U Sarajevu protest protiv queer festival
-
mojgrad
#776 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
[quote="shalaedin"] Sutra ces gledati nedo bog svoje musko dijete kako ti muskarca u kucu dovodi, a neces ga moci sprijeciti u tome jer ima uporiste u zakonu... sutra ce se moci i ozeniti tako nito neces moci sprijeciti... ako ti jedinac bude neces imati ni unuke. Tvoja moja ili bilo cija porodica u kojoj se to desi bice razorena... a ti ces sam prethoditi svojoj sramoti...[quote="shalaedin"]
Samo ona porodica koja to sebi DOZVOLI ce biti razorena.
To da li ce dovesti sutra moje dijete muskarca, crnca, kineza, bosanca, zenu ili bas nikoga to mi nije toliko bitno koliko mi je bitno da je on sretan! Ako sam ja imala izbor da izaberem partnera svog zivota zato on ne bi mogao? Je li to moje misljenje i vjerovanje bitnije od njegove srece i njegovog 'opredejljenja'???
Nikad ne reci nikad i nemoj tako samouvijereno da pricas da se tebi ne moze desiti, svima nam se moze desiti upravo ovo gore sto pricas.
A to da li cu moci sprijeciti nije uopste diskutabilno jer ja NE ZELIM nista sprjecavati. I za mene nije sramota da li ce mi sin sutra biti kako ga ti nazivas pederom vec mi je veca sramota da razmislja tako ograniceno kao mnogi, da laze krade i zivi kao parazit na racun drugih ljudi, da to mi je sramota a kako ce i s kim ce zivjeti nemam apsolutno problem s tim!
To da li ce dovesti sutra moje dijete muskarca, crnca, kineza, bosanca, zenu ili bas nikoga to mi nije toliko bitno koliko mi je bitno da je on sretan! Ako sam ja imala izbor da izaberem partnera svog zivota zato on ne bi mogao? Je li to moje misljenje i vjerovanje bitnije od njegove srece i njegovog 'opredejljenja'???
Nikad ne reci nikad i nemoj tako samouvijereno da pricas da se tebi ne moze desiti, svima nam se moze desiti upravo ovo gore sto pricas.
A to da li cu moci sprijeciti nije uopste diskutabilno jer ja NE ZELIM nista sprjecavati. I za mene nije sramota da li ce mi sin sutra biti kako ga ti nazivas pederom vec mi je veca sramota da razmislja tako ograniceno kao mnogi, da laze krade i zivi kao parazit na racun drugih ljudi, da to mi je sramota a kako ce i s kim ce zivjeti nemam apsolutno problem s tim!
Last edited by mojgrad on 25/09/2008 13:24, edited 2 times in total.
- xeres
#777 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
u americi se vec odavno ljudi "organizuju" (u okviru zakona), doduse u manjim mjestima gdje svak svakoga zna, jer ne vjeruju sistemu, imaju svoje patrole kojima se stite i od "pedera" i od "vehabija"...kako li se to moze u velikim sredinama, ne znam...mada bih volio tako nesto, ako se vec drukcije ne moze...mIRCerka wrote:Meni se od sinoc ne gade vehabije...gade mi svi oni koji su okrenuli glavu od ovih desavanja.
Jer da je doslo 100 gradjana sarajeva da zaustavi vehabije, ne bi bilo tih belaja.
Oni svoje sprovode, bilo ih 5 ili 500, jer nema nikoga da ih zaustavi.
Pa i nek se desava. I nek napadnu cure u minicima. Jer ostatak grada okrece glavu...
Neko je vec napisao "osjecao sam se sigurnije okruzen cetnicima s brda"... tek sad fakat kontam ...jer dok su granate padale po gradu, niko te nije pitao ko si sta si iz koje si familije, vec su se ljudi medjusobno pomagali i pazili...sad svako samo svoju guzicu pazi...da nisu dosle vehabije, dosli bi huligani...da nisu oni, dosli bi neki peti deseti..vehabije nisu bitne u svemu ovome uopste...i stalnom pricom o vehabijama se skrece sa bitne niti u svemu ovome...MI SMO SUTILI..
-
Law_and_Order
#778 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Koliko znam ako se sekte ocjene kao opasne mogu se zabraniti u nekoj drzavi, pa i Bosni. S obzirom da su vehabije kao sekta vrlo opasni, treba zakonom zabraniti. Ali problem nisu samo nasi imbecilni politicari i vjerski poglavari nego narod koji iznova i iznova glasa za iste, najglasniej nacionaliste=kriminalce.
- BHG
#779 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
mozda su vehabije dosle na otvaranje i na neku izlozbu pa im nisu dali uci te kod ovih to izazvalo gnjev i frustraciju?
ko ce ti ga znat! 
-
drekalica28
#780 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Zakonom je također zabranjeno ubijati i krasti pa to opet ne zaustavlja pojedince da ubijaju i kradu?sitno wrote:shalaedin wrote: Sutra ces gledati nedo bog svoje musko dijete kako ti muskarca u kucu dovodi, a neces ga moci sprijeciti u tome jer ima uporiste u zakonu... sutra ce se moci i ozeniti tako nito neces moci sprijeciti... ako ti jedinac bude neces imati ni unuke. Tvoja moja ili bilo cija porodica u kojoj se to desi bice razorena... a ti ces sam prethoditi svojoj sramoti...
Pitam se šta ti je veći problem.....pustiti manijaka da hoda slobodan ulicom i da pali ljude ili homoseksulani par koji pošteno zarađuje, plaća svoje poreze i nikome ništa ne radi, već živi svoj život normalno isto kao i ti.
- weed
#781 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!
Da sumiram, da je bilo makar malo tolerancije i uvazavanja na obje strane, vjerovatno se ovo ne bi desilo... ne kazem da ne bi bilo protesta protiv pederbala, ali mozda ne bi doslo do fizickog nasilja!
Da sumiram, da je bilo makar malo tolerancije i uvazavanja na obje strane, vjerovatno se ovo ne bi desilo... ne kazem da ne bi bilo protesta protiv pederbala, ali mozda ne bi doslo do fizickog nasilja!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#782 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Nisam lezbejka ...ali...
Hladovina, Sta reci, vise "navijaca" je doslo da "mlati pedere" nego da skine lopove iz uprave svojih voljenih klubova...
radi ovoga te volim...mojgrad wrote:
Hladovina, Sta reci, vise "navijaca" je doslo da "mlati pedere" nego da skine lopove iz uprave svojih voljenih klubova...
- kockica_kockica
#783 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
hladovina wrote:Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!
-
klixober
#784 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ovo je sekularna drzava i svako ima pravo u toku cijele godine da organizuje svoje festivale.hladovina wrote:Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#785 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
A vehabije su dio nase tradicije?
Feredza i brada su prije sto godina bile prisutne na nasim ulicama... Pogledaj stare slike sarajeva. Mozes vidjeti sve prisutne sarajlije... one koji su se poistovjetili sa Austrugorima, oni koji su gajili ljubav prema fesu, a nisu nosili bradu i njihove zene koje su pokrivale galvu a nisu pokrivale lice, isto tako si mogao vidjeti one koji su nosili bradu i cije su zene su pokrivale i glavu i lica... upoznaj se sa historijom svoga grada bolje. Samo tada Vehabije nisu imali ovo ime koji imaju danas i nisu bili diskriminirani... Ti koda nisi gledao Miris dunja, vidio stare razglednice, citao knjige o starome sarajevu... i u njemu je bilo sveprisutnih ljudi kao danas. Razlicitosti puno vise nego sada. Tada je u Sarajevu bilo Muslimana, Srba, Hrvata, Jevreja ... A festivala ovakve prirode sigurno nije... Mada mislim da je i ovako Sarajevo sa svim manama i vrlinama bolje nego da ga nema.[/quote]
Tako je bilo nekada prije 100 godina. da se onda vratimo i na tramvaje sa konjima, zivot pod svijecom, grijanje na drva ili da se vratimo mozda u doba zivota u zemunicama ili u doba pracovjeka kada su svi nosili brade. Nisu u pitanju ni fesovi ni brade niti bule, problem je u nametanju njihovog nacina zivota koji se upravo nalazi jedno 100 godina iza danasnjih shvatanja. Ovo nije 18 vijek, ne spaljuju se vise vjestice na lomaci niti postoji inkvizicija. Ako neki ljudi na planeti zive po tim nacelima neka zive ali Sarajevo nije niti u Iranu niti u Afganistanu negu u Evropi gdje je tolerancija na mnogo vecem nivou nego u tim zemljama. Mislis da me interesuje s kim si ti sinoc spavao ili s kim se jebavalo sinoc bruka svijeta, da li ti nosis bradu i da li ti je zena pokrivena. Mene to interesuje jer je to tvoj zivot, tvoja cetiri zida i tako ce biti sve dok mene ne pocnes da ugrozavas sa svojim nacinom zivota. To isto vazi i za homosexualce. Zasto bi mi trebalo da smeta sto se Q ekipa skupila i akademiji i zivila u svom svijetu. Ako me interesuje ja cu otici a ako ne prosetat cu carsijom i gledati svoja posla. Pa vjerske institucije su prepune nemorala i homosexualzima pa niko ne ide da protestvuje protiv toga. Zene se tuku na svakom cosku pa niko nece prici da ih odbrani. Djeca se ubijaju po tramvajima a niko ne skace da pomogne. IZ gradi kompleks od 10 miliona maraka a ljudi oko Srebrenice jos uvijek nemaju ni struju a de ne govorim o ostalim blagodetima. Ti ako zelis zivi zivotim od prije 100 godina ali izmedju svoja cetiri zida a meni ko proba tako nesto da nametne imat ce veliki problem kao sto su imala i dvojica debilcica sa kapuljacama na glavi u jednoj od ulicica u blizini sinocnjih desavanja.[/quote]
za sve nabrojano su krivi Vehabije
Ne nisu, krivi su nasi pastiri... ali mi necemo priznati da smo stoka... da svi ovi problemi polaze od nas. Prvo od naasih misljenja pa onda od izgradjenih i cvrstih stavova... nebih volio da ti crtam svoje objasnjenje... jer onda cu ti napisati elaborat. Sutra ces gledati nedo bog svoje musko dijete kako ti muskarca u kucu dovodi, a neces ga moci sprijeciti u tome jer ima uporiste u zakonu... sutra ce se moci i ozeniti tako nito neces moci sprijeciti... ako ti jedinac bude neces imati ni unuke. Tvoja moja ili bilo cija porodica u kojoj se to desi bice razorena... a ti ces sam prethoditi svojoj sramoti... jer si takve stvari svojom sutnjom odobravao. Neodobravam nikakve nasilnicke metode mislim da se ovaj festival mogao sprijeciti na legalan nacin peticijama i protestima. Najgora je reakcija koja zakasni... zato smo sinoc gledali ono sto smo gledali i gledacemo budite sigurni i naredna 4 dana. Jer nijedni ni drugi ne odustaju i brane svoj stav a mi cemo sutke ko stoka to gledati i svoj stav iznositi po forumima... homoseksualci i vehabije svaka vam cast jer imate pelju koju mi nemamo vi imate, branite ono sto volite pa makar i na najgori nacin... pokazali ste nam kako se ide srcem u realizaciju naumljenog... svakako ce vam se trud isplatiti...
a mi cemo i dalje da sutimo i trpimo sve sto nam smeta
[/quote]
Dakle da razjasnimo neke stvari. Ja o svom sinu imam obavezu da se brinem do 18 godine i odgovaram za njegove postupke. nakon toga on je svoj covjek i sam odgovara za svoje postupke i bira svoje zivotne puteve. Ja niti mogu niti imam pravo da uticem na njega. Vidis ja sam u srednjoj skoli, a to je bilo u razdoblju od 79-83 godine, kao i masa sarajevske raje izlazio u Kaktus gdje su se skupljali najveci narkomani ovoga grada (i kafic Rok) i bio u drustvu jednog kasnije dokazanog cetnika Brneta koji je bio toliko narkoman da kad se ufiksa jede zilete pa nikada u zivotu nisam probao niti jedan dim dzointa niti sam naravno zvakao zilete niti me je ikada u zivotu policajac zaustavio i legitimisao. Dakle sve je u tebi a ne u okolini u kojoj zivis. I nikako ne mogu da stavim u isti kos homesexualce i vehabije radi toga sto brane sto vole jer nikada na ulici nisam cuo da je nekoga zaustavio homosexualac i pitao nekoga "sto ti nisi peder" ali zato ima hiljadu slucajeva gdje su vehabije recimo zaustavljali nase djevojke i maltretirali ih sto nose minjake, sto nisu pokrivene itd. To ni u mislima nisu slicne kategorije ljudi.
Feredza i brada su prije sto godina bile prisutne na nasim ulicama... Pogledaj stare slike sarajeva. Mozes vidjeti sve prisutne sarajlije... one koji su se poistovjetili sa Austrugorima, oni koji su gajili ljubav prema fesu, a nisu nosili bradu i njihove zene koje su pokrivale galvu a nisu pokrivale lice, isto tako si mogao vidjeti one koji su nosili bradu i cije su zene su pokrivale i glavu i lica... upoznaj se sa historijom svoga grada bolje. Samo tada Vehabije nisu imali ovo ime koji imaju danas i nisu bili diskriminirani... Ti koda nisi gledao Miris dunja, vidio stare razglednice, citao knjige o starome sarajevu... i u njemu je bilo sveprisutnih ljudi kao danas. Razlicitosti puno vise nego sada. Tada je u Sarajevu bilo Muslimana, Srba, Hrvata, Jevreja ... A festivala ovakve prirode sigurno nije... Mada mislim da je i ovako Sarajevo sa svim manama i vrlinama bolje nego da ga nema.[/quote]
Tako je bilo nekada prije 100 godina. da se onda vratimo i na tramvaje sa konjima, zivot pod svijecom, grijanje na drva ili da se vratimo mozda u doba zivota u zemunicama ili u doba pracovjeka kada su svi nosili brade. Nisu u pitanju ni fesovi ni brade niti bule, problem je u nametanju njihovog nacina zivota koji se upravo nalazi jedno 100 godina iza danasnjih shvatanja. Ovo nije 18 vijek, ne spaljuju se vise vjestice na lomaci niti postoji inkvizicija. Ako neki ljudi na planeti zive po tim nacelima neka zive ali Sarajevo nije niti u Iranu niti u Afganistanu negu u Evropi gdje je tolerancija na mnogo vecem nivou nego u tim zemljama. Mislis da me interesuje s kim si ti sinoc spavao ili s kim se jebavalo sinoc bruka svijeta, da li ti nosis bradu i da li ti je zena pokrivena. Mene to interesuje jer je to tvoj zivot, tvoja cetiri zida i tako ce biti sve dok mene ne pocnes da ugrozavas sa svojim nacinom zivota. To isto vazi i za homosexualce. Zasto bi mi trebalo da smeta sto se Q ekipa skupila i akademiji i zivila u svom svijetu. Ako me interesuje ja cu otici a ako ne prosetat cu carsijom i gledati svoja posla. Pa vjerske institucije su prepune nemorala i homosexualzima pa niko ne ide da protestvuje protiv toga. Zene se tuku na svakom cosku pa niko nece prici da ih odbrani. Djeca se ubijaju po tramvajima a niko ne skace da pomogne. IZ gradi kompleks od 10 miliona maraka a ljudi oko Srebrenice jos uvijek nemaju ni struju a de ne govorim o ostalim blagodetima. Ti ako zelis zivi zivotim od prije 100 godina ali izmedju svoja cetiri zida a meni ko proba tako nesto da nametne imat ce veliki problem kao sto su imala i dvojica debilcica sa kapuljacama na glavi u jednoj od ulicica u blizini sinocnjih desavanja.[/quote]
za sve nabrojano su krivi Vehabije
a mi cemo i dalje da sutimo i trpimo sve sto nam smeta
Dakle da razjasnimo neke stvari. Ja o svom sinu imam obavezu da se brinem do 18 godine i odgovaram za njegove postupke. nakon toga on je svoj covjek i sam odgovara za svoje postupke i bira svoje zivotne puteve. Ja niti mogu niti imam pravo da uticem na njega. Vidis ja sam u srednjoj skoli, a to je bilo u razdoblju od 79-83 godine, kao i masa sarajevske raje izlazio u Kaktus gdje su se skupljali najveci narkomani ovoga grada (i kafic Rok) i bio u drustvu jednog kasnije dokazanog cetnika Brneta koji je bio toliko narkoman da kad se ufiksa jede zilete pa nikada u zivotu nisam probao niti jedan dim dzointa niti sam naravno zvakao zilete niti me je ikada u zivotu policajac zaustavio i legitimisao. Dakle sve je u tebi a ne u okolini u kojoj zivis. I nikako ne mogu da stavim u isti kos homesexualce i vehabije radi toga sto brane sto vole jer nikada na ulici nisam cuo da je nekoga zaustavio homosexualac i pitao nekoga "sto ti nisi peder" ali zato ima hiljadu slucajeva gdje su vehabije recimo zaustavljali nase djevojke i maltretirali ih sto nose minjake, sto nisu pokrivene itd. To ni u mislima nisu slicne kategorije ljudi.
- atom62
#786 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
hladovina!
je l ti ono imas bradu?
je l ti ono imas bradu?
-
drekalica28
#787 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
hladovina wrote:Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!
koliko se puta mora ponoviti...BIH JE SEKULARNA DRŽAVA.....shodno tome, nebitno je što je ramazan. mogla je biti i hanukka i božić, ili ama baš nikakav praznik, budale bi se opet bunile.
- BHG
#788 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
jer smo mi jedna umilna, druzeljubiva i nadasve tolerantna sredina?!hladovina wrote:Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!
-
delightful
#789 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
hladovina, hajde jos jednom ponovi pederbal zivota ti 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#790 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
BHG wrote:mozda su vehabije dosle na otvaranje i na neku izlozbu pa im nisu dali uci te kod ovih to izazvalo gnjev i frustraciju?ko ce ti ga znat!
-
luciferino
#791 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
pa bile su kamere, imaju i dan danas snimci, samo balavurdija od sinoc nije ni upamtila masakre u Ferhadiji i na Markalama, oni se furaju na mlacenje pedercina dok se recimo moja generacija furala na puko prezivljavanje. a momcici onog kalibra i zbadaju po tramvajima. dobra djeca se ne gonjaju sa drotovima i ne izigravaju silu coporativno u stilu bijesnih kerova.arbosan wrote:Ja valla, najgore, cak kamere svijeta su uperene na njih. Gdje su bile te kamere 92-95.Ljudi bozji svaka zemlja ima mogucnost da uskrati pravo ispoljavanja vjerskih osjecaja grupama ili pojedincima koji to cine na nacin koji ugrozava javni mir, bezbjednost, poredak itd. brate dragi organizujte se pa napravite peticiju i trazite zabranu - vehabizam je nesto najgore sto se desilo u bih poslije cetnika, kamere svijeta su uperene na njih.
Jao bruke BiH, imaju vehabije, kuku lele. Vise me brinu lopovi nego vehabije. Vise me plase osobe koje su stajale u tranvaju kada je ubijen mali Denis i nista nisu ucinili nego vehabija.
imamo vehabije, dobro je i da ih imamo, jer je ovakva sranja malo teze sakriti od ociju svijeta, a znamo vrlo dobro koliki smo licemjeri i koliko smo duboko u debelom crijevu. vazno je da se ulice blistaju, da je sarajevo lijepo i cisto, a to sto smo iznutra truli, ma sta ima veze.
- ZZZlica
#792 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
u vezi Sarajeva prije 100 godina, feredža i brada... tad NIJE bilo vehabija, tj. prisustva ovakvog jednog vahabitskog pokreta koji teži da te nauči "pravom islamu" ne prezajući od nasilnih metoda jer nije bilo saudijske fanatične propagande, Kur'ana u "slobodnom prijevodu" (skrnavljenja kojima je tu-i-tamo dodat pokoji pojam da se opravdaju teroristi-samoubice i sl.)... da, prije 100 godina u Sarajevu je bilo i feredža i fesova i galabija (ljeti), ali nije bilo ovakve netrpeljivosti i nasilnog misionarstva (jer je isti ZABRANJEN u Islamu) 
- BHG
#793 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
sad ih moremo zajebavat! aaaaa levati bili na PEDERBALU!mIRCerka wrote:BHG wrote:mozda su vehabije dosle na otvaranje i na neku izlozbu pa im nisu dali uci te kod ovih to izazvalo gnjev i frustraciju?ko ce ti ga znat!
- zimzelen
#794 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Tuzno i cemerno. Niti je to islam sto te barabe govore niti ce uciniti uslugu vjeri kojoj tako fanaticno sluze.luciferino wrote:pa bile su kamere, imaju i dan danas snimci, samo balavurdija od sinoc nije ni upamtila masakre u Ferhadiji i na Markalama, oni se furaju na mlacenje pedercina dok se recimo moja generacija furala na puko prezivljavanje. a momcici onog kalibra i zbadaju po tramvajima. dobra djeca se ne gonjaju sa drotovima i ne izigravaju silu coporativno u stilu bijesnih kerova.arbosan wrote:Ja valla, najgore, cak kamere svijeta su uperene na njih. Gdje su bile te kamere 92-95.Ljudi bozji svaka zemlja ima mogucnost da uskrati pravo ispoljavanja vjerskih osjecaja grupama ili pojedincima koji to cine na nacin koji ugrozava javni mir, bezbjednost, poredak itd. brate dragi organizujte se pa napravite peticiju i trazite zabranu - vehabizam je nesto najgore sto se desilo u bih poslije cetnika, kamere svijeta su uperene na njih.
Jao bruke BiH, imaju vehabije, kuku lele. Vise me brinu lopovi nego vehabije. Vise me plase osobe koje su stajale u tranvaju kada je ubijen mali Denis i nista nisu ucinili nego vehabija.
imamo vehabije, dobro je i da ih imamo, jer je ovakva sranja malo teze sakriti od ociju svijeta, a znamo vrlo dobro koliki smo licemjeri i koliko smo duboko u debelom crijevu. vazno je da se ulice blistaju, da je sarajevo lijepo i cisto, a to sto smo iznutra truli, ma sta ima veze.
-
neshto
#795 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
zar život tokom ramazana treba obustaviti?hladovina wrote:Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!
šta će sutra bošnjacima smetati tokom ramazana? točenje alkohola, minići, koncerti, držanje za ruku, raymond...?
halo ba, sekularna država, ima nas svakavih, vjernika, nevjernika, katolika, hindusa, pravoslavaca...
OVO JE BOSNA!!!!
- kockica_kockica
#796 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
drekalica28 wrote:hladovina wrote:Koliko god da su vehabije (huligani - zovite ih kako od hocete) krivi za ovo sto se desilo sinoc, krivi su i organizatori pederbala, jer nisu postivali bosnjake vjernike, kad im je receno da u tom terminu ne prave pederbal, jer pada u vrijeme ramazana... dakle, akcija izaziva reakciju i sudeci po datumu organizacije, organizatori su svjesno isli na to da nepomjeraju, odgadjaju pederbal - bez obzira na posljedice!
koliko se puta mora ponoviti...BIH JE SEKULARNA DRŽAVA.....shodno tome, nebitno je što je ramazan. mogla je biti i hanukka i božić, ili ama baš nikakav praznik, budale bi se opet bunile.
i da je za Bozic bio festival ja bih imala isti stav prema fesstivalu... imaju pravo na njega....
no nasle bi se opet budale koje bi nasle razlog kako kaze drekalica da se bune...
- upravnik
#797 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Meni se od svega u ovoj priči najviše povraća od dnevnog avaza.
Kreteni su pravili takvu halabuku i toliko huškali narod da im se brat-bratu može pripisati 50% krivice za ovo od sinoć.
A onda kad se već desi, onda smo fini i objektivni novinari. Njihov današnji članak o sinoćnjem džihadu je čista agencijska vijest, niti slova o "ugroženim muslimanima", "bolesnim pederima", "svetom bajramu", itd... Fuuuujjjjjjj
Kreteni su pravili takvu halabuku i toliko huškali narod da im se brat-bratu može pripisati 50% krivice za ovo od sinoć.
A onda kad se već desi, onda smo fini i objektivni novinari. Njihov današnji članak o sinoćnjem džihadu je čista agencijska vijest, niti slova o "ugroženim muslimanima", "bolesnim pederima", "svetom bajramu", itd... Fuuuujjjjjjj
- atom62
#798 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
hladovina, de alaha ti!
kako ono bi: pederbal ti i ja!
kako ono bi: pederbal ti i ja!
- trinaesti
#799 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
prema cijoj to ocijeni su vrlo opasni?Law_and_Order wrote:Koliko znam ako se sekte ocjene kao opasne mogu se zabraniti u nekoj drzavi, pa i Bosni. S obzirom da su vehabije kao sekta vrlo opasni, treba zakonom zabraniti. Ali problem nisu samo nasi imbecilni politicari i vjerski poglavari nego narod koji iznova i iznova glasa za iste, najglasniej nacionaliste=kriminalce.
usput, ja znam neke ljude koji nose bradu, muslimani su a nisu vehabije. nisu ni blizu onog na sta tebe asocira ta rijec.
ima jako pametnih, obrazovanih i dobrih ljudi. ima programera, visokoobrazovanih strucnjaka.
ali kad ih mnogi od ovdje prisutnih vide: prvo sto im padne na pamet je vidi onog vehabije.
vjerovatno i za svakog feminiziranog muskarca ti isti pomisle: vidi onog pedera.
-
Martian_Kyo
#800 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Tokom romski festivala, nema protesta i koliko sam ja upoznat, niko ih ne bije kad izlaze sa proslave đurđevdana. A da su njihova prava ugoržena to je neosporno. Ali ne treba poredit prava queer populacije sa pravim rudara itd....jer neko koje queer moze biti i rom, rudar,djete,zena i invalid. Tako u neku ruku borba za prava queer populacije je borba i za prava svih tih navedenih grupa.Stolac92 wrote: Smatram da prava queer populacije nisu ugrožena kao što su ugrožena prava Roma, rudara, djece, žena, invalida... i prilično se dobro bore za svoja prava. Što se tiče Sarajeva... Ja sam ponosan na Sarajevo... ona ovo Sarajevo po kojem Sarajlije pljuju, na ovo Sarajevo zbog kojeg su mnogi izginuli i na ovo Sarajevo koje je sinoć opet pokazalo toleranciju. Ako vam treba odgovorni krivac za ono što se sinoć desilo onda je to policija i njihovi naredbodavci Hilmo Selimović, Tajo, Mama i ostali pravi pederi, koji nas sve do gole kože izje.aše.
I ja nisam ponosan na sarajevo..ne SAMO radi te šačice ljudi ispred ALU nego radi obimne i opširne podržke tom činu od strane ljudi koji nisu izašli da biju te ljude. I ma koliko ja ne volim vlast, kakva jest, nije ona direkotno kriva za onaj ekces sinoč. Ne možeš vlast krivit ZA SVE. I briga me kakvo je sarajevo bilo i kakvo nije BILO....boli me racqu za prošlost, ja nisam ponosan na ono kako se ponaša sada.
Po to tvojoj logici ne bi se trebali žalit ni na korupciji u našoj vladi, jer se u civilizovanim sredinama kao što je "napredna" Evropa se još uvijek bore protiv iste.Stolac92 wrote: Što se tiče usporedbe sa pravima queer populacije malo progooglajte pa ćete vidjeti da se oni još uvijek bore za svoja prava i u takozvanim civilizovanim sredinama kao što je "napredna" Evropa... Sram vas bilo... Gadite mi se...
Mislim da ti omolažavaš ovo samo zato što se tebe direktno ne tiče, što je normalno. Svima je važnije ono što direktno utiče na njegov život, zato studenti ne protestuju za povečanja penzije i penzioneri ne protestuju za uvođenja septembarskog roka,