Apple Mac - All about
Moderator: Benq
- Chemist
#776 Re: Apple MAC all about
Da se malo odvojimo od teme iPada
...iako je friska i zanimljiva
...uglavnom zanima me, da li je neko imao iskustva sa donosenjem iMaca iz USA ovamo u BiH, moze li se proci na aeodromu

-
DYD666
#777 Re: Apple MAC all about
Koliko sam skontao ovdje nije nikakva FLASH memorija u pitanju vec SSD i to mi se mozda i najvise svidja od svega.
Ovo ostalo je...onako, lijepo je sto konta iPhone apps, naci ce se korisnika i buducnost svakako ide u ovom smjeru eh sad, da li je Apple bas sada sa ovim odmah potrefio sve sto svima treba...sumnjam. Po meni je i cijena ipak malo poveca, jer ako hoces i GSM - moras uzeti i 3G koji je u najjeftinijoj prici ako se dobro sjecam oko $629 a ne $499 itd...
Mada opet kad skontam da je sam HDD SSD od 64GB do nedavno bio 1000$...
Ovo ostalo je...onako, lijepo je sto konta iPhone apps, naci ce se korisnika i buducnost svakako ide u ovom smjeru eh sad, da li je Apple bas sada sa ovim odmah potrefio sve sto svima treba...sumnjam. Po meni je i cijena ipak malo poveca, jer ako hoces i GSM - moras uzeti i 3G koji je u najjeftinijoj prici ako se dobro sjecam oko $629 a ne $499 itd...
Mada opet kad skontam da je sam HDD SSD od 64GB do nedavno bio 1000$...
Last edited by DYD666 on 28/01/2010 15:19, edited 1 time in total.
- Azure
#778 Re: Apple MAC all about
Jako jako veliko razocaranje, mozda su krivi mediji i dijelom jer su previse napuhali ovo.
Nemojte me krivo shvatiti, ovo je zgodna stvarcica, skroz, al za takvu cijenu moze se proci puno puno bolje i uzeti neki bolji proizvod, sa boljim performansama i mozda cak bude i imao opticki drive.
A da ne govorim kako ce za 12 mjeseci izac nova verzija koja ce bit tocno duplo bolja od ove.
~Azure
Nemojte me krivo shvatiti, ovo je zgodna stvarcica, skroz, al za takvu cijenu moze se proci puno puno bolje i uzeti neki bolji proizvod, sa boljim performansama i mozda cak bude i imao opticki drive.
A da ne govorim kako ce za 12 mjeseci izac nova verzija koja ce bit tocno duplo bolja od ove.
~Azure
-
DYD666
#779 Re: Apple MAC all about
Moj burazer je poslao rodici u USA lovu pa ga je ona tamo platila, sa refurbished sekcije Apple storea, kada je buraz isao u USA uzeo je od nje i najregularnije donio ovamo bez ikakvih peripetija na carini ako se dobro sjecam. Radi se o MacBookPro 15".Chemist wrote:Da se malo odvojimo od teme iPada...iako je friska i zanimljiva
...uglavnom zanima me, da li je neko imao iskustva sa donosenjem iMaca iz USA ovamo u BiH, moze li se proci na aeodromu
![]()
Drugi jedan prijatelj je licno u USA kupio MacBook 13" u storeu i takodje ga najregularnije donio ovamo bez gnjavaze.
iMac jest malo drugacija prica ali nazalost ne znam nikoga...
- Chemist
#780 Re: Apple MAC all about
Znam da MacBook Pro ide bez problema, sam sam ponosni korisnik jednog 17'' modela
...sad mi treba desktop racunar, iMac je osjetno jeftiniji od MacBook tako da je to bolja opcija, znam da ima i Mac Mini tako da je i to opcija, ali meni se svidja iMac, jos ako je 27'' ...mljac mljac 
- Šeha
#781 Re: Apple MAC all about
Laptop moze bez problema, samo ga izvadis iz kutije i kazes tvoj je i niko te nista ne pita. Ja sam ih sam unijeo 3-4DYD666 wrote:Moj burazer je poslao rodici u USA lovu pa ga je ona tamo platila, sa refurbished sekcije Apple storea, kada je buraz isao u USA uzeo je od nje i najregularnije donio ovamo bez ikakvih peripetija na carini ako se dobro sjecam. Radi se o MacBookPro 15".Chemist wrote:Da se malo odvojimo od teme iPada...iako je friska i zanimljiva
![]()
Drugi jedan prijatelj je licno u USA kupio MacBook 13" u storeu i takodje ga najregularnije donio ovamo bez gnjavaze.
iMac jest malo drugacija prica ali nazalost ne znam nikoga...
- Chemist
#782 Re: Apple MAC all about
Meni je moj laptop tako dosao :9...a za iMac, paaaaaa, to je bila idejaŠeha wrote:Laptop moze bez problema, samo ga izvadis iz kutije i kazes tvoj je i niko te nista ne pita. Ja sam ih sam unijeo 3-4DYD666 wrote:Moj burazer je poslao rodici u USA lovu pa ga je ona tamo platila, sa refurbished sekcije Apple storea, kada je buraz isao u USA uzeo je od nje i najregularnije donio ovamo bez ikakvih peripetija na carini ako se dobro sjecam. Radi se o MacBookPro 15".Chemist wrote:Da se malo odvojimo od teme iPada...iako je friska i zanimljiva
![]()
iMac jest malo drugacija prica ali nazalost ne znam nikoga...do sad. Ali IMac ne moze tako! Sta ces cariniku reci? Nosio ja 27" Imac da imam na putu email pregladati
- Šeha
#783 Re: Apple MAC all about
Jedino kako ja znam je da "zaobidjes" carinu je da nadjes neke "povratnike". Oni mogu unijeti sve i svasta bez carine ukljucujuci i dva automobila
Obicno salju kontejner pa im par Imac-ova nije nista.
Eh sada je pitanje koliko je lako naci ljude koji se vracaju u Bosnu
- Chemist
#784 Re: Apple MAC all about
Mnogo bi lakse islo da nadjem nekoga ko ide u kontra smijeru, to je vjerovatniji slucaj kod nas trenutno, mislim pravac putovanja je isti, samo mi smijer malo ne odgovaraŠeha wrote:Jedino kako ja znam je da "zaobidjes" carinu je da nadjes neke "povratnike". Oni mogu unijeti sve i svasta bez carine ukljucujuci i dva automobilaObicno salju kontejner pa im par Imac-ova nije nista.
-
miki27A
#785 Re: Apple MAC all about
Evo friska informacija:Chemist wrote:Da se malo odvojimo od teme iPada...iako je friska i zanimljiva
![]()
ja sam prije mjesec normalno donijela i MacBook i Mac Mini u carry on ruksaku, bez da me je iko zaustavio, pitao ista. Sad me malo zeza ovaj mini dvi to vga adapter ali sam i to rjesila, dolazi iz US za 10 dana. iMac? To je preveliko, ali ako ga mozes ugurati u ruksak, proslo bi:) Ipak ja preporucujem Mac Mini.
- black
#786 Re: Apple MAC all about
Kinezi prije tri mjeseca predstavili "klon" iPad-a
http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /100128120
http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /100128120
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#787 Re: Apple MAC all about
Kazes da imas slabiji vid i da ti treba veci ekran. Ili da ti je doktor zabranio da buljis u ekran manji od 21" ili dobijas kokosije sljepilo. Ha jahŠeha wrote:Laptop moze bez problema, samo ga izvadis iz kutije i kazes tvoj je i niko te nista ne pita. Ja sam ih sam unijeo 3-4DYD666 wrote:Moj burazer je poslao rodici u USA lovu pa ga je ona tamo platila, sa refurbished sekcije Apple storea, kada je buraz isao u USA uzeo je od nje i najregularnije donio ovamo bez ikakvih peripetija na carini ako se dobro sjecam. Radi se o MacBookPro 15".Chemist wrote:Da se malo odvojimo od teme iPada...iako je friska i zanimljiva
![]()
iMac jest malo drugacija prica ali nazalost ne znam nikoga...do sad. Ali IMac ne moze tako! Sta ces cariniku reci? Nosio ja 27" Imac da imam na putu email pregladati
- hakazvaka
#788 Re: Apple MAC all about
ili recimo kazes da si bolesni geek koji ne moze predugo biti bez svog racunaraDado dijasporitus wrote:Kazes da imas slabiji vid i da ti treba veci ekran. Ili da ti je doktor zabranio da buljis u ekran manji od 21" ili dobijas kokosije sljepilo. Ha jahŠeha wrote:Laptop moze bez problema, samo ga izvadis iz kutije i kazes tvoj je i niko te nista ne pita. Ja sam ih sam unijeo 3-4DYD666 wrote: Moj burazer je poslao rodici u USA lovu pa ga je ona tamo platila, sa refurbished sekcije Apple storea, kada je buraz isao u USA uzeo je od nje i najregularnije donio ovamo bez ikakvih peripetija na carini ako se dobro sjecam. Radi se o MacBookPro 15".
- Chemist
#789 Re: Apple MAC all about
ili recimo kazes da si bolesni geek koji ne moze predugo biti bez svog racunarahakazvaka wrote: Kazes da imas slabiji vid i da ti treba veci ekran. Ili da ti je doktor zabranio da buljis u ekran manji od 21" ili dobijas kokosije sljepilo. Ha jah
To je odprilike misljenje koje bi prolazilo
- shiljak
#790 Re: Apple MAC all about
pa eto mozemo se u biznis bacit, vi prosvercujete preko granice mac-ove, a ja cu ih prodavat haha 
- Chemist
#791 Re: Apple MAC all about
Poduzetni duh, to se cijeni, pogotovo ako covjek ima ulogu na kraju lanca, kad se kupi kajmak od poslashiljak wrote:pa eto mozemo se u biznis bacit, vi prosvercujete preko granice mac-ove, a ja cu ih prodavat haha
- Šeha
#792 Re: Apple MAC all about
A najbolje od svega je da se organizujete u tajnosti da niko ne zna. Jer ako ljudi saznaju za vasu semu onda...

- shiljak
#793 Re: Apple MAC all about
upravu si seha, sad cemo se mi dogovoriti ovdje 
-
febo_acm
#794 Re: Apple MAC all about
U svakom slučaju kupaca bi bilo 
-
febo_acm
#796 Re: Apple MAC all about
Ovako su zavisni ljudi pričali i protiv iPhone-a i poredili ga sa N95(smješno) i kamenom
:P
- hakazvaka
#797 Re: Apple MAC all about
ma stipu ba.AMD wrote:Ovako su zavisni ljudi pričali i protiv iPhone-a i poredili ga sa N95(smješno) i kamenom:P
- Šeha
#798 Re: Apple MAC all about
Ha ha Qler, jel ovo reciklujes viceve o Iphone-uQler wrote:
Hejteru
- Šeha
#799 Re: Apple MAC all about
Najbolji opis je bio u Wall Street Journal-u:
" Last time there was this much excitement about a tablet, it had some commandments written on it."

" Last time there was this much excitement about a tablet, it had some commandments written on it."
- taxi_driver