Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pirija

#776 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Pirija »

DaffyDuck wrote:
Pirija wrote:
CherryLips wrote:Ja imam utisak da bi naša raja htjela neki de lux sendvic za max tri marke,ono da ima file lososa i par tartufa unutra,svašta....

a da jednom u 3 mjeseca ga naruce stim da gril ili restoran sastojke nabavlja svaki dan i baca u kantu jer ih niko po 3 mjeseca ne naruci...

Pull your head out of your ass...
Better you pull your head out!
Velik je ovo grad, raznoliko stanovnistvo, ima onih i sa lovom i bez. Svaki proizvod ima svoju musteriju. Ne zavaravaj se da ljudi samo jedu jeftino :wink:

velik grad ? raznoliko stanovnistvo ? ti mora da si 98-me doselio...
JanuaryJones

#777 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

DaffyDuck wrote:
JanuaryJones wrote:Zašto je u ovom gradu problem napraviti sendvič sa velikim izborom priloga? Nemaštovitost pripreme ili se svaki fening broji?
Ovako nesto fakat fali Sarajevu, primjer centar Rijeke. Stand sa sendvicima i par stolova ispred za stat i prezalogajit.
Bitan je izbor, kvalitet i konstantna usluga. Ne da zavisi na koju nogu je gazda ustao...
Image
Image
Upravo to :thumbup:
DaffyDuck

#778 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

Pirija wrote: velik grad ? raznoliko stanovnistvo ? ti mora da si 98-me doselio...
Ja argumenta :lol: Jok ba, 2008... Sta's, dosla mlada iz Cekrcica u metropolu pa k'o da sam u New Yorku :lol:
dobar osjecaj

#779 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

Pirija wrote:
DaffyDuck wrote:
Pirija wrote: a da jednom u 3 mjeseca ga naruce stim da gril ili restoran sastojke nabavlja svaki dan i baca u kantu jer ih niko po 3 mjeseca ne naruci...

Velik je ovo grad, raznoliko stanovnistvo, ima onih i sa lovom i bez. Svaki proizvod ima svoju musteriju. Ne zavaravaj se da ljudi samo jedu jeftino :wink:
velik grad ? raznoliko stanovnistvo ? ti mora da si 98-me doselio...
Istina je da u nasoj zemlji ima puno siromastva i ljudi koji zive daleko od sve ove price, ali u jednom Sarajevu ima dosta ljudi koji zaradjuju lijepo i za nase a i za evropske prilike. Ja ne volim bacati novac i nisam nesto narocito rastrosna ali jedem iskljucivo kvalitetnu i dobru hranu za koju cu uvijek dati onoliko koliko kosta.
Osim toga, sastojci za raznovrsne sendvice nisu nuzno namirnice koje su ispravne samo jedan dan a ljudi koji vode svoj restoran/sendvicaru...i inace moraju planirati sta i kako ce nabavljati na osnovu iskustva, probaju pa nastavljaju nabavljati ono sto ide i prestanu ili nabavljaju manje onoga sto se slabije prodaje.
Banksy

#780 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

JanuaryJones wrote:Zašto je u ovom gradu problem napraviti sendvič sa velikim izborom priloga? Nemaštovitost pripreme ili se svaki fening broji?
Vjerovatno zato jer su prostim snimanjem tržišta zaključili da je svejedno, 13 priloga ili samo 2.

U ovoj zemlji svi kriteriji su srozani na nulu, od predsjednika države do priloga za sendviče.
razonoda

#781 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

Banksy wrote:
Vjerovatno zato jer su prostim snimanjem tržišta zaključili da je svejedno, 13 priloga ili samo 2.

U ovoj zemlji svi kriteriji su srozani na nulu, od predsjednika države do priloga za sendviče.
mislim da je problem -izbor namirnica. priprema se samo sto je sezonski -,no u drugim dijelovima svijeta --sve je pristupacno preko cijele godine.

prilozi su skupi , tesko je uskladiti cijenu -rad --zaradu.
Banksy

#782 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Banksy »

razonoda wrote:
Banksy wrote:

mislim da je problem -izbor namirnica. priprema se samo sto je sezonski -,no u drugim dijelovima svijeta --sve je pristupacno preko cijele godine.

prilozi su skupi , tesko je uskladiti cijenu -rad --zaradu.
Mislim da se mnogo toga može naći i ovdje i da je problem najprije u nezahtjevnoj klijenteli, blago rečeno, i u pohlepnim gazdama koji su toga svjesni.
razonoda

#783 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

ovo je jedan --prosti sendvic --kosta do 10 $ nema bas nekih priloga --salata ili kropirici

Image
JanuaryJones

#784 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JanuaryJones »

Banksy wrote:

:thumbup:
Fazon je kad ponudiš bolje, drugačije ili je uffff skupo ili je fuj, pomodarski, vako nako.
General_Jackson

#785 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by General_Jackson »

Drugim rječima nema više kulture ni u prehrani, kao ni u bilo čemu drugom kod nas, sve se svelo na fast food đubre. Kako vidim ni dobar dio onih koji pišu na ovoj temi uopšte ne zna šta je restoran.
rumenige_brajtner

#786 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

JanuaryJones wrote:
Banksy wrote:

:thumbup:
Fazon je kad ponudiš bolje, drugačije ili je uffff skupo ili je fuj, pomodarski, vako nako.
svi bi kavijara i tartufa za 3 marke :D
General_Jackson

#787 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

rumenige_brajtner wrote: svi bi kavijara i tartufa za 3 marke :D
Što je najžalosnije većina ti to ne bi jela ni džaba, al´ hajde to je baš luksuz, nego neke namirnice koje su još do rata bile pa hajde da kažemo normala, poput patke, guske, zeca, konjetine, žabe, ribe i morskih plodova (njih začudo ima u izobilju i danas) ja se šokiram kada vidim koliko ljudi u mom okruženju to nikada nije ni probalo, pa mnogi ni janjetinu neće da jedu, samo smrdljiva piletina, koju da znaju koji je otrov (osim ako nije domaća) ne bi ni u ludilu jeli.
rumenige_brajtner

#788 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by rumenige_brajtner »

General_Jackson wrote:
Što je najžalosnije većina ti to ne bi jela ni džaba, al´ hajde to je baš luksuz, nego neke namirnice koje su još do rata bile pa hajde da kažemo normala, poput patke, guske, zeca, konjetine, žabe, ribe i morskih plodova (njih začudo ima u izobilju i danas) ja se šokiram kada vidim koliko ljudi u mom okruženju to nikada nije ni probalo, pa mnogi ni janjetinu neće da jedu, samo smrdljiva piletina, koju da znaju koji je otrov (osim ako nije domaća) ne bi ni u ludilu jeli.
pored ribe i morskih plodova, ni ja ne bih jeo janjetinu? jesam li normalan? :? :D

moja poenta je bila da bi svi nešto fancy, delikates, al da je 3 marke. i kad neko ima u ponudi nešto što odskače, komentar je "uff, jes nabio cijenu!"
ranije sam spominjao superfood restoran i kod njih su cijene burgera od 8-14 maraka. djeluje skupo, al kad skontaš da se dvoje mogu najest od jednog i nije. da ne govorim o ukusu, po meni, najbolji burgeri u gradu. btw, ljudi sami faširaju meso, ne kupuju ono već isfaširano u mesari.
al aj ti objasni nekom ko je navikao jest kod trovača za 2,5-3 marke...
razonoda

#789 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

General_Jackson wrote:Drugim rječima nema više kulture ni u prehrani, kao ni u bilo čemu drugom kod nas, sve se svelo na fast food đubre. Kako vidim ni dobar dio onih koji pišu na ovoj temi uopšte ne zna šta je restoran.
ovo jelo izgleda --danasnje vrijeme. ukus --cijena , ne znam :-)

http://media-cdn.tripadvisor.com/media/ ... safije.jpg
razonoda

#790 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

Image

ima li u sarajevu --rack of lamb :?:
General_Jackson

#791 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

rumenige_brajtner wrote: pored ribe i morskih plodova, ni ja ne bih jeo janjetinu? jesam li normalan? :? :D

moja poenta je bila da bi svi nešto fancy, delikates, al da je 3 marke. i kad neko ima u ponudi nešto što odskače, komentar je "uff, jes nabio cijenu!"
ranije sam spominjao superfood restoran i kod njih su cijene burgera od 8-14 maraka. djeluje skupo, al kad skontaš da se dvoje mogu najest od jednog i nije. da ne govorim o ukusu, po meni, najbolji burgeri u gradu. btw, ljudi sami faširaju meso, ne kupuju ono već isfaširano u mesari.
al aj ti objasni nekom ko je navikao jest kod trovača za 2,5-3 marke...
Pa ti koji hoće tartufe za 2KM i oni koji bi ih pljuvali kada bi im ponudio su sličan mentalni sklop. Tako pravi restorani i rade (boldirano) namirnice koje nude nabavljaju od svojih dobavljača, ugajivača i sl., a ne kao što smo ranije ovdje pisali, većina sarajevskih nazovi restorana ode u obližnji Konzum i nakupuje uleđenih g.vana i onda ti to nudi na meniju.
razonoda wrote:
General_Jackson wrote:Drugim rječima nema više kulture ni u prehrani, kao ni u bilo čemu drugom kod nas, sve se svelo na fast food đubre. Kako vidim ni dobar dio onih koji pišu na ovoj temi uopšte ne zna šta je restoran.

Pretpostavljam da je količinski toliko da se ni malo veći mačak ne bi najeo od toga :lol:
razonoda

#792 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

:lol: zavisi od macka---ali se podrazumjeva da uzmes ==predjelo, slatko nesto, pa caj --pa racun :shock:
malamirha

#793 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by malamirha »

DaffyDuck wrote:
Pirija wrote:
CherryLips wrote:Ja imam utisak da bi naša raja htjela neki de lux sendvic za max tri marke,ono da ima file lososa i par tartufa unutra,svašta....

a da jednom u 3 mjeseca ga naruce stim da gril ili restoran sastojke nabavlja svaki dan i baca u kantu jer ih niko po 3 mjeseca ne naruci...

cista statistika.10% stanovnistva je bogat,20% dobro stojeci,a 15 do 20% srednja klasa,ostalo penzici i oni sa manjim primanjima.ako sarajevo ima 400.000 stanovnika,lako je izracunati.ne racunam dijasporu koja finansira obilato. :D
razonoda

#794 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

:-D JEL I 1 SARAJLIJA PROBAO --OVO--RADON PLAZA :zoka:

Image
DaffyDuck

#795 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by DaffyDuck »

razonoda wrote:

Po meni, oni su bas tip restorana koji bi da kupi sve za dz, a proda pod kao da je posebno birano iz organskog uzgoja :D .. imaju finih izleta sa slow food vecerama kada gostuju malo bolji kuhari iz regije... doduse, promijenili su kuhara, sad je chef DeBartoli i ne znam jel se sta promijenilo na bolje. Iskreno se nadam da jeste.

Ne znam sto i mi, klijeti, ne bi iskoristili ovu temu da kritikujemo ugostiteljske objekte koje smo posjetili. Mozda se neko trzne pa nesto i promijeni.
Evo primjer danas, bila sam u Klopi na dorucku. Za onako mal prostor dosta dugo se ceka na hranu. Ogromna zamjerka, prostor dosta prljav, po podu ima perja, grancica, kamencica... u muskom toaletu nije bilo ni sapuna ni papira za ruke, u zenskom nije bilo papira za ruke. Cijene im nisu 2-3KM vec 6-10 KM jelo. Srednja zalost. Hrana je bila ok, al dzaba sve kad kontas jel oni peru ruke :mrgreen:
mzungu

#796 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by mzungu »

Kuca!

Do ribarnice, il do mesnice (ko voli), pijace...i samo malo vremena.
Restorani u Sa u zadnje vrijeme, lose! Recesija ili sta
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#797 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by JoseMujica »

razonoda wrote::-D JEL I 1 SARAJLIJA PROBAO --OVO--RADON PLAZA :zoka:

Image

to je za Crnogorce :D
oldtajmer

#798 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by oldtajmer »

Image
par puta sam jeo u radon plazi i bilo je sasvim ok
razonoda

#799 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by razonoda »

oldtajmer wrote:

Image
par puta sam jeo u radon plazi i bilo je sasvim ok
:shock: jesi li bio jedini u restoranu :?:
hape

#800 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by hape »

General_Jackson wrote:
Što je najžalosnije većina ti to ne bi jela ni džaba, al´ hajde to je baš luksuz, nego neke namirnice koje su još do rata bile pa hajde da kažemo normala, poput patke, guske, zeca, konjetine, [b[žabe[/b], ribe i morskih plodova (njih začudo ima u izobilju i danas) ja se šokiram kada vidim koliko ljudi u mom okruženju to nikada nije ni probalo, pa mnogi ni janjetinu neće da jedu, samo smrdljiva piletina, koju da znaju koji je otrov (osim ako nije domaća) ne bi ni u ludilu jeli.
E jebi ga pretjera ga i ti sada. Znaci papak sam ako ne jedem zabe?

Konjetina je pravo kiselo meso, takodjer fuj. Jednom probao, nikad vise.
Post Reply