Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- avaks
#776 Re: Kineski mobiteli
Ajde neka je sa srećom, solidna cijena kada se sve uzme u obzir! 
-
volume14
#777 Re: Kineski mobiteli
Pozdrav da li je iko upoznat sa (-10$ ) kuponom na http://www.banggood.com/ i moze li objasnjenje
-koji najmanji iznos potreban da bi se iskoristio ovaj kupon
-kako se moze dobiti kupon
- i na koji nacin iskoristiti kupon
Planiram kupiti telefon sa ove stranice pa me to intereseuje. Hvala!
-koji najmanji iznos potreban da bi se iskoristio ovaj kupon
-kako se moze dobiti kupon
- i na koji nacin iskoristiti kupon
Planiram kupiti telefon sa ove stranice pa me to intereseuje. Hvala!
-
daramo
#778 Re: Kineski mobiteli
Vidim dosta ekipe naručuje Doogee, vidio sam da su postali sponzori Villarreal C.F. opasno pucaju na europsko tržište
http://www.gizchina.com/2014/04/09/chin ... rreal-c-f/
Ja sam prije imao Lenovo A390 i bio sam super zadovaljan valjda i Doogee bude u istom rangu.
Ali ovaj Asus ZenFone 5 sa Intel procesorom je mrak, ako neko probije led sa to2c.com i povratom carine nek javi odmah ga naručujem.
http://www.to2c.com/asus-zenfone-5-inte ... creen.html
Kolega mogu ti ja poslati kupon samo je javi na pp
http://www.gizchina.com/2014/04/09/chin ... rreal-c-f/
Ja sam prije imao Lenovo A390 i bio sam super zadovaljan valjda i Doogee bude u istom rangu.
Ali ovaj Asus ZenFone 5 sa Intel procesorom je mrak, ako neko probije led sa to2c.com i povratom carine nek javi odmah ga naručujem.
http://www.to2c.com/asus-zenfone-5-inte ... creen.html
Kolega mogu ti ja poslati kupon samo je javi na pp
-
remark
#779 Re: Kineski mobiteli
Uzeo sam originalnu kutiju. A tax insurance nisam. Nije ti to neka usteda na malu cijenu. Na ovaj moj tel je nekih 25KM povrata a obzirom da si vec platio osiguranje 10KM ne vrijedi se, bar meni, cimati za potencijalnih 15KM.daramo wrote: Jesi uzeo onaj Tax Insurance, jer ako vraćaju tax onda ispadne samo 17% pdv + pregled paketa, što se onda isplati, ispadne i manje nego preko HR.
Kako si rekao da ti pakiraju jer vidim da oni imaju opciju bez kutije pa ima više šanse da proće bez carine?
-
nedimrib1
#780 Re: Kineski mobiteli
@daramo
Nedostaci možda ne tako jak wi-fi signal ali pribižan mi je bio i kod starog Lenova A390 tako da nije problem pošto do sada nisam imao nijedan disconnect, gps još nisam isprobao.
Javim kasnije malo detaljnije kad ga "proučim".[/quote]
Posto imam u planu da uzmem DG800, procackao sam po forumima, nedostatak im je, kao sto si i sam primijetio slab wifi, a samim tim i gps signal.. Al nasli su rijesenje za to, na antenu od wifi-a se stavi aluminijska folija
.. tako se pojaca antena, pa samim tim i prijam signala bude bolji
..
Sa koje stranice si narucivao?
Nedostaci možda ne tako jak wi-fi signal ali pribižan mi je bio i kod starog Lenova A390 tako da nije problem pošto do sada nisam imao nijedan disconnect, gps još nisam isprobao.
Javim kasnije malo detaljnije kad ga "proučim".[/quote]
Posto imam u planu da uzmem DG800, procackao sam po forumima, nedostatak im je, kao sto si i sam primijetio slab wifi, a samim tim i gps signal.. Al nasli su rijesenje za to, na antenu od wifi-a se stavi aluminijska folija
Sa koje stranice si narucivao?
-
noname666
#781 Re: Kineski mobiteli
Zdravo svima, ako moze neko da odvoji vrijeme da mi odgovori:
1. Da li treba traziti punjac za EU?
2. Kako je najbolje (koja kompanija) da se taj mobitel posalje i da se dobije tracking number?
3. Kakav paket se uzima, je li gift paket (da li se to zamoli da ti to napisu) ?
4. Molim pojasnjenje u vezi carine, dodje taj paket na carinu, i kud onda? Kako oni znaju koliko je kostao ? I da li trebaju neki papiri iz kine koliko je kostao? Je li ima mogucnosti da se carina ne plati?
5. Moze li neko opisati korake kad mu je stigao telefon na carinu, kako je to saznao i sta je radio?
Da sumiramo ovdje , HVALA SVIMA.
2. Kako je najbolje (koja kompanija) da se taj mobitel posalje i da se dobije tracking number?
3. Kakav paket se uzima, je li gift paket (da li se to zamoli da ti to napisu) ?
4. Molim pojasnjenje u vezi carine, dodje taj paket na carinu, i kud onda? Kako oni znaju koliko je kostao ? I da li trebaju neki papiri iz kine koliko je kostao? Je li ima mogucnosti da se carina ne plati?
5. Moze li neko opisati korake kad mu je stigao telefon na carinu, kako je to saznao i sta je radio?
- joyjoy
#782 Re: Kineski mobiteli
Punjač dobiješ za zemlju u koju šalju phone , BiH znači evropski\noname666 wrote:Zdravo svima, ako moze neko da odvoji vrijeme da mi odgovori:
ja sam naručio sa banggood , dobiješ tracking i pratiš kuda se paket "vrzma!\ , ima toc2 i raznih..
------------
kad dođe na carinu, dobit ćeš "čestitku"(unutra ti je mob) od njih i da javiš koliko si platio(npr faxirati izvod iz banke sa tom transakcijom... mislim da se može i lično otići) btw\
... Poštar pozvoni ,tipla 31% na sve to i paket u tvojim rukama.
-
noname666
#783 Re: Kineski mobiteli
okey
1. treba li se odlucivati za ovo NO PACKAGE, vidjela sam da to umotaju u nesto kao sigurnu vrecicu i oblijepe svu i treba li birati ovo no gift . ili je bolje da dodje PACKAGE?
2. izvod iz banke? pa kako to ako je preko paypala
, može li izvod s paypala, ako ti neko posalje novce za telefon na paypal logicno da ih nemas na svom izvodu 
1. treba li se odlucivati za ovo NO PACKAGE, vidjela sam da to umotaju u nesto kao sigurnu vrecicu i oblijepe svu i treba li birati ovo no gift . ili je bolje da dodje PACKAGE?
2. izvod iz banke? pa kako to ako je preko paypala
-
noname666
#784 Re: Kineski mobiteli
English Version
Multi - languages +Google Play (Notice : after install this ROM,the Camera will be 5.0MP,not 8.0MP)
jeste li vi ovo primjetili kod tih narudžbi sta se ovdje bira ?
Multi - languages +Google Play (Notice : after install this ROM,the Camera will be 5.0MP,not 8.0MP)
jeste li vi ovo primjetili kod tih narudžbi sta se ovdje bira ?
- drug_profi
#785 Re: Kineski mobiteli
Koji se od ovih kineza moze porediti sa brendovima kao HTC, Sony, Samsung, po ukupnom dojmu i izradi? Odnosno koji ce biti full funkcionalan obicnom korisniku koji ne zna fleshat i skidat custome i statijaznam, tako da je onako iz paketa filing i useful kao kod navedenih brendova?
-
noname666
#786 Re: Kineski mobiteli
pa sony xperia L za 250 km ima sto vecina ovih mobitela ima. U čemu je strast s ovim mobitelima ?
-
Drasko2410
#787 Re: Kineski mobiteli
Više 300 KM, al ajd...Štos je u tome što u Kini ima nekoliko vrlo jakih proizvođača za koje običan čovjek nije čuo jer mu nisu isprali mozak sa reklamama gdje god pogleda, a cijena im je mnogo manja za sličnu kvalitetu...noname666 wrote:pa sony xperia L za 250 km ima sto vecina ovih mobitela ima. U čemu je strast s ovim mobitelima ?
- drug_profi
#788 Re: Kineski mobiteli
pa vidi taj sony je onako osrednji telefon. Ovdje pricaju o quadovima, velikim displejima u HD, dvije gige rama, dakle nekim topovima.noname666 wrote:pa sony xperia L za 250 km ima sto vecina ovih mobitela ima. U čemu je strast s ovim mobitelima ?
Sad me zanima koji kinez izgleda i radi kao top modeli brendova, bez dodatnih intervencija na softveru?
-
noname666
#789 Re: Kineski mobiteli
http://maps.mobileworldlive.com/
evo za provjeru mreze ,da li postoji u zemlji u koju hocete da kupite
ima banggood UK
, sad sam to otkrila, posto ovdje niko nista ne kazuje 
evo za provjeru mreze ,da li postoji u zemlji u koju hocete da kupite
ima banggood UK
- joyjoy
#790 Re: Kineski mobiteli
Xiaomi - definitivno , kod sebe (Elephone P9)sam stavio njihom MIUI rom i fenomenalan , oni osvajaju. Njihova perjanica top Mi4 košta 320$ tek se pojavila , u rangu HTC One M8 po spec , ali i kvaliteti općenito. "moj" sljedeći sigurno.drugi profil wrote:Koji se od ovih kineza moze porediti sa brendovima kao HTC, Sony, Samsung, po ukupnom dojmu i izradi? Odnosno koji ce biti full funkcionalan obicnom korisniku koji ne zna fleshat i skidat custome i statijaznam, tako da je onako iz paketa filing i useful kao kod navedenih brendova?
-
daramo
#791 Re: Kineski mobiteli
Šjaomi
hongmi 1 se pokazao kao vrh i stvarno odličan mobitel, najbolji izbor po mnogima, a ako neko pati da mu na mobitelu piše neka poznatija marka onda ima
- ZTE Red Bull
- Huawei Honor 3c
- Asus ZenFone 5
još malo best buy mobitela trenutno
- Jiayu G4s
- Coolpad F1
- Coolpad 7320
- Dakele Small Cola
Evo za sve ljubitelje ili one koji će to tek postati Made in China tehnike odličan HR portal http://www.telekineza.com/
- ZTE Red Bull
- Huawei Honor 3c
- Asus ZenFone 5
još malo best buy mobitela trenutno
- Jiayu G4s
- Coolpad F1
- Coolpad 7320
- Dakele Small Cola
Evo za sve ljubitelje ili one koji će to tek postati Made in China tehnike odličan HR portal http://www.telekineza.com/
- SONY_91
#792 Re: Kineski mobiteli
Pogledaj ZTE-ovu Nubia seriju uređajadrugi profil wrote:Koji se od ovih kineza moze porediti sa brendovima kao HTC, Sony, Samsung, po ukupnom dojmu i izradi? Odnosno koji ce biti full funkcionalan obicnom korisniku koji ne zna fleshat i skidat custome i statijaznam, tako da je onako iz paketa filing i useful kao kod navedenih brendova?
-
daramo
#793 Re: Kineski mobiteli
Pa većinu kineskih mobitela možeš odmah koristi iz kutije, custom romovi itd. je samo za "napredne" korisnike koji žele isprobati nove stvari ili im je dosadan klasični android pa žele probati modificirane Android sustave tipa Lewa, Miui...
Evo novi KingSing S2 kao kopija LG G3

Izašao najtanji Cubot S208 7.99mm cijena će vjerovatno biti oko 150$

Evo šta kažu na Gizchina
For some customers the choice between the Xiaomi Mi3 and Asus Zenfone 5 is a simple one, buy the Xiaomi Mi3. It has a higher resolution display, faster processor and 13 mega-pixel main camera. What if your priorities lie elsewhere though?
Pa tko ima višak love neka ide na Mi3 meni je za 160$ Asus Zenfone 5 stvarno odličan mobitel.
Evo novi KingSing S2 kao kopija LG G3

Izašao najtanji Cubot S208 7.99mm cijena će vjerovatno biti oko 150$

Evo šta kažu na Gizchina
For some customers the choice between the Xiaomi Mi3 and Asus Zenfone 5 is a simple one, buy the Xiaomi Mi3. It has a higher resolution display, faster processor and 13 mega-pixel main camera. What if your priorities lie elsewhere though?
Pa tko ima višak love neka ide na Mi3 meni je za 160$ Asus Zenfone 5 stvarno odličan mobitel.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#794 Re: Kineski mobiteli
JoseMujica wrote:čika poštar jutros donio DOOGEE LATTE DG450
http://www.doogee.cc/en/gb/pro_details.asp?ID=141
plaćen 85,17 USD + 57 KM (dadžbine= carina, pdv, carinski pregled, carinsko knjiženje i 1 KM pošta što uzme) ukupno cca = 180 KM
nisam još ni otvorio, napišem koju riječ za koji dan o samom telefonu
e dakle da napišem šta o ovom telefonu DOOGEE LATTE DG450
prvi utisak WOW
Nisam skidao onaj defaltni screen protector sa ekrana i sa njim ekran radi super...veoma responsivan. Nisam primjetio bilo kakvog laga dok listam aplikacije...sve radi perfektno.
Wi-fi je isto odličan, mada sam koristi samo po stan,u na svojoj mreži......na netu telefon radi ludo brzo....stranice se šaltaju samo tako.
Kamera mi djeluje sasvim pristojno...doduše slikao sam samo po stanu...ono klasika nit je kanta nit je šta specijalno
Sad za GPS nisam sručnjak ali sam palio Google maps i neki njegov defaltni program na kome samo piše Navigacija i locira me
Sad mi je možda jedini nedostatak što nema oni džidža za kupit...ala futrola itd. ali normala je jer je nov model...valjda bude.
Sveukupno: odličan telefon..posebno kad se uzme u obzir da mu je cijena cca 180 KM sa svim plaćenin porezima i carinama
eto ništa mi više ne pada na pamet...al ako nekoga nešto specifično interesuje neka pita
ps
evo i eksterni review ovog telefona
http://etkchina.com/2014/07/08/doogee-l ... ch-screen/
-
daramo
#795 Re: Kineski mobiteli
To je dobra cijena 85$ gdje si ga uzeo, odličan mobitel za taj novac, samo da nas carina ne pljačka bilo bi još bolje.
Ako je ovi s To2c vraćaju carinu onda hajde nekako ipadne prihvatljivo kao u Hrvatskoj, nisu oni ludi znaju da se u većini država ne plaća carina (cijela EU) a za zaostalu BiH i slične zemlje očito misle da neće biti puno narudžbi pošto u takvim zemljama internet kupovina i nije popularna.
Ako je ovi s To2c vraćaju carinu onda hajde nekako ipadne prihvatljivo kao u Hrvatskoj, nisu oni ludi znaju da se u većini država ne plaća carina (cijela EU) a za zaostalu BiH i slične zemlje očito misle da neće biti puno narudžbi pošto u takvim zemljama internet kupovina i nije popularna.
- drug_profi
#796 Re: Kineski mobiteli
Zahvaljujem svima.drugi profil wrote:Koji se od ovih kineza moze porediti sa brendovima kao HTC, Sony, Samsung, po ukupnom dojmu i izradi? Odnosno koji ce biti full funkcionalan obicnom korisniku koji ne zna fleshat i skidat custome i statijaznam, tako da je onako iz paketa filing i useful kao kod navedenih brendova?
...s mobilnog...
- drug_profi
#797 Re: Kineski mobiteli
@ jose mujica
Na sgs2 koristim mapfactor navigaciju i radi izvrsno.
...s mobilnog...
...s mobilnog...
-
volume14
#798 Re: Kineski mobiteli
pozdrav da li je iko imao iskustvo sa CUBOT P5 ?
-
noname666
#799 Re: Kineski mobiteli
iskustva sa Elephon P10 , Cubbot X6, doogee 550 c? iko ista
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#800 Re: Kineski mobiteli
drugi profil wrote:@ jose mujica
...s mobilnog...
preporučili su mi i neku iGO pa sam to skinuo sa PB zajedno sa mapama...pa ću probati i vidjeti šta će više pasati
jebga ne treba meni za auta već za šume
ps
telefon je kupljen na focalprice.com
ja sam ubo nekakvu promotivnu cijenu za ovaj u srebrenoj boji, inače ih prodaju rega po 91 USD