Biciklom kroz Sarajevo
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#776 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Haka imaš na Vrbanji dobrih bajkova ne bacaj previše para na Scot gt,ili spešlajzd,odraše,a kruti su nekakvi za vožnju.Oni iz ciclocentra su ok,al to su raja u svom svijetu i većina ih ne pati od manjka para...
Eržebet,vozam se ja radnim danima iza 5 uvijek,javi se,evo Babyline nek se pridruži.Ja sam pobornik asfalta,ništa skakanje i nekakve divlje ture bar još mjesec dana...kroz grad pa kafa i cola...
Eržebet,vozam se ja radnim danima iza 5 uvijek,javi se,evo Babyline nek se pridruži.Ja sam pobornik asfalta,ništa skakanje i nekakve divlje ture bar još mjesec dana...kroz grad pa kafa i cola...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
#777 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
primate li mene
avalanche 3.0
i monster na biciklu aka JA
vozim svuda samo da je ravno

avalanche 3.0
i monster na biciklu aka JA
vozim svuda samo da je ravno
-
El_comadante
#778 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
može li ko preporućiti kakvo biciklo između 500 do 750 km. i jedno obavještenje za mene šta bi to osim kacige i torbe sa stvarima nakim bilo od dodadne opreme? ipak se treba biciklizom malo aktivnije baviti.
- Epitop
#779 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Pogledaj ove gore dvije slike, ova dva modela GT ili Mongose sasvim je dovoljno i previše za start.El_comadante wrote:može li ko preporućiti kakvo biciklo između 500 do 750 km. i jedno obavještenje za mene šta bi to osim kacige i torbe sa stvarima nakim bilo od dodadne opreme? ipak se treba biciklizom malo aktivnije baviti.
Treba ti još držač za vodu, flaša, pumpa, biciklističke sa spužvom jer žulja sic kad se duže vozi
-
El_comadante
#780 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
hvala. samo što ja nisam početnik imam neko biciklo i vozam od ´07 dakle skoro dvije godine.babyline wrote:korisno je imati i neki lippgloss i maskaru pri ruci, naravno ovo je cisto licno opredjeljenje i moze i bez togaEpitop wrote:Pogledaj ove gore dvije slike, ova dva modela GT ili Mongose sasvim je dovoljno i previše za start.El_comadante wrote:može li ko preporućiti kakvo biciklo između 500 do 750 km. i jedno obavještenje za mene šta bi to osim kacige i torbe sa stvarima nakim bilo od dodadne opreme? ipak se treba biciklizom malo aktivnije baviti.
Treba ti još držač za vodu, flaša, pumpa, biciklističke sa spužvom jer žulja sic kad se duže vozi, ako ideš dalje negdje makar jedna rezervna unutrašnja guma.
- Epitop
#781 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Tu smo da pomažemo jedni drugima koliko znamo, a ja sad odoh malo na bikehvala. samo što ja nisam početnik imam neko biciklo i vozam od ´07 dakle skoro dvije godine.
- dr.gog
#782 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Buraz,evo šta sam ja skontao dosad:
Ruksak je neophodan fakat.Treba ti flaša vode,mali imbus ključevi,rezervna majica kratkih rukava,i par flastera.
Cvikere za sunce obavezno nosi,kaciga je po volji ovisno od dužine ture...ako si navikao nosi je,ja još nisam.
Stavi malu halogenku za vožnju po noći,i ako furaš dalje od kuće,ponesi rezervnu gumu i pumpu da ne bi ko ja pješice sa Darive do Otoke tabanao.
Ako imaš para,hvala Bogu,kupi torbu koja se montira na držač iza sjedala,jer je najveća mana ruksaka to što se LEĐA PROKLETO ZNOJE!!.
Još nešto,uvijek napunjen mobitel i nešto zaštekanog novca!,taman toliko za eventualni prevoz bicikla do servisa ili povratak kući taksijem ako se bic baš pokvari.
Ruksak je neophodan fakat.Treba ti flaša vode,mali imbus ključevi,rezervna majica kratkih rukava,i par flastera.
Cvikere za sunce obavezno nosi,kaciga je po volji ovisno od dužine ture...ako si navikao nosi je,ja još nisam.
Stavi malu halogenku za vožnju po noći,i ako furaš dalje od kuće,ponesi rezervnu gumu i pumpu da ne bi ko ja pješice sa Darive do Otoke tabanao.
Ako imaš para,hvala Bogu,kupi torbu koja se montira na držač iza sjedala,jer je najveća mana ruksaka to što se LEĐA PROKLETO ZNOJE!!.
Još nešto,uvijek napunjen mobitel i nešto zaštekanog novca!,taman toliko za eventualni prevoz bicikla do servisa ili povratak kući taksijem ako se bic baš pokvari.
-
Kruler
#783 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
http://twitpic.com/152a7El_comadante wrote:može li ko preporućiti kakvo biciklo između 500 do 750 km. i jedno obavještenje za mene šta bi to osim kacige i torbe sa stvarima nakim bilo od dodadne opreme? ipak se treba biciklizom malo aktivnije baviti.
Ja sam svog Vipera platio blago više od 600KM prije skoro dvije godine i jako sam zadovoljan.
A što se kupovine bica tiče, ako imaš malo više love, kolega, radi odlaska iz zemlje, prodaje Nakamura Summit XC sa par extra điđa za 1000KM (http://www.market.ba/oglas/299058).

Last edited by Kruler on 07/04/2009 19:51, edited 1 time in total.
-
tataratira
#784 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
dr.gog wrote:Haka imaš na Vrbanji dobrih bajkova ne bacaj previše para na Scot gt,ili spešlajzd,odraše,a kruti su nekakvi za vožnju.Oni iz ciclocentra su ok,al to su raja u svom svijetu i većina ih ne pati od manjka para...
Daj ba, misliće ljudi da smo mi neki čudaci/ludaci...nema ni bogataša
Ja na autu imam čelične felge, zato imam dobro biciklo a para mi fali kao i svima,
i jeste dobro biciklo kruto, jer biciklo treba da bude kruto, flex is bad :lol
Evo jedna odlična asfaltna tura, najbolje da vas neko odbaci do skretanja za Dejčiće (Krupac uzbrdo, da ne odustanete))
i onda se spustite u Trnovo i nazad u Sarajevo...350 nm razlike tako da je skoro sve nizbrdo, ima kafana i vode uz put
multientitetska tura od 70ak kilometara
http://picasaweb.google.com/tataratira/Dejcici#
Samo viči, Yes We Can
Ne znam u kojem ste vi svijetu ali moj svijet je divan (vidi slike)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
#785 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
jel obavezna kaciga za bicikliste i koja je najjeftinija a najveća jer imam glavušu ko cocin bubanj 
- uvjek dobar gost
#786 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Uze mi pitanje iz usta..komi wrote:jel obavezna kaciga za bicikliste i koja je najjeftinija a najveća jer imam glavušu ko cocin bubanj
Ja padoh prošle godina i to direkt na glavu, od tada samo sa kacigom !
Znači nije obavezna ali je potrebna i ja svima savjetujem da nose kacigu.
Mislim da je XL najveća a ima naravno i L, S , XS, a nisam siguran ima li XXL...
Kacige se mogu naći po velikim piljarama i u specijaliziranim radnjama, raspon cijene je od 40 km pa na više...
Ne štedite jer jedna je glava !
- munevera44
#787 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
http://picasaweb.google.com/tataratira/Dejcici#
Samo viči, Yes We Can
[/quote]
Pregledala sve sličice, svi ste mi super, samo tako nastavite....
PS. I danas sam pedalala do Vrela Bosne dan je predivan,.......

Samo viči, Yes We Can
Pregledala sve sličice, svi ste mi super, samo tako nastavite....
PS. I danas sam pedalala do Vrela Bosne dan je predivan,.......
- dr.gog
#788 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Današnji bilans od 7h ujutro:
Otoka-Dobrinja-Butmir,
Butmir-Baščaršija-Dariva
Dariva-Vils
sjedim i pišem post u kafiću kod Šopinga,pa na Otoku:)
kilometara -40,dosad.
Otoka-Dobrinja-Butmir,
Butmir-Baščaršija-Dariva
Dariva-Vils
sjedim i pišem post u kafiću kod Šopinga,pa na Otoku:)
kilometara -40,dosad.
- muz66
#789 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Sve je super, ali meni se najzanimljivije ovuda vozati
- starii
#790 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
jeb***, ovo je za gledanje sa roditeljskom pažnjommuz66 wrote:
Sve je super, ali meni se najzanimljivije ovuda vozati15 sekundi, ne skida puno limita
- VR6
#791 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Hrabromuz66 wrote:
Sve je super, ali meni se najzanimljivije ovuda vozati15 sekundi, ne skida puno limita
Last edited by VR6 on 08/04/2009 15:39, edited 1 time in total.
- Erzsebet
#792 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Sjajne su ove slike iz Trnova... Doći ću na forum naredne hefte, pa ćemo se dogovoriti da kolektivno vozimo. Naravno, ako vi ostali skontate šta ranije, hajte bez mene, jer sam pun obaveza narednih dana. Inače, vozio sam razne ture, Bjelašnicu, Vlašić, Jahorinu, Trebević, poludnevne do Skakavca i Barica, downhill niz Plješevicu i Majevicu, penjao se na Blidinje, a jedne godine smo išli čak i na more, preko planina, pa dio asfaltom. Ovu sezonu počinjem prvo po gradu, pa lagano na zahtjevnije ture. Vidimo se uskoro 
-
El_comadante
#793 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
u savakom slučaju hvala.dr.gog wrote:Buraz,evo šta sam ja skontao dosad:
- hakazvaka
#794 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
sjoo, sad ste me nalozili sa tim pricama

samo da naplatim par projekata i pravac ciklocentar
uzecu najvjerovatnije neki GT do 7-8 stoja, koji mi taj momak preporuci.. ako mi lose preporuci vi ste krivi 
dakle ima voljnih ovdje da (skoro) svaki dan poslijepodne (oko 6) idemo na bajk po gradu ?
samo da naplatim par projekata i pravac ciklocentar
dakle ima voljnih ovdje da (skoro) svaki dan poslijepodne (oko 6) idemo na bajk po gradu ?
- dr.gog
#795 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
odlično Hako,taman mi paše, a i ti si menesečini negdje blizu mene
...Nema lošeg GT bAcikla.
Komi ako čitaš temu javi se , evo Babyline i ja kontamo opet krug opalit narednih dana, a i ostali su naravno dobrodošli.
Usput,ovo su moji bajkići
Ovo je Merida ,srednja klasa, solidan bajk, izdržao je prilično tegobne ture..

A ovaj mi je posebno srcu drag, koristim ga na poslu, veoma očuvan primjerak trobrzinca Falter, vojni bicikl Njemačke Vojske...

Komi ako čitaš temu javi se , evo Babyline i ja kontamo opet krug opalit narednih dana, a i ostali su naravno dobrodošli.
Usput,ovo su moji bajkići
Ovo je Merida ,srednja klasa, solidan bajk, izdržao je prilično tegobne ture..

A ovaj mi je posebno srcu drag, koristim ga na poslu, veoma očuvan primjerak trobrzinca Falter, vojni bicikl Njemačke Vojske...

- munevera44
#796 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
U 12 h 9.4. kod RTV doma pa ko hoće na bajkanje nek se pridruži......
A gdje idemo, ma gdje nam naumpadne, samo da nam bude lijep dan......
Pozzzzzz.
A gdje idemo, ma gdje nam naumpadne, samo da nam bude lijep dan......
Pozzzzzz.
-
saga
#797 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
uh kako vas mrzim...
prijepodne fax
poslije podne ucenje
vikend - ucenje
ne'am kad ni vozit
osim do faxa i nazad pokatkad, a ni to ne mogu uvijek
doci ce i meni taj raspust, nekad... mozda
dotad vam se i piheftam koji put mozda
prijepodne fax
poslije podne ucenje
vikend - ucenje
osim do faxa i nazad pokatkad, a ni to ne mogu uvijek
doci ce i meni taj raspust, nekad... mozda
dotad vam se i piheftam koji put mozda
- hakazvaka
#798 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
e super.. cujemo se onda za nekih mozda mjesec dana ako Bog da, sada sam prezauzet svime i svacimdr.gog wrote:odlično Hako,taman mi paše, a i ti si menesečini negdje blizu mene...Nema lošeg GT bAcikla.
-
Nele
#799 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
E raja da li neko zna gdje bih mogao kupiti poluautomacke mjenjace(ako ima jos nekih mjesta pored ovih na vilsu i cvili ) tj da mi da neki savjet u vezi njih (koji valjaju, koja im je realna cijena i kod kojeg majstora da odvezem bajk da mi to zamjeni )
- dr.gog
#800 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Čini mi se da je u Ciklocentar došlo hrpa svega
, prekoputa na Malti ima nova velika prodavnica sa gomilom raznih kvalitetnih bicikala i opreme, a izgleda da će biti i mogućnost kupovine preko Visa kartice na 12 mjeseci(uz tričavu kamatu od 10-ak posto
).Capriolo također liferuje punom parom, vidim da je na Vilsonovom pred radnjom opsadno stanje,od tinejdžera do ocvalih sugrađana s viškom kila
Jeli kupio neko nešto novo, kakvi su utisci?
Robotovi i Interexovi pjongjang puleni se već raspadaju po Vilsonovom...
Jeli kupio neko nešto novo, kakvi su utisci?
Robotovi i Interexovi pjongjang puleni se već raspadaju po Vilsonovom...