Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
meme pitar

#776 Re: FK Sarajevo

Post by meme pitar »

Nešto mi govori da na forumu Sarajeva ima više ovih Seljovaca valjda što kod njih odmor traje još Duuuuuugo pa dođu kod nas da vide ima li fudbala. Ali neka ih meni ne smetaju. Ove godine 2 kluba iz Sarajeva igraju u Evropi a dogodine možda i 3 (ali opet bez Selje)Svake godine više klubova iz Sarajeva u Evropi a samo Seljo ima jaki turnir u Foči ili revijalnu na Sokocu.
hordasstuttgart

#777 Re: FK Sarajevo

Post by hordasstuttgart »

meme pitar wrote:Nešto mi govori da na forumu Sarajeva ima više ovih Seljovaca valjda što kod njih odmor traje još Duuuuuugo pa dođu kod nas da vide ima li fudbala. Ali neka ih meni ne smetaju. Ove godine 2 kluba iz Sarajeva igraju u Evropi a dogodine možda i 3 (ali opet bez Selje)Svake godine više klubova iz Sarajeva u Evropi a samo Seljo ima jaki turnir u Foči ili revijalnu na Sokocu.
Al najgore sto se iz godine u godinu sve vise vrte po nasim stranicama.

da i oni hoce makar na nekakve ljezne turnire otici pa da nas u pauzi popuste.
ibizza

#778 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Pandza potpisao za Dinamo... :x
karanana

#779 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

tuga. svi smo u rupi bez dna
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#780 Re: FK Sarajevo

Post by Truba »

svaka čast komšiji Pandži

nadam se da će uspjeti u dinamu

bio je jedan lik u našoj školi što je potpisap za dinamo i propo :cry:
BocaJuniors

#781 Re: FK Sarajevo

Post by BocaJuniors »

Vitamin C wrote:A možda on, kao i svi Srbi i Crnogorci, gaji urođeni animozitet prema Evropi, pa prelazi u klub koji godinama (ovdje ti stavi broj, sigurno vodiš bolnu statistiku) nije igrao u evropskim takmičenjima. Kako god, opet čestitam. :)
hahahaha... hoce sad opet transparenti tipa "bolje treći uz Allaha..."
bjezi ba, mani(te) se politike, slabo vam ide (posto vidim samo mijenjate politicke partije) :)
Vitamin C

#782 Re: FK Sarajevo

Post by Vitamin C »

Pičke prodaše sve. Nikoga ne mogu niti žele zadržati.
Doda37

#783 Re: FK Sarajevo

Post by Doda37 »

bermiin wrote:Pandza potpisao za Dinamo... :x
Lokomotiva, to je u biti rezervni tim Dinama

DALIBOR PANDŽA novi je član Lokomotive. Mladi napadač Sarajeva je potpisao sedmogodišnji ugovor sa sestrinskim klubom Dinama, a vrijednost transfera se procjenjuje na 650 tisuća eura od čega bi klubu s Koševa pripalo 300 tisuća. 18-godišnjak bi prve dvije godine trebao provesti na kaljenju u Lokomotivi, novom članu Prve Hnl nakon čega bi trebao prijeći u Dinamo.

Ljudi iz FK Sarejeva posao su dogovorili sa Zdravkom Mamićem koji je igrača prepustio Lokomotivi sljedeće dvije godine.

"S Dinamom imamo prijateljski odnos, a Zdravko Mamić je tu bio spona imeđu Dinama i Lokomotive. Pandža je potpisao za Lokomotivu i ukoliko se u sljedeće dvije godine dokaže, prijeći će u Dinamo", rekao nam je potpredsjednik FK Sarajeva, Mensud Bašić.

Pandžino ime se proteklih tjedana najviše vezalo uz Hajduk, no Mamić je ponovo bio brži i konkretniji.

"Prezadovoljan sam, Dalibor Pandža je jako talentiran nogometaš i najskuplji mladi igrač na ovim prostorima. Nadam se da će u skorije vrijeme postati važna karika Dinamove igre", potvrdio je Zdravko Mamić za --- SPAM ---.
Elvo

#784 Re: FK Sarajevo

Post by Elvo »

ovo je jasno ko dan sada,ljudi znaju da im je polako dosao kraj vladanja i naravno daj prodaj sve sto jos malo valja i uzeti pare ! I naravno svako suti u vezi obestecenja,jer nezele da niko sazna koliko ce utrpati sebi u dzep ?! ako zvanicno kazu 300.000 eura,onda sigurno duplo ili troduplo treba dodati i to je taj novac koji ide u dzepove ovi glavonja. od ovih 300.000 eura se dovedu onda jedni Avdici i Hosici u Sarajevo-FUUUUUUJJJJJJ!!!! :x
Bijeli_sa

#785 Re: FK Sarajevo

Post by Bijeli_sa »

bolje za dijete, lose za nas, to je poenta....ali i 300.000 eura nije lose, mislim ako budu pametni da mogu napraviti nesto veliko u ovoj sezoni, nije to bas malo svota novca za par dobrih pojacanja...... :dance:
GandalfSivi

#786 Re: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

jadno, jadno...
Fordas

#787 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ne kontam vas nikako! U krizi smo do guse, nemamo para da izguramo ovu godinu kako treba. prodali smo dijete koje je 3x zaigralo za prvi tim i uzeli velike pare - mozda cak i najvece do sada. Sa ovim parama se mozemo skrpiti do kraja godine sigurno, a bice jos Pandzi i Handzica iz juniorskog pogona, ne sekiram se previse. Tragedija bi bila da smo uzeli 20.000 eura kako komsije, ovako uzeli 300 hiljada, cifra je to...
El_comadante

#788 Re: FK Sarajevo

Post by El_comadante »

e sad da vidim gdje če te pare otići. ako ih skrhaju bezveze onda su najobičniji lopovi i prevaranti a ako dovdu 3 4 igrača e onda je to dobar posao. međutim sumnjam nešto da če oni ikoga dovesti.
Rauber

#789 Re: FK Sarajevo

Post by Rauber »

Fazon je sto mi s ovom upravom nemamo nikad para, to je standardna prica a nije da se nije zaradjivalo, kako od prodaje tako i od evrope, a napredka ni na vidiku, samo nazadak i rasprodaja svega sto valja...
Nije problem u Pandzi, nama igra nije ovisila o njemu i opet nije se losa cifra uzela, ali je fazon u tome sto se te pare nece iskoristiti da se dovedu neki drugi igraci nego ce biti prica u stilu "s tim parama smo pokrili dug"
Fordas

#790 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Pa znas kako to ide - pokrivaju se prvo plate, zdravstveno, doprinosi.... sve ono od cega ti ovisi licenca, to je prioritet. nakon toga vjerovatno idu veca dugovanja pa tek onda premije a sta ostane ide na 'pojacanja'. Tako da je izgledno da pojacanja nece ni biti. Mozda ce iz juniorskog pogona nekog prekomandovati u sredinu, u napadu vec imamo Jahica i Hadzica a ako uleti i Avdic, nece biti toliko lose. Sta je znam, koga ti mozes dovesti kad nemas para da ga platis? Pa jel' mislite da ce Zujo u zeljeznicaru izvaditi svoje pare na stol i reci hajmo kupujte, ovo-ono. I oni mogu samo nekog na prevaru dovesti pa da ih taj kasnije ganja po sudu jer mu naravno nece platiti, a odakle bi i imali... vec vidjeno sto puta. Eto, grad je obecao 30.000 mjesecno, pa je li platio? Sumnjam
Na zalost, tako je to kod nas, klubova sa historijom tj. velikom infrastrukturom sa 60 zaposlenih...
Ja bih da mogu u klub vratio Hadzibegica, Pasica i njima slicne, pa da oni probaju skontati kako klub od vlastite fudbalske skole dici na noge jer sumnjam da drukcije moze, proslo je vrijeme investicija, reklamnih ugovora...
slucajan

#791 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Drago mi je zbog momka, zašto da propada, jer je to ovdje neminovno? Neka napreduje, kad ima priliku. Neka mu je sretno!

Što se tiče love, za 300.000 se mogu kupiti 33 najbolja igrača naše lige, ako uopšte i postoje takvi, jer meni su odavno svi isti, u najboljem slučaju, svi su u "5 deka". Iako čisto sumnjam da će dovesti bilo koga, za koga treba dati i preb'jeni dinar, bilo bi fenomenalno da ulože pare u Jovanovića (Slavija), treba nam centralni vezni, Čolića (Velež) na desnom beku i da dovedu nekog napadača, koga? Nemam pojma, jer realno, u našoj ligi nema ni jedan koji liči i bilo čime podsjeća na napadača. Jednog imamo, ali je povrijeđen, a još jednog takvog smo upravo prodali. Pa je neophodno popuniti prazninu, kako, nemam pojma, ali valjda hoće nekako.

Bilo kako bilo... neka se nešto dešava :zzzz:
fini dečko

#792 Re: FK Sarajevo

Post by fini dečko »

Ali sada ovaj dogovor sa Mamićem da Sarajevo bude filijala Dinama, pa to je degradacija kluba samo takva :x
meme pitar

#793 Re: FK Sarajevo

Post by meme pitar »

slucajan wrote:Drago mi je zbog momka, zašto da propada, jer je to ovdje neminovno? Neka napreduje, kad ima priliku. Neka mu je sretno!

Što se tiče love, za 300.000 se mogu kupiti 33 najbolja igrača naše lige, ako uopšte i postoje takvi, jer meni su odavno svi isti, u najboljem slučaju, svi su u "5 deka". Iako čisto sumnjam da će dovesti bilo koga, za koga treba dati i preb'jeni dinar, bilo bi fenomenalno da ulože pare u Jovanovića (Slavija), treba nam centralni vezni, Čolića (Velež) na desnom beku i da dovedu nekog napadača, koga? Nemam pojma, jer realno, u našoj ligi nema ni jedan koji liči i bilo čime podsjeća na napadača. Jednog imamo, ali je povrijeđen, a još jednog takvog smo upravo prodali. Pa je neophodno popuniti prazninu, kako, nemam pojma, ali valjda hoće nekako.

Bilo kako bilo... neka se nešto dešava :zzzz:
Slažem se i mislim da je Sarajevo napravilo solidan potez. Mali će probati u Lokomotivi i vratit se kao peljak za dvije godine. Sarajevo sa 300.000 može popraviti stanje u svlačionici i isplatiti Semiona ;zeku i plate i još kad bi uspjeli nekako dovesti nekoga u sredinu ko može podvaliti loptu i napraviti šansu...
Art-Vandaley

#794 Re: FK Sarajevo

Post by Art-Vandaley »

fini dečko wrote:Ali sada ovaj dogovor sa Mamićem da Sarajevo bude filijala Dinama, pa to je degradacija kluba samo takva :x
to je dogovor lokomitive i dinama oni su filijala dinamu ali sa obzirom na reputaciju malog kluba sa koseva sasvim realno je da budete filijala dinamu...
fini dečko

#795 Re: FK Sarajevo

Post by fini dečko »

Art-Vandaley wrote:
fini dečko wrote:Ali sada ovaj dogovor sa Mamićem da Sarajevo bude filijala Dinama, pa to je degradacija kluba samo takva :x
to je dogovor lokomitive i dinama oni su filijala dinamu ali sa obzirom na reputaciju malog kluba sa koseva sasvim realno je da budete filijala dinamu...
Ovo je odlomak iz jednog razgovora:
SportSport.ba: Postoje naznake da ste u Zagrebu sa čelnicima Dinama dogovarali još neke stvari. Konkretno, postoji opcija da Sarajevo postane jedna vrsta filijale Dinamu. O čemu se radi?

„Obavili smo sa braćom Mamić jedan zaista konstruktivan sastanak. Dogovorili smo održavanje prijateljske utakmice, kada oba kluba budu mogla to uskladiti sa svojim kalendarom. Osim toga, postoji ideja da Sarajevo postane partner Dinamu, na onaj način na koji je to, recimo Lokomotiva. U tom slučaju fudbaleri iz Dinama bi dolazili na posudbu na Koševo i naša je želja da postignemo taj oblik saradnje“.
rado_vidjen

#796 Re: FK Sarajevo

Post by rado_vidjen »

slucajan wrote:
Bilo kako bilo... neka se nešto dešava
desava ti se potop kluba, ako vec sam nisi shvatio

samo vi glavu u pijesak, najjaci ste...nema veze odlazak pandze, doce hosa i avdic za kilo hurmi
slucajan

#797 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

rado_vidjen wrote:
slucajan wrote:

samo vi glavu u pijesak, najjaci ste...nema veze odlazak pandze, doce hosa i avdic za kilo hurmi
Sve dok vi postojite, mi mozemo biti samo losi, nikada najgori... Znam da je utopija porediti se sa najgorim, ali jbg. mi barem i to možemo... Vi čak ni to...

A sad... razligu... Pusti ti nas da grcamo u problemima, a ti lagano idi slaviti novog trenera, najveći događaj u klubu, ovog stoljeća :run:
fini dečko

#798 Re: FK Sarajevo

Post by fini dečko »

slucajan wrote:
rado_vidjen wrote:
slucajan wrote:

Sve dok vi postojite, mi mozemo biti samo losi, nikada najgori... Znam da je utopija porediti se sa najgorim, ali jbg. mi barem i to možemo... Vi čak ni to...

A sad... razligu... Pusti ti nas da grcamo u problemima, a ti lagano idi slaviti novog trenera, najveći događaj u klubu, ovog stoljeća :run:
Stoljeće je tek počelo... Čitavo postojimo, a vi tek nešto malo više od pola postojite, možda ponovite polufinale kupa UEFA, pardon Euroleague :mrgreen: .
lolo_lolo

#799 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

dobili smo vise nego mali za bekrica,a upravi cemo hebati majku ako ne bude pojacanja
slucajan

#800 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Stoljeće je tek počelo... Čitavo postojimo, a vi tek nešto malo više od pola postojite, možda ponovite polufinale kupa UEFA, pardon Euroleague :mrgreen:
Mislim da termin "postojite", nije baš adekvatan... Jer pola stoljeća "postojanja" životarite i skakućete po nižim ligama (ako se već vraćamo u prošlo stoljeće), a ako ćemo gledati ovo stoljeće u njemu vam niže lige izmiču za dlaku. Tako da je termin "životarenje", mnogo bolji, vjeruj mi.
Locked