Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vjesticanametli wrote:raja na 202 podrzava. DEMIRE UZ TEBE SMO I UZ ZLATNU ZNACKU TVOGA BRATA
Nije valjda ovo zbog Demira Mahmutcehajica,ako jeste....
Znaci nema promocije,samo zajednicki interes.
Inace Demir (ako mislimo na istog) nije bas ostavio dobar utisak...
Stalno mjenja misljenja,boji se preuzeti odgovornost...al hajde.
nesvjesna wrote:da stavimo onu verziju koju je corto stavio na blog? (corto, daj dozvolu; ljudi, recite odobravate li)
Drage Sarajke i Sarajlije,
U plaćenom oglasu Vlade Kantona Sarajevo, koje možete pročitati u današnjem Oslobođenju, građani koji su izlazili na dosadašnje proteste se nazivaju ruljom, nasilnicima, necivilizovanim anarhistima i agentima vanjskih neprijatelja koji diriguju okupljanjima građana.
Objavljivanje ovog sramotnog saopštenja je plaćeno iz budžeta koji su popunili poreski obveznici. Vlada Kantona Sarajevo, ne samo da nas pljuje, već nas pljuje za naše novce.
Dosadašnja okupljanja, kao i ono koje će se dogoditi u subotu, 16. februara u 13h ispred Katedrale, proizvod su spontanog internetskog dogovora više desetina građana ovog grada. Nakon sramotnih istupa gradonačelnice Semihe Borovac, koja nam prijeti tužbama zbog kritike njenog rada i premijera Nedžada Brankovića koji se otvoreno izruguje nevladinom sektoru, najavljeno je da će i preko 20 nevladinih organizacija iz cijele Bosne i Heregovine podržati daljnje proteste. Nismo sami!
Vlast na svim nivoima u ovoj državi ponižava svoje građane već godinama i očito je vrijeme da preuzmu odgovornost i shvate da vlast, već odavno, ne predstavlja našu obaveza prema njima, nego njihovu dužnost prema nama.
Vlast je u njihovim rukama, ali moć je u nama, i stoga Vas pozivamo na okupljanje sutra, 16. 02. 2008, u 13:00 ispred sarajevske Katedrale, i da mirnom, ali ne i tihom šetnjom, opet pokažemo da nismo divljaci, rulja ili gomila maloljetnih povodljivih delikvenata, već građani, koji su digli glas protiv onih koji ovaj Grad brukaju.
Za Sarajevo kakvo zaslužujemo!
Forumaši
MORE
ajd pošalji adminu
ljudi, samo da znate, ja sam ponosna na vas. koliko god da ljudi sutra dođe pred Katedralu.
vidio sam da neko na forumu hoce da ogranici protest na jedan sat mada
je sutra neradni dan. to nema nikakve logike pogotovo jer zovemo ljude
iz cijele bih da dodju sutra, znaci moraju putovati nekoliko sati da bi
dosli zbog jednog sata protesta. PROTESTI SUTRA MORAJU TRAJATI STO DUZE DA IM GALAMOM, BUBNJEVIMA i PAROLAMA PROBIJEMO MOZAK.
znaci treba iskoristiti taj neradni dan da ljudi koji nemaju obaveza
ostanu sto duze, pa necemo se okupiti na popodnevnoj kafi, sjedni jedan
sat popij kafu i razguli.
kao drugo.
isto na forumu neko spominje samo buku bez parola. uradimo li tako opet
ce poceti navijacke pjesme i neke parole koje nemoju veze sa protestima i koje bi mogle odvesti proteste u skroz drugom smjeru mozda i najgorem nedaj boze, zato mi moramo imati parole koje ce voditi ljude a ne da ljudi sami od sebe uzvikuju neke nebuloze.
možete to poslati efm radiju, a ja ću na mail adresu [email protected] poslati file koji sadrži distribucijske liste svih medija u BiH kao i međunarodnih, samo ga iskoristiš kao source file u Outlooku (jednostavno je) kao private distribution list.
ukoliko želite ja mogu ovo prevesti na engl, pa da pošaljete i međunarodnim medijima.
Dasi wrote:vidio sam da neko na forumu hoce da ogranici protest na jedan sat mada
je sutra neradni dan. to nema nikakve logike pogotovo jer zovemo ljude
iz cijele bih da dodju sutra, znaci moraju putovati nekoliko sati da bi
dosli zbog jednog sata protesta. PROTESTI SUTRA MORAJU TRAJATI STO DUZE DA IM GALAMOM, BUBNJEVIMA i PAROLAMA PROBIJEMO MOZAK.
znaci treba iskoristiti taj neradni dan da ljudi koji nemaju obaveza
ostanu sto duze, pa necemo se okupiti na popodnevnoj kafi, sjedni jedan
sat popij kafu i razguli.
kao drugo.
isto na forumu neko spominje samo buku bez parola. uradimo li tako opet
ce poceti navijacke pjesme i neke parole koje nemoju veze sa protestima i koje bi mogle odvesti proteste u skroz drugom smjeru mozda i najgorem nedaj boze, zato mi moramo imati parole koje ce voditi ljude a ne da ljudi sami od sebe uzvikuju neke nebuloze.
pozdrav i samo hrabro.
treba biti pametan
sutra su politicari listom na skijanju, vikendicama, u rodnim selima, i sl.
nece biti u svojim kancelarijama dakle ne protestvuje se da bi nas oni vidjeli
sutra se protestvuje i izlazi da bi to mediji snimili i da bi animirali da iduci put izadje jos vise ljudi, kao i da se animiraju ljudi iz drugih gradova da u svojim gradovima izadju na ulice
hadzinicasa wrote:možete to poslati efm radiju, a ja ću na mail adresu [email protected] poslati file koji sadrži distribucijske liste svih medija u BiH kao i međunarodnih, samo ga iskoristiš kao source file u Outlooku (jednostavno je) kao private distribution list.
ukoliko želite ja mogu ovo prevesti na engl, pa da pošaljete i međunarodnim medijima.
ljudi ja se probudio u 1 i dok sam sve procitao glava me zabolila. svaka cast na aktivnosti. zahvaljujemo se portalu sa-x koji stoji uz svoje forumashe. samo molimo Boga da sutra en padne kisa. poslije sutrasnjeg protesta ne zurite s prozivanjem drugog. prvo treba sve sagledati, povezat se sa ovim nevladinim organizacijama i u dogovoru s njima ici dalje. ako sutra ispadne sve kako treba vjerujem da ce nam neka od tih org dati prostor za daljna dogovaranja.
E to. Ne zaboravite da se sad bori za srca ostalog naroda. Zaboravite na zgradu Kantona, zaboravite na policiju. Sad samo pazite kako cete ispasti pred kamerama koje ce biti prisutne sutra. Bitno je kakvu pricu sutra ispricamo.
Oni to znaju bolje neg' mi, imaju vise iskustva i kao sto ste primjetili, oni su svoju kampanju vec odpoceli. Ono jucer s borackom organizacijom je klasican primjer. Ko prikupi vise simpatije naroda, taj ce uzet' sve. Sad je Marketing presudan hoce li protesti rasti il ce ih ono dvoje uspjeti ugusiti.