OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
melb26sa

Post by melb26sa »

shuriken wrote:
vjesticanametli wrote:"Današnjem sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su :D BiH inicijativa alapaca, djeca klocevi semihini, obrazovanja nema u bih, I MI BI, vlada za mlade, centar KAR, KRILA VLADE, PASIVA

a oni ne govore u nase ime :D
mislim da ne mozemo pausalno napadat sve redom
korisnije bi bilo sa svakim od njih popricat
vidit jesu li svjesni manipulacije, u kavom su polozaju
i probat ih pridobit na nasu stranu

do sada smo ustanovili da u priopcenjima lazu
ne mozemo na racun njihovih lazi nekog prozivat
Proguglajte NVO Djeca stubovi svijeta pa vidite sta vam izbaci i vidite ko im je veoma cesti pokrovitelj. Vjerujem da cete i u starim izvjestajima o izvrsenju budzeta grada naci i njihovo ime.
zemljotres

Post by zemljotres »

zeko2008 wrote:
zemljotres wrote:
pitt wrote: jel za transparente ili grafite? :?
transparente
Ima u Marsu 97, koliko ja znam, dobri sprejevi oko 5 KM.
I ja namjeravam da kupim tamo.
de reklame malo il' na pp, pojma nemam 'dje ti je to
jos jedan Bosnjo

Post by jos jedan Bosnjo »

melb26sa wrote: Proguglajte NVO Djeca stubovi svijeta pa vidite sta vam izbaci i vidite ko im je veoma cesti pokrovitelj. Vjerujem da cete i u starim izvjestajima o izvrsenju budzeta grada naci i njihovo ime.

citava petljancija.

http://www.nvodss.org/pdoiev/pdoiev07.htm
NVO „DJECA-STUBOVI SVIJETA“ već četvrtu godinu u Sarajevu pod pokroviteljstvom Gradonačelnice Grada Sarajeva gospođe Semihe Borovac održava Manifestaciju „PROLJETNI DANI ODGOJA I ETIČKIH VRIJEDNOSTI“ od 21.-27. marta.

...

27.03.2007. godine u prostorijama Edukacionog Centra u ulici Obala Kulina Bana br. 3, u 17 sati, NVO „DJECA-STUBOVI SVIJETA“ na čelu sa predsjednicom gđom Fatimom Hukić,

Ista je zena koliko vidim predsjednica i sljedece organizacije

http://www.sda.ba/fatma/onama.htm
ASOCIJACIJA "FATMA"

Asocijacije "FATMA" brine o djeci okrnjene porodice prvenstveno djeci šehida, poginulih boraca u odgoju i obrazovanju. Počela je sa radom u februaru 1993. godine nakon što je na prijedlog prof. Fatime Hukić Izvršni odbor Stranke demokratske akcije usvojio njen program rada.

Dakle NVO Djeca stubovi svijeta vodi stranacki kadar SDA. Ajde da se manje lazemo i petljamo.
zemljotres

Post by zemljotres »

jos jedan Bosnjo wrote:
melb26sa wrote: Proguglajte NVO Djeca stubovi svijeta pa vidite sta vam izbaci i vidite ko im je veoma cesti pokrovitelj. Vjerujem da cete i u starim izvjestajima o izvrsenju budzeta grada naci i njihovo ime.

citava petljancija.

http://www.nvodss.org/pdoiev/pdoiev07.htm
NVO „DJECA-STUBOVI SVIJETA“ već četvrtu godinu u Sarajevu pod pokroviteljstvom Gradonačelnice Grada Sarajeva gospođe Semihe Borovac održava Manifestaciju „PROLJETNI DANI ODGOJA I ETIČKIH VRIJEDNOSTI“ od 21.-27. marta.

...

27.03.2007. godine u prostorijama Edukacionog Centra u ulici Obala Kulina Bana br. 3, u 17 sati, NVO „DJECA-STUBOVI SVIJETA“ na čelu sa predsjednicom gđom Fatimom Hukić,

Ista je zena koliko vidim predsjednica i sljedece organizacije

http://www.sda.ba/fatma/onama.htm
ASOCIJACIJA "FATMA"

Asocijacije "FATMA" brine o djeci okrnjene porodice prvenstveno djeci šehida, poginulih boraca u odgoju i obrazovanju. Počela je sa radom u februaru 1993. godine nakon što je na prijedlog prof. Fatime Hukić Izvršni odbor Stranke demokratske akcije usvojio njen program rada.

Dakle NVO Djeca stubovi svijeta vodi stranacki kadar SDA. Ajde da se manje lazemo i petljamo.
:D demokratija
deteficirani

Post by deteficirani »

Već prvi dan, 30.05.2005., u večernjim satima, u rezidenciji Konak, imao je susret sa Predsjednicom Asocijacije "FATMA", Fatimom Hukić, i grupom šehidske djece BiH, gdje je bio prisutan i Ambasador Malezije, Njegova Ekselencija Ramlan bin Ibrahim. Susret je protekao u ugodnom razgovoru.

Tom prilikom, Njegova Ekselencija Tun dr Mohamad Mahathir je potpisao Povelju Asocijacije "FATMA", kao njen počasni pokrovitelj. Saglasnost na pokroviteljstvo dobili smo još u jului 2003.god.

26.05.2005. - Saradnice Asocijacije "FATMA" , pet delegata i deset gostiju, na IV Kongresu SDA.

i oni nas smatraju ispolitizovanim
sijedi

Post by sijedi »

djeco draga,
vi otkrivate toplu vodu, i ne cudim se sto vam imponuje da vas podrzava covjek sa puno imena i sa puno nacionalnih opredjeljena, zatim vlasnik novina i novinar koji je svakog podrzavao kada mu je to pasalo i bio protiv svakog kada mu je to pasalo,ali samo njemu licno, zatim nvo koja je utociste za razno-razne bimiće.
imena nisam pisao iz prostog razloga sto moderatorske škare sijeku li sijeku, i ostavljaju samo one vjetrove koji pusu u smjeru koji je neko zamislio.
nije svaki vjetar dobar, djeco draga.
madner

Post by madner »

sijedi wrote:djeco draga,
vi otkrivate toplu vodu, i ne cudim se sto vam imponuje da vas podrzava covjek sa puno imena i sa puno nacionalnih opredjeljena, zatim vlasnik novina i novinar koji je svakog podrzavao kada mu je to pasalo i bio protiv svakog kada mu je to pasalo,ali samo njemu licno, zatim nvo koja je utociste za razno-razne bimiće.
imena nisam pisao iz prostog razloga sto moderatorske škare sijeku li sijeku, i ostavljaju samo one vjetrove koji pusu u smjeru koji je neko zamislio.
nije svaki vjetar dobar, djeco draga.
O presvijetli sijedi, uvidio sam mudrost tvojih rijeci. Necu ni slucajno dalje podrzavati proteste kako bi vlast bila odgovorna ljudima koji je placaju. Ne ne ne. Ima da bude odgovorna samo strankama i nikome vise.

Ja cu rado da placam svoje namete i da sutim, jer ne postoji bolja opcija od sadasne. Nesposobni ali zeljni vlasti, imal sta bolje za prosperitet sviju nas.
sinergija

Post by sinergija »

jeli neko sabrao koliko novaca ova sva silana boracka udruzenja dobijaju od svih nivooa vlasti. bas me interesuje a mislim da bi i drugima bilo interesantno.
takodje me interesuje koliko od tog novca ode pravim borcima a koliko ostaje u udruzenju odnosno kancelariji.
sijedi

Post by sijedi »

sine madnere (ko ti dade ovakvo ime, gluho bilo),
ovo sto pises je klasična zamjena teza, i ja ne govorim o tome, već o ideji, o revoltu , o Dosta.
ovo nema pravo da iskoristi neko kao ovi koje sam gore naveo, ljudi koji ce sto bi pjesnik reko promjeniti hiljadu vjera da učine što im srcu (obično je to džep)milo.
Među ljudima koje sam vidio na ovim protestima, i pojavama vezenim za proteste mislim da ima ljudi koji su čisti i koji su naprijed, a ne kao ovi iz onog bobičastog voća negdje u sredini sa čistim leđima, da se sa stražnicom može u kraja.
p.s. sine dragi lijepo bi ti pristajalo ime Đoni
delightful

Post by delightful »

@sijedi, evo ti tema http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47856, pa tamo zakuhavaj, ziv bio. ako si sijed, ne znaci da si i pametan. mozda si samo dosadan. idi ofarbaj se, prosetaj psa, uradi nesto korisno :-)
ibis

Post by ibis »

alica.k wrote:
jasminasab wrote: Zna li neko gdje se ima jos pistaljki kupit? Kazu sve rasprodano?
meni jos jedino padaju na pamet one skupe u intersportu. sinoc sam obisla oba interexa, tri robota, i velpro. NEMA.
Kod Kineza, koštaju pola marke i zvižde k'o sudijske za svjetsko prvenstvo, a moja drugarica kupila istu u sportskoj radnji u Merkatoru i platila 7KM. Zato brže kod Kineza u jedan od onih Potoka, nikad ne znam jel' Boljakov ili Buća ili ih ima još :zzzz: :zzzz: :zzzz: :oops:
madner

Post by madner »

Presvijetli sijedi siguran sam da mi nisi tata, tajo, babo ili otac. Mozes me zvat gospodine madnere ili eventualno samo madnere.

To je klasicna distrakcija sa bitnog na nebitno. Da li ce neko iskoristiti proteste, naravno da hoce. Da li ce se pojaviti ljudi koji nisu u rangu majke Tereze? Najvjerovatnije.

Pitanje je samo da li oni odmazu ili pomazu ciljevima koji su postavljeni. Odgovor je da je glavni problem trenutno manjak publiciteta, tj ljudi ne znaju sta hocemo. Zato je svaki publicitet dobar, ili sto je rekao jedan drugi sijedi, nek govore i lose o nama, bitno je da govore.

p.s. đoni je ime za umjetnike.
sijedi

Post by sijedi »

delightful wrote:@sijedi, evo ti tema http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47856, pa tamo zakuhavaj, ziv bio. ako si sijed, ne znaci da si i pametan. mozda si samo dosadan. idi ofarbaj se, prosetaj psa, uradi nesto korisno :-)
sine, nisam sijed sto sam star, a naravno sijede vlasi nemaju veze sa pameću, a i vjerovatno sam dosadan, dosadan sto ne želim da propadne nesto što ima smisla, nešto što može da uspije, nešto što bi mojoj djeci moglo da stvori uslove za normalan život.
o ovim stvarima, o kojima se vi sada isčuđavate pisao sam prije dvadesetaka dana i nadam se, iskreno da se nećete, za dvadesetaka dana, isčudjavati stvatima o kojima sada.
delightful

Post by delightful »

ako neces da propadne, ne zakuhavaj. molim te. prosto je nevjerovatna kolicina negativne energije na ovom forumu, na ovoj temi. ako ima nesto sto ti smeta, otvori temu, izjadaj se, iskritikuj koga zelis.ovdje nam ne trebaju negativne misli, a narocito ne negativni postovi.
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

opasno se zakuhava nego da se mi vratimo protestima u subotu ipak srijeda je danas a jos uvijek se nezna hoce li nas pratiti SDO (na proslim bili najavljeni ali ih nije bilo) duzina setnja (prosli put smo isi do Marin Dvora,a nismo svratili do parlametna po meni cista glupost....) ko ce citati ovaj put i sta ce citati...sutra je cetvrtak, pa onda petak i eto je subota :D
kada ce se moci preuzeti plakati i hoce li opet biti kod zulejhe i u cumezu....
shuriken

Post by shuriken »

sijedi wrote:
delightful wrote:@sijedi, evo ti tema http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47856, pa tamo zakuhavaj, ziv bio. ako si sijed, ne znaci da si i pametan. mozda si samo dosadan. idi ofarbaj se, prosetaj psa, uradi nesto korisno :-)
sine, nisam sijed sto sam star, a naravno sijede vlasi nemaju veze sa pameæu, a i vjerovatno sam dosadan, dosadan sto ne ¾elim da propadne nesto ¹to ima smisla, ne¹to ¹to mo¾e da uspije, ne¹to ¹to bi mojoj djeci moglo da stvori uslove za normalan ¾ivot.
o ovim stvarima, o kojima se vi sada isèuðavate pisao sam prije dvadesetaka dana i nadam se, iskreno da se neæete, za dvadesetaka dana, isèudjavati stvatima o kojima sada.
pisao si, zapamtili smo, i obistinjava se sto si rekao za Kulosmana i ekipu
i svaka cast
ne samo da smo skepticni prema svima nego smo i paranoicni
tako da se ne sekiraj
sve 5
a administratorice imaju tezak posao da nas drze na temi, nemoj protiv njih
zemljotres

Post by zemljotres »

_mubarle_ wrote:opasno se zakuhava nego da se mi vratimo protestima u subotu ipak srijeda je danas a jos uvijek se nezna hoce li nas pratiti SDO (na proslim bili najavljeni ali ih nije bilo) duzina setnja (prosli put smo isi do Marin Dvora,a nismo svratili do parlametna po meni cista glupost....) ko ce citati ovaj put i sta ce citati...sutra je cetvrtak, pa onda petak i eto je subota :D
SDO ti neće ni doći kao SDO. Razmisli malo.
roditelj

Post by roditelj »

uvjek dobar gost wrote:
_veleposlanik wrote:odlicno dobri goste

to sa ambasadama je sjajna ideja. samo ne mogu da skontam nacin na koji bi im se sluzbeno mogli obratiti i sta bi to uopste za njih, kao predstavnicku ustanovu jedne zemlje van iste znacilo?

a ako neko moze objasniti kako se pokrece peticija, vrlo rado odmah krecem s poslom :)
Možete im poslati saopštenje il kao grupa da ih posjetite i da im kažete istinu... što se tiče peticije bilo je nekih On line peticija.. nisam siguran baš kako se pokreću... pored toga možete podržati proteste u Sarajevu pismeno putem saopštenja nekog ispred kluba nekog il udruženja i poslati medijima u BiH.. a možete simbolično samo printati letke koje mi ovdje pravimo i dijeliti našoj raji ma gdje ona bila.... 8)
u zadnjem izdanju 60min i Rafo Gregorijan je nedvosmisleno podrzao proteste naravno nenasilne
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

zemljotres wrote:
_mubarle_ wrote:opasno se zakuhava nego da se mi vratimo protestima u subotu ipak srijeda je danas a jos uvijek se nezna hoce li nas pratiti SDO (na proslim bili najavljeni ali ih nije bilo) duzina setnja (prosli put smo isi do Marin Dvora,a nismo svratili do parlametna po meni cista glupost....) ko ce citati ovaj put i sta ce citati...sutra je cetvrtak, pa onda petak i eto je subota :D
sto se mene tice mogu doci kako god hoce ipak prosle subote isao je jedan njhov clan sa bubnjicem nekakvim...ugl bila bi super stvar kada bi oni isli ispred rulje i davali ritam...kada ih sve smijenimo onda neka ovo preraste u neki SARAJEVO LOVE PARADE :D
alica.k

Post by alica.k »

_mubarle_ wrote: sto se mene tice mogu doci kako god hoce ipak prosle subote isao je jedan njhov clan sa bubnjicem nekakvim...ugl bila bi super stvar kada bi oni isli ispred rulje i davali ritam...kada ih sve smijenimo onda neka ovo preraste u neki SARAJEVO LOVE PARADE :D
i samo ovo odbija ljude. svi misle mi se zaHebavamo. pa vala...
delightful

Post by delightful »

Discball wrote:Slušajte me dobro sada...!!!

Ljudi, Građani, Sarajlije, neću reći trebate, nego MORATE doći na proteste...

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u blizini nekog obračuna kod kojeg se potegnu pištolji i Vi mislite da zato što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje, a zaluta neki metak i mislite da neće ubiti baš Vas ili Vaše dijete zato što pripadate ili ne pripadate gore navedenim PP.

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u tramvaju i znate sa sigurnošću da nož ne ubija ako ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako ne čekate u redu za neku operaciju ili bolnički krevet, a neko ozloglašen ima povlašteni status u toj istoj bolničkoj ustanovi i glavni u bolnici donese odluku kako se mora organizirati zaštitarska agencija a sve se naravno plati od onih koji su SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadaju nigdje.

... osim ako posjedujete automobil koji leti, pa ne prelazite preko silnih rupetina na cesti, pokradenih šahtova, neizasfaltiranih tramvajskih šina a simpatizirate SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vas ne smeta to što političari troše novac na gluposti namještenim tenderim i talovima od kojih vam stane mozak a Vi jeste SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako imate dijete srednjoškolca kojem će neko ponuditi drogu a Vi mislite da se to neće desiti jer ste Vi u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako mislite da Vam neko neće oteti torbu/torbicu, ukrasti automibil zbog toga što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vam nije svejedno gledati kako Vaši sugrađani prebiraju po kontejnerima za smeće da bi se prehranili a vi ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje ili mislite da se Vi također nebi mogli naći u sličnoj situaciji.

... siguran sam da su Vam poznati problemi, pa dragi moju sugrađani nastavite dalje ovu listu jer vjerujem da i Vas kao i mene tište iste ili slične stvari koje se dešavaju oko Nas....
roditelj

Post by roditelj »

_mubarle_ wrote:
zemljotres wrote:
sto se mene tice mogu doci kako god hoce ipak prosle subote isao je jedan njhov clan sa bubnjicem nekakvim...ugl bila bi super stvar kada bi oni isli ispred rulje i davali ritam...kada ih sve smijenimo onda neka ovo preraste u neki SARAJEVO LOVE PARADE :D
zao mi je sto ti momci nisu sa nama jer bi to dalo poseban ritam,ali vjerovatno imaju svoje razloge,ali na nama je da nastavimo.ako je Kastro otisao poslije toliko godina otici ce i ovi samo malo brze.
roditelj

Post by roditelj »

delightful wrote:
Discball wrote:Slušajte me dobro sada...!!!

Ljudi, Građani, Sarajlije, neću reći trebate, nego MORATE doći na proteste...

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u blizini nekog obračuna kod kojeg se potegnu pištolji i Vi mislite da zato što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje, a zaluta neki metak i mislite da neće ubiti baš Vas ili Vaše dijete zato što pripadate ili ne pripadate gore navedenim PP.

... osim ako se Vi ili Vaše dijete ne zadesite u tramvaju i znate sa sigurnošću da nož ne ubija ako ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako ne čekate u redu za neku operaciju ili bolnički krevet, a neko ozloglašen ima povlašteni status u toj istoj bolničkoj ustanovi i glavni u bolnici donese odluku kako se mora organizirati zaštitarska agencija a sve se naravno plati od onih koji su SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadaju nigdje.

... osim ako posjedujete automobil koji leti, pa ne prelazite preko silnih rupetina na cesti, pokradenih šahtova, neizasfaltiranih tramvajskih šina a simpatizirate SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vas ne smeta to što političari troše novac na gluposti namještenim tenderim i talovima od kojih vam stane mozak a Vi jeste SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako imate dijete srednjoškolca kojem će neko ponuditi drogu a Vi mislite da se to neće desiti jer ste Vi u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako mislite da Vam neko neće oteti torbu/torbicu, ukrasti automibil zbog toga što ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje.

... osim ako Vam nije svejedno gledati kako Vaši sugrađani prebiraju po kontejnerima za smeće da bi se prehranili a vi ste u SDA, SBIH, SDP, HDZ (1990), SDU ili ne pripadate nigdje ili mislite da se Vi također nebi mogli naći u sličnoj situaciji.

... siguran sam da su Vam poznati problemi, pa dragi moju sugrađani nastavite dalje ovu listu jer vjerujem da i Vas kao i mene tište iste ili slične stvari koje se dešavaju oko Nas..
na ovo sve samo jedno veliko BRAVO :) :) :) :)
_mubarle_

Post by _mubarle_ »

alica.k wrote:
_mubarle_ wrote: sto se mene tice mogu doci kako god hoce ipak prosle subote isao je jedan njhov clan sa bubnjicem nekakvim...ugl bila bi super stvar kada bi oni isli ispred rulje i davali ritam...kada ih sve smijenimo onda neka ovo preraste u neki SARAJEVO LOVE PARADE :D
i samo ovo odbija ljude. svi misle mi se zaHebavamo. pa vala...

a ebo ga ti hajmo onda na ovim protestima plakat svi : :razz: nek misle sta hoce boli nas briga mi znao sta radimo i nemoj mi reci da ostali ne znaju jer ne koriste internet i slicno...ovo samo moze privuci raju (po mom misljenju)
delightful

Post by delightful »

konyan wrote:Prenosim od gosn. Zox-a, velikog gospodina i dizajnera:

Image

A5 format link: http://rapidshare.com/files/95263751/fl ... 5.tif.html

2letka na jednom A4 formatu: http://rapidshare.com/files/95264179/fl ... 4.tif.html

plakat A3: http://rapidshare.com/files/95264712/pl ... 3.tif.html

Printajte ove sa linkova, visoke su rezolucija, koliko sam shvatio Zox-a.
Locked