ali nista vise nego u drugim novinama. zasto su bas avaz uzeli na "zub", well, hoce to ko je prop'o u zivotu. glavni su mi pojedinci koji evo mjesecima ne mogu sastavit 2 ispravna čć zaredom, a kritikuju greske po novinama (nije ćio nego čio).
rado_vidjen

#778 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by rado_vidjen »

zonbirile wrote:
Neelix wrote:evo, lijenstine, vijest sa konjem, i odakle je preuzeta

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... 996529.ece
Image

hajmo sad upljujte sami sebe kolektivno
------------------------------------------
nije to isti konj,onaj se vidi smoren seksualnim aktivnostima,ovaj ćio spreman za trke.Pusti vadionu,pričaj o gazdi malo,otkud on banu u sred rata.Znam nije on kriv,kriv je ko ga primi,i ostale naravno.Nešto se ne sjećam tolike šetnje prebjega sa kesom u ruci,a znam toliko o ratovima u prošlosti.
:lol:

nele, nije ovo onaj konjo :P

sta pise bosna, da je milo djukanovic pomirio zlaju i scepu? sken neko?
atheist

#779 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by atheist »

Neelix wrote:Sta god da je Sun, vijest u havazu je samo prenesena. Da su kojim slucajem objavili sliku konja bez trakice, nasao bi se dezurni moralista s foruma da stiti prava zivotinja napadanjem jedine bh novine koja lici na nesto :P

sto se tice ostalog, ima gresaka, naravno, ali nista vise nego u drugim novinama. zasto su bas avaz uzeli na "zub", well, hoce to ko je prop'o u zivotu. glavni su mi pojedinci koji evo mjesecima ne mogu sastavit 2 ispravna čć zaredom, a kritikuju greske po novinama (nije ćio nego čio).
Svakako da je prenesena, ali u sasvom drugom kontekstu od Sun-ovskog. Jedina BH novina koja lichi na neshto nema ni dvije boje upasovane kako treba (valjda im na rotaciji radi pekar), a kvalitet chlanaka i napisa je monthy pythonovoska retorika. Ne tako davno, drug Faruk Vele u seriji chlanaka na nakog inspektora koji se zamjerio Fahri, na naslovnici portala, rechenicu, jednog u nizu, "kompromitirajuchih" serioznih tekstova pochinje rechenicom: "... kao u americhkim filmovima o policajcima" - i tu svaka pricha zavsrhava o kvalitetu sadrzhaja losheg papira i shtampe.

Greshaka ima vishe nego li u drugim novinamama, shto se chak nemozhe pravdati ni chinjenicom da je tempo izlazhenja novina ubitachan - jer Fahra mozhe da plati i dva lektora vala...

Uzeti nekoga na zub, znachi palamuditi uprazno, a ovdje su samo preneseni isjechci najvechih bisera iz Avazovog pera. Njihov iliti vash je problem shto ste sa kritikom na Vi, jer kritika je pomoch - ne napad...

Stori o tirazhu i publici je jasan i bakicama u domovima - jer publika Avaza, sve shto chita - to je horoskop - crna hronika (chijih bi se naslova postidio i sam Goebels) - pregled programa...
Last edited by atheist on 11/08/2009 18:46, edited 1 time in total.
zonbirile

#780 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

ne reće za Fahru,otkud on tu sa najlon kesom,ostavio ženu i dvoje djece i pošao na zadatak.
Neelix

#781 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

zonbirile wrote:ne reće za Fahru,otkud on tu sa najlon kesom,ostavio ženu i dvoje djece i pošao na zadatak.
:lol: omg
zonbirile

#782 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

studija svjetskih naučnika govorne struke tvrdi da ulazimo u eru informatičkog jezika sa more dozvoljenih grešaka,razumljivih sagovornicima,jer SMS i internet stvaraju novu praksu.Toliko o ć i č,a šta bi sa Ščepom,znam da ne znaš,a šta misliš,imaš li kakvo objašnjenje.
Neelix

#783 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by Neelix »

kojih naucnika? sta je "svjetski naucnik" ? :lol: reci mi nesto na informatickom? :roll:

jako ofiran :D pokusaj da opravdas vlastitu nepismenost. :-)

na nebulozna pitanja ne odgovaram. eto ti si stajao na ulazu u grad kad je fahro dolazio, i vidio da nosi neku kesu, i to bas najlonsku, i sad me pitas da to objasnim :? :lol:

zao mi je sto ti zloba i ljubomora izjedaju zeludac, ali nema potrebe da svoje negativne emocije iskaljujes ovdje :) idi naruci kafu, kupi avaz, sjedi, citaj, opusti se malo :)
zonbirile

#784 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

jarane njihov subverzivni rad u ratu nisu vidjeli samo oni koji su ih i primili i provodili dogovorenu politiku.

Što se tiče kese,nije bitna,ali je važno da li je kobila ili konj.Avaz je protiv homića,a sex sa kobilom,pa skoro pa im normalan.
mericak

#785 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by mericak »

Najbolji biser je u danasnjem Avazu!
Isticu pod poseban podnaslov kako je Radoncic bio u Armiji BiH CITAVU JEDNU GODINU!!! I oni to s ponosom isticu! Pisu kako se prijavio dobrovoljno u vojsku na pocetku rata (ma daj....kako je to lijepo....) i da je tu bio god. dana, dok nije demobilisan 1993!!!
I da, pise i to da je tih godinu dana, sad se jos i tim hvale, proveo u kabinetu Sefera Halilovica....
Borac nema sta...Sto jes' jes'
Last edited by mericak on 12/08/2009 22:19, edited 1 time in total.
atheist

#786 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by atheist »

SVIM KOLEGAMA U DNEVNOM AVAZU I OSTALIM IZDANJIMA NAŠE KUĆE - ČESTITAM 5000. BROJ DNEVNOG AVAZA, ČIJI SAM ČLAN OD PRVOG DANA

Za proteklih nešto više od 13 i po godina izlaženja, "Dnevni avaz" je, kao novina, izrastao u medijsku velesilu u regionalnim okvirima. Svakodnevno je citiran u svjetskim medijima, u prosjeku mu dnevno vjeruje nešto više od 53.000 kupaca, prepoznatljiv je po tačnosti, brzini, objektivnosti i profesionalizmu, postojan u principijelnoj borbi protiv korupcije i zaštiti interesa građana Bosne i Hercegovine.

Sa više stotina uposlenih, svakodnevno "Dnevni avaz" je na kioscima u cijeloj Bosni i Hercegovini, u zemljama u susjedstvu, te se paralelno štampa i izdanje za inozemstvo u Frankfurtu za 12 država članica Evropske unije. Nova upravna zgrada kompanije - "Avaz Twist Tower" u centru Sarajeva još je jedan briljantan dokaz avangardnosti, moći i prestiža "Dnevnog avaza".

Uz to, u okviru "Dnevnog avaza" djeluje i portal http://www.dnevniavaz.ba. On je najposjećeniji u Bosni i Hercegovini s više od 100.000 ljudi koji svakog dana posredstvom interneta čitaju sadržaje našeg lista.

S ponosom, na kraju, želimo obavijestiti poštovane čitaoce "Dnevnog avaza" i bh. javnost da su u toku pregovori našeg lista sa svjetski uglednim američkim dnevnim listom "The New York Timesom" o poslovnoj saradnji.

By Adnan Dzonlich :mrgreen:
Gdje je onaj shto na forumima govori - buhahaha :shock:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#787 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by pici »

mericak wrote:Najbolji biser je u danasnjem Avazu!
Isticu pod poseban podnaslov kako je Radoncic bio u Armiji BiH CITAVU JEDNU GODINU!!! I oni to s ponosom isticu! Pisu kako se prijavio dobrovoljno u vojsku na pocetku rata (ma daj....kako je to lijepo....) i da je tu bio god. dana, dok nije demobilisan 1993!!!
I da, pise i to da je tih godinu dana, sad se jos i tim hvale, proveo u kabinetu Safera Halilovica....
Borac nema sta...Sto jes' jes'

Prva Švercersko-Profiterska Brigada....da ne nabrajam koji su.....prepoznat Će se sami :bih:
upravnik

#788 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by upravnik »

nažalost, nije avaz jedina septička jama u ovoj zemlji, evo nešto i iz slobodarskog oslobođenja:

Image
zonbirile

#789 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

ima li i u jednom ratu,sukobu,toliko dolazaka patriota sa "one" strane-čudno.
samo malo

#790 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by samo malo »

Kad si vec kod Oslobodjenja :D

http://www.sportnet.hr/Vijest.aspx?ID=381506

originalni tekst

Image

i prepisano u Oslobodjenju :D

Image
Orbini

#791 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Orbini »

Najveca provala Oslobodjenja je iterwiew sa Kim Basinger gdje je novinar pomjesao sa Nikol Kidman. I pohvalio je za dobru ulogu u spomenutom filmu u kojem ona nije igrala. Kim je mudro ocutala. :D
Jedna od razloga zasto se kupuje Avaz jer mnogi iako ne gorive dno novinarsva i linc iz privatnih razloga,.... barem imaju mnostvo informacija i smrtovnice.
zonbirile

#792 Re: Jos jedan Avazov biser :)

Post by zonbirile »

na naslovnici svoga "GLOBALA"Ščepo(kodno ime KOS-a)najavljuje obračun sa mafijom.Hajmo ljudi malo premetati,pa ko je mogao biti sekretar partijski jednog Titograda,a on je to bio i stalno se to prešućuje.Dolazak sa kesom je sinonim za te patriote,jasno je da su provedeni otvorenim koridorima u linijama JNA.Dobro ga razvali "pijano" Ščepo se nikad ne rastavi od Snježe iz Titograda,a oženi Azru i po tom osnovu dobi državljanstvo-svašta.
zonbirile

#793 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by zonbirile »

izgubismo Hanu,a koliko je Sarajevo ulagalou nju.
black

#794 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by black »

chitajuci vijesti (uz foto prilog) sjetih se 'prepucavanja' (na nekoj od tema, ne znam da li josh uvijek postoji) zasto avaz objavljuje fotografije nastradalih itd.

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 19055&id=3

Image
Neelix

#795 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

prije par minuta sam isto to bio napisao, ali obrisah, mrsko mi se prepirat :)

ne sumnjam da ce dezurni moralisti ignorisati ovaj tvoj post.
Qler

#796 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Qler »

vala ga je i sa-x pretjerao sa ovim slikama. fakat glupost zesca.

cestitam, postajete avaz.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#797 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by dr.gog »

U cemu je fol? U neukusu? U cinjenici da 90 % konzumenata smatra isto prikazivanje normalnim, a da je za 10 % osjetljivih ociju to previse..Klasicno licemjerstvo.Svi mediji bijelog svijeta stavljaju bljuvotine na naslovnice zaradi prodaje i to prenemaganje oko moralnosti postupka traje decenijama bez rezultata.Kome smeta neka ih pokusa kontaktirati i upitati za moral uredjivanja."halo, jeli redakcija Avaza, molim nekog odgovornog za to i to...molim je li potpisani novinar tu.." Svaki clanak je podlozen e/mailom, svi sjede po sarajevskim kafanama gdje i vecina vas, osim dijaspore.Prici i reci diletantu da mu je izgled clanka odron i da je ispao krajnji kreten bez pijeteta je toliko tesko da se mjesecima mora smarati kritikama indirektno/banalno i dosadno van svake razumne mjere.
Tjesi me samo da je ovo sasvim uobicajeno posvuda, ova polemika o novinama i opravdanosti nekog stila pisanja i izvjestavanja..

Niko od nas nije neinformirani i nesposobni trol, dosta nas zna i vise nego dobro da saspe istinu tako ubitacno tacno da mi ne ide u glavu zasto niko nema petlje da udje u direktnu polemiku sa par obicnih novinara, raje koja je kao i mi.Niko ne hoda po Sarajevu sa tjelohraniteljima da mu se ne moze prici i razgovarati.Redakcija pomenutog dnevnika ima barem 6 stalno dostupnih telefona 24 h, te bar dva urednika online takodjer 24h.Iz osobnog iskustva pri potrazi za cinjenicama znam da se normalno pitanje ne ignorise skoro nikad, pa ni u Avazu.
Smeta bizarna slika svakodnevnice i smrti...nesto ste mi, licemjerno gradjanski, tankih nerava :oops: ...mislim, kako je krenulo, da ce takvih slika biti i jos vise, te se lagano navikavajte na iste, mozda u boljoj rezoluciji, na kvalitetnijem papiru, detaljnije, da jeza i profanost polomljenog tijela pred ocima bas izazovu muku..

Na koncu, odvise sam toga vidio uzivo, smrti i umiranja, bolesti i profanosti, da bih moralizirao oko prikaza smrti dvoje sugradjana u dnevnim novinama na koje vec sutra niko ni pomisliti nece.Odvratno, grubo, i meni je muka svaki put, sve to stoji..ali govorimo o prozaicnoj cinjenici svakodnevnice velikog, pretpanog postsocijalistickog grada sa prenapuhanim osjecajem posebnosti, kojem smeta i najmanja dlaka u jajetu i kojem ni Bog dragi udovoljiti ne moze, pa ni trenutno gasenje komplet Avaza i nestanak te srednje tirazne lokalne novine.
Neelix

#798 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by Neelix »

svi mediji svijeta su prenijeli snimke i slike sadamovog vjesanja, pa nigdje ne vidjeh kritike

svaki, ali bukvalno svaki dan se po medijima mogu vidjeti slike iz iraka, pakistana, raznih bombaskih napada, raskomadanih tijela

koliko puta ste na svim mogucim tv stanicama kod nas gledali snimke sa markala, pa ne cuh nigdje da se iko pobunio?

samo je problem kad avaz to uradi

evo sad i sa-x :)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#799 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by dr.gog »

ružmarin-a wrote: novinari su nerijetko van mjesta događanja, tako da ili pretransformišu gotov tekst, ili na osnovu rekla-kazala rokonstruišu mogući ishod događaja

očigledno nedostaje novinara-izvještača-istražitelja koji bi objektivno izvještavali o svim događajima, many makes a world go round :-) pa se ovaj medijski globe vrti uz veliku škripu, otkazuje i nadasve tandrče :skoljka:
Tek sad vidjeh...
Ne da nedostaje nego je stanje kriticno i gomila manipulacija i gluposti su posljedica banalne neinfoirmiranosti, lijenosti ili prostog kokuzluka kojim su optereceni novinari koji u pozadini obavljaju ogroman dio posla.
Dobro mi je poznato na kakvim sitnicama se prave greske tokom informativnog pracenja dogadjaja, te analize "u hodu"...glupostima nema kraja..bas kako rece Ruzmarin/a..gadno tandrche :twisted:
black

#800 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!

Post by black »

dr.gog wrote: Smeta bizarna slika svakodnevnice i smrti...nesto ste mi, licemjerno gradjanski, tankih nerava :oops: ...mislim, kako je krenulo, da ce takvih slika biti i jos vise, te se lagano navikavajte na iste, mozda u boljoj rezoluciji, na kvalitetnijem papiru, detaljnije, da jeza i profanost polomljenog tijela pred ocima bas izazovu muku..
ne smeta jer sam dovoljno sam se nagledao smrti (mada se na to nikad ne moze naviknuti), vec smeta licemjerstvo i lazno moralisanje... vjerovatno se sjecas te teme zasto avaz objavljuje takve fotke ;-) eto shto kaze Nelix problem je samo kad avaz to uradi
Post Reply