Apple Mac - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Chemist

#776 Re: Apple MAC all about

Post by Chemist »

Da se malo odvojimo od teme iPada :)...iako je friska i zanimljiva :-D ...uglavnom zanima me, da li je neko imao iskustva sa donosenjem iMaca iz USA ovamo u BiH, moze li se proci na aeodromu :sax: :sax:
DYD666

#777 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Koliko sam skontao ovdje nije nikakva FLASH memorija u pitanju vec SSD i to mi se mozda i najvise svidja od svega.

Ovo ostalo je...onako, lijepo je sto konta iPhone apps, naci ce se korisnika i buducnost svakako ide u ovom smjeru eh sad, da li je Apple bas sada sa ovim odmah potrefio sve sto svima treba...sumnjam. Po meni je i cijena ipak malo poveca, jer ako hoces i GSM - moras uzeti i 3G koji je u najjeftinijoj prici ako se dobro sjecam oko $629 a ne $499 itd...
Mada opet kad skontam da je sam HDD SSD od 64GB do nedavno bio 1000$...
Last edited by DYD666 on 28/01/2010 15:19, edited 1 time in total.
Azure

#778 Re: Apple MAC all about

Post by Azure »

Jako jako veliko razocaranje, mozda su krivi mediji i dijelom jer su previse napuhali ovo.

Nemojte me krivo shvatiti, ovo je zgodna stvarcica, skroz, al za takvu cijenu moze se proci puno puno bolje i uzeti neki bolji proizvod, sa boljim performansama i mozda cak bude i imao opticki drive.

A da ne govorim kako ce za 12 mjeseci izac nova verzija koja ce bit tocno duplo bolja od ove.

~Azure
DYD666

#779 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Chemist wrote:Da se malo odvojimo od teme iPada :)...iako je friska i zanimljiva :-D ...uglavnom zanima me, da li je neko imao iskustva sa donosenjem iMaca iz USA ovamo u BiH, moze li se proci na aeodromu :sax: :sax:
Moj burazer je poslao rodici u USA lovu pa ga je ona tamo platila, sa refurbished sekcije Apple storea, kada je buraz isao u USA uzeo je od nje i najregularnije donio ovamo bez ikakvih peripetija na carini ako se dobro sjecam. Radi se o MacBookPro 15".
Drugi jedan prijatelj je licno u USA kupio MacBook 13" u storeu i takodje ga najregularnije donio ovamo bez gnjavaze.
iMac jest malo drugacija prica ali nazalost ne znam nikoga...
Chemist

#780 Re: Apple MAC all about

Post by Chemist »

Znam da MacBook Pro ide bez problema, sam sam ponosni korisnik jednog 17'' modela :)...sad mi treba desktop racunar, iMac je osjetno jeftiniji od MacBook tako da je to bolja opcija, znam da ima i Mac Mini tako da je i to opcija, ali meni se svidja iMac, jos ako je 27'' ...mljac mljac :)
Šeha

#781 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

DYD666 wrote:
Chemist wrote:Da se malo odvojimo od teme iPada :)...iako je friska i zanimljiva :-D ...uglavnom zanima me, da li je neko imao iskustva sa donosenjem iMaca iz USA ovamo u BiH, moze li se proci na aeodromu :sax: :sax:
Moj burazer je poslao rodici u USA lovu pa ga je ona tamo platila, sa refurbished sekcije Apple storea, kada je buraz isao u USA uzeo je od nje i najregularnije donio ovamo bez ikakvih peripetija na carini ako se dobro sjecam. Radi se o MacBookPro 15".
Drugi jedan prijatelj je licno u USA kupio MacBook 13" u storeu i takodje ga najregularnije donio ovamo bez gnjavaze.
Laptop moze bez problema, samo ga izvadis iz kutije i kazes tvoj je i niko te nista ne pita. Ja sam ih sam unijeo 3-4 :) do sad. Ali IMac ne moze tako! Sta ces cariniku reci? Nosio ja 27" Imac da imam na putu email pregladati :)
Chemist

#782 Re: Apple MAC all about

Post by Chemist »

Šeha wrote:
DYD666 wrote:
Laptop moze bez problema, samo ga izvadis iz kutije i kazes tvoj je i niko te nista ne pita. Ja sam ih sam unijeo 3-4 :) do sad. Ali IMac ne moze tako! Sta ces cariniku reci? Nosio ja 27" Imac da imam na putu email pregladati :)
Meni je moj laptop tako dosao :9...a za iMac, paaaaaa, to je bila ideja :P :P...nista onda jedino ostaje Mac Mini, spakujes ga u kofer i cao, svakako nije veci od kutije za cipelice broj 28 :)
Šeha

#783 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Jedino kako ja znam je da "zaobidjes" carinu je da nadjes neke "povratnike". Oni mogu unijeti sve i svasta bez carine ukljucujuci i dva automobila :) Obicno salju kontejner pa im par Imac-ova nije nista.

Eh sada je pitanje koliko je lako naci ljude koji se vracaju u Bosnu :)
Chemist

#784 Re: Apple MAC all about

Post by Chemist »

Šeha wrote:Jedino kako ja znam je da "zaobidjes" carinu je da nadjes neke "povratnike". Oni mogu unijeti sve i svasta bez carine ukljucujuci i dva automobila :) Obicno salju kontejner pa im par Imac-ova nije nista.

Eh sada je pitanje koliko je lako naci ljude koji se vracaju u Bosnu :)
Mnogo bi lakse islo da nadjem nekoga ko ide u kontra smijeru, to je vjerovatniji slucaj kod nas trenutno, mislim pravac putovanja je isti, samo mi smijer malo ne odgovara :) :) :)...nesto sam kontao da vidim sa onim tipovima sto uvoze auta iz USA, i to je nacin, ali hajde vjeruj nekome koga prvi put vidis za 2000 dolara :x :x ...po sovj prilici da ce biti Mac Mini... :(
miki27A

#785 Re: Apple MAC all about

Post by miki27A »

Evo friska informacija:
ja sam prije mjesec normalno donijela i MacBook i Mac Mini u carry on ruksaku, bez da me je iko zaustavio, pitao ista. Sad me malo zeza ovaj mini dvi to vga adapter ali sam i to rjesila, dolazi iz US za 10 dana. iMac? To je preveliko, ali ako ga mozes ugurati u ruksak, proslo bi:) Ipak ja preporucujem Mac Mini.
black

#786 Re: Apple MAC all about

Post by black »

Kinezi prije tri mjeseca predstavili "klon" iPad-a
http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /100128120
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#787 Re: Apple MAC all about

Post by Dado dijasporitus »

Šeha wrote:
DYD666 wrote:
Kazes da imas slabiji vid i da ti treba veci ekran. Ili da ti je doktor zabranio da buljis u ekran manji od 21" ili dobijas kokosije sljepilo. Ha jah :D
hakazvaka

#788 Re: Apple MAC all about

Post by hakazvaka »

Dado dijasporitus wrote:
Šeha wrote:
DYD666 wrote: Moj burazer je poslao rodici u USA lovu pa ga je ona tamo platila, sa refurbished sekcije Apple storea, kada je buraz isao u USA uzeo je od nje i najregularnije donio ovamo bez ikakvih peripetija na carini ako se dobro sjecam. Radi se o MacBookPro 15".
Kazes da imas slabiji vid i da ti treba veci ekran. Ili da ti je doktor zabranio da buljis u ekran manji od 21" ili dobijas kokosije sljepilo. Ha jah :D
ili recimo kazes da si bolesni geek koji ne moze predugo biti bez svog racunara :D i kada krene da ti ga raspakuje pocnes se tresti :D :D :D
Chemist

#789 Re: Apple MAC all about

Post by Chemist »

hakazvaka wrote: Kazes da imas slabiji vid i da ti treba veci ekran. Ili da ti je doktor zabranio da buljis u ekran manji od 21" ili dobijas kokosije sljepilo. Ha jah :D
ili recimo kazes da si bolesni geek koji ne moze predugo biti bez svog racunara :D i kada krene da ti ga raspakuje pocnes se tresti :D :D :D[/quote]

To je odprilike misljenje koje bi prolazilo :)...ili da ti je carinik sasvim slucajno kakav rod ili nesto :dance: :dance:
shiljak

#790 Re: Apple MAC all about

Post by shiljak »

pa eto mozemo se u biznis bacit, vi prosvercujete preko granice mac-ove, a ja cu ih prodavat haha :D
Chemist

#791 Re: Apple MAC all about

Post by Chemist »

shiljak wrote:pa eto mozemo se u biznis bacit, vi prosvercujete preko granice mac-ove, a ja cu ih prodavat haha :D
Poduzetni duh, to se cijeni, pogotovo ako covjek ima ulogu na kraju lanca, kad se kupi kajmak od posla :sax: :sax: :sax:
Šeha

#792 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

A najbolje od svega je da se organizujete u tajnosti da niko ne zna. Jer ako ljudi saznaju za vasu semu onda... :D :D :D
shiljak

#793 Re: Apple MAC all about

Post by shiljak »

upravu si seha, sad cemo se mi dogovoriti ovdje :D
febo_acm

#794 Re: Apple MAC all about

Post by febo_acm »

U svakom slučaju kupaca bi bilo :)
Qler

#795 Re: Apple MAC all about

Post by Qler »

Image
febo_acm

#796 Re: Apple MAC all about

Post by febo_acm »

Ovako su zavisni ljudi pričali i protiv iPhone-a i poredili ga sa N95(smješno) i kamenom :P:P
hakazvaka

#797 Re: Apple MAC all about

Post by hakazvaka »

AMD wrote:Ovako su zavisni ljudi pričali i protiv iPhone-a i poredili ga sa N95(smješno) i kamenom :P:P
ma stipu ba.
Šeha

#798 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Qler wrote:Image
Ha ha Qler, jel ovo reciklujes viceve o Iphone-u :)

Hejteru :P
Šeha

#799 Re: Apple MAC all about

Post by Šeha »

Najbolji opis je bio u Wall Street Journal-u:

" Last time there was this much excitement about a tablet, it had some commandments written on it."

:D :D :D
Post Reply