kuhinje po mjeri
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#776 Re: kuhinje po mjeri
U potrazi sam za dobrim (poštenim) majstorom za izradu pločastog namještaja. Imam namjeru uraditi kompletnu kuhinju, američki plakar, komodu za tv i još jedan plakar za hodnik. Radovi bi krenuli vrlo brzo. Medijapan je prva opcija, ako se mognem toliko protegnuti. Svaka preporuka je dobro došla.
Hvala.
Hvala.
- I naravno Dzej
#777 Re: kuhinje po mjeri
https://www.facebook.com/profile.php?id=100093290212540moon_walker_90 wrote: ↑21/12/2024 20:19 Pozdrav, jel ima neko da radi dizajn kuhinja i koliko se krecu cijene dizajna kuhinje? Hvala unaprijed![]()
- nepass1
#778 Re: kuhinje po mjeri
Koliko su sad cijene kuhinja po mjeri kod ovih ilegalaca? Znam da zavisi cjena i od materijala i od toga koliko ces ladica, hoces ono da ne lupa itd itd. Ja sam sa proslom jeftino prosao, poznanik mi radio ali imao od tad tri srcana pa se penzionisao jbg.
- nepass1
#779 Re: kuhinje po mjeri
I imate li ugradbene rerne frizidere itd? Kakva su iskustva sa friziderima?
Ja sad imam beko rernu i plocu ugradbenu. Frizider je "obicni" od 2017 se koriste i nema nikakvih problema. Tad sam kupio sve drugo najjeftinije jbg. Samo frizider je katastrofalno bucan, toliko bucan da iz sna zna probuditi.
Kakve vi marke imate, iskustva? Samo nemojte miele spominjati, znam da je najbolje
Ja sad imam beko rernu i plocu ugradbenu. Frizider je "obicni" od 2017 se koriste i nema nikakvih problema. Tad sam kupio sve drugo najjeftinije jbg. Samo frizider je katastrofalno bucan, toliko bucan da iz sna zna probuditi.
Kakve vi marke imate, iskustva? Samo nemojte miele spominjati, znam da je najbolje
- teuta06
#780 Re: kuhinje po mjeri
prije 3,5 godine, muž i ja smo opremali stan.. uzeli smo gorenje ugradbeno sve: frižider, pećnica+ugradbena ploča, mikrovalna, mašina za suđe... nemam nikakvih zamjerki, sve top i za toplu preporuku
za pećnicu+ugradbena ploča, bila je neka ponuda, to dvoje zajedno se uzme, nije bila neka cijena luda, pecnica kao ima osnovne funkcije, nema sad funkciju pecenja pizze... ja sam se pravo pocastila, tako je jaka pecnica, ja sve pecem na 150 stupnjeva, 200 upalim kad mi se zuri i hocu samo da se bolje zapece... moja svekrva ima pravo obicno gorenje spore, kupila poslije mene, ma pecnica ni blizu mojoj po jacini... kupili smo drugi stan, toliko sam zadovoljna, da bih opet sve isto uzela, kontam da sifre popisem i trazim iste proizvode.
za pećnicu+ugradbena ploča, bila je neka ponuda, to dvoje zajedno se uzme, nije bila neka cijena luda, pecnica kao ima osnovne funkcije, nema sad funkciju pecenja pizze... ja sam se pravo pocastila, tako je jaka pecnica, ja sve pecem na 150 stupnjeva, 200 upalim kad mi se zuri i hocu samo da se bolje zapece... moja svekrva ima pravo obicno gorenje spore, kupila poslije mene, ma pecnica ni blizu mojoj po jacini... kupili smo drugi stan, toliko sam zadovoljna, da bih opet sve isto uzela, kontam da sifre popisem i trazim iste proizvode.
- teuta06
#781 Re: kuhinje po mjeri
odakle su ovi, je li ovo iz iskustva preporuka?I naravno Dzej wrote: ↑06/01/2025 08:20https://www.facebook.com/profile.php?id=100093290212540moon_walker_90 wrote: ↑21/12/2024 20:19 Pozdrav, jel ima neko da radi dizajn kuhinja i koliko se krecu cijene dizajna kuhinje? Hvala unaprijed![]()
- Chloe
- Photo mod
#782 Re: kuhinje po mjeri
LG - općenito sve što imam je preDobro, jedan frižider je star preko 20 godina, no frost sistem kod nas kad se pojavio, nikakvih zamjeriki,nepass1 wrote: ↑10/02/2025 08:53 I imate li ugradbene rerne frizidere itd? Kakva su iskustva sa friziderima?
radi perfektno, ne čuje se ... u ovo godina jedno punjenje bilo prije par godina, drugi je kupljen prije 7-8 godina, kad sam kuhinju po mjeri kupovala,
odličan također. Sad da kupujem ne bih od drugog proizvođača uzela.
Rerna, ploča -- AEG.
-
ljubijankic
#783 Re: kuhinje po mjeri
Radim ja, ako još nisi našao nikog, bujrum u PP sa detaljimamoon_walker_90 wrote: ↑21/12/2024 20:19 Pozdrav, jel ima neko da radi dizajn kuhinja i koliko se krecu cijene dizajna kuhinje? Hvala unaprijed![]()
- Qler
#784 Re: kuhinje po mjeri
Studio Enterijer. Momak dobro radi. Znam da ga ima na instagram..
- VladaFBiH
#785 Re: kuhinje po mjeri
bježi od ugradbenog frižidera ako vas je više od dvoje - jednostavno su premali. Za iste pare možeš uzeti bolji i veći samo što je malo "ružniji" u ugradbenoj kuhinji.nepass1 wrote: ↑10/02/2025 08:53 I imate li ugradbene rerne frizidere itd? Kakva su iskustva sa friziderima?
- nepass1
#786 Re: kuhinje po mjeri
Kakvi su ugradbeni frizideri? Radi regularno kao obicni? Bukvalno nikad nisam vidio ugradbeni u funkciji. Kazu manje mjesta ima. Meni bi trebao neki sa velikim zamrzivacemteuta06 wrote: ↑10/02/2025 09:05 prije 3,5 godine, muž i ja smo opremali stan.. uzeli smo gorenje ugradbeno sve: frižider, pećnica+ugradbena ploča, mikrovalna, mašina za suđe... nemam nikakvih zamjerki, sve top i za toplu preporuku
Sto se tice elektronike imam osjecaj da pet ljudi kupi istu rernu, ves masinu itd da ce svi imati razlicita iskustva. Pa sam bas neodlucan
- nepass1
#787 Re: kuhinje po mjeri
Tolika mi je kuhinja da bi mogao stati i sa duplim vratima. Ne znam rekao sam zeni dobro skontaj, sad kad se uradi 20g necu nista da taknem.VladaFBiH wrote: ↑10/02/2025 09:35bježi od ugradbenog frižidera ako vas je više od dvoje - jednostavno su premali. Za iste pare možeš uzeti bolji i veći samo što je malo "ružniji" u ugradbenoj kuhinji.nepass1 wrote: ↑10/02/2025 08:53 I imate li ugradbene rerne frizidere itd? Kakva su iskustva sa friziderima?
- nepass1
- Qler
#789 Re: kuhinje po mjeri
Sve. Dogovorite sta ti treba, sta zamislis i napravi.
- Mea_parvitas
#790 Re: kuhinje po mjeri
Ma obavezno nacrtaj kuhinju otprilike, smisli sta bi zelio i posalji 5,6 majstora. Imas na fcb dobru grupu "majstori Sarajevo" sa 120.000 clanova, pa ukucaj u pretragu namjestaj po mjeri, plakar po mjeri, itd. pa pregledaj slicna pitanja koja su postavljana, pregledaj profile, stranice, posalji upite i na kraju donesi odluku. Mi smo prije 2 godine slali upite i cijene su varirale od 3500 do 5500 KM.
- Haris.ba
#791 Re: kuhinje po mjeri
Ako imas mjesta u kuhinji, a potreba ti je - kupi posebno frizider (koji ima i mali zamrzivac) i posebno zamrzivac.nepass1 wrote: ↑10/02/2025 09:42Kakvi su ugradbeni frizideri? Radi regularno kao obicni? Bukvalno nikad nisam vidio ugradbeni u funkciji. Kazu manje mjesta ima. Meni bi trebao neki sa velikim zamrzivacemteuta06 wrote: ↑10/02/2025 09:05 prije 3,5 godine, muž i ja smo opremali stan.. uzeli smo gorenje ugradbeno sve: frižider, pećnica+ugradbena ploča, mikrovalna, mašina za suđe... nemam nikakvih zamjerki, sve top i za toplu preporuku
Sto se tice elektronike imam osjecaj da pet ljudi kupi istu rernu, ves masinu itd da ce svi imati razlicita iskustva. Pa sam bas neodlucan
Ne vidim sto je ugradbeni posebno manji od neugradbenog.
Samo ugradi ventilacije po propisima proizvodjaca (resetka pri podu, prolaz zraka iza elemenata). Vidjam cesto da majstori to ne rade. Zasto, ne znam.
- VladaFBiH
#792 Re: kuhinje po mjeri
uvijek ima manje litara u odnosu na istu dimenziju "neugradbenog" jer je u startu "plići" a nerijetko i "uži" unutra + i najveći ugradbeni je mal'Haris.ba wrote: ↑10/02/2025 10:55Ako imas mjesta u kuhinji, a potreba ti je - kupi posebno frizider (koji ima i mali zamrzivac) i posebno zamrzivac.nepass1 wrote: ↑10/02/2025 09:42Kakvi su ugradbeni frizideri? Radi regularno kao obicni? Bukvalno nikad nisam vidio ugradbeni u funkciji. Kazu manje mjesta ima. Meni bi trebao neki sa velikim zamrzivacemteuta06 wrote: ↑10/02/2025 09:05 prije 3,5 godine, muž i ja smo opremali stan.. uzeli smo gorenje ugradbeno sve: frižider, pećnica+ugradbena ploča, mikrovalna, mašina za suđe... nemam nikakvih zamjerki, sve top i za toplu preporuku
Samo ugradi ventilacije po propisima proizvodjaca (resetka pri podu, prolaz zraka iza elemenata). Vidjam cesto da majstori to ne rade. Zasto, ne znam.
- nepass1
#793 Re: kuhinje po mjeri
I na to sam mislio, bih li skrinju jer i za nju ima mjesta ili sminka dodatni stolic sa dvije stolice za neki brzi dorucak. Mislim ima posebno i trpezarija sa stolim i stolicama.Haris.ba wrote: ↑10/02/2025 10:55Ako imas mjesta u kuhinji, a potreba ti je - kupi posebno frizider (koji ima i mali zamrzivac) i posebno zamrzivac.nepass1 wrote: ↑10/02/2025 09:42Kakvi su ugradbeni frizideri? Radi regularno kao obicni? Bukvalno nikad nisam vidio ugradbeni u funkciji. Kazu manje mjesta ima. Meni bi trebao neki sa velikim zamrzivacemteuta06 wrote: ↑10/02/2025 09:05 prije 3,5 godine, muž i ja smo opremali stan.. uzeli smo gorenje ugradbeno sve: frižider, pećnica+ugradbena ploča, mikrovalna, mašina za suđe... nemam nikakvih zamjerki, sve top i za toplu preporuku
Ono jos ja nisam krenuo u projekat i tek od jucer kupim ideje, razmisljam sta kako. Jbg nisam od 2016 nit gledao nit razmisljao oko toga, usisivac kupio prije par g i to je to.
Za sad samo znam da necu beko frizider. Tu bih isao na samsung kao i susilicu i vesmasinu. Imam i malo ogranicenja zbog plinske instalacije
- Ateista
#794 Re: kuhinje po mjeri
Ugradbeni frizideri su predvidjeni da stanu u element od 60cm sirine i nesto manje od 60cm dubine, dakle kompletan frizider da stane u takav element koji vec ima svoje stranice i vrata, tako da su manji i po sirini i po dubini, pa samim tim u pravilu imaju manje prostora unutra u poredjenju sa samostojecim friziderima iste visine.
Opet, ja bih uvijek dao prednost ugradbenom frizideru jer nacin na koji se uklopi u kuhinju je neuporedivo ljepsi i elegantniji, samostojeci frizideri uvijek vire iz gabarita kuhinje da bi se vrata mogla otvoriti, narusavaju izgled kuhinje i slicno. Ako nekome treba vise prostora i veci frizider, moze uzeti dva ugradbena ili jedan bez zamirzivaca i posebno zamrzivac, ko ne moze tako nesto uraditi onda je samostojeci frizider opcija kao nuzno zlo i kompromis koji vizuelno pokvari svaki prostor.
Opet, ja bih uvijek dao prednost ugradbenom frizideru jer nacin na koji se uklopi u kuhinju je neuporedivo ljepsi i elegantniji, samostojeci frizideri uvijek vire iz gabarita kuhinje da bi se vrata mogla otvoriti, narusavaju izgled kuhinje i slicno. Ako nekome treba vise prostora i veci frizider, moze uzeti dva ugradbena ili jedan bez zamirzivaca i posebno zamrzivac, ko ne moze tako nesto uraditi onda je samostojeci frizider opcija kao nuzno zlo i kompromis koji vizuelno pokvari svaki prostor.
- nepass1
#795 Re: kuhinje po mjeri
I ja bih samo zbog toga sto super izgleda, ali sve ostalo je prednost obicnog frizidera.Ateista wrote: ↑10/02/2025 14:41 Ugradbeni frizideri su predvidjeni da stanu u element od 60cm sirine i nesto manje od 60cm dubine, dakle kompletan frizider da stane u takav element koji vec ima svoje stranice i vrata, tako da su manji i po sirini i po dubini, pa samim tim u pravilu imaju manje prostora unutra u poredjenju sa samostojecim friziderima iste visine.
Mada imam mjesta i za frizider i za skrinju. Ali nemam para da se razbacujem jbg
-
ucenik1234
#796 Re: kuhinje po mjeri
Imate li preporuku za kuhinju po mjeri? trebala bi mi 3m kuhinje, sad ne znam ni kakve su cijene po metru duznom i kakva su iskustva generalno
- BlackCaviar
#797 Re: kuhinje po mjeri
I meni bi trebala generalna informacija cijene kuhinja od MDFa po metru, cisto da se znam orjentisati, da me ne krenu lupat po usima 
- nivla
#798 Re: kuhinje po mjeri
lupace te svakako, a cijena ovisi samo o tvojoj mogucnosti tj koliko ti imas da te lupeBlackCaviar wrote: ↑03/03/2025 19:51 I meni bi trebala generalna informacija cijene kuhinja od MDFa po metru, cisto da se znam orjentisati, da me ne krenu lupat po usima![]()
znam da su sad cijene svega previsoke ali ti mogu na pp preporuciti lika kojim sam ja zadovoljan i kojeg su drugi meni preporucili jer su bili zadovoljni, problem je sto sam i ja cekao 20 dana da dodje na mjerenje, ali je dosao tacno kad smo se dogovorili kako na mjerenje i dogovaranje sta bih, tako i na montazu,a meni se nije zurilo
- nepass1
#799 Re: kuhinje po mjeri
Ja evo dobio prvu ponudu, kuhinja 3,6m cijena 5700KM ubacili su tu i sudoperu granitnu. Ali previse, preskupo. Haj sto je skupo ali po mjesec cekas ponudu.BlackCaviar wrote: ↑03/03/2025 19:51 I meni bi trebala generalna informacija cijene kuhinja od MDFa po metru, cisto da se znam orjentisati, da me ne krenu lupat po usima![]()
Jos dvije ponude cekam i jednog majstora da dodje.
Prije 9g sam platio 2k slicnu kuhinju po duzini, samo je isla na U, ova sad je ravna i za 20ak dana bila i ponuda i zavrsena kuhinja
- Haris.ba
#800 Re: kuhinje po mjeri
Prije dvije godine ja platio metar 1000KM.nepass1 wrote: ↑04/04/2025 08:55Ja evo dobio prvu ponudu, kuhinja 3,6m cijena 5700KM ubacili su tu i sudoperu granitnu. Ali previse, preskupo. Haj sto je skupo ali po mjesec cekas ponudu.BlackCaviar wrote: ↑03/03/2025 19:51 I meni bi trebala generalna informacija cijene kuhinja od MDFa po metru, cisto da se znam orjentisati, da me ne krenu lupat po usima![]()
Jos dvije ponude cekam i jednog majstora da dodje.
Prije 9g sam platio 2k slicnu kuhinju po duzini, samo je isla na U, ova sad je ravna i za 20ak dana bila i ponuda i zavrsena kuhinja
Kuhinja oko 8 metara.