PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
-
roditelj
mene samo interesuje zasto svi ne primaju linearno???Asana wrote:
sta ste navalili na ljude... i oni po onoj pjesmi "SUTI i trpi"... treba da se strpe cak dvije godine da skupe za penzijicu od koje ce prezivljavati ...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=24456
1.mozda nemaju svi isti IQ???
2.mozda su linearno glupi???
3.mozda po tezini (fizickoj)???
4.mozda su pojedini previse glupi pa im placaju vise da bi cutali???
5.A MOZDA SU ONI HTJELI OSTATI AMONIMNI
- amrica
Ako je dogovor ostati na nivou kantona i grada ne treba petaljati federalni nivo, a svi ovi sa spiska su federalci.Baby Blue wrote:Šapat wrote: [U
OVO PRINTATI NA POLEDJINI LETAKA! Naslove i slike iz novina, izvjestaje, i sve slicne podatke odmah na letke! Mozda nasi ljudi konacno pocnu citati!
BTW, ko se sjeca lika iz Alana Forda koji je imao moto: KRASTI SIROMASNIM DA BI DAO BOGATIM? Mozda bi se dalo upotrijebiti za neki plakatic.
- uvjek dobar gost
U restoranu zajedničkih institucija , u zgradi parlamenta FBiH...helo wrote:Raja gdje ima se popiti kafa za pola marke, cuo sam da negdje ima u gradu, sve elita izlazi?
Tamo ti je i janjetina sa prilogom ja mislim pet KM.... ako budeš gladan....
- Šapat
Pa dogovor i nije bas "sjediti" samo u kantonu... Iako je ovo gore federalno, nije ni u kantonu puno "ljepse" po istom pitanju.
Vezano za negacijsku gresku u peticiji - tacno. Trebalo bi bez onoga "ne", ali gotovo sad...vec par hiljada potpisano pa nema sad smisla to prepravljati.
A svi svoje potpisane peticije donesite na neki od standova u subotu - Katedrala, Trznica i Vjecna vatra (Guma koja gori, za neupucenije)
Vezano za negacijsku gresku u peticiji - tacno. Trebalo bi bez onoga "ne", ali gotovo sad...vec par hiljada potpisano pa nema sad smisla to prepravljati.
A svi svoje potpisane peticije donesite na neki od standova u subotu - Katedrala, Trznica i Vjecna vatra (Guma koja gori, za neupucenije)
- Asana
Ko se ne sjeca ....BTW, ko se sjeca lika iz Alana Forda koji je imao moto: KRASTI SIROMASNIM DA BI DAO BOGATIM? Mozda bi se dalo upotrijebiti za neki plakatic.
http://indijanci.blog.com.mk/system/fil ... erciuk.jpg
Last edited by Asana on 06/03/2008 15:20, edited 1 time in total.
- kukalatimajka
ima i jeftinijih cijenovnika u zgradi kantona sarajevo, vidis da su zadrgli ko irvasi...
rukavice, lonce, mrkve i da ih vajamo u subotu.
obecavam jetija koji ce traziti ostavke!
rukavice, lonce, mrkve i da ih vajamo u subotu.
obecavam jetija koji ce traziti ostavke!
-
Pearl
jeste, dogovor je bio..amrica wrote:Baby Blue wrote:Ako je dogovor ostati na nivou kantona i grada ne treba petaljati federalni nivo, a svi ovi sa spiska su federalci.Šapat wrote: [U
OVO PRINTATI NA POLEDJINI LETAKA! Naslove i slike iz novina, izvjestaje, i sve slicne podatke odmah na letke! Mozda nasi ljudi konacno pocnu citati!
BTW, ko se sjeca lika iz Alana Forda koji je imao moto: KRASTI SIROMASNIM DA BI DAO BOGATIM? Mozda bi se dalo upotrijebiti za neki plakatic.
trazeno je da daju ostavke do 28.2.. nisu dali... obecali smo da cemo ici dalje, sirom BIH, ako ih ne daju...
mi svoja obecanja ispunjavamo, za razliku od njih
ako hocemo da se narod pokrene, moramo ici na visi nivo, jer ne zavisi sve sto ne valja od kantonalne vlasti.. ali niposto ne odustajemo SS...
-
roditelj
ja sam to objavio samo to je bila izjava za Kantonalnu TV koje je naravno u njegovim rukama i dobro se sjecam te izjave jer je i tada bio bijsanŠapat wrote:Nekad je neko rekao da treba pronaci tekst u kojem nam premijer porucuje kako ce dati ostavku ako zapadni prilaz gradu ne bude zavrsen do kraja 2007...
Nazalost, taj tekst nije jos nadjen, ali ima nesto slicno, doduse sada vise ne tvrdi da ce dati ostavku...ali kako god - i ovdje je fulio nemilice
-
s vetrom uz lice
Šapat wrote:A evo i jos par relevantnih podataka od kojih ce, vjerujem, mnoge ovdje odmah uhvatiti huja i lijeva srcana pretkomora ce poceti stekati...
Na sve ovo, u sinocnjem trecem dnevniku BHT1, Amila Alikadic-Husovic (inace poznata jezikara) je izjavila da "jadni" zatupnici ne mogu da rade jer nemaju ni kancelarije ni mobitela?!?!?!
Ma mrsh u....
Čardžić Alma za boljitak kome!? ~ 2347,68KM!?
Brdarević Safet
u pm
printat printat, nek s(v)e (v)ide
-
_mubarle_
pa probat ne mora hayat to uradit ima pinkAsana wrote:Da sigurno... Svrakic ce to podrzati_mubarle_ wrote: pa moze i hayat sa ispuni mi zelju
pozovemo ih na slijedece proteste i snime kao poruku neku
nek 2 osobe kazu koja nam je "zelja" i onda svi aplauz,pisce,tajo mi te volimo...
-
misur
Ideja saranja zidova, bez uvrede, je prava glupost. Samo cemo im dati jos argumenata da nas nazivaju huliganima, ruljom, vandalima i bla, bla, bla. Uz to mislim da bi i mnogi gradjani prestali dolaziti na proteste, zbog toga. Iskreno ja cu biti prvavjesticanametli wrote:ooooooooo revolucijoekologija
kod nas ti nepostoji i kad mogu stranke pisat po zidovima sto ne moze i sitna buranija. piskit il kakitna kraju krajeva fino neki kazu dok ne bude radikalnije nece se pomaknut
- uvjek dobar gost
potpisivanje peticije, upoznavanje komunikacija, iznošenje zahtjeva i razloga za smjenu S i S od strane ostalih građana Sarajeva.. sve u svemu mala promijena da bi se upoznali i razmijenili ideje i stavoveNew Left wrote:jao jao... par dana nisam bio tu, a vi ispisali cijele 33 stranice...
sad mi se ne da čitati sve ispočetka, ko će to sve savladati![]()
može mi neko uratko reći jel' ima neki poseban dogovor za 08.03?
- New Left
to je dobro... nadajmo se da neće biti kijamet kao jučer i danas i da će biti rajeuvjek dobar gost wrote:potpisivanje peticije, upoznavanje komunikacija, iznošenje zahtjeva i razloga za smjenu S i S od strane ostalih građana Sarajeva.. sve u svemu mala promijena da bi se upoznali i razmijenili ideje i stavoveNew Left wrote:jao jao... par dana nisam bio tu, a vi ispisali cijele 33 stranice...
sad mi se ne da čitati sve ispočetka, ko će to sve savladati![]()
može mi neko uratko reći jel' ima neki poseban dogovor za 08.03?
-
Nabildana_Baba
Mozemo probati. Mislim da bi, uz proteste, super dobro dosle diverzijice tipa bjesomucnog faksiranja npr. ove peticije na Tajin kancelarijski broj ili e-mail dok im ne nestane papira ili se ne zakrci inbox:D , ili stampanja njegovog broja telefona na letcima uz natpis tipa: "Nazovi S. zbog otkaza". Da ga svih, zaboravih koliko ono hiljada gradjanaAlhemicarkaa wrote:A mislite da ce oni na to pristati? Sjetite se komentara njihove maticne kuce glede ovih protesta... No moze se probati_mubarle_ wrote:ppprrrreeejjjaaakkaaaa iiidddeeeejjjaaa!!!!SL67 wrote: MISLIM DA TI JE IDEJA EXTRA.![]()
![]()
ZAMISLITE SAMO TAJINU FACU![]()
![]()
Smrt tajizmu, sloboda narodu!
- vjesticanametli
- Asana
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=48
Lijepe rijeci su to bile ... a sad me zanima ko je i na koji nacin odgovarao sto radovi ne samo da nisu zavrseni u Julu 2007, nego ni do danas?
Čelnici Kantona Sarajevo posjetili zapadni prilaz gradu
Piše: Tekst i foto: S. HUREMOVIĆ
19/04/07
Nastavak radova usporavaju dva stambena objekta
Zapadni prilaz gradu, čija je izgradnja započela prije nekoliko godina, u srijedu su posjetili čelnici Kantona Sarajevo. Završetak izgradnje ove saobraćajnice je planiran za 31. juli ove godine. Izvođači radova su preduzeća ŽGP i Euroasfalt.
Samir Silajdžić, premijer KS, Mihajlo Krmpotić, ministar prometa i komunikacija KS, Besim Mehmedić, direktor Zavoda za izgradnju KS, i Adem Zolj, direktor Direkcije za ceste KS, obišli su lokacije na kojima se izvode radovi i iz prve ruke se uvjerili da nezadovoljstvo, koje vlada među građanima, nije neopravdano.
Iako je premijer Silajdžić naglasio kako su ga rukovodioci na gradilištu uvjerili da se radovi odvijaju prema planu, istakao je da postoje problemi koji usporavaju izgradnju saobraćajnice.
“Razlog naše posjete je da otkrijemo koji problemi usporavaju izvođenje radova, te da u narednom periodu poduzmemo određene korake u pokušaju da ih riješimo. Od izvođača radova sam dobio potvrdu kako nema potrebe za uvođenjem treće smjene i da će se predviđeni rok za završetak radova ispoštovati. Ipak, na gradilištu postoje problemi, a to su neriješeni imovinsko pravni odnosi. Dva objekta stvaraju prepreke na putu izgradnje ove saobraćajnice. Zakonska sredstva koja smo izdvojili kao naknadu vlasnicima, nisu dovoljna, i oni imaju zahtjeve koje mi ne možemo da prihvatimo. U razgovoru sa vlasnicima nisu postignuti dogovori, tako da sam naložio riješavanje ovog problema u narednih 15 dana. Ukoliko se problem ne riješi mi ćemo nastaviti izgradnju, a putem suda ćemo sa vlasnicima tražiti rješenje. Građani Sarajeva ne mogu biti taoci neriješenih problema i zahtjeva pojedinaca. Mi moramo misliti na javne interese”, istakao je Silajdžić.
U Bosni i Hercegovini je potrebno donijeti zakon koji će ovu vrstu problema moći efikasno i brzo riješiti, ali u isto vrijeme štiti ljudska prava.
Finansijska sredstva za izgradnju saobraćajnice su obezbijeđena, tako da ne postoji objašnjenje za sva kašnjenja sa izvođenjem radova i svakodnevne saobraćajne zastoje i gužve.
Sarajevska zaobilaznica
U narednom periodu na izlazu i ulazu u Sarajevo saobraćajni zastoji će biti riješeni alternativnim putevima, a pripadnici MUP-a KS će provoditi mnogo više vremena na obezbjeđenju gradilišta od uobičajenog, tako da se može očekivati mali napredak. Sa završetkom izgradnje zapadnog prilaza počinje provedba federalnog projekta, Sarajevske zaobilaznice.
Lijepe rijeci su to bile ... a sad me zanima ko je i na koji nacin odgovarao sto radovi ne samo da nisu zavrseni u Julu 2007, nego ni do danas?
- Šapat
Ali moras objasniti u cemu je trik...za one koji ne skontaju odmah 
Obratite paznju na veliko slovo Dž.
Primijeticete da je to stereo slovo jer se u jednom nalaze i meko i tvrdo.
Ima i crticu kao meko - Đ , ali i ž kao tvrdo, pa izgleda maloumno - Đž
Obratite paznju na veliko slovo Dž.
Primijeticete da je to stereo slovo jer se u jednom nalaze i meko i tvrdo.
Ima i crticu kao meko - Đ , ali i ž kao tvrdo, pa izgleda maloumno - Đž